Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Böbbenet

125 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A tengerparti nyaralások elengedhetetlen kagylógyűjtésének termését sokféle módon felhasználhatjuk. Több ötletet mutattunk korábban, de az ékszer kategória maga kitesz egy külön bejegyzést. Készíthetünk medált, többféle módszerrel. Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk…..
Óhatatlanul előfordul, hogy a puzzle egy-egy darabja eltűnik vagy egyszerűen "kinővi" a gyerek, már nem érdekes a mesefigura. Ha nem tudjuk/szeretnénk továbbajándékozni vagy hiányos a készlet, fejtörést okozhat, hogy mi legyen belőle. A polcon (szekrényben) porosodás helyett…..
A tengerparti nyaralások elengedhetetlen kelléke (bármilyen életkorban és életkorú gyerekkel) a kagylók gyűjtögetése. A következő fázis azonban a hazaérkezés után a rakosgatás... Ennek elkerülésére mutatunk ötleteket, az első részben a "minden más", a következőben az ékszerek. Nekifoghatunk…..
Eljött a nyár, júniusra legtöbbször már túlesünk a ruhásszekrény "selejtezésén", előkerülnek a nyári ruhák, válogatjuk és elpakoljuk a vastagabb holmikat. A zokni az a ruhadarab, amely elég nagy eséllyel marad "páratlanul", a gyerekek hamar kinövik és gyakran kell cserélni - de egy-egy darabtól…..
Egyre inkább érezzük, hogy "nyakunkon" a nyár, közeledik a nyaralás és egy-egy strandos hétvége is nyugodtan tervezhető. Ilyenkor - saját tapasztalat szerint - főleg az jelent problémát, hogy minden bekerüljön a strandtáskába, semmi ne maradjon otthon, de mégse érezzük magunkat "málhás számárnak" a…..
Nyakunkon az iskolakezdés, így ma is ezzel kapcsolatos témában hozunk nektek ötleteket. Aktuális feladat a füzetek és tankönyvek borítása is, amelyre szintén nagyon sok praktikus és egyedi ötletet találtunk. Bármelyik korosztály számára találhatunk színezős sablonokat, így csak a megfelelő…..
Könyvjelző sorozatunkat folytatva ma (maradék) textilből, filcből, szalagokból elkészíthető darabokat mutatunk. Elkészítésükhöz az alapanyagokon és alapvető eszközökön túl (olló, tű, cérna/fonal esetleg textilragasztó, vonalzó, stb.) apróbb kiegészítőkre van szükségünk (gomb, szalagvég, fityegők,…..
Amilyen hirtelen robbant be a nyár, ugyanolyan sebességgel érkezik az ősz is. A kicsit hűvösebb reggelek figyelmeztetnek bennünket arra, hogy lassan itt az ősz, lassan készülni kell az iskolakezdésre. Néhány olyan ötletet szeretnénk nektek mutatni, amellyel kicsit izgalmasabbá és vidámabbá tehetjük…..
Nem csak a nyaralásokon van szükség könnyen elérhető, egyszerű játékokra, egy-egy esősebb, hűvösebb napon is le kell foglalni a család apraját (és nagyját is, igény szerint). Számos játékot vehetünk a boltokban, de a szívünknek mindig kedvesebb, ami saját (és csemeténk) keze munkája. Ehhez…..
Ahogyan egyre több időt töltünk a kertben, a szabadban, egyre inkább központi kérdéssé válik a gyerekek megfelelő elfoglaltságának biztosítása is. Számos drága játékot találhatunk a boltok polcain, de sokkal biztosabb a siker, ha már az elkészítés is közös elfoglaltságot jelent.  Ezekhez a…..
  Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy kellene egy nélkülözhető kistányér, doboz sütit/gyümölcsöt küldeni (úgy, hogy az edényt nem várjuk vissza), kirándulni megyünk és nyűg az üres edény, gyerekzsúr van és alapból sok a mosatlan, stb. ... ilyenkor jöhet jól a fenti DIY ötlet. Akár egy teljesen…..
A mai vicces tojástartónkat valójában "normál" tojástartóból készíthetjük el. Szükségünk lesz továbbá: fehér festék (pl. a gyerek fehér temperája is tökéletes hozzá) sárga és piros filc (vagy krepp papír) filctoll vagy műanyag szemek ragasztó A tojástartók alját fogjuk felhasználni, a…..
Már nincs sok idő Húsvétig, de ezzel a kedves "zokninyúllal" biztosan elkészülünk addig. Nincs szükségünk másra, mint: zokni - akár használt is lehet, de nem nagy beruházás, ha új párat veszünk olló rizs/lencse/sárgaborsó/apró kavics szalag a díszítéshez spárga filctoll opcionális: műanyag…..
Számos háztartásban lapul a szekrény mélyén egy-egy régi (nagyitól örökölt) csipketerítő (de akár az interneten található aukciós oldalakon vagy régiségvásárban is beleszerethetünk egy-egy darabba). Felmerül a kérdés: mit is kezdjünk vele, hiszen "rendeltetésszerű használat" mellett nem illik a…..
Gyors vacsora vagy ebéd :) Hozzávalók 25 dkg csirkemell (fél darab, átlagos súllyal számolva) 1 db cukkini 1 bögre barna rizs 1 fej vöröshagyma (közepes méretű) 3 gerezd fokhagyma 3 db paradicsom (konzerv is tökéletes) 2 evőkanál olaj só, feketebors, majoranna,…..
Hozzávalók 45 dkg konyhakész pisztráng (2 közepes méretű) kb. 2 teáskanál mustár só, bors ízlés szerint 2 evőkanál mustár kevés fokhagymás fűszervaj Elkészítés A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A pisztrángokat sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk és…..
Hozzávalók: 45 dkg konyhakész pisztráng (2 közepes méretű) kb. 2 teáskanál mustár só, bors ízlés szerint 2 evőkanál mustár kevés fokhagymás fűszervaj Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A pisztrángokat sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk és…..
Nem autentikus, de nálunk most ez a befutó... :) Elég nagy adag, ezt érdemes figyelembe venni. Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 25 dkg noodle tészta 25 g szárított fafülgomba 1 közepes répa 1 kisebb cikk kelkáposzta 1 közepes fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 7…..
Megfőztem... Karalábé leves 2015.01.09 19:41:23
Tuti befutóként bármikor főzhető nálunk - konyhakészen előkészítve, fagyasztva még munka után is könnyen, hamar varázsolható egy tál. Hozzávalók: 35 dkg tisztított karalábé fél marék rizs 3-5 evőkanál liszt 3 dl tej kb. 1,5 liter víz kevés…..
Több recept is kering a neten, ez az általam kedvelt verzió. Most áztatott asztal áfonya és étcsoki pasztillák kerültek a tésztába, de ez is nagyon jól variálható alaptészta. :) Hozzávalók: 45 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 csipet só 7 dkg xilit/nádcukor 7 dkg…..
Megfőztem... Pudingos kifli 2015.01.04 23:21:45
Nagyon finom tízóraira/uzsonnára/tartalmas levesek után vagy csak úgy, nasiként :) A töltelékhez használhatjuk a kedvenc pudingunkat. Tészta: 60 dkg liszt 1 cs. szárított élesztő 1 evőkanál cukor 1 tojás + 2 tojás sárgája 3 dl tej 1 csipet…..
Megfőztem... Cheddar sajtos scone 2015.01.04 21:47:04
Tökéletes helyettesítője a pizzának (szerintem :D ), szendvicsnek, tízóraira és uzsonnára is ideális. Hozzávalók: 40-42 dkg liszt (minőségtől függően) 10 dkg bancon/kolozsvári szalonna 8-10 dkg kukorica konzerv 1 kisebb fej hagyma (felkockázva kb. 3 dkg volt) 5 dkg…..
Megfőztem... Túrófánk muffin 2015.01.03 23:51:00
Nagyon könnyű, nem túl édes muffin. Ízlés szerint porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk. :) Hozzávalók: 18 dkg liszt 8 dkg vaj/margarin 5 dkg cukor/xilit 2 db tojás 25 dkg túró 1 cs. sütőpor 1 cs. vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja csipetnyi só,…..
Megfőztem... Sajtos brokkoli 2015.01.03 22:39:04
Egyszerű hozzávalókból nagyszerű egytálétel! :) Hozzávalók: 50 dkg brokkolirózsa (friss brokkoli esetén a szárát eltehetjük levesnek) 50 dkg burgonya 8-10 dkg kolozsvári/bacon szalonna 15 dkg reszelt sajt (8 dkg a mártásba, 7 dkg a tetejére) 5 dkg vaj/margarin kb. 3…..
Megfőztem... Lencseleves 2015.01.01 19:07:32
Évek óta így készül nálunk, bevált recept :) A hús variálható, leggyakrabban füstölt pulykahússal főzöm, de idén a húsos kolozsvári szalonna sem rontotta el :D Hozzávalók: 25-30 dkg lencse 20 dkg sárgarépa (kb. 2 nagyobb darab) 7 dkg petrezselyem gyökér (kb. 1…..