Regisztráció Blogot indítok
Adatok
franki

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly november közepén tudósítottunk arról, hogy a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft csapata testületileg felmondott. Az eredetileg Magyar Bormarketing Kht.-nek hívott testület tevékenysége 2007-től indult be érdemben, miután a borászok hosszú időn át küzdöttek azért, hogy az…..
A Művelt Alkoholista Obiztatás 2009.02.17 14:00:00
Borászkörökben az Országos Borminősítő Intézet közutálatnak örvend. Hallottam már olyan megfogalmazást, hogy az OBI a sztálinizmus utolsó bástyája, de a higgadtabbak szerint is megreformálhatatlan, parazita szervezet. A közjót szem előtt tartva, szerkesztett formában…..
Új év, új „évborásza” – így megy ez a sógoroknál (is). A Falstaff Magazin szerkesztőségének idei választottja a tavalyi győztes, a burgenlandi Paul Kerschbaum után most egy nálunk kevésbé ismert borvidéket, a Donaulandon belül nemrég önállósodó Wagramot…..
Van itt egy ilyen fejlemény, ami érdekes, bár a hivatalnoknyelvű közleményből nem könnyű kibogarászni a lényeget. Attól tartunk, hogy a magyar bormarketingkérdés továbbra sincsen megoldva, sőt. De most nem kötekszünk. Íme a közlemény: Hosszas előkészítő munka után…..
Ezzel a leaddel indul egy sokoldalas borösszeállítás a népszerű gazdasági hetilapban. Püff. Jövő héten nehogy előássanak egy avar kori fordítottozmózis-gépet vagy egy kora-neolitikumból való kóracél tartályt.A cikk egyébként Villány és Tokaj fejlődését állítja szembe,…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
franki 2008.03.18 21:22:57
Ráértem, olvasgattam – legutóbb éppen sok-sok kommentet, mert azokból mindig tanul az ember: talál más nézőpontot, új ötletet, elbizakodottsága bírálatát, akármi hasznosat. Így tűnt fel a „cuccos” témaköre, jelentsen bármit is a szó. Óhatatlanul eszembe…..
A Rolling Rocknak pénteken megelőlegeztük az idei Torkos Csütörtök bajnoka címet, pedig még nem is olvastuk Go-Go Bordello horrorsztoriját. Szegények 3, azaz három órát vártak a kajájukra, azután pedig közelharcot vívtak a menedzsmenttel, hogy húzzák le a számláról az…..
Az egyik Google-alapító atya borászattal szemez. Amerika a francia trónra tör. Mona Lisa családja él, sőt borászkodik. Egy angol honatya szerint kisebb pohár=kevesebb részeg. Mi a mértékletességben sem ismerünk mértéket, azaz beköszöntött a zéró tolerancia. Egy határozott…..
A 2003-asok nyomán támadt syrah-lázamat alaposan lehűtötte a rákövetkező két átlagév termése. Pedig titkon azt reméltem, a magyar syrah-n nem foghat ki az időjárás: ha becsókol a kalahári, szuperérett, éjsötét, csokoládés újvilágiakat ihatunk, ha győz a sokévi hőátlag,…..
A Bock Bisztróban vacsoráltam a minap – évente egyszer-kétszer teszek ilyet, szeretem a konyháját –, és nagyon jólestek a borok megint. Jobban, mint tavaly. Különösen a két szelektált cabernet 2004-ből – a Fekete-hegy franc és a Jammertal sauvignon –, valamint…..
Budapest-Bamako Az Index tudósít 2008.01.04 14:36:00
A hirtelen nagyon veszélyesnek, majdhogynem őrültségnek tűnő bamakói túrán az Index is részt vesz. A BKV-s Volvo busz egyik utasa lesz Spirk József, és több egység is itt fogja publikálni, milyen kalandokkal kellett szembenéznie a Mauritániát átszelő utón.  (fotó: mg)..
Ez egy tanulság és megoldás nélküli eset. Egyvalamire jó, arra, hogy az ember permanens undor és öklendezés közepette maradjon kapcsolatban szolgáltatójával, és amint tud (nagyjából azonos árak mellett azonnal!) megszabaduljon tőle. Tavaly három szolgáltatást kaptam a UPC-től:…..
18 óra 35 perc, híreket mondunk. 1. A szerb hírszerzés értesülése szerint az újabban sommelier-kkel is fölszerelt Metro áruházakban (diszkont!) a Gere Kopár és Solus után kapható immár Opus One is, egészen pontosan 71 998 forint 80 fillér bruttó áron. A 72 000-et már kicsit…..
Ha villányi termelőket kérdezünk az évjáratokról, általában arra a következtetésre jutunk, hogy az anyatermészet Villányt csupa "kiváló", "igen kiváló" és "egészen csodálatos" évvel örvendeztette meg. Na már most, ha ez igaz – és miért ne…..
Pénz nincs, vita már van – arról, ki kerüljön a majdani százmilliók elköltéséről dönteni hivatott testületbe. Van, aki azt mondja, független, hozzáértő marketingszakemberek. És van, aki azt, hogy borászok. Is. Éppen kialakulófélben van a véleményünk, de a magunkét…..
Hugh Johnson, a világ kedvenc borzsebkönyvének szerzője, a Decanter babérkoszorús kolumnistája és a Royal Tokaji arca a brit Timesnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy az évjáratok többé nem igazán számítanak. Ez egy olyan kijelentés, amire minden művelt alkoholista fölkapja a…..
Kedvenc borászaink legkönnyebben elérhető részhalmazát megkértük, hogy röviden értékeljék a 2007-es évjáratot. És ha már lendületben voltunk, arra is rávettük őket, hogy szigorúan saját birtokukra vonatkozóan készítsenek egy évjárattáblázatot 2000-ig visszamenőleg. Ha…..
Ezt is megértük, végre tisztességesen benne volt a tévében az erőműügy. A köztudomásúlag borfronton sem ostoba Baló György igyekezett kvázi semlegesen ütköztetni az érveket a szólás vasárnap esti szabadságában, de ez csak ideig-óráig ment neki. Mert amikor Rónavölgyi…..
franki 2007.11.05 21:15:44
A sajtófigyelő alkesz csak kapkodja a fejét. Minden második napra jut egy borközeli szenzáció, egy kopernikuszi piruett. A legújabb forradalmi találmány sokunk fejfájására lehetne ír, egy ausztrál borász ugyanis kéntelenítő dugaszt szabadalmaztatott. James Pennington (Rivendell…..
Edét az űrbe A Mars már magyar 2007.10.10 14:39:00
Kellemetlen volt a leszállás, annyit mondok, kellemetlen. A kiképzés semmit sem ért, hiába fújtam ki teljes erővel a levegőt, úgy csapódtam be a bolygóba, mint egy kínai tűzijáték-rakétával érkező halott csótány. A műszeregység ellenőrzése után kitűztem a magyar zászlót…..
A csődgondnokhoz vezető út kadarkával van kikövezve. Papíron legalábbis biztos receptnek tűnik egy középborászat ronggyá égetéséhez: rothadásra hajlamos, egyenetlenül érő fajta, gyanúsan halvány, savas, karcsú borral. A mai fősodorba kb. annyira illik, mint Laci bá’…..