Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mennydörgő Hód

8 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerda reggel indultunk Puerto Jimenezből, csütörtök délután indult vissza a gépünk Panamavárosból. Ennyi időnk volt visszajutni, de a cél az volt, hogy még szerdán megérkezzünk, hogy legyen még egy kis időnk a városban, és tudjunk pihenni is. Többféle útvonaltervezővel is megnéztük az utat, minden…..
Az út koronaékszere, a cherry on top, amit a legjobban vártam, és az utolsó érdemi program az úton a Corcovado Nemzeti Park volt az Osa félszigeten, Costa Rica délkeleti csücskében. Manuel Antoniotól ehhez shuttlet fizettünk, ami egy Sierpe nevű városkáig vitt kb. 50 dollárért fejenként. Sierpe már…..
A Manuel Antonio Nemzeti Park Costa Rica legfőbb látványossága, az ország Eiffel-tornya, Grand Canyonja, Disneylandje, ezeket pedig akkor is meg kell nézni, ha tudja az ember, hogy turisták ezreivel fog érte együtt tolongani. Ez itt azzal van még izgalmasabbá téve, hogy a parkba limitált számú – 1-2…..
Nem állítom, hogy sokat láttam az országból, de azok alapján, amiket láttam, egyértelműen San José Costa Rica segglyuka. Itt összpontosul az ország lakosságának nagy része, egy nagy, szedett-vedett bódévárosban, aminek semmilyen karaktere nincs, semmilyen jellegzetesség, kiemelkedő kulturális…..
Ez a fejezet eredetileg csak úgy szólt volna, hogy „Manzanillo”. Elég klasszikus hibát követtünk el itt: elolvastam az útikönyvben, hogy a környék fő turistaközpontja, Puerto Viejo mennyire turistás, és hogy ezzel szemben Manzanillo a béke szigete, ahova amúgy is átjönne az ember kirándulni.…..
A karibi Bocas del Toro szigetcsoportból mi nem a bulizós, zajos Bocast választottuk, hanem a szomszéd szigetet, Isla Bastimentost, ahol egy kisebb helyi falun és partmenti ökoszálláson kívül nincs semmi. Itt nem is nagyon lehet csinálni semmit azon kívül, hogy élvezi az ember a békét, a…..
Hiába érkeztünk délután négykor, hiába szerepelt fél napos programként a tervben a városnézés, és a számtalan tetőbár valamelyikén való ücsörgés, meg a forró trópusi éjszaka élvezete, a szállásra 24 óra utazás után megérkezve annyira volt csak erőnk, hogy a szomszédos pizzériába elvonszoljuk…..
A legújabb célországokat meghallva mindenki felhördült, hogy mi az, hogy biztonságos és fejlett helyekre megyek, miért nem rögtön Siófokra akkor. Ez azonban, ahogy később kiderül, csak részben igaz. A választás legfőbb oka elég prózai: ezek voltak az utolsó országok Latin-Amerikából, amik Európából…..
Azt már a Vad vágyak (Wild Things) óta tudjuk, hogy John McNaughton rendezőnek sem kell a szomszédba menni némi szórakoztató túlzásért. Rendezőnk most a mindig szívesen látott Michael Shanonnal (további főbb szerepekben pedig Peter Fonda és Samantha Morton látható) dugta össze a…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Mennydörgő Hód 2015.02.22 23:56:25
www.prosieben.de/static/oscars2015/index.html

itt biztosan lehet majd nézni, ha valaki esetleg még nem talált rá
Eljutottunk arra a pontra az idei X-Faktorban, amikor tulajdonképpen teljesen mindegy, mi történik a színpadon, mert két-három jó produkció mellett olyan lapos, egyforma, bármiféle katarzist nélkülöző, a mentorok által oly’ szívesen emlegetett érzelmi átvitelt vagy mi a fenét…..
Sin City 2005-ben nyitotta meg először kapuit a bűnözőknek és a megismételhetetlen (ehem) celluloidcsodákra vágyóknak: úgy tűnik, van, aki szerint nem elég régen ahhoz, hogy ne készüljön hozzá folytatás egy olyan korba, melyben a hősök vagy túl színesek vagy túl realisták.…..
Ne szarj be, nem megyünk át fizikai kisokosba: az alábbiakban a 10 Oscar-díjra jelölt Gravitáció hazai DVD/BD/BD3D-megjelenéséről olvashatsz el mindent, amit tudni érdemes - méghozzá nálunk (no meg a DVDExtrán) elsőként! Ha nem nézted meg moziban, akkor nem vagy normális és…..
Mennydörgő Hód 2014.01.18 15:02:04
@Fausto(tm): ez egy kicsit elhamarkodott kijelentés volt tőlem a hülyeségfolyam miatt, bocs, szóval onnan tudtommal jelenleg csak személyesen :-/ de egyébként tényleg mindenre rárakják a magyar szinkront, teljesen érthetetlen módon, mert ők pl nem is szinkronizálnak
Amerikában költségvetésének alig több, mint felét hozta vissza, nemzetközi vizeken - így nálunk is - szerencsére azonban jól muzsikált a Tűzgyűrű, és egyébként is van olyan geek-matéria, hogy érdemes legyen nagyobb hangsúlyt fektetni a home videós megjelenésre, így a film…..