Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miatov

11 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére korábban indultam Genovába, mintsem olvastam volna _benito kolléga 10. fordulós jóslatait. Nyilván fölényesen oktattam volna ki, Persze, 0-4 a Marassiban, mi?, a G***a  meg ikszel az Internél, eszednél vagy, kispajtás? (Hosszabb közbevetés:  Samp-drukker nem…..
Nos, ahogy ígértük, itt az új rejtvényünk. Úgy döntöttünk, hogy mielőtt az igazán exkluzív információkra kíváncsi, a Széchényi könyvtárat feltúrató feladványokra térnénk, ezúttal még kicsit óvatosabbak leszünk, és könnyebben hozzáférhető adatokra kérdezünk.…..
Nou San Trafford 15 2007.08.15 23:05:00
Kedves olvasóink, ismételten lenyűgöztek bennünket! Hosszú, tömött sorokban érkeztek a tökéletes megfejtések agyafúrt kérdéseinkre, melyek közül másodikként Varga Zoltán, míg harmadikként Dányi Zsolt megoldása érkezett be. Őket követte még 21 további helyes megfejtő,…..
Előző fejtörőnk sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, bebizonyítjuk (immáron véglegesen), hogy 1) az NST olvasói a világ legtájékozottabb és legműveltebb futball-fanatikusai, 2) az NST bloggerei készítik a legszellemesebb, ugyanakkor elmélyültséget, bátor absztrakciókra való…..
"Végül is ketten maradnakIsten és a labda"Ideje röviden számba venni, hányféle is a futballista. Alapvetően négyféle. Aki tud és szeret (A), aki tud, de nem szeret (B), aki nem tud, de szeret (C), végül aki nem tud és nem szeret futballozni (D).Az elsővel viszonylag…..
Aki folyamatosan nézi a spanyol meccseket, könnyen gondolhatja, hogy a világon a legsanyarúbb sorsa a klubelnököknek van. A meccseken a díszpáholy mutatja a legsiralmasabb képet: egykedvű, unott arcú, pecsétgyűrűs férfiak közömbösen merednek maguk elé, a legnagyobb hőségben is…..
Amikor számba vesszük, miért is a foci a legjobb játék a világon, a spontaneitás, a felszabadultság, a kiszámíthatatlanság és az érzelemgazdagság bizonyosan az okok között szerepel, a nagyszerű egyéniségekről nem is beszélve. Ez utóbbiak megzabolázására történtek…..
Az olasz bajnokság a hétvégén némiképp váratlanul egészen kiváló mérkőzéseket hozott, és két igazán gyönyörű momentumot: az első az év gólja, a genovai Quagliarella lövi a Parmának Chievónak negyvenről, védhetetlenül. Fabio eddig 12 akciógólt lőtt az idényben,…..
Folytatjuk a foci jobbá és szebbé tételéért indított hadjáratunkat. Második javaslatunk talán kicsit messzire megy, de hát ha 1880-ban Birminghamben valaki azt mondja, hogy a rondább faltokat büntessék egy sárga lapocska felmutatásával, azt is kitiltották volna a klubból. Szóval…..
Mi itt az NST-nél nem csak bemagoljuk a futball múltját és követjük árgus szemmel a jelenét, hanem világos elképzeléseink vannak a jövőjére nézve is. Hiába ez a legjobb játék a világon, azt még Joao Havelange és Sepp Blatter szerelemgyermeke is elismerné, hogy van mit rajta…..
Ha madridista vagy, kínos. Szidod Calderónt, hogy micsoda mekemóka embereket vásárol, Capellót, hogy egy csatárral játszik, és kiöli a maradék fantáziát is a csapatból, Roberto Carlost és Salgadót, hogy húzzanak végre a francba; sopánkodsz, hogy négy éve nem nyertetek semmit, a…..
A Zugügyvéd egy korábbi hozzászólást emelt ki a bírói karral kapcsolatos érdekes gondolatok miatt. Régi közhely, hogy a szubjektivitás , és az élettapasztalat hiánya mennyire közrejátszik egy-két abszurd ítélet meghozatalában. Vajon tényleg megoldás lenne az angolszász…..
w A Sólyom-paradoxon 2006.11.26 08:00:00
Mondja megint Sólyom László az erkölcsi tutit, a nemzet élő lelkiismerete ő; akkora a formátuma lassan, hogy bele se fér a Kárpát-medencébe. Újdonsággal nem szolgál az elnök úr - azon kívül, hogy ő trappistát vesz a boltban, és felismerik -, az Elkúrtuk-gate-ről sápítozik…..
w Börtönszagot érzek 2006.11.15 22:53:00
Két, egymással semmiképp össze nem függő hírt szeretnék bemutatni. Az egyik ropogós-friss. Kurva nagy balhé alakul a Siemensnél. Bizonyos országokban tízmilliós nagyságrendű kenőpénzeket osztott szét a cég; így olajozták egyébként saját jogukon is kitűnő termékeik…..
miatov 2006.11.16 14:56:28
Lehet, hogy felületesen olvastam át a kommenteket, de mintha erről: www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0605223154 nem lett volna szó. A Siemens 1,5Mrd forintot sikerdíjként kifizetett hajléktalanok cégeinek.
Május óta kuss van, gondolom, folyamatban lévő ügyről senki nem nyilatkozik, és ez így is marad 2036-ig. Addigra lezárul a nyomozás, eredményesen: felelős Kutrucz László hajléktalan, a Blue Consult Bt. ügyvezetője és Jolika, a számlavezető bank pénztárosa, aki - igaz, felülbírálhatatlan szóbeli igazgatói utasításra, aminek évek múltán már semmi nyoma - a banki szabályzattal ellentésen részletekben kifizette a pénzt.
miatov 2006.11.16 14:58:19
w A félkegyelmű 2006.11.15 20:21:00
Sólyom László olyan ember, aki miatt érdemes megfontolni a személykritika műfajának bevezetését. Most egyelőre csak a dolgot őt magát nézzük: az elnök épp a TB-csaló orvosok ügyében tartotta helyénvalónak az elnöki kegyelmet. Sólyom László nem a törvényt, hanem a…..
miatov 2006.11.16 14:32:21
Sólyom hibázott, második komoly hibája a nem kézfogás után (mondjuk az operaházi csakegyötvenhatvanos beszéde sem volt történelmi, de annak csekély a közvéleményt befolyásoló belpolitikai jelentősége). Azért hibázott, mert nem gondolta végig a dolgot. Gondolom, megtévesztette a hatezer aláírás (ez volt talán a legsunyibb dolog - a kisvárosi gyógyítót mindenki szereti, hogy meggyógyította a szomszédék Icusát is, meg mindig mosolyog a közértesre, itt tessék aláírni), és - noha lehet, hogy jobban ismeri az eset összes körülményét, és akár még igaza is lehetne - mivel nem indokolt, pont ott vált kikezdhetővé, ahol a legkevésbé hitte volna: moráljában. Vagy enyhítsen, és akkor indokoljon részletesen és közérthetően - legfeljebb azt mondom, hogy szíved joga, Laci bácsi, te vagy a góré, de szerintem aki nem tud lopás nélkül gyógyítani vagy kórházigazgatni, az ne gyógyítson vagy kórházigazgasson; vagy pedig szögezzen ki egy listát minden karácsonykor a Sándor-palota kapujára az azévi amnesztiásokról, minden kommentár nélkül. Viszont ez így csak értetlenséget szül, könnyű félreértelmezni (biztos nekem is sikerült), és felesleges indulatokat generál análkül, hogy tisztázná a dolgot.
Én nagyon örültem, mikor ő lett az elnök, és még mindig őt tartom erre a legalkalmasabbnak. Három fő veszély leselkedik rá (ebből kettőt már nem is tudott mindig kikerülni): 1. az önirónia hiánya, és az esetlegesen ebből fakadó hiúsága: ebből lett a nem kézfogás. 2. Azért, mert valakinek általában igaza van, nem jelenti azt, hogy mindig igaza van: folyamatosan résen kell lenni, hogy mikor kell esetleg másnak igazat adni. 3. A megbocsátás képessége nem egyenlő az igazságos döntés képességével - ez esetben szerintem erről van szó, és ezt nem mérlegelte Sólyom kellőképpen.