Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oliver Garcha

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első vidéki trolibuszjárat 1979. április 29-én indult Szegeden. Az ünnepélyes átadóra a Széchenyi téren, a városháza előtt került sor, ezen a napon a járatot ingyenesen vehették igénybe az utasok. Az 5-ös troli a 9 évvel korábban megszüntetett 5-ös villamos nyomvonalán haladt. A 9 darab ZIU–9-es…..
Oliver Garcha 2021.12.16 19:30:17
@Buchhalter: Erősen meglepődnék, ha a hídra visszatennék a villamost...
Járt utat járatlanért el ne hagyj, tartja a mondás, ám még a legkövetkezetesebb zenészt is megcsapja néha napján a változás szele, ami végül arra sarkallja, hogy új elemekkel színesítse a repertoárt vagy akár homlokegyenest valami mást csináljon...
Oliver Garcha 2020.07.28 14:56:58
Az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a családi házak iránti igény, az árak pedig sok helyen csökkentek. Mai cikkünkben Budapest agglomerációjában kerestünk 50 millióért minimum 3 szobás házakat. Lesznek a listában felújított családi házak és pár éve épült otthonok is különböző stílusokban, de…..
Oliver Garcha 2020.05.02 21:18:52
@zeddez: A magas ingatlanáraknak több oka is van: sokan befektetésnek vettek ingatlant, mert a bankbetét nem fizetett, ez árfelhajtó hatású és a bank is jobban örül, több hitelt kénytelen valaki felvenni (több kamat/nagyobb esély belebukni), persze az ingatlanos se jár rosszul a százalékos fizetésével...
Legutóbbi krumplisütési sikeremen felbuzdulva vacsorára is elkészítettem a "megégett" krumplimat . Persze nem tudtam megállni, hogy egy csavar ne kerüljön bele: parasztreggeliként készítettem el, de vacsorára.....
Oliver Garcha 2020.03.31 18:28:03
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Oliver Garcha 2019.01.31 09:32:29
@Özv. Szemennyei Pista bácsi: Erről mesélj már légyszi bővebben.
Riasztó hírek jelentek meg a hazai málna jövőjével, és nem, nem az egyre gyakrabban hozzánk betörő medvék fogják lelegelni az állományt, az ízletes és egészséges gyümölcs más okok miatt van veszélyben. Egészen prózai dologról van szó, nincs aki leszedje! Az index már…..
Oliver Garcha 2018.07.09 09:54:29
@bm613: Igen, jól írtad, Budapesten. Ahol terem, ott 500, a termelőtől átveszik 300-ért, neked meg eladják a nepper (kereskedő) 2000 jómagyar Forintért.
Oliver Garcha 2018.07.09 09:55:24
@Oliver Garcha: a nepperek, így, többesszámban. Lol...
Az óraállítást kipipáltuk, akkor most jöjjön az, hogy megtervezed, hol töltöd majd azt a plusz egy világos órát! Ha számodra sem kérdés az, hogy a szabadban, akkor ajánlunk neked néhány nagyon menő Budapest környéki kirándulóhelyet...
Álmaink munkahelyének megtalálása és kiválasztása legalább olyan fontos döntés életünkben, mint a párválasztás. Az ideálist keressük, és hosszú távra tervezünk vele. Hogy végül hol állapodunk meg, az motivációinkon, és persze lehetőségeinken múlik. Hogy kinek mi a motivációja, az szubjektív,…..
Mindig érdekes mások magánéletébe bepillantani és látni, hogy a világ milyen sokszínű. Most az Y generáció tárja fel előttünk legbensőbb titkait, köszönhetően John Thackwray dél-afrikai fotósnak, aki nagy tervekkel és ambícióval felszerelkezve indult világ körüli útra 2010-ben, hogy nekikezdjen egy…..
Oliver Garcha 2016.09.16 11:00:19
Ennek a bejegyzésnek eredetileg más lett volna a címe (A fiatal nő), de augusztus 10-én egy barátom felhívta erre a cikkre a figyelmemet. (Kedves negyvenes férfitárs, vegyél mély levegőt, azután…..
Nem mindegy, hogyan kommunikálja egy mobilszolgáltató az áremelést. Egy rossz érveléssel nem csak a hatóságok figyelmét vonhatja magára, de a márkájának is árthat. Ha viszont a népharag már a céltáblájára tűzött, nincs helye a trükközésnek, az előállt válsághelyzetet…..
Magyarországon a szakemberhiányra a cégek többsége úgy tekint, mint egy körülményre, amelyre nincsen hatásuk és inkább folyamataikat egyszerűsítik, vagy éppen alacsonyabb hozzáadott értékű feladatokat vállalnak. ManpowerGroup Éves Tehetség Felmérés 2015 Újabb csúcsot…..
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
Moped blog Honda Camino 2015.04.20 06:50:00
Mivel magam is kétharmad részben hondás vagyok, a Hondákra mindig örömmel áldozok az energiámból (azt hiszem, ennek a legutóbbi poszt ékes bizonyítéka volt: ebben ugyanis a CB125-ösömmel folytatott két éves küzdelem részleteivel traktáltam a kedves olvasót). Legújabb…..
Az Égéstér 154. adásának kommentposztja. Vajon mi készteti arra a Nissant, hogy az összes bevált megoldást felrúgva építsen versenyautót? És hol van a rendőr, amikor szükség van rá? Direktlink a letöltéshez...
10. találmány A spanyolok az 1500-as évek elején az Újvilágban döbbenten tapasztalták, hogy az őslakosok dárdái átütik a páncélzatukat. Hogy csinálták az aztékok? Atlatl-t használtak. Ez a dárdahajító eszköz 25 ezer éves múltra tekint vissza, és sok ősi nép használta nagytermetű állatok…..
Belsőség Heti merítés 2014.12.28 09:35:32
A 4 hengeres is BMW! ....? Igen. Jól fogta az utat, szép hangja volt, a gyári ülések sem tartottak rosszul, bár az én oldalamra kagyló került a már említett gyári rossz ülés helyére. Nemhiába sok csillagos... Az utolsó percig hűséges és strapabíró társ maradt, soha…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.19 09:01:19
Teljesen jó, aki szidja valami széthajtott romot fogott ki... Elöljáróban annyit, hogy imádtam mikor megvettem és még ma is akárhányszor ránézek csak mosolyogni tudok, annyira gyönyörű és jó autó. Hűséges, megbízható társ Amikor eladtam, olyan érzésem volt, mintha…..
Semmi nem történt a túrán, csak ami szokott. Győrig három részletben tolta a csapat (a Motordoki önmagában képviselt egy egészet), onnan jött a 85-ös út, annak minden kínjával. Építkezés-hegyek, sittszállító dömperek (nehogy kinyisd a plexit egy ilyen mögött, mert 5 baros…..
Évtizedeken keresztül úgy élt az emberek fejében, hogy a gazdagok azok kastélyokban laknak. Aztán, amikor a rendszerváltás után ismét lehetőség nyílt rá, néhány gazdag tényleg kastélyba költözött. Vagy legalábbis valami olyasmibe. Lehet csodálni és lehet lenézni ezeket az…..
Belsőség Heti merítés 2014.05.18 09:13:09
Első Majdnem a tipikus "bácsiautó": egy-két helyen rohadás a sárvédőívek környékén, egy-két horpadás a kapu benézése miatt, de egyébként semmi. Olajcsere, szűrők cseréje otthon. Műszakihoz a fékrendszert nézték át, máshoz nem kellett nyúlni. Metálkék…..
  Nem sok mindent lehetne elmondani erről a '99-es kultfilmről, amit más már nem mondott el előttem. A film főszereplője a Kevin Spacey által játszott Lester Burnham, akinek elmondása szerint a napja fénypontja a reggeli recskázás. Együtt utazik a hálátlan lányával és…..
Belsőség Heti merítés 2014.01.26 10:13:36
Svéd MTZ autókarosszériával Semmi meglepetés nem ért, pontosan azt kaptam az autótól amit vártam. A motor ősapja traktormotorként kezdte, és ez is hihetetlen kort ér meg ha az ember vigyáz rá. 1300 very special Az akksi a jobb súlyelosztás és a biztonság kedvéért a…..
Martin Scorsese 1942-ben látta meg a napvilágot, majd 21 évvel később már le is forgatta az első rövidfilmjét. A fiatal Scorsese a New York-i egyetemen diplomázott a film szakon, és az első rövidfilmje után egészen 1969-ig kellett várnia arra, hogy leforgathassa az első igazi…..
Kíméletlenül fújt az arcunkba a metsző, viharos szél, a szemüvegünkre csapódott fel a vízszintes eső. Az a fajta idő volt, ami ellen a kabát, és a sapka sem véd. Sipossal másodpercekig ki se akartunk szállni az ólmeleg autóból, mert már onnan látszott, hogy a telefonban jónak…..