Regisztráció Blogot indítok
Adatok
~Alice~

470 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Krikor Jabotian menyasszonyi ruhák 2013-as kollekciójában az arany szín igencsak hangsúlyos szerepet kapott, hiszen minden ruha arannyal gazdagon, már-már barokkosan díszített - hacsak nem az egész készült ebből a színből. A ruhák többsége valóban gyönyörű, aki pedig rajong…..
Hello Stranger! Elköltöztem 2012.05.05 09:55:00
http://hellostrangersss.wordpress.com/ ..
Stuart Hazeldine rendező Exam című bemutatkozó filmje kapcsán a Kutyaszorítóbant, A kockát, a 12 dühös embert, de még A kísérletet is felemlegethetjük. Valószínűleg ezen impresszíy párhuzamok hatására kaphatott a megérdemeltnél több figyelmet a vizsgázók válogatott…..
Két évvel a 2007-es, Ian Curtis életét bemutató Control után tavaly debütált a Nowhere Boy című John Lennon-film. Mindkét film forgatókönyvét Matt Greenhalgh írta, így nem csoda, ha a gombafejek rajongói legalább olyan jó Beatles-filmre számítottak, mint amilyen a Joy Division…..
"Burt, mi lúzerek vagyunk? 34 évesek vagyunk, és még az alapokat sem teremtettük meg." Verona nem ok nélkül parázik, hiszen már a hatodik hónapban van. Mielőtt megszületne a gyerek, párjával, Burttel úgy döntenek, elköltöznek. A meghitt családi fészek…..
Az elmúlt hónapban a Madách Színház két darabjához, a Producerekhez és a Diploma előtthöz is szerencsém volt, ráadásul három napon belül sikerült a két előadást megnéznem. A két színházlátogatás között eltelt rövid idő is valószínűleg ráerősített a Madách…..
A világon először mutatták be a Thália Színházban Bernardo Bertulocci 2003-as, Álmodozók című filmjének színházi adaptációját. Film és színház örömteli találkozására számítottam, az érzelmek ugyanúgy összecsaptak a színpadon, mint korábban a mozivásznon, a magával…..
Ha az ember nap, mint nap vonattal jár be a fővárosba, megszokja a pályaudvarok káoszát. A kurvák, a kéregetők, a csövesek, a zenélő indiánok vagy az éneklő, sárga keresztények szinte már fel sem tűnnek, mikor a koszos aluljárón sietünk át. Vonatkésések, várakozások…..
Az Afrika ma - Tradíció, átalakulás, fejlődés című könyv főként magyar, kisebb részt afrikai szerzők, négy téma köré épülő tudományos tanulmányait tartalmazza, amellyel Afrika múltját, jelenét, kilátásait és lehetőségeit összegzik. Tudományos jellege miatt a könyv…..
Kétlem, hogy sokan lennének, akik névről ismerik Michael Fassbendert. Az ír-német színész először a 300-ban villantott, jegyezni azonban főleg az Éhség című angol-ír történelmi drámáért kell, de ha még így sem ugrik be, akkor a Becstelen Brigantykban ő játszotta azt a…..
Ottlik Géza Iskola a határon című regényének színpadra állítása első hangzásra elég merész vállalkozásnak tűnik, de a Bárka Színház főként fiatal gyerekszínészei mégis figyelemre méltóan oldották meg a feladatot Vidovszky György vezetésével. Mivel a könyv az iskolák…..
Glenn Brown, brit festő egyszerre vegyít film-, zene-, irodalom- és művészettörténeti utalásokat és stílusjegyeket, ezért gyakran megkérdőjelezték egyediségét. Április 11-ig a LuMúban megrendezett kiállításán meggyőződhetünk róla, hogy a plagizálás Brown esetében nem…..
"A Pisilőset, a Szamurájt, a Don't Worry-t vagy a Mission Impossible-t kéritek?" - sorolja a lekérhető jelenetvariációkat Balázs Zoltán rendező. A Maladype Színház Büchner klasszikusának, a Leonce és Léna című darab 25 jelenetének mindegyikére négy-négy variációt…..
"Na ezt mindenképpen megnézem!" - kiáltottam fel, mikor észrevettem, hogy a Budapesti Kamaraszínházban játsszák a Pszichot. "Nem baj, így is megnézem!" - mondtam magamnak később kicsit kiábrándultan, mikor kiszúrtam, hogy Dobó Kata látható Mary és Lila Crane…..
Emmanuel Benbihy producer projektje Párizsban kezdődött a Paris, je t'aime című filmmel. A tervezett sorozat várhatóan több nagyvárost (Sanghaj, Rio de Janeiro, Jeruzsálem, Velence, Timbuktu) és a bennük szövődő szerelmeket mutatja majd be. A legutóbbi, New Yorkban játszódó…..
A Precious című dráma a közelgő Oscar-gálán akár több kategóriában is esélyes befutó lehet, annak ellenére, hogy nemi erőszaktól kezdve, AIDS-fertőzésen át a Down-kórig minden benne van, amit nemhogy megtapasztalni, de még látni se akarunk, sem a való életben, sem pedig a…..
Megint szomorkás, megint akusztikus, itt-ott megint bluesos alapú dalokat jelentetett meg az Eels alig fél évvel a tavalyi Hombre Lobo című album után. Megint világfájdalommal teli, megint terápiás jellegű az új, End Times című lemez, ami a hasonlóságok ellenére, mégis teljesen…..
A várakozások ellenére nem a Vampire Weekend második, Contra című sorlemeze viszi a pálmát az év elején. Mi az a plusz, amit az indie csodacsapat most nem, de az OK Go tudott? Ez a valami kérem szépen a DÖG.tovább>>>..
Ha ez év elején a Cotton Club Singers nagyszabású  születésnapi és nem egy leköszönő koncerttel készült volna, akkor egy szavam sem lehetne. A Záróakkord viszont búcsúbuliként hagy némi kivetnivalót maga után.tovább>>>..
Saját magamat csaptam be, amikor pörgős akcióra számítottam Jim Thompson Svindlerek című könyvének olvasásakor, aminek az lett a vége, hogy a nem megfelelő várakozásaim sajnos teljesen hazavágták az élményt, amit a regény adhatott volna.tovább>>>..
A Holdban egyszerre találkozik a múlt és a jövő, egyszerre fantasztikum és valóság, egyszerre visszafogott és monumentális, azaz megvan benne minden, amit egy klasszikus sci-fitől az ezredforduló után elvárhatunk. tovább>>>..
A kultblogosokkal összeírtuk az év legjobbjait:ZENEFILMKÖNYVSZÍNHÁZ..
Gerard Butler jogi karriert hagyott hátra a színészet kedvéért. A pályaválasztás sikerességét senki sem kérdőjelezheti meg, hiszen világszerte egyszerre három filmjét is vetítik a mozik.tovább>>>..
Ellentétes érzelmeket vált ki Dallos Szilvia Utószinkron című tragikomédiája, hiszen egyszerre kacagtatóan kicsinyesnek és félelmetesnek festi le a Rákosi-korszak abszurditását és kegyetlenségét.tovább>>>..
Nem különösebben udvarias, ahogy Ted Wallace, A víziló újságíró-költő főhőse olvasásra csalogat, mindössze elénk dob egy könyvet: „nesze nektek, olvassátok!”.tovább>>>..