Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porhanyós

14 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy gambás tepertő, ázsiai tájszólásban beszélőknek. Magamhoz képest ez a kaja nem lett nagy eresztés, de azok után, hogy ripők le akarja járatni a bloggomat mindenféle szarokkal, első lépésnek megteszi ez is a mislencsillag felé! Végy fejenként egy egész csirkecombot, csontozd ki, kockázd fel…..
Kivel nem fordult még elő, hogy az anyukájától feleslegessé vált Tupperváre fermentáló edényt hozott el egy hétvégi látogatás alkalmával, kérdem én! Mi, akikkel ilyesmi már megesett, tudjuk, hogy nincs más hátra, fermentálni kell...
Egy nagyobb méretű jénait teleraksz megmosott héjas krumplival, ráteszed a tetejét, betoszod a mikróba 15 percre, és kész. Azzal eszed amivel akarod, vagy hámozás után rápirítasz, mint anya a hülyegyerekére...
porhanyós 2017.12.17 11:55:40
Ha például 25 év után direkt abbahagyjuk a dohányzást, akkor könnyedén megeshet, hogy testsúlyunk felkúszik mázsa környékére. Ez bár férfias, de nem esztétikus a gyengébbik nem szerint. Na, ezt én pont leszarom, én a szénhidrátot az íze miatt nem kedvelem. Ilyenkor készítek…..
porhanyós 2017.12.17 11:32:01
@megszokács: Az olaj alapból szőke, tehát felesleges szőkíteni.
Kedves Kartársak, Kartársnők. Minden évben eljő ez a pillanat, amikor mérleget vonunk; az elmúlt időszak sikereit, kudarcait górcső alá véve értékeljük a mögöttünk hagyott esztendőt. Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nevet, hisz januárban igen erősen kezdtünk, szanalmas kolléga burgonyás posztja…..
    Hozzávalók: tölteni való cukkini              darált hús         vöröshagyma         fokhagyma         zsiradék         főtt tojás         őrölt paprika         őrölt fekete bors         kapor         zöldbab     …..
porhanyós 2014.06.29 07:34:55
@ripők: Pálinkás jó reggelt, Picinyem!
Az éhség nagy úr. Ha tesztelted már hideg töltöttkáposztával reggel a gyomrod, és az pozitív eredménnyel végződött, ezt is megeheted sok kenyérrel, mikrózás nélkül, ha nincs melegítésre fél perc időd, vagy mikró hiányában nem szeretnéd felszedni a parkettát, hogy tábortüzet rakj a szoba közepére, hogy annak parazsában alufóliába csomagolva megmelengethesd.

Kávét akarok!
porhanyós 2015.01.20 13:19:09
@Commandante Jayasuriya: Ha ennyire magyar gyomrod van, lehetne a neved kicsit magyarosabb. Talán Burgonya, vagy inkább Nokedli.
Kigondoltam és kifőztem! Hahaha! 2014.06.24 17:18:33
Fogj valami egytálétel receptet, vidd ki a szabadba és főzd meg bográcsban! (A hülyébbek gondolom, természetesen magát a receptet fogják megfőzni!) // ..
porhanyós 2014.06.28 11:58:26
@ripők: Sőt! Már előtte is! Tudod, a világmegváltó gondolatokhoz idő kell.
porhanyós 2014.06.28 12:07:48
@ripők: Mármint az alma nem esik messze a fájától? Büszke is vagyok rá!
porhanyós 2014.06.28 12:21:19
@ripők: Még a spenótot sem erőltettem rá. Hosszú hajat csak az tud növeszteni, kinek van haja.
Eredetileg burgonyaétel. Csupa szénhidrát, dagadtak leszünk tőle. Gondoljunk egy merészet, és készítsük zellergumóból! Kell hozzá: - zellergumó - némi liszt - tojgli - só és fűszer, ízlés szerént - NDK robotgép  Hamar megvan, de VIGYÁZAT! Durván fingat. Kínáljunk…..
Kigondoltam Tupac utolsó szavai 2014.05.23 16:15:29
Az egész internetet lázban tartja, mik voltak a valamikor elhunyt Tupac nevű valaki szavai. Két vezető hírportálunk is nagyban megosztja a honi közvéleményt ezt illetően (lásd: itt és itt). Szóval mit mondhatott Tupac valójában? Szavazz te is a Fi... a számodra…..
porhanyós 2014.06.08 09:46:51
Kigondoltam Eurovízió 2014.05.19 10:15:34
Ez a szar egy talány. Évtizedek óta. Nem hiszem el, hogy Európa nemzeteinek legjobb énekei és énekesei ezek a szánalomra sem nagyon méltó közepes vagy gyenge tehetségek.  Azt sem értem, hogyan lehetséges, hogy ki az a nyomorult, aki ezt a pocsék műsort nézi, pláne szavaz rá. Az…..
porhanyós 2014.05.20 16:36:48
porhanyós 2014.05.20 17:38:18
@szanalmas: Férfiasított nő, vagy nőiesített férfi.
Kigondoltam és kifőztem! 2014.04.21 01:32:08
Idejét érzem az igen tisztelt, nagybecsű társaságot felvilágosítani, a húsvéti tojást nem a nyuszi tojja. Emlékezzetek csak rá, mikor egy agresszív pillanatomban ízekre szedtem. Itt a bizonyítékom: nyúl kivégezve, mégis van hímes tojás. Ha tudtok locsolóverset, választhattok…..
porhanyós 2014.04.21 19:32:45
@szanalmas:
Minden kezdet nehéz.
Legyél kicsit merész!
porhanyós 2014.04.23 21:06:58
@megszokács: Húsvétkor csak arra emelek kezet, aki szódás szifonnal jön locsolni.
porhanyós 2014.04.23 21:08:17
@ripők: Anyagias fiatalság.
Bezzeg az én időmben!
Szóval senki sem találta ki, mi is van a képen, amatőrök... Recept lentebb hangosan, kettő perc három másodperctől! Recept!!4! // ..
porhanyós 2014.03.28 21:06:38
@ripők: A büszkeség szép tulajdonság. Van, hogy iszonyat elviselni.
porhanyós 2014.03.29 19:22:41
@ripők: @megszokács: Szépen nézünk ki! Tudjátok, hogy megkezdődtek a munkálatok a szőlőben, így nem tartózkodom napsütéses időben gépközelben, így nem tudok szétcsapni köztetek, mikor itt parasztkodtok a hátam mögött.
porhanyós 2014.04.03 15:04:49
@szanalmas: Csak az ürge nem iszik...
www.youtube.com/watch?v=7gEEMyeNAv8
Kigondoltam és kifőztem! Rétes 2014.03.19 14:34:08
    Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dl víz 1 evőkanál ecet 2 tojássárgája 1-2 mokkáskanál só  1-2 evőkanál olaj ( ha már kidolgoztuk a tésztát, akkor tesszük hozzá) Valamikor, kezdő koromban 30 dkg liszttel olvastam az egy adagot, de mivel nem szeretek méregetni,…..
porhanyós 2014.03.19 21:05:07
@ripők: Nem nézed ki belőlem?
porhanyós 2014.03.19 21:10:10
porhanyós 2014.03.19 21:15:17
@ripők: Alkoholban a konyaknál megállnék.
Ígértem a pogácsát, hát elérkezettnek látom az időt szavamat betartani.     Mivel pogácsám leveles, kelt tésztából készült, és tudjuk, a hájas kifli alapja ugyanez, gondoltam, mért is ne készíthetném a kettőt párhuzamosan?     Az üzletekben…..
porhanyós 2014.02.08 12:49:50
@szanalmas: Ez nagyon rendSZERtelen volt!
porhanyós 2014.02.10 15:55:15
@spájdernecc: A fugázáshoz gondolom, porcukrot használnál, Szaki bácsi?
porhanyós 2014.03.01 18:33:10
@úristen: Uram, Atyám! Még egy isten!
                      Hozzávalók:                       pár szem burgonya                       sütnivaló kolbász  …..
porhanyós 2014.01.30 12:33:18
@Sátraké a jövő:
kockakövön furikáztál
harmadnapra megbuggyantál
itt a mese vége
húzz el innen végre
porhanyós 2014.02.02 13:11:24
@spájdernecc: Eldobom az agyam! Csak most esett le a poén, pedig te megmondtad, hogy nem te főzted, valamint azt is kimondtad, ha te főzted volna, másképp csináltad volna.
porhanyós 2014.02.03 14:55:13
@spájdernecc:
Ez az az aprópénz, mivel a reklámban a látszerész kiszúrja szemünket?
Ilyet én még nem láttam.
Hozzávalók:     őrölt kávé     víz     kávéfőző Mikor iszik kávét az ember?     napközben         étkezés előtt         étkezés után         ha szükségét…..
porhanyós 2014.01.04 16:03:10
@ripők: Akkor marad a fekete, de mi lesz, ha székletlazító hatása beindul?
Nekem a múltkor beindult rendesen. Alul-felül távozott belőlem a cucc. Lehet, nem is a kávétól, hanem mert mindenféle népséggel szóbaállok az interneten, aztán csoda, ha vírust szedek össze.
porhanyós 2014.01.23 19:33:47
@ripők: Jelzem, én még élek, csak nem akartam magamra pakolni. Gondoltam, hagylak benneteket érvényesülni, de látom, a cselekvés megint rám vár.
porhanyós 2014.01.23 19:53:03
@ripők: Túl vagyok a szokásos csütörtöki edzésen, majd az utána megérdemelt cigarettán. Most én is inkább belesüppednék a fotelba, de holnap megfőzöm a fényképekhez az anyagot. Ha elég kitartóan hátradőlve vártok, leveslét tálalok nektek.
Velünk, legjobbakkal is előfordul, hogy megkívánjuk a gyorskaját. Van valami sajátos varázsa, hogy bemegyünk egy repceolajtól bűzlő hodályba, fél óráig sorban állunk, hogy papírtálcán bőrkéből és csontőrlemény pépből készült műhúspogácsát együnk keményítőrudakkal…..
porhanyós 2013.12.09 22:40:38
@LadyCarambole: Hány ingerre gondolok? Többször számolom, nem stimmel.
porhanyós 2013.12.12 16:44:19
@spájdernecc: Csak hozta a formáját. Kis képzelőerővel kiláthatod belőle a valóságot.
A te illusztrációdhoz valamivel több fantázia kellett.
porhanyós 2013.12.16 15:24:30
@**büdösmackó**: Mit mondott? Kedves Gazdám, kívánhatsz hármat belőlem?
Minden gyakorló csekmettipró tudja, hogy termesztett gombák kissé fűrészpor és penészízűek, ezért valami markáns ízzel kell pótolni azt, amit a volumen-orientált előállítási mód miatt kimaradt belőlük. Hozzávalók: 50 dkg termesztett csiperke ez azért jó, mert egy…..
porhanyós 2013.12.06 20:50:41
@ripők: Úgy legyen!
porhanyós 2013.12.07 14:22:31
@Kadarka Jánoska: Este tíz után csendháborítottál, ezért kóstolgatás nélkül távozz, és vidd ajándékod, a borvirágot, mi a túlzásba vitt kadarkázás következtében keletkezett a pirosból lilába átmenő orcádon, minek illatanyaga a köpőlegyeket vonzza.
// ..
porhanyós 2013.12.02 20:53:40
@megszokács: Mindig tudtam, a francia konyhával nem vetekedhetek.
porhanyós 2013.12.05 13:10:20
@Kadarka Jánoska: Épp itt volt az ideje, hogy nyámnyilajánoskából Jánossá cseperedjél. Ami azt illeti, elismerés járna nekem, mivel hatással bírtam rád ez ügyben, de látom, jó tett helyébe jót ne várjak.
porhanyós 2013.12.07 14:16:21
@Kadarka Jánoska: A te névnapod Karácsonykor lesz, majd mész a töltöttkáposztába.
A Mikulásnak órái vannak hátra, hogy kifordítsam bundájából. Édes ízvilágot képzelj hozzá.
Sorozatunk előző részében a marokkói fahéjas csirkepörivel - azaz inkább lecsóval - ismerkedtünk meg. A folytatásban megtudhatjuk, milyen az igazi hamispaprikás hamiskrumpli: numeró kettő desszert szárnyasból. A hamispaprikás hamiskrumpliban természetesen se paprika, se krumpli…..
porhanyós 2013.12.04 20:43:41
@megszokács: Anyai szívem súgta, engedjelek nyerni. Ez csak így eshetett meg, ha nem posztolok.
A már jó ideje tomboló Teczár-ügy kapcsán beérkező levelekből szemezgettünk ezúttal, szabadon parafrazálva, nem pedig idézgetve. A cél szisztematikus áttekintést adni a vitában lehetséges pozíciók logikai teréről, a nagyérdeműre bízva aztán az…..
porhanyós 2013.11.29 10:55:20
@Egerbenegyember: Nénikéd még véletlenül sem lennék, de mivel betévedtél az ösvényemre, ajánlom, húzd a beled, mielőtt azt a keselyűknek hagynám trancsírozásod után, majd filézett részeidet a kemencémben porlasztanám csontjaid izzó parazsánál.
porhanyós 2013.11.29 11:07:22
@radairosseb: Félelmed nem alaptan, nem trécselni akarok, hanem pecsenyét sütni.
porhanyós 2013.11.29 11:23:08
@radairosseb: Az ingyenpiádra nem tartok igényt, a személyzetnek jöttem segíteni a sepregetésben.
  Milyen történetet kerekíthetnék egy egyszerű pörkölthöz, vagy a köretéül szolgáló nokedlihoz? Lapozok felette, egy esetleges másik recept kedvéért, és kiragadván nyúlnék a címben szereplő nyúlhoz, mi által pörköltemből nyúl pörkölt…..
porhanyós 2013.11.22 16:59:25
@megszokács: Szabad így beszélni meglett emberekkel? Erre tanítottalak? Mész a sarokba azonnal!

@spájdernecc: Bocs a gyerek nevében! Már megkapta a magáét a rusnya szájáért.
porhanyós 2013.11.22 22:16:42
@**büdösmackó**: Humánusabbnak tűnik, mint nálunk a Húsvétkor ajándékként hazavitt állatkák, mivel örömöt okozunk gyermekeinknek, aztán az ünnep elteltével megunják a játékot, és éhen halnak szegény nyuszikák.
porhanyós 2013.11.29 10:39:48
@aktatáskarádió: A Visegrádi gasztró óta nekem is van pár receptem. Krumplistészta variációk, még gondolkodom rajta, melyiket tegyem közzé.
Ezen krifika egy sokkoló, októberi szombat hatására íródott, amelyet most folytatunk, lévén még nem is érkleztünk meg Visegrádra, a történet elakadt a Pilisben és olvasóink azóta is pizsamájukat tépegetik esténként kínjukban azon tűnődve, hogy vajon mi is történt…..
Mert enni kell! // ..
porhanyós 2013.11.14 15:00:18
@szanalmas: Azért, ha van egy kis töpörtyű maradék, küldhetnél egy fotót!
porhanyós 2013.11.14 19:34:44
@szanalmas: Így már más! Igaz, hogy kicsit sápadt, de az illata elér idáig. Azt a pörcöset csócsálnám.
porhanyós 2013.11.14 20:05:37
@szanalmas: Igaz, hogy nálunk törmelékes a zsír alja, de tudod, milyen finom pogácsát lehet belőle sütni?