Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schomy

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rezsicsökkentős kormányzati propaganda nagyon ütős. Ne vessetek meg NERtársak, de még rám is hatott némiképp: midőn így nem sokkal szilveszter után számba venném a 2013-as év történéseit, az első ami beugrik az a rezsicsökkentés. Az e körüli kommunikáció valami abszurd…..
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
schomy 2013.09.27 11:00:24
Lehet ragozni, de ma angolul kommunikálni nem érdem. Ez csak annak újság, aki nem találkozik külföldiekkel, vagy nem érdeklődik a világ iránt. Megdöbbentem, hogy Finnországban nincs magán nyelvoktatás, mert mindenki az állami rendszerben tanul meg angolul. Menyivel könnyebb dolgom volt Amszterdamban, hogy mindenki tudott az angol nyelven feltett kérdésekre angolul válaszolni. Ugyanez volt az élmény Bulgáriába menet a Balkánon, amit mi annyira le tudunk nézni. A filmeket valóban nem kellene szinkronizálni, de nem csak a svéd, hanem a volt jugoszláv és a mai román példa alapján sem, így mindenkinek olyan kiejtése és hallása van, hogy dobsz egy hátast. Lehet, hogy tényleg inkább a felvételkor kellene már megkövetelni a nyelvtudást és nem ennyire a papírra kellene hagyatkozni. Ennek lehetne az eredménye, hogy nem lenne kuriózum a nyelvet beszélő átlagpolgár (ha még használatban van ez a kifejezés a zemberek mellett). Talán nyelvtanulás céljából is lehetne utaztatni a diákokat és nem csak a határon túli magyarokhoz, illetve külföldön az Erzsébet táborokban nyáron lehetne nyelvet oktatni kötetlen, laza formában, hogy a tudást élvezzék a gyerekek. Persze ahol a tudást a munkahelyeken sem akarják elismerni és megfizetni, ahol tahók lehetnek a képviselők, ott mit várunk? Nagyon szeretnék olyan emberrel beszélni, akit Hoffmann Rózsa tanított meg francia, vagy orosz nyelvre.