Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emil Cziljak

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Felelősség nélkül 2018.04.11 06:00:00
Először a Cambridge Analytica botrány kapcsán tűnt fel a jelenség, nevezetesen, hogy az amerikai választókat, szegényeket, megvezették. Nem azért győzött a cirkuszi orángután, mert ami hülyeséget mondott, az tetszett a népnek, neadjisten ráérzett az ún. néplélekre, mint a mi…..
Aki legény este, legyen legény reggel is! :) Nos, ha már a választások előtt is megosztottam kéretlen - most már hivatalosan is – kisebbségi véleményem, akkor most is megteszem a magam értékelését, sorry. Kemény és hosszú lesz, most hagyd abba az olvasást! Számomra a választások fő hozadéka és…..
Magyarország nem szállít 1000 buszt Iránba, csak kifizeti, hogy a perzsák gyártanak maguknak. A NER már megint át lett verve. A választókról nem is beszélve...
Emil Cziljak 2017.12.06 18:53:21
Miért van az, hogy az emberek tetemes százaléka képtelen elfogadni a visszautasítást? Mármint az élet legegyszerűbb, elméletileg súlytalan területein is. Mint mondjuk egy bulin, ahol megkínálnak valamivel és te azt te nem átallod visszautasítani. Az esetek zömében itt elindul az unszolás. Mint az…..
Emil Cziljak 2017.11.14 08:38:35
Van egy viszonylag sima útja Orbán uralma megdöntésének, amely végső esetben rendelkezésére áll az EU-nak -- nemcsak a magyar ügy "kezelésében", hanem az unió egysége érdekében. Nem az egyedi országok (befektetők) tőkemegvonó intézkedésére gondolok, ami természetesen önmagában is súlyos zavarokat…..
Emil Cziljak 2017.07.29 12:14:17
Tisztelt Magyarok,

Soha nem esik le nektek, mert az fájna, hogy T. vezetőitek midig is hülyét csináltak és csinálnak belőletek. Szeretitek a Kockafejű Jancsikát játszani és mindig várjátok, hogy valaki azt mondja nektek, hogy nem is kocka a fejed, csak a csúnya népek mondják rólad ezt. De majd apuci kidádázza őket. Egy kis történelem. Rákóczi felkelés : a jobbágy fűbe harap, Rákóczi nyugdíjas (a muzulmán) törököknél. Kossuth : a vesztes gyalognép akasztófán vagy német területen kényszer katonaságban, Kossuth a hadi kincstárral New Yorkban nyugdíjas. Horthy : félmilliónál is több halott, Horthy nyugdíjban Portugáliában. Rákosi : Recsk és társai, Rákosi nyugdíjban a Szovjetunióban. Kádár, mint a legügyesebb, a hatalomból szállt a sírba. Orbán : Na ki tippel Oroszországra ?
Nektek, ha valamit leöntenek az egyenlőség és/vagy a nemzeti függetlenség szósszal, még a szar is ízlik.
Nyaljátok le a szószt és nézzétek mi van alatta. Állam kapitalizmus, ahol az állam teremti meg a külföldi és a csókos hazai cégek kizsákmányolási pozícióit, a szakszervezeti vezetők, kamarák vezetőinek megvételével, az oktatás betanított munkás szintű lebutításával. A 3. világ szintű bérezések és ellátások biztosításával az olcsó munkaerő érdekében (ez a keleti nyitás, de már bérekben ők is lehagytak benneteket). Stratégiai szövetségek kötése a külföldi cégekkel, olyan mértékű támogatások ezeknek (mind jogi, mind piaci, mind pénzbeli), amelyeket még gazdagabb országok sem engedhetnek meg maguknak. Olyan bértámogatások pl. Mercedes-Kecskemét, ahol az állam fizeti a béreket öt évig, tehát még az köret sem igaz a szósz mellé, hogy legalább Magyarországon adóznak. A magyarok nem nyitják ki a szemüket, mert fenn akarják tartani a kádári státuszkót, azaz kussolok, ha mindig teletömik a pofámat moslékkal. Szellemi és fizikai moslékkal
Meghitt kis családunk gyarapodásnak indult! Itt vagyok ugye bár én, Indie Crawford szabadúszó webfejlesztő, wannabe játékprogramozó és önjelölt marsonauta. Meglehetősen a háttérbe húzódva ugyan, de a létfontosságú szerkesztői feladatokat illetve grafikai teendőket ellátó Design Linda is nagy erőkkel…..
Ügyfélkapun keresztül elintézni egy hivatalos ügyet jó dolog, hiszen nem kell időpontot kérni, sorban állni, alkoholszagú biztonsági őrtől sorszámot kérni, hanem pár kattintás után elégedetten hátra dőlhet az ember. Azonban olyan módosítást szeretettem volna végrehajtani, amire a rendszerben nincs…..
Emil Cziljak 2017.01.24 21:51:23
Elbeszélgettem egy kistelepülés polgármesterével az utóbbi évek fejleményeiről. Pár érdekesség is van benne, amire én nem nagyon számítottam. A település nevét nem írhatom le. A település Dél-Dunántúlon van. Relatíve szerencsés helyzetben, mert a környéken van munkahely. Nem elegendő munkahely…..
Emil Cziljak 2016.10.19 09:59:44
Korábban írtam egy bejegyzést az egyik legégetőbb XXI. századi problémáról, a gyenge wifi-jelről. Akkor kommentek áradata jött azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk ezt megoldani. Az alábbi videó azt mutatja be, hogyan erősítheted fel a jelet egy mobiltelefon és egy kábel segítségével. A bekapcsolt…..
Holnap végre ismét 30 fok közelébe kúszhat a hőmérő higanyszála, ráadásul még a tavaink vize is kellemes hőmérsékletű.  A strandokon azonban komoly gondot jelent, hogy hova is rejtsük el az értékeinket. Ezért most mutatok néhány trükköt, hova tegyed a telefonod és a…..
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
yossarian Fidesz FM 2016.08.02 16:16:00
Némileg egyszerűsödött, és az arcunkba fingás sztenderdizált viselkedésformájával transzparenssé is vált a médiapolitika rádiós szegmensének működése az akkor még nagykoalíciós alkuval kipancsolt döntés óta. Ahogy egyszemélyessé vált a játszma, és a győztes letarolt, leuralt mindent, ekkorára…..
Ha fogyatékos a fiad vagy a lányod, gyakran irgalmatlan nehéz lehet az életed.  Talán még mindig azt kérdezgeted magadtól, hogy miért éppen a te gyermeked sérült meg. De biztosan eleged van a szánakozó pillantásokból és a lesütött szemekből. Torkig lehetsz az iskolákkal és óvodákkal, ahová nem…..
Az okostégla még újdonságszámba megy, de a tavasz és az építkezési kedv ismét rátereli a figyelmet.Tudják, ez az, amikor a hőszigetelés a tégla belsejébe van dugdosva. Ezért "töltött téglának" is hívják .   Biztosan olyan okos ez az okostégla?   Ha ért valaki a marketinghez, tudja, hogy az…..
Emil Cziljak 2016.04.26 21:06:33
A keresztény egyházak küldetése és kötelessége, hogy igazságosan és Krisztus tanításait szem előtt tartva válaszoljanak a kortárs világ nagy szociális kihívásaira. Ilyen kihívás ma a menekültválság. A magyar egyházak azonban nagyrészt vagy csöndben maradnak, vagy a kormány menekültellenes…..
Több kiadás, kevesebb bevétel. Általában ez a mintázat egy gyerek születésekor. A családi költségvetés pedig nem feltétlenül bírja ki, ha a GYES, GYED vagy más négybetűs nevű államtól érkező juttatás késik. Pláne, ha hónapokat. Nem beszélve arról, ha tévedésből még azt is visszavonják, amit…..
Nem tudlak apának hívni, igazából megszólítást sem érdemelsz .... mert számomra csak egy donor vagy. Így alakult. Van apám, te meg biztosítod a zsebpénzemet. Ennél több miért kellene az életemből?   Nem tetszik? Azt tervezed, hogy így nem érdemlem meg és nem küldöd a…..
A BM III/III. Csoportfőnökség munkatársai a nyári kánikula idején is folyamatosan végezték a munkájukat. Azonban a hőség okozta problémák, valamint a BM-üdülők beutalóinak hiánya rendszeresen megjelentek a belső hangulatjelentésekben: „A Csoportfőnökség dolgozóit – mint minden nyári időszakban –…..
Olvasónk kálváriája egy el nem készülő építkezésről szól, amelybe anyagilag és lelkileg is belerokkant a család. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..
Az adótörvénykezés beteg lova lett a reklámtörvény. Deklarált célját, az arányos közteherviselés megvalósítását még a kitalálói sem tudták nevetés nélkül kimondani, valószínűleg ezért lett burleszk a bevezetéséből is. A nagy móka végeredménye viszont tovább fogja…..
A fogyatékos személyek kirekesztődésének a nagy létszámú intézmények a fő letéteményesei. Az elszigetelődés azonban családon belül is kialakulhat, és van olyan társadalompolitikai megoldás, amely éppen az ilyen típusú kirekesztődésnek kedvez. Ezért kell nagyon óvatosan bánni az olyan törekvésekkel,…..
Emil Cziljak 2014.08.20 21:09:06
@polyvinyl: Érdekes nézőpont ha adófizetőként és mellesleg gondozóként "ÁLLAM"-alkotó elem vagyok vagyis a család számára idegen ember , a gondozottam jogcímén pedig anyagi és jogi felelősséggel tartozom. Mi van például ha a gyermekem számára hatóságilag kijelölt iskolába , mivel még tanköteles, nem tudom eljuttatni a gyermekemet, mert nem telik autóra és annak üzemeltetésére ? A gyermek szállítást ( napi 100 km oda vissza ) -"karitatív" szervezetek vállalják 70-120 Ft/km áron. Mutasson nekem valakit aki napi 7-12 ezer forintot tud erre fordítani, ami havi 140-240 ezer forintot jelent. Mennyi is az átlag nettó bérjövedelem most amikor az ország jobban teljesít ? Most nem beszélek az egyéb költségekről. Ha nem teljesíti a gyereke a tankötelezettségét akkor jönnek a retorziók: Jegyző, Családi pótlék megvonás GYIVI. Mindezt egy ápolási díj fejében. Ha behajítanám a gyereket egy állami amortizátorba ( régen Tajgetosz ) akkor is többe kerülne az államnak, csak így legalább sikerülne szétverni a családot, szülőket és testvéreket. Egyébként a vitaindító blog bejegyzés csak körüljárta a problémát és senkit nem akart megerőszakolni. Az a baj, hogy ha valakinek más vagy nem azonos vonalvezetésű véleménye van, akkor zsigeri magyar tulajdonság címkézni és jelzőkkel ellátni azt. Tudom így könnyebb tájékozódni ha valami fekete vagy fehér és jobb vagy bal, csak a világ se nem ilyen se nem olyan. Mond különbözünk és ezért színes a világunk.
Emil Cziljak 2014.08.21 17:29:21
@polyvinyl: Az ÁLLAM nem egy felsőbbrendű lény akinek mi az alattvalói vagyunk. AZ állam MI vagyunk. AZ megint más kérdés, hogy akik működtetik az államot a mi megbízásunkból és a mi költségünkre pont fordítva gondolják. Ami pénz egyébként valaki megkeresett az a nettó összeg. Bármilyen számvitelhez értő ember tudja, hogy annak az összegnek igenis a kétszerese vándorol az államhoz különféle jogcímeken. Utána pedig, ha elköltöd a keresett (hazavitt) pénzt azután még fizetsz gyakorlatilag 27% adót ÁFA jogcímen. AZ államot márpedig igenis azért tartjuk fenn, hogy ilyen esetekben segítsen az egyénnek, mert nem a vérrokonság alapján szerez jövedelmet és adózik valamint fogyaszt valaki (kivétel az állam kivételezett üzemeltetői :) ) hanem egyénként. 50 év kommunizmus után és 25 év nem tudom mi után sikerült az egyén fogalmát és tudatát is eltörölni. Ezt hívták volna polgárosodásnak, ha valaha lett volna olyan valaha Magyarországon. Ezt a törzsi szemlélet a várrokonsággal a mostani hatalmi irányzat emberekbe plántált akarata. Jurták, törzsek, puszta, tagoltság, megosztás, anyagi és erkölcsi teherviselés privatizációja a javak államosítása és ellenőrizetlen elköltése mellett. Minek kell egy szakadt ország 4 éves focijába beletenni 100 milliárdokat (aminek a fenntartása csak 10 milliárd lesz évente) és közben azon zsolozsmázni, hogy minek az elesetteknek 20 milliárd, akik "gonosz és nemtelen feltételezéssel" csalnak vagy lusták megoldani a megoldhatatlant. Ha valaki látott már belülről haldokló nyugati országot az tudja, hogy csak le kell írnod az igényedet az adott juttatásra, mellékelni kell az ID-t és lakcímet és egy szakértői véleményt ÉS NEM EGY HIVATALNOK DÖNT. Egyszerűen elhiszik, mert feltételezik, hogy te is egy polgár vagy és a polgárok által létrehozott és fenntartott államnak esze ágában (joga) sincs feltételezni, hogy csalsz. Nálunk neked kell bizonyítani a nemlegességet, ami egy jogi nonszensz, mert nem lehet bárcám, ha nem vagyok prosti, de nem kaphatok "nembárcát" amivel igazolhatom, hogy nem vagyok prosti. Ez a jogi nonszensz folyik most a bankokkal, hogy törvényben deklaráltan tisztességtelennek nevezik őket, de megengedik hogy bizonyítsák bíróság előtt az ártatlanságukat. Nem védem a bankokat, de ez olyan, mint a boszorkányság üldözése: megkötözték a vádlottat és vízbe lökték. Ha fennmaradt bűnös és megégették, ha megfulladt ártatlan. Akár volt rajta sapka akár nem megfázott :) Hát szerintem így állunk ezzel a témával is.
A magyar dohányosok és dohányboltosok ha eddig csak sejtették, ma már tudhatják is, bizony tud még meglepetéssel szolgálni kormányunk. Nem is akármilyennel.  A legfrissebb,  november 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a dohánytermék-kiskereskedelemmel összefüggő…..
Emil Cziljak 2013.11.29 17:34:01
Óh ti magyarok nem tanultok sohasem !?
Ez a színpad nektek ! Kenyeret és cirkuszt a népnek. Kenyér nincs mert az a hatalomé. A cirkusz is az övék és ti vagytok a bohócok és a közönség is egyszerre.
Kik tudtak a gyűlölt multikhoz beférkőzni egy trafikkal ? Akinek volt pénze és összeköttetése. Betolták őket oda. Hogyan ? Kérsz Nav baszogatást ? Nem ? Adj neki teret.
Elnézzük az ÁFA csencselést a beszerzuet árok árfolyam korrekcióját a kölcsöntőke visszafizetést és még egyebeket amit a kiugrott NAV-os feszegetett. De benne volt a "Stratégiai Szerzédsekben" , hogy ezt csak egy politikai nyereség ! Az állam ( nem orbáni értelemben, hanem mi ) a "társadalmi igény, az európai normák és a megbízható üzleti környzet " nevében igen is fog , méghozzá bődületes ( a koncessziós futamidő* garantált haszon*késedlmi kamat ) összeget fizetni a csüngő hasú cigó haverjának a másik csüngőhasúnak is ! Ja még egyet a kártérítés nem minősül bevételnek. KI
i van ez találva. Utálom , de el kell ismernem , hogy tolvajként és rablóként nagyon ügyesek a fijjjúk ! És semmi gátlásuk. Hol vagytok már a Hagyó féle húszmillió NOKIA dobozban-tól :-)
Kommunikátorként pedig abszolút vernek mindenkit. Veletek hülye magyarok még a szarról is elhitetik, hogy arany.
Ehhez tényleg egy ilyen hülye nép kell !
Ne sajnáljátok magatokat , mert egy cigó kiismert benneteket. Mindig is parasztnak ( dolgozó )tekintett benneteket a cigányság és a zsidóság ( a here )benneteket. Mint a méheknél.
Etikátlan eszközök használatától sem riadnak vissza a nagy ingatlanközvetítői hálózatok, ha saját érdekeik megvédéséről van szó. Milliós kötbérekkel, drasztikus szankciókkal igyekeznek röghöz kötni értékesítőiket, akik emiatt nem ritkán az egzisztenciális…..
Emil Cziljak 2013.09.30 16:47:37
Nem kell megijedni. Csak bepróbálkoznak a hálózatok.
Mivel nincs bevételük ( csak a kommunikációjukban ) ezért a szokásos magyar módszerrel a hozzájuk kötött személyeket próbálják meg terrorizálni és lehúzni. A lehúzás a mai Magyarország gazdasági elitjének legfontosabb tevékenysége.
Lényeg ne add meg magad. Ők követelnek ők lesznek egy felperesek az adott polgári peres eljárásban őket terheli a bizonyítási kötelezettség és nekik kell a pert finanszírozniuk. Pl. a perindítás költsége a perérték 6 %-a. 600 ezret kell betolniuk egy 10 millás követeléshez. Úgysincs egy vasuk sem. Általában nem is munkaviszony áll fenn, hanem gazdasági szerződés. Ezért a NAV nagyon szívesen szab majd ki rájuk burkolt foglalkoztatást, hiszen bizonyítható , hogy rendszeresen ugyanazt a feladatot végzi egy nevesített magánszemély akkor is ha vállalkozásnak van álcázva. Közöljétek a lelépést akadályozó céggel , hogy nagyon fog örülni a NAV egy bejelentésnek. Tudom hogy franchise és al-franchise hálózatoknak vannak álcázva, de a PTK és a bíróság sem hülye hogy a szerződéseket a tartalmuknál és nem a formájuknál fogva kell értelmezni. Arról nem beszélve, hogy semmis a szerződés azon pontja amely megtiltja a tevékenység végzését más számára a szerződés felbontása után. Egy orvos például egy évig nem gyakorolhatja a hivatását ? Néha kikötnek ilyesmit , de fordított előjellel. Neked fizetnek a kieső jövedelemért és a hallgatásért és nem fordítva ! SZÓVAL NE CSINÁLJ BE, MERT AZÉRT TART ITT MAGYARORSZÁG? MERT MINDENKINEK HÍG LESZ A SZÉKLETE HA VESZÉLYBEN A SZÉKE :-)
Emil Cziljak 2013.09.30 20:23:00
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Hát nem tudom mit olvastál ki a blogból. Itt nem a megbízókról ( eladókról ) van szó hanem a másik oldal alkalmazottjainak kiszolgáltatottságáról és a jogállásukról. Ha belegondolsz akkor az aki kényszer alatt van, akkor az a hibás vagy aki kényszeríti ?
Ja még egyet : a mai Magyarországon az ingatlan eladás nem merészség kérdése hanem kényszer kérdése.