Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citromlovagok

69 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajtóértesülés szerint már arra sincs pénz, hogy a tűzoltólaktanyákban a tűzoltók védőruháit kimossák, ugyanis nincs mosógép. A Citromlovagok úgy tudja, ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok a mosógépeket átcsoportosították az irodákba. Az igazság odaát…..
Uniós projekt keretében fejleszti Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatását a katasztrófavédelem. A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával nem fél órával később, hanem a…..
Katasztrófavédők mentettek meg egy migránst Budapesten – értesült az elkepeszto.eu. A határzárat illegálisan átlépő feketebőrű férfi egészen Budapestig jutott, ahol azonban kénytelen volt egy katasztrófavédelmi állomásra betérni, mert a csempészgyűrűt a péniszéről nem tudta levenni.   A…..
Sajátos módon készül a közigazgatási figyelmeztetés bevezetésére a katasztrófavédelem. A társasházakban történő tűzvédelmi hatósági ellenőrzés során, kisebb fokú szabálytalanságok esetén a figyelmeztetés mellé Sportcsarnok-csekkeket osztanak a lakóknak. A Sportcsarnok-csekkek egyfelől utalnak a…..
A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta az egyes rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságáról, közalkalmazottai és köztisztviselői munkaköri egészségi alkalmasságáról, a szolgálat-, illetve keresőképtelenség megállapításáról, valamint az…..
Az eddigi legnagyobb fejlesztésére készül a BM Heros Zrt., amit a kormány 16 milliárd forintos tőkeemeléssel segít. A Rába-Heros Aquadux-X 4000 gépjárműfecskendőt sikere után egy olyan jármű sorozatgyártásába kezdenek, amely tűzoltó-, rendőr- és mentőautóként is funkcionál. A személyzet a…..
A rendkívüli szélsőséges téli időjárás miatt a katasztrófavédelem a lakosság védelme érdekében megtette a szükséges intézkedéseket - jelentette be Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó kazincbarcikai sajtótájékoztatóján. A következő napokban mínusz 3, a hegyekben akár mínusz 5 fok is lehet,…..
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai közreműködésével elkészült a 3-as metró katasztrófavédelmi vészforgatókönyve - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A fideszes politikus a 30 évre titkosított dokumentum egyes részeit a szerdai Kormányinfón…..
A foglalkoztatás növelése érdekében, a közmunkaprogram keretében 2017. január 1-jétől az országos katasztrófavédelmi főigazgatói posztot közmunkás tölti be - jelentette be a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkára. Dr. Hoffmann Imre - aki korábban katasztrófavédelmi…..
Ahogy a tűzoltó szót már több-kevesebb sikerült kiirtani a köztudatból, úgy most a kéményseprőkön a sor. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nemzeti katasztrófavédelmi konzultációt indított a kéményseprők új nevének megalkotásához. Eddig ezek a verziók merültek fel: füstlovagok,…..
Nincs szükség a továbbiakban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjaira, mert a Lánglovagok.hu tűzoltóportál teljes mértékben betölti azok funkcióját - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belügyi főtanácsadója. Mint a nyugdíjas…..
A tűzoltódaruk nemzetközi szépségversenyét tartják Budapesten. A szakmai zsűri egyfelől a járművek méretét, teherbírását, megjelenését pontozza, másfelől azt nézik, egy összetört autó áthelyezését a tűzoltók mennyire művészi módon tudják megvalósítani vele. Az Országos Katasztrófavédelmi…..
A téli időszámítás kezdetével sikerült felszámolni az összes fehér foltot Magyarország mentő tűzvédelmében - jelentette be az országos tűzoltósági főfelügyelő. A tűzoltó dandártábornok elmondta, vasárnap hajnalban egy órával kellett visszaállítani a mutatókat, ez…..
A BM Heros Zrt. fejlesztésének köszönhetően hamarosan kétszer annyi vonulós tűzoltó lesz, mint jelenleg. Az új módszer lényege, hogy a tűzoltóautók legénységi fülkéjében hátra egy tükröt szerelnek be, így úgy tűnik, mintha kétszer annyi tűzoltó ülne benne. Az újonnan…..
A magyar katasztrófavédelem az eddigi legnagyobb sikerét könyvelheti el Hannoverben, az Interschutz nemzetközi szakvásáron. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság standján a magyar gyártmányú R13-as védőruhát mutatták be. Az öltözék iránt rendkívüli érdeklődés…..
Felsült a Nemzeti Védelmi Szolgálat egy megbízhatósági vizsgálat során a tűzoltóknál. A belső elhárítás gondos előkészületek után több tucat betanított nyulat engedett el egy tűzoltólaktanya udvarán, melyek hosszasan kirívóan viselkedtek, hogy a figyelmet magukra tereljék,…..
Pintér Sándor belügyminiszter pályázatot írt ki a hamarosan megüresedő országos katasztrófavédelmi főigazgatói posztra. Az ideális jelölt: Egykoron az MSZMP, most a Fidesz tagja Moszkvában folytatott felsőfokú tanulmányokat Hivatásos pályafutását katonaként vagy…..
Több KÖZGÉP-es földmunkagéppel hatalmas gödör ásása kezdődött meg Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtti füves részen. A Citromlovagok Hajdu Márton katasztrófavédelmi szóvivőtől érdeklődött, aki a gödör létezését sem…..
Nem igaz, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese, az országos tűzoltósági főfelügyelő, a műszaki főosztályvezető, a revizori főosztályvezető, a revizori főosztályvezető és az ellenőrzési szolgálatvezető a BM Heros Zrt.-ben a…..
A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény a katasztrófavédelemre is kiterjed. Ennek eredményeképpen a tűzoltóknak a hét utolsó napján tilos dolgozniuk. Mivel a tűzoltóságoknak a 24 órás készenlétét mindenképpen fenn kell tartaniuk, és a katasztrófavédelem egyes…..
Az egész világon végigsöprő startup-forradalomból a magyarok is rendesen kivették a részüket (Prezy, LockMeIn, YouStream), de folyamatosan jelennek meg az új ötletek. A legérdekesebbekből szemezgettünk. BetDogs "Sportfogadás vakvezető kutyáknak" – áll a háromfős…..
Milliók életét mentheti meg egy magyar startup, amennyiben sikerül a fejlesztéshez elég pénzt összeszedni, és világszerte elterjed az alkalmazása. Az ötletgazda nem más, mint Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. A tűzoltó altábornagy…..
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat megszállta a Szentendrei Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot, miután ürgebőrbe varrt békaemberre fogták a sugárcsövüket a tűzoltók. Az ügyben egyelőre teljes a hírzárlat, így nem lehet tudni, hogy…..
Ahogy a Citromlovagok korábban beszámolt róla, egyéves csúszással, de átveszi a lakossági ingatlanoknál a kéményseprést a katasztrófavédelem. Ezzel a jelenlegi, megbízhatatlan, rezsicsökkentés-ellenes rendszert megszünteti a kormány. Mivel a milliárdos adóssággal küzdő…..
Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató jó szíve határtalan. Idén is nagylelkű adománnyal járult hozzá a rászoruló gyermekek karácsonyához. A MikulásGyárba személyesen vitt el 7500 ezer darab, díszkeretbe rakott "katasztrófavédő nemzeti hitvallást". Mellé…..