Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citydogs

228 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkoztál már azon, hogy a kutyád szeret-e? Ahogyan a kutyák szeretetet mutatnak, nem mindig az, amit elvárnánk. Ahelyett, hogy hozzád ölelkeznének, néhány kutyának szüksége van helyre, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnek téged. Íme négy jel, amely arra utal, hogy a kutyád határozottan…..
Ha a kutya folyton vakarózik, étvágytalan, szokatlanul agresszív, vagy hámlik a bőre, többek közt táplálékallergiára gyanakodhatunk. Cikkünkből megtudhatják, a fentieken kívül milyen tünetek utalnak a betegségre, és általában milyen élelmiszerek váltják ki az ebnél. Az allergia a kutyáknál is…..
Ahogyan otthonunk stílusa vagy öltözékünk, a kutyánk is árulkodik rólunk. Bár természetesen az eb nem berendezési tárgy, hanem családtag; neveltetése, ápoltsága alapján következtetéseket tehetünk gazdája jellemző tulajdonságairól. Sőt! A gazdi jelleme már a kutya kiválasztásánál is megmutatkozik. A…..
Láttál már olyan képet, melyen a kutyáddal együtt vagy? Támadt olyan furcsa gondolatod, hogy mennyire hasonlítotok egymásra? Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. S ezen hasonlóság a külsőségekkel még nem ér véget. Néha a kutyusunk is úgy viselkedik, mint mi (vagy fordítva)! Vagy boldog és elégedett,…..
A kutya élete túlságosan rövid, ezért azt akarjuk, hogy kutyáink a lehető leghosszabb ideig velünk éljenek. Az alábbiakban néhány egyszerű tippet adunk, amelyek hozzájárulhatnak a kutya várható élettartamának növeléséhez. Mozgás A testmozgás nemcsak az ember számára, hanem a kutyának is fontos…..
Egyes kutyafajták esetében nem elég, ha hetente rendesen kikeféled a szőrüket; a kutyakozmetikusnál tett látogatás elengedhetetlen. Bontás A kezelés során a kozmetikus először is kifésüli és kibontja az eb szőrét. Ezt száraz állapotban végzi, hiszen vizesen csak leszaggatná a szőrt, illetve túl…..
A kutyáknak nemcsak a szaglásuk jóval kifinomultabb a miénknél, de olyan dolgokat is megéreznek a gazdin, amit például egy családtag nem feltétlenül. 1. A kutya tudja, mikor figyelsz oda rá, és mikor nem, és le is vonja a következtetéseket, azaz, ha épp nem vagy ott, bátran megkóstolhatja a…..
Bizonyos „emberi” élelmiszereket nem ajánlott a kutyának adni, de egyes gyümölcsök jótékony hatásai esetükben ugyanúgy érvényesülnek – ráadásul az eb élvezi is, hogy ugyanazt eheti, mint a gazdi. A gyümölcsökben található rostok és vitaminok többek közt segítik az emésztést, erősítik az…..
citydogs Rekorder kutyus 2016.01.09 16:26:48
Guinnes rekorder lett az az aranyos kiskutyus  ..
A póráz és a nyakörv a kutyatartás nélkülözhetetlen eszközei. Azonban annyiféle típust találunk az állatkereskedések polcain, hogy igen nehéz a választás. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb fajtákat, illetve, hogy melyik milyen kutyának ajánlható. Szimpla nyakörv és…..
citydogs Kutya - macska barátság 2015.06.30 14:06:49
Egyesek szerint a kutya és a macska ősi ellenségek, s soha sem lesznek barátok.  Pedig nem elképzelhetetlen, pusztán néhány alapvető elvet figyelembe kell venni. A legkönnyebb dolgunk természetesen akkor van, ha mind a kutya, mind a macsek kölyök még, és egyidőben kerül…..
Egy gyönyörű virágoskert és egy hűséges kutya kettőse a természetbarátok számára akár elég is lehet a boldogsághoz. Azonban sok háztartásban az egyik kizárja a másikat. Biztosan te is jártál már úgy, hogy épp kertészkedtél, mikor a kutya odajött „segíteni”, de…..
citydogs 9 tipp kutyafürdetéshez 2015.05.31 15:39:57
Az, hogy milyen gyakran érdemes megfürdetned a kutyát, főként a szőre minőségétől (milyen hosszú, mennyire selymes, göndör-e), illetve attól függ, mennyit van kint a kutya, azaz mennyi piszkot szed össze vele. A fürdetés célja, hogy eltávolítsd a szőrébe ragadt koszt és…..
A kutyák nem tudnak szólni, ha nem tetszik nekik valami. Illetve, a maguk nyelvén – például morgással, ugatással, fejrázással – persze igen, de a gazdi nem mindig értelmezi jól ezeket a reakciókat. Az alábbi 6 gazdikra jellemző viselkedéssel jobb felhagyni, mert az ebek…..
A kutyatulajdonosoknak nem kell magyarázni, miért jobb egy eb a háznál, mint egy macska. Aki viszont mindkét állatot szereti, az alábbiakból megtudhatja, miért érdemesebb új családtagként egy kutyát magához vennie.   1. Az ebtulajdonosok vidámabbak. Egy 95 személy…..
Kutyatulajdonosként biztosan ismerős a helyzet: fáradtan hazaérsz a munkából, és kis kedvencedet a kanapén találod ártatlan arckifejezéssel – egy szétcincált párna és kedvenc cipőd maradványa társaságában. Bár a kutyák a látásuk és a szaglásuk segítségével is remekül…..
Álmatlan éjszakák, szagos „balesetek”, rendetlenség, állandó zaj és zűrzavar… Ezek az új családtag érkezésének leggyakoribb mellékhatásai – legyen szó akár egy kisbabáról, akár egy kölyökkutyáról. Ilyenkor amellett, hogy megpróbálod felvértezni magad türelemmel,…..
A futás rendkívül hasznos sport, hiszen a zsírégetés, az alakformálás és az izmok fejlesztése mellett az állóképességet is növeli. Azonban sokak szerint van egy fontos hátránya: szörnyen unalmas. Sokkal izgalmasabb lehet a monoton tevékenység, ha szerzel egy futótársat, aki…..
Cezar Millan kutyaviselkedési szakember szerint, az emberek az emberi pszichológiát használják a kutyaképzéshez a kutyapszichológia helyett. Azért mert sokan nem is tudnak róla tudatosan, hogy létezik a világon a kutyapszichológia. Pedig minden állat rendelkezik külön…..
Egy etetőtál csak egy etetőtál – gondolnád; mindegy, milyet választasz. Pedig ez nincs teljesen így. A különböző típusoknak megvannak a maga előnyeik; és persze néha a kutya is „beleszól” a dologba, azaz valamiért nem fogadja el a tálat, amelyet választottál…..
Az új családtag érkezése előtt már lelkesen kutatunk az ideális név után – legyen szó akár egy kisbabáról, akár egy kutyáról. A lehetőségek száma végtelen – ám még a névválasztásnak is vannak szabályai, amelyeket nem árt betartanod. 1. Rövid nevet válassz; az ne…..
A kutyaterápia gyakran hatásosabb a gyógyszereknél; nemcsak a beteg, hanem az idős emberek esetén is. A háziállatok közelsége bizonyítottan javítja a szellemi frissességet és az önbecsülést, illetve csökkenti a magány okozta szomorúságot. Az egyedül élő idősek számára…..
Ahogyan a gyermek viselkedése utal a szülőkre, a kutya is árulkodik a gazdájáról. Lehet, hogy sétáltatás közben eszedbe sem jut, de az eb fajtájából, méretéből, természetéből és külsejéből a járókelők akaratlanul is következtetéseket vonnak le rólad – és az esetek…..
Sokan szeretnének kutyát, ám otthonuk mérete vagy épp szoros időbeosztásuk nem engedi meg, hogy felelősen gondoskodhassanak az állatról. Másoknak pedig lenne ugyan idejük sétáltatni az ebet, mindössze nehezen veszik rá magukat, hogy elhagyják a kanapét. Ha te is hasonló…..
Mindannyian egy jól nevelt, engedelmes kutya gazdái szeretnénk lenni, ezért lelkesen vágunk bele a tanításába. Ha azonban komoly hibákat követünk el ennek során, épp az ellenkező hatást érhetjük el. Az alábbiakban a legfontosabb szabályokról olvashatsz. 1. Ugyanúgy, ahogy te…..