Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sjose

27 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velence Cannaregio városrészében, a főpályaudvarhoz közel fekszik egy mindössze 105*93 méter területű szigeten a Ghetto Nuovo, a világ első, zárt, zsidó városrésze és a zsidók számára kijelölt kényszerlakóhelyek későbbi névadója. Velence vezetése, a Serenissima 1516-ban rendelte el, hogy a város…..
Mivel éppen 30 éve drukkolok a Sampnak, úgy gondoltam, a legjobb módja megünnepelni ezt a kerek évfordulót, ha elmegyek egy meccsre. A csapat idén várakozásokon felül teljesít, úgyhogy kis lombardiai kitérővel Genova felé vettem az irányt. Felvettem a kapcsolatot a klub sajtóosztályával és mondtam,…..
Az UEFA vezetői sosem csináltak titkot abból, hogy az amerikai profi csapatsportágakat tekintik mintának az európai labdarúgás átformálására (értsd még jövedelmezőbbé tételére). A hétvégén közelről néztük meg, milyen lesz a Bajnokok Ligája vagy a hőn áhított európai Szuperliga, ha az NFL szolgál…..
Egy fordulóval a bajnoki zárás előtt már biztossá vált, hogy idén is a Juventus nyeri a bajnokságot. A torinóiak minden eddigi rekordot megdöntve zsinórban hatodszor végeztek az első helyen. Visszatekintésünkben az idei Serie A küzdelmeit vesszük górcső alá. Többek között arra keressük a választ,…..
A napokban a bajnoki küzdelmek Európa-szerte véget érnek, így izgalmakat már csak az osztályozók tartogatnak. Összeállításunkban a rájátszások történetét szemezgetve próbáljuk megtippelni a jövő évi élvonalbeli csapatokat az európai top ligákban. Hamburgi extázis: egy újabb év a Bundesliga 1-ben!…..
Új sorozatunkban az öt európai élbajnokság (olasz, spanyol, angol, német és francia) második vonalába látogatunk el, felidézünk sorsdöntő pillanatokat és bemutatjuk a feljutó csapatokat. Elsőként a francia Ligue 2-t tekintjük át, ahol péntek este az utolsó kapura lövés teljesen felborította az…..
A futballban nem ritka, hogy egy szezon kemény munkája egy fatális véletlenen megy tönkre. Aki régóta szurkol egy csapatnak, biztosan emlékszik egy hosszabbításban elvesztett kupa továbbjutásra, a gólkirály jelölt középcsatár lábtörésére vagy az addig biztos pontnak számító kapus hatalmas bakijára a…..
  Európa tíz leghíresebb helyi összecsapása között tartják számon az évenként kétszer sorra kerülő Sampdoria – Genoa derbi-t. A szombati esti meccs a 95. volt a sorban és az összesítés Sampdoria fölényt mutat, 36 alkalommal győzték le a gyűlölt krikettezőket, huszonnégy alkalommal vesztesen hagyták…..
sjose 2016.11.01 23:41:28
@Millerdraft: Puggioni Genovaban szuletett es mindig is Samp drukker volt. Fiatalabb koraban az ultrak kozott a Gradinata Sud-on kovette a csapatot. Egy helyi kis csapatban kezdett el vedeni, ahonnan a Samp utanpotlasba kerult majd innen vegigjarta a szokasos szamarletrat kulonboz alsobb osztalyu csapatok kozott. 30 evesen vegre legigazolta a Chievo az elso osztalyba tartaleknak. Masfel eve a Genoa vitte volna kapusnak, de a Samp szurkolok nagy gyonyorusegere Christian visszautasitotta az ajanlatot mindvan o soha nem tudna a piros-kek csapatban jatszani. Valoszinuleg ez is szerepet jatszott abban hogy vegul a Samp tavaly hazahozta masodik kapusnak.

Az eleg ugy hozta hogy pont a legnagyobb meccsen a derbin debutalt a Sampban 35 evesen.
Senki sem lehet próféta saját hazájában - tartja a mondás, és ez érvényes a második világháború előtti futballista- és edzőgenerációkra is, akik szó szerint megtanították (többek között) az olaszokat világszínvonalon futballozni. Nem viseli stadion, akadémia, de még szektor sem a nevüket, nem…..
Közgazdászok szerint a következő évtizedekben, a fociban a vezető szerep könnyen más földrészekre tevődhet át, köszönhetően a futball globalizálódásának és a futballtudás exportjának. A 20-as években a világfutball élvonalához tartozó magyar játékosok és edzők olyan jól megtanították az olaszokat…..
sjose 2016.02.20 15:27:45
@wektor77: szerintük igen...
Az MTK-hoz hasonlóan ismét egy „volt jugó” csapat állította megoldhatatlan feladat elé az adófizetők pénzéből igencsak kistafírozott Ferencvárost. Kiküldött tudósítónk a helyszínen tekintette meg az idén toronymagasan bajnokesélyes csapat idei európai…..
A futballmezek jelentős átalakuláson mentek át az utóbbi évtizedekben. Egyszerű anyagból varrt trikókból tudományosan kifejlesztett alapanyagú, logókkal, névszponzorokkal ékesített bevételi forrássá váltak. A JOMA sportszergyártó cégnek tegnap sikerült újabb fejezetet nyitni…..
A Sassuolo két évvel ezelötti diadalmenete után újabb futballcsodának lehetünk tanúi Emilia Romagna-ban. Kedden immár bizonyossá vált hogy Carpi (nem, nem Capri) csapata jövőre az első osztályban szerepel. A Modena melletti település csapata néhány évvel ezelőtt még az amatőr…..
A napokban Rich.mond kolléga remek cikkben mutatta be a milliárdos állami támogatás ellenére (vagy akár emiatt is) csődközelbe került magyar csapatokat. Bár az államilag felpumpált "profi" foci alapvetően magyar illetve kelet-európai találmány, a csőd miatt eltűnő csapatok már…..
Az első világháború utáni zavaros időkben számos labdarúgó távozott külföldre. A szabályok ugyan tiltották a profizmust és a játékosok váltig állították, hogy ők kizárólag álláslehetőségek miatt mentek külföldre, de nyílt titok volt, hogy  pénzért játszottak.…..
Magyarország a földkerekség egyik leggazdagabb országa, hiszen csak a leggazdagabbak engedhetik meg magunknak, hogy világhírű fiaikról nemes egyszerűséggel elfeledkezzenek. Így az sem meglepő, hogy a futballtörténet egyik leghíresebb edzőjéről Erbstein (Egri) Ernőről az első…..
Az MTK-ba Bukovi külön kérésére igazolták le Hidegkuti és Csikar mellé, Ausztráliában akkora sztár volt, hogy még évtizedek múlva sem fogad el tőle pénzt a görög zöldséges. Sebes Gusztáv kifosztott lakásáról, a saját kapuját rohamozó síkrészeg csatárról,  Szusza…..
Válogatott okosságok Ama La Bari 2014.05.24 16:18:06
Az olasz másodosztály 40. fordulójában a Bari otthon 1:0-ra győzött a kiesés elöl menekülő Cittadella ellen. Az eredmény önmagában nem rengette meg a világot és normális körülmények között Puglia tartomány határain túl egy árva lelket sem érdekelne ez az eredmény. Azonban…..
Morten Bisgaard neve nem ismeretlen az európai futball iránt érdeklődők között. A nyolcszoros dán válogatott a Ferencváros és a Debrecen ellen is pályára lépett az európai kupákban, légiósként pedig az Udinese és a Derby County csapataiban szerepelt. Exkluziv interjúnkban a…..
„Mi lett vele?” sorozatunkban ma Nógrád megyébe kalauzoljuk az olvasót. A megye két csapattal (SBTC, SSE) is képviseltette magát az élvonalban, és az NB II-ben  is számos nógrádi csapat küzdött az idők folyamán (Nagybátony, Kisterenye, Baglyasalja, Salgóbánya illetve…..
Rövid hír adja tudtunkra: Súlyos betegség után életének 63. évében elhunyt Becsei József, az MTK egykori kiváló balszélsője. Valószínűleg kevesen emlékszenek már ki volt Becsei József, ez az írás a kitűnő játékosnak állít emléket. 1967 augusztusában egy…..
Szombaton a Hidegkuti stadionban 90. alkalommal mérkőzik egymással az MTK és a Honvéd. A 89 korábbi párharcban - ebben a felállásban -  47 hazai győzelem, 21 döntetlen mellett 21 vendég győzelem született.   Az első MTK - Kispest bajnoki meccsre 1917. júniús 24-én…..
Az NB1 13. fordulójának legnagyobb hagyományú mérkőzését Diósgyőrben rendezik a hétvégén. Eddig összesen 40 alkalommal találkozott a két együttes a Nemzeti Bajnokságban ebben a felállásban és 14 hazai győzelem, 8 döntetlen mellett 18 vendég győzelem született. A hazaiak…..
Az OTP Bank Liga – avagy a konvencionálisabb fodballszurkolók nyelvezetében NB1 – 12. fordulójában MTK - Újpest FC mérkőzés is lejátszanak majd. Gazdag történelmi háttere miatt ezt a találkozót tartottuk érdemesnek beharangozni a történelem tükrében. A magyar futball…..
Kép forrása: wikipedia.hu Rajczi Péter volt az  utolsó az idei bajnokságban aki eddig túljárt a Diósgyőr kapusának az eszén. Immár hetedik mérkőzését nyerte meg a miskolci csapat zsinórban és mai győzelmével egy több évtizedes klubrekordot múlt felül. Legutóbb az…..