Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HimuraHun

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Bocsi hogy már egy ideje nem volt bejegyzés csak az a helyzet hogy most egy nagy mangaolvasási láz lett úrrá rajtam  és már napok óta azt olvasom de hogy mi lesz az még meglepi. Viszont helyette egy olyan stúdióról fogok írni ami nem animéket gyárt hanem agyhalált. Ma…..
Sziasztok! Ugyan ezt a bemutatót az előző évadra ígértem de hát valahogy úgy alakult hogy csak most volt alkalmam megcsinálni. Lényeg a lényeg,itt a Btooom! bemutatóvideója. Jó Szórakozást!       ..
Szegasztok! Az előző hírt töröltem, mivel úgy nézz ki, hogy kacsa volt. Sajnos van ilyen, olyan, mint a tömeghipnózis: valaki elkezdni, mindenki belemegy! :/ A poszt címére kitérve viszont az alábbit kell érteni: Magyarországon már 95%-ban nincs anime dvd a Miyazaki/Ghibli filmeket…..
Szegasztok! Elnézést, hogy még nem készült el az új anime bemutató videó, de ugye lassan kezdődik az új szemeszter s így kicsit bizonytalan vagyok az időmmel. Mindenesetre visszaolvastam "kicsit" a toplisták terén, s rá kellett jönnöm, hogy bizony kellene végre frissítenem a…..
Szegasztok! Jó hírem van: hivatalosan is vége a vizsgaidőszakomnak! Ez azt jelenti, hogy visszatértem, s egyből egy klasszikus animéről fogok beszélni nektek, ami nem más, mint a Cowboy Bebop! Jó szórakozást! ;)    ..
Sziasztok! Satoshi Kon neve egyáltalán nem ismeretlen az anime rajongók körében hiszen aki látta a Perfect Blue-t vagy a Tokyo Godfathers-t az tudja hogy milyen jól tudja keverni a valóságot a szűrrealitással és thrillerekkel. Ma szintén eme nagyra becsült művész egyik alkotását…..
HimuraHun 2014.06.07 23:16:30
@Near93: "tuti hogy minden második jelenethez greenbox kellett volna"
Ez rendező függő... Nolan, R. Scott például preferálja a díszletek elkészítését, míg mondjuk egy Lucas, vagy egy Zack Snyder Green Box bu*ik. :D
Sziasztok! Nos ahogy ígértem íme a Clannad 2. szériájának folytatásvideója! Jó Szórakozást!   ..
Sziasztok! Végre elkészültem a legújabb videómmal amelyben a Clannad-ot fogom bemutatni nektek. Jó Szórakozást!   ..
Üdv Mindenkinek! Ismételten egy mangával jövök nektek ám ez az előzőnél jóval komolyabb hangvételű darab ami a Kurozuka címre hallgat!   A Kurozuka egy műfajilag Horror-Fantasy manga amit Yumemakura Baku és Noguchi Takashi írt és rajzolt 2002-2006-ig ,először a Super Jump…..
HimuraHun 2014.05.01 21:59:04
Szegasztok! Amikor elkészítettem a Naruto Shippuuden anime kritikát, illetve Roland a sima Naruto anime kritikát, tudtam, hogy előbb vagy utóbb a mangára is sor fog kerülni, melyet már legalább másfél éve ígérgetek nektek. Beismerem, sokáig szándékosan húztam az időt, mivel…..
HimuraHun 2014.03.24 08:55:07
@xxroland23: A válaszod meg téged minősít. :D Hagyni kell az ilyet, egyszer kiadja magából amit akar és ennyi. Visszadobni a sarat egyenlő azzal, hogy a szintjére alacsonyodsz le.
Szegasztok! Ma ismét Tomlion tért be hozzánk, hogy elmesélje nektek a számára 10 legkedvesebb pillanatát a One Piece szériából! Jó szórakozást, s ne felejtsétek: harmadik nyereményjátékunk még mindig tart! ;) " Best of: One Piece   Egy kis előszó: Köszöntök mindenkit…..
Szegasztok! Örömmel jelentem be, hogy ismét megjelent egy versenyzőnk, aki immár a nyolcadik jelentkezőnk az írásos anime versenyen! Mellyel új rekordot állítottunk fel, ugyanis így most már túlléptük a tavaly nyereményjáték résztvevőinek számát! ;) Visszatérve Mykola-ra,…..
HimuraHun 2014.02.11 12:57:50
@Palacsintaxx: "Cellt meg nem goku győzte le :)"
Közös erőből kialakított Kamehameha ölte meg. Magyarán ketten együttesen ölték meg. Szerintem legalábbis. ^^
@mykola: Hiába hozott új dolgokat, nem lett időtálló a hülyeségei miatt.
Az időtállóságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a mai napig ez a "hülye" szerkezet az alapja a sikeres shounen fight sorozatoknak.
Bátor dolog egy ilyen kritikát írni, ahol szembe mész a trenddel és nem arról írsz, amit szeretsz! Gratulálok hozzá!
Sziasztok! Mivel eme bejegyzésem a 300.-ik ezért arra gondoltam hogy a frissen alakult movie review blokkban bemutatom nektek a TOP 20 kedvenc filmem listáját. Azoknak a filmeknek a listája ez amiket akárhányadszorra is nézek meg sose tudom megunni őket. Lássunk neki! 20.Helyezett:…..
Szegasztok! Mivel régen volt már Top listás összeállítás, de még nem akarom frissíteni a top 10 legjobb anime/manga listáimat, ezért úgy döntöttem, hogy ma bemutatom azt a 10 mangaka írót és rajzolót (pontosabban 12-őt, de majd rájöttök), akiknek a művei mindig letudnak engem…..
Szegasztok! Megjött írásos anime kritika versenyünkre Bogdán Attila, aki a Bakuman anime sorozatot mutatja be nekünk! Jó szórakozást, a többieket pedig szeretettel várjuk harmadik nyereményjátékunk mindkét versenyére!…..
Szegasztok! Bizony, a hír nem rég jelent meg a legújabb Fairy Tail manga fejezetben, miszerint is a Fairy Tail anime újra fog indulni 2014 áprilisától! Mi a véleményem? Nos, nagyon megosztott a véleményem, ugyanis ne felejtsük el, hogy 2013 márciusában hagyták félbe az animét,…..
Szegasztok! Nos, miközben tapasztaltam, hogy az AXN hivatalosan is törölte Animax-os oldalát (mely lépéssel a 100%-ról 1000%-ra erősítette meg az Animax megszűnését), véletlenül felmentem az Mangafan oldalára, ahol eme kis "interjú" fogadott, amiben a Mangafan tulajdonosa próbálja…..
Sziasztok! Sziasztok! Elnézést a késői írásért, de én is csak most értesültem erről a hírről! Tehát a hír az, hogy 2014.Január 31.-én végleg megszűnik az Animax. Őszintén szólva nem csodálkozom rajta, hogy megszűnik, amilyen igénytelen és fos műsorok mentek rajta…..
HimuraHun 2013.12.07 13:13:11
@Palacsintaxx:
"Lenne rá piac"
Igen gyerek szinten talán van rá igény. 10 emberből viszont 9 és félnek nincs rá, ha idősebb korosztályokat nézzük.

"Valóban olyan sorozatokat kellett volna választaniuk amire van kereslet."
Például? Mi az az anime, amitől a régi motorosok azt mondták volna, hogy do it, és nem azt, hogy hozzá ne érjetek, mert csak elszúrjátok?...
HimuraHun 2013.12.08 09:17:36
@Palacsintaxx:
"Ezzel az erővel akkor egyetlen filmet sem kellene leszinkronizálnunk"
Én is erre utaltam, amikor azt írtam, hogy a Sony nagy hibája az volt, hogy egyáltalán belefogott az egészbe.

"az idősebb korosztálynak alapvetően mesét nem kellene néznie "
Érdekes meglátás. Eleve a mese fogalma irodalmi szempontból tekintve sem éppen erről tanúskodik. Nem csak gyerekeknek meséltek a vándor szabók és suszterek, hanem felnőtteknek szóló meséik is voltak és ezeket mesélték el szállás, egy finom vacsora áráért. Ugyanígy a rajzfilmek sem kimondottan csak a gyermekeknek szólnak. Miért nem kellene egy felnőtt ember nézni rajzfilmsorozatot? Mivel jobb, ha megnézi a Halálos Irambant az Initial D-vel szemben? Csak egy példa. :)

" melyek száma jelentős."
Nem annyira trend szerintem, hogy a szülők 20-02-ig hagyják a gyerekeket főleg a 10-12 éveseket tv-t nézni . :D
Szegasztok! Elnézést, amiért sokáig nem voltam, de ugye vizsgák, zh-k, suli ect. ;) Viszont most megosztom véleményemet a 2013-as japán manga eladásokról, melyekhez évről évre egyre csalódottabban állok hozzá. Ugyanis egyre jobban beigazolódik az az elméletem, miszerint az…..
HimuraHun 2013.12.07 12:20:45
One Piece másabb az átlagos Shounen sorozatoknál. Hosszabb íven mozog a történet és a cselekmény, ellenben vetélytársai próbálják tömören akció centrikusan csalogatni az olvasókat.

Narutoval kapcsolatban az én meglátásom, hogy hatalmas törtés van a Pein harc óta, számomra nem szól semmiről. Mennek a felesleges harcok, szokásos megtérítés, irreveláns erőviszonyok karakterek és karakterek között. Már olyan a különbség, mint a Dragon Ballban teszem azt Goku és Tien között. Kb. ilyen a viszonyulás Naruto és a többi konohai ereje között. Míg a One Pieceben Luffy legyőzhető, nem övé a legerősebb gyümölcs, társai között van olyan, akinek a birtokában van olyan technika, amivel legyőzhetné Luffyt elméleti síkon. Ilyenre példa a Narutoban nincs, éppen ezért teljesen tét nélküli minden esemény.

Shingeki no Kyojinról nem ejtenék hosszasan semmit. Mangát nem követem, a sorozat pedig átlagos számomra. Nem értem a hatalmas hype-ot körülötte, de nem is kell értenem, értse az aki imádja.

Kuroko no Basket. Ez is teljesen ugyanaz a kategória, mint az SnK nálam. Túl lihegett tömegcikk.

Magiról nem tudok nyilatkozni dobtam 1 anime epizód után. Nem jött be.

Silver Spoont úgy vélem van helye a top 10-ben és szerintem itt is van a helye a top10 középmezőnyében. Jó sorozat, de nem a legjobbak között van.

Assassination Classrom, Terra Formars és a HunterXHunterhöz nem volt szerencsém.

Fairy Tailt dobtam a sárkányos mizéria után. Semmi értelme az egész sorozatnak random fapfap az egész, csöcsök és harc. Ezt a szisztémát egy Tenjou Tengében jól tudták eladni, ebben az esetben viszont kínos volt számomra, hogy semmi mást nem tud felmutatni a sorozat. Kevéske értéket is prezentált, más sorozatokból emelte ki, karaktereit meg összeollózta előző sorozatából és a One Pieceből...

"Ugyanis egyre jobban beigazolódik az az elméletem, miszerint az eladási számok nem feltétlenül tükrözik a minőséget is"
Inkább az igazolódik be, hogy a mangakultúra egyértelműen a tinikre és serdülőkre épít valami eszméletlen sikerrel.
Sziasztok! Javában készül az új videó és ha minden jól megy nagyon "szellemes" lesz a végeredmény de hogy addig is legyen mit olvasnotok most bepótolok egy régi elmaradást. Már kérték egy páran hogy írjunk róla elvégre ez egy legendás műnek számít és még ma is sok…..
HimuraHun 2013.11.07 16:09:20
Mihez képest a távoli jövő? 2029 szerintem még a közeljövőbe tartozik, még 1989-ben is. :D
Az meg szép, hogy nincs teli tömve CGI-jal, mivel ez a második cím, amiben egyáltalán előfordul a CGI és egészestés filmek között az első(animéknél természetesen és nem az animációs kultúzában)! :D
Kritika nem tér ki rá, de rengeteg a nyugati cyberpunk kultúrára való utalás, a kultusz film Szárnyas Fejvadászból például egy nagyon egyértelmű utalás van, amikor a bábot(kukás) elkapják és szembesítik múltjával.
Befejezés? Igen Kusanagi életben marad. Batou karjával blokkoja Motoko fejét célzó lövedéket, és nyakat találnak el, így a feje és benne az "élet" nem vész el, ellenben látjuk a Puppet Mastert akinek szétloccsan a feje. Így új testbe átvihető a chipben lévő személyiség. A mangában állítólag nem kislány testet, hanem férfit kap Motoko. Megtévesztő lehet a film végén a hangváltozás, ilyen volt a Puppet Masternél is , de szó sincs arról, hogy ő szállta volna meg Motoko tudatát, vagy, hogy "utód" született volna kettejük lényéből. Amúgy Nagyön örülök, hogy tetszik, kevesen néznek a mélyére és elkönyvelik fanszervíznek az egész filmet. Még a befejezésnél megint egyfajta utalás van a nyugati kultúrára, ahogy letekint a városra, teljesen amcsi feeling. Nyugat cyberpunk kultúrája ötvözve keleti hitvallással tökéletes kombináció.
Zenére rátérve a dallamvezetés mellett érdemes kigúglizni a szöveg angol fordítását. :)
Jó kis szösszenet volt, de lehetne ezt még részletesen spoiler gyilkosabb módon is tálalni, nem hiszem, hogy sok ember lelkébe beletiprunk, annyira alapműnek van eladva ez, hogy kb boldog-boldogtalan megnézi. Még az is, akit nem érdekel a téma. :)
Sziasztok! Itt a már  régóta beígért "zombis" anime bemutatója. Még mindig kicsit be vagyok rekedve de legalább ezt a kis szösszenetet össze tudtam hozni! Jó Szórakozást! ..
HimuraHun 2013.10.15 17:09:29
@xxroland23:
Ohh bezavar a címben lévő 3. évad. De jó ráeszméltem, hogy a 3. évad a videószériára vonatkozik. xD Első évadot örültem, hogy befejeztem a 2 special epizóddal, utána nem érdekelt a téma így meg se lepett volna ha lett volna folytatása. xD