Adatok
porhanyós
14 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Avagy gambás tepertő, ázsiai tájszólásban beszélőknek. Magamhoz képest ez a kaja nem lett nagy eresztés, de azok után, hogy ripők le akarja járatni a bloggomat mindenféle szarokkal, első lépésnek megteszi ez is a mislencsillag felé!
Végy fejenként egy egész csirkecombot, csontozd ki, kockázd fel…..
porhanyós
2017.12.19 18:05:52
Kivel nem fordult még elő, hogy az anyukájától feleslegessé vált Tupperváre fermentáló edényt hozott el egy hétvégi látogatás alkalmával, kérdem én! Mi, akikkel ilyesmi már megesett, tudjuk, hogy nincs más hátra, fermentálni kell...
porhanyós
2017.12.18 21:12:44
Egy nagyobb méretű jénait teleraksz megmosott héjas krumplival, ráteszed a tetejét, betoszod a mikróba 15 percre, és kész. Azzal eszed amivel akarod, vagy hámozás után rápirítasz, mint anya a hülyegyerekére...
porhanyós
2017.04.22 19:10:31
porhanyós
2017.12.17 11:55:40
Ha például 25 év után direkt abbahagyjuk a dohányzást, akkor könnyedén megeshet, hogy testsúlyunk felkúszik mázsa környékére. Ez bár férfias, de nem esztétikus a gyengébbik nem szerint. Na, ezt én pont leszarom, én a szénhidrátot az íze miatt nem kedvelem. Ilyenkor készítek…..
porhanyós
2017.12.17 11:32:01
@megszokács: Az olaj alapból szőke, tehát felesleges szőkíteni.
porhanyós
2017.12.17 11:51:44
Kedves Kartársak, Kartársnők.
Minden évben eljő ez a pillanat, amikor mérleget vonunk; az elmúlt időszak sikereit, kudarcait górcső alá véve értékeljük a mögöttünk hagyott esztendőt. Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nevet, hisz januárban igen erősen kezdtünk, szanalmas kolléga burgonyás posztja…..
porhanyós
2017.12.17 11:25:20
@ripők: Ezt nevezik önellátó gazdálkodásnak.
Sárgarépa párolása másfél órán át ebben a rohanó világban?
Sárgarépa párolása másfél órán át ebben a rohanó világban?
Hozzávalók: tölteni való cukkini
darált hús vöröshagyma fokhagyma zsiradék főtt tojás őrölt paprika őrölt fekete bors kapor zöldbab …..
porhanyós
2014.06.29 07:34:55
@ripők: Pálinkás jó reggelt, Picinyem!
Az éhség nagy úr. Ha tesztelted már hideg töltöttkáposztával reggel a gyomrod, és az pozitív eredménnyel végződött, ezt is megeheted sok kenyérrel, mikrózás nélkül, ha nincs melegítésre fél perc időd, vagy mikró hiányában nem szeretnéd felszedni a parkettát, hogy tábortüzet rakj a szoba közepére, hogy annak parazsában alufóliába csomagolva megmelengethesd.
Kávét akarok!
Az éhség nagy úr. Ha tesztelted már hideg töltöttkáposztával reggel a gyomrod, és az pozitív eredménnyel végződött, ezt is megeheted sok kenyérrel, mikrózás nélkül, ha nincs melegítésre fél perc időd, vagy mikró hiányában nem szeretnéd felszedni a parkettát, hogy tábortüzet rakj a szoba közepére, hogy annak parazsában alufóliába csomagolva megmelengethesd.
Kávét akarok!
porhanyós
2015.01.20 13:19:09
@Commandante Jayasuriya: Ha ennyire magyar gyomrod van, lehetne a neved kicsit magyarosabb. Talán Burgonya, vagy inkább Nokedli.
//
..
porhanyós
2014.07.20 15:01:31
Fogj valami egytálétel receptet, vidd ki a szabadba és főzd meg bográcsban! (A hülyébbek gondolom, természetesen magát a receptet fogják megfőzni!)
//
..
porhanyós
2014.06.28 11:58:26
@ripők: Sőt! Már előtte is! Tudod, a világmegváltó gondolatokhoz idő kell.
porhanyós
2014.06.28 12:07:48
@ripők: Mármint az alma nem esik messze a fájától? Büszke is vagyok rá!
porhanyós
2014.06.28 12:21:19
@ripők: Még a spenótot sem erőltettem rá. Hosszú hajat csak az tud növeszteni, kinek van haja.
Eredetileg burgonyaétel. Csupa szénhidrát, dagadtak leszünk tőle. Gondoljunk egy merészet, és készítsük zellergumóból!
Kell hozzá:
- zellergumó
- némi liszt
- tojgli
- só és fűszer, ízlés szerént
- NDK robotgép
Hamar megvan, de VIGYÁZAT! Durván fingat. Kínáljunk…..
Az egész internetet lázban tartja, mik voltak a valamikor elhunyt Tupac nevű valaki szavai. Két vezető hírportálunk is nagyban megosztja a honi közvéleményt ezt illetően (lásd: itt és itt).
Szóval mit mondhatott Tupac valójában? Szavazz te is a Fi... a számodra…..
porhanyós
2014.06.08 09:46:51
Ez a szar egy talány. Évtizedek óta. Nem hiszem el, hogy Európa nemzeteinek legjobb énekei és énekesei ezek a szánalomra sem nagyon méltó közepes vagy gyenge tehetségek. Azt sem értem, hogyan lehetséges, hogy ki az a nyomorult, aki ezt a pocsék műsort nézi, pláne szavaz rá. Az…..
porhanyós
2014.05.20 16:36:48
porhanyós
2014.05.20 17:38:18
@szanalmas: Férfiasított nő, vagy nőiesített férfi.
Idejét érzem az igen tisztelt, nagybecsű társaságot felvilágosítani, a húsvéti tojást nem a nyuszi tojja. Emlékezzetek csak rá, mikor egy agresszív pillanatomban ízekre szedtem. Itt a bizonyítékom: nyúl kivégezve, mégis van hímes tojás.
Ha tudtok locsolóverset, választhattok…..
porhanyós
2014.04.21 19:32:45
porhanyós
2014.04.23 21:06:58
@megszokács: Húsvétkor csak arra emelek kezet, aki szódás szifonnal jön locsolni.
porhanyós
2014.04.23 21:08:17
Kigondoltam és kifőztem!
Egy étel amiről csak kevesen tudták, hogyan is készül valójában!
2014.03.27 17:16:27
Szóval senki sem találta ki, mi is van a képen, amatőrök...
Recept lentebb hangosan, kettő perc három másodperctől!
Recept!!4!
//
..
porhanyós
2014.03.28 21:06:38
@ripők: A büszkeség szép tulajdonság. Van, hogy iszonyat elviselni.
porhanyós
2014.03.29 19:22:41
@ripők: @megszokács: Szépen nézünk ki! Tudjátok, hogy megkezdődtek a munkálatok a szőlőben, így nem tartózkodom napsütéses időben gépközelben, így nem tudok szétcsapni köztetek, mikor itt parasztkodtok a hátam mögött.
porhanyós
2014.04.03 15:04:49
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl víz
1 evőkanál ecet
2 tojássárgája
1-2 mokkáskanál só
1-2 evőkanál olaj ( ha már kidolgoztuk a tésztát, akkor tesszük hozzá)
Valamikor, kezdő koromban 30 dkg liszttel olvastam az egy adagot, de mivel nem szeretek méregetni,…..
porhanyós
2014.03.19 21:05:07
@ripők: Nem nézed ki belőlem?
porhanyós
2014.03.19 21:10:10
porhanyós
2014.03.19 21:15:17
@ripők: Alkoholban a konyaknál megállnék.
Ígértem a pogácsát, hát elérkezettnek látom az időt szavamat betartani.
Mivel pogácsám leveles, kelt tésztából készült, és tudjuk, a hájas kifli alapja ugyanez, gondoltam, mért is ne készíthetném a kettőt párhuzamosan?
Az üzletekben…..
porhanyós
2014.02.08 12:49:50
@szanalmas: Ez nagyon rendSZERtelen volt!
porhanyós
2014.02.10 15:55:15
@spájdernecc: A fugázáshoz gondolom, porcukrot használnál, Szaki bácsi?
porhanyós
2014.03.01 18:33:10
@úristen: Uram, Atyám! Még egy isten!
Kigondoltam és kifőztem!
A krumplileves legyen krumplileves!!!, de kimondom, paradicsomos, kolbászos krumplileves
2014.01.24 22:30:50
Hozzávalók:
pár szem burgonya
sütnivaló kolbász
…..
porhanyós
2014.01.30 12:33:18
@Sátraké a jövő:
kockakövön furikáztál
harmadnapra megbuggyantál
itt a mese vége
húzz el innen végre
kockakövön furikáztál
harmadnapra megbuggyantál
itt a mese vége
húzz el innen végre
porhanyós
2014.02.02 13:11:24
@spájdernecc: Eldobom az agyam! Csak most esett le a poén, pedig te megmondtad, hogy nem te főzted, valamint azt is kimondtad, ha te főzted volna, másképp csináltad volna.
porhanyós
2014.02.03 14:55:13
@spájdernecc:
Ez az az aprópénz, mivel a reklámban a látszerész kiszúrja szemünket?
Ilyet én még nem láttam.
Ez az az aprópénz, mivel a reklámban a látszerész kiszúrja szemünket?
Ilyet én még nem láttam.
Hozzávalók:
őrölt kávé
víz
kávéfőző
Mikor iszik kávét az ember?
napközben
étkezés előtt
étkezés után
ha szükségét…..
porhanyós
2014.01.04 16:03:10
@ripők: Akkor marad a fekete, de mi lesz, ha székletlazító hatása beindul?
Nekem a múltkor beindult rendesen. Alul-felül távozott belőlem a cucc. Lehet, nem is a kávétól, hanem mert mindenféle népséggel szóbaállok az interneten, aztán csoda, ha vírust szedek össze.
Nekem a múltkor beindult rendesen. Alul-felül távozott belőlem a cucc. Lehet, nem is a kávétól, hanem mert mindenféle népséggel szóbaállok az interneten, aztán csoda, ha vírust szedek össze.
porhanyós
2014.01.23 19:33:47
@ripők: Jelzem, én még élek, csak nem akartam magamra pakolni. Gondoltam, hagylak benneteket érvényesülni, de látom, a cselekvés megint rám vár.
porhanyós
2014.01.23 19:53:03
@ripők: Túl vagyok a szokásos csütörtöki edzésen, majd az utána megérdemelt cigarettán. Most én is inkább belesüppednék a fotelba, de holnap megfőzöm a fényképekhez az anyagot. Ha elég kitartóan hátradőlve vártok, leveslét tálalok nektek.
Velünk, legjobbakkal is előfordul, hogy megkívánjuk a gyorskaját. Van valami sajátos varázsa, hogy bemegyünk egy repceolajtól bűzlő hodályba, fél óráig sorban állunk, hogy papírtálcán bőrkéből és csontőrlemény pépből készült műhúspogácsát együnk keményítőrudakkal…..
porhanyós
2013.12.09 22:40:38
@LadyCarambole: Hány ingerre gondolok? Többször számolom, nem stimmel.
porhanyós
2013.12.12 16:44:19
@spájdernecc: Csak hozta a formáját. Kis képzelőerővel kiláthatod belőle a valóságot.
A te illusztrációdhoz valamivel több fantázia kellett.
A te illusztrációdhoz valamivel több fantázia kellett.
porhanyós
2013.12.16 15:24:30
@**büdösmackó**: Mit mondott? Kedves Gazdám, kívánhatsz hármat belőlem?
Minden gyakorló csekmettipró tudja, hogy termesztett gombák kissé fűrészpor és penészízűek, ezért valami markáns ízzel kell pótolni azt, amit a volumen-orientált előállítási mód miatt kimaradt belőlük.
Hozzávalók:
50 dkg termesztett csiperke
ez azért jó, mert egy…..
porhanyós
2013.12.06 20:50:41
@ripők: Úgy legyen!
porhanyós
2013.12.06 22:31:05
porhanyós
2013.12.07 14:22:31
@Kadarka Jánoska: Este tíz után csendháborítottál, ezért kóstolgatás nélkül távozz, és vidd ajándékod, a borvirágot, mi a túlzásba vitt kadarkázás következtében keletkezett a pirosból lilába átmenő orcádon, minek illatanyaga a köpőlegyeket vonzza.
//
..
porhanyós
2013.12.02 20:53:40
@megszokács: Mindig tudtam, a francia konyhával nem vetekedhetek.
porhanyós
2013.12.05 13:10:20
@Kadarka Jánoska: Épp itt volt az ideje, hogy nyámnyilajánoskából Jánossá cseperedjél. Ami azt illeti, elismerés járna nekem, mivel hatással bírtam rád ez ügyben, de látom, jó tett helyébe jót ne várjak.
porhanyós
2013.12.07 14:16:21
@Kadarka Jánoska: A te névnapod Karácsonykor lesz, majd mész a töltöttkáposztába.
A Mikulásnak órái vannak hátra, hogy kifordítsam bundájából. Édes ízvilágot képzelj hozzá.
A Mikulásnak órái vannak hátra, hogy kifordítsam bundájából. Édes ízvilágot képzelj hozzá.
Kigondoltam és kifőztem!
Diétás desszertek, II. rész - Hamispaprikás hamiskrumpli
2013.12.04 20:00:00
Sorozatunk előző részében a marokkói fahéjas csirkepörivel - azaz inkább lecsóval - ismerkedtünk meg. A folytatásban megtudhatjuk, milyen az igazi hamispaprikás hamiskrumpli: numeró kettő desszert szárnyasból.
A hamispaprikás hamiskrumpliban természetesen se paprika, se krumpli…..
porhanyós
2013.12.04 20:43:41
@megszokács: Anyai szívem súgta, engedjelek nyerni. Ez csak így eshetett meg, ha nem posztolok.
A már jó ideje tomboló Teczár-ügy kapcsán beérkező levelekből szemezgettünk ezúttal, szabadon parafrazálva, nem pedig idézgetve. A cél szisztematikus áttekintést adni a vitában lehetséges pozíciók logikai teréről, a nagyérdeműre bízva aztán az…..
porhanyós
2013.11.29 10:55:20
@Egerbenegyember: Nénikéd még véletlenül sem lennék, de mivel betévedtél az ösvényemre, ajánlom, húzd a beled, mielőtt azt a keselyűknek hagynám trancsírozásod után, majd filézett részeidet a kemencémben porlasztanám csontjaid izzó parazsánál.
porhanyós
2013.11.29 11:07:22
@radairosseb: Félelmed nem alaptan, nem trécselni akarok, hanem pecsenyét sütni.
porhanyós
2013.11.29 11:23:08
@radairosseb: Az ingyenpiádra nem tartok igényt, a személyzetnek jöttem segíteni a sepregetésben.
Milyen történetet kerekíthetnék egy egyszerű pörkölthöz, vagy a köretéül szolgáló nokedlihoz? Lapozok felette, egy esetleges másik recept kedvéért, és kiragadván nyúlnék a címben szereplő nyúlhoz, mi által pörköltemből nyúl pörkölt…..
porhanyós
2013.11.22 16:59:25
@megszokács: Szabad így beszélni meglett emberekkel? Erre tanítottalak? Mész a sarokba azonnal!
@spájdernecc: Bocs a gyerek nevében! Már megkapta a magáét a rusnya szájáért.
@spájdernecc: Bocs a gyerek nevében! Már megkapta a magáét a rusnya szájáért.
porhanyós
2013.11.22 22:16:42
@**büdösmackó**: Humánusabbnak tűnik, mint nálunk a Húsvétkor ajándékként hazavitt állatkák, mivel örömöt okozunk gyermekeinknek, aztán az ünnep elteltével megunják a játékot, és éhen halnak szegény nyuszikák.
porhanyós
2013.11.29 10:39:48
@aktatáskarádió: A Visegrádi gasztró óta nekem is van pár receptem. Krumplistészta variációk, még gondolkodom rajta, melyiket tegyem közzé.
Ezen krifika egy sokkoló, októberi szombat hatására íródott, amelyet most folytatunk, lévén még nem is érkleztünk meg Visegrádra, a történet elakadt a Pilisben és olvasóink azóta is pizsamájukat tépegetik esténként kínjukban azon tűnődve, hogy vajon mi is történt…..
Mert enni kell!
//
..
porhanyós
2013.11.14 15:00:18
@szanalmas: Azért, ha van egy kis töpörtyű maradék, küldhetnél egy fotót!
porhanyós
2013.11.14 19:34:44
@szanalmas: Így már más! Igaz, hogy kicsit sápadt, de az illata elér idáig. Azt a pörcöset csócsálnám.
porhanyós
2013.11.14 20:05:37
@szanalmas: Igaz, hogy nálunk törmelékes a zsír alja, de tudod, milyen finom pogácsát lehet belőle sütni?
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A képről nem szónék, beszél az magáért.
Cselédet vennék én is. Gondolom, sokSoros akción vetted.