Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ingerküszöböm

15 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
ingerküszöböm 2019.08.26 18:14:02
@Valami: úristen, elnézést kérek!!!! Tényleg hogy maradhatott ki....?
ingerküszöböm 2019.08.26 18:16:14
@CSOKKI MÁLNA: így van, abban is elég megszállott volt Blaskó :) Gálffi még a Sok Hűhót-ban volt érdekes Keanu Reeves-ként. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a szimpátiával.
ingerküszöböm 2019.08.26 18:16:56
@ZebuLon: Szívesen elolvasom a te listádat is.
Régen nagyon jó recept volt egy klasszikus rock-balladát bedobni csajozásra, főleg akkor, ha mondjuk egy gitárod is volt hozzá. Egy kis beleélés, és máris rocksztár voltál a lány szemében. Manapság nem tudom, van-e még ilyen, ráadásul felnőttként azért a gitározás már néha inkább az asszony idegeire…..
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
ingerküszöböm 2019.08.16 09:22:47
@-Adam-: Remek filmek, köszönöm!
ingerküszöböm 2019.08.16 09:23:29
@CCnick: ez a kommentek tükrében egyértelműen így van.
ingerküszöböm 2019.08.16 13:00:40
@Tony Almeida: @sikonda: @DarrellEReviS24: teljesen igazatok van, mind nagyszerű filmek. De manapság már ha nem adnak semmi érdekeset, már nem nézném meg újból ezeket... Vagy túl sokat láttam őket, vagy már nem tudnak akkora élményt adni. Mea culpa.
Majka 90-es évekről nosztalgiázó dala számomra önmagában is borzalom, de nyilván hatalmas irónia az egész dal egy olyan korszakról, amit szerintem a popzene tekintetében le lehet húzni a WC-n. Fiatalkorom legszebb évei voltak ezek, de a 80-as évek ikonikus popzenekarainak és slágereinek nyomába nem…..
Ha éppen nem tudsz a strandra menni, mert nem jó az idő, vagy ha száz ágra süt a nap, és nem akarsz kimozdulni, akkor jól jöhet pár sorozat, ami mellett különleges izgalmakat és érzéseket élhetsz át. Számomra egyértelmű, hogy a televíziózás csúcsának számító sorozatok a 2000-es éveben indultak.…..
Feldolgozások. Vannak jók, vannak bénák, vannak olyanok, amikről tanán nem is tudjuk, hogy azok. A mai YouTube világban napról napra találkozunk önjelölt sztárokkal, akik ezrével gyártják a feldolgozásokat, de ha belegondolunk, aki valaha hangszert vett a kezébe vagy énekelt, mindenki…..
Valahogy nyáron mindig kicsit több időt tudok szentelni a zenének, és mivel nem igazán vagyok elragadtatva a mostani felhozataltól, ezért mindig gyerekkorom kedvenceinél kötök ki. Nem mondom, van ma is pár jó szám, tulajdonképpen akármilyen műfajban, de kimagasló előadókat,…..
ingerküszöböm 2015.07.14 14:23:22
@ifjú padavan: igaz! mentségemre szolgáljon, hogy semmiképpen sem tenném egy lapra a trilógiával, mint ahogy a Garden of Eden klipjét sem.
Egy jó évvel ezelőtt írtam egy bejegyzést a Guns ’N’ Roses zenekarról, mint fiatalkorom talán utolsó rajongható bandájáról. A nosztalgiázás nagyjából azzal ért véget, hogy az együttes pályafutása számomra a The Spaghetti Incident albummal befejeződött, és hogy minden, ami ez után történt, az már nem…..
Ebben a blogban általában azokról a dolgokról írok, amik az ingerküszöbömet pozitív értelemben lépik át, de most kivételesen egy negatív „élmény” következik. Nem vagyok egy morgolódós fajta, ha közügyekről vagy a rendről és biztonságról van szó, törvénytisztelő…..
ingerküszöböm 2015.08.31 21:24:28
@dont be such a jew: Ahaaaaaaa! Így már közeledünk! Hú, bakker, még jó, hogy nem törtem meg! Na most rohadtul profi Bondnak képzelem magam, legközelebb ide nekem Sayeed-ot is, vallathat napokon át az ilyen rafkós kérdésekkel.
ingerküszöböm 2015.08.31 23:04:33
@csepke: Akkor mégis csak azt kérdezte :) Óóó, azt nem írtam, hogy pókerarc volt részemről, és a fenti gondolatok természetesen csak a fejemben kavarogtak. Mertem én értetlenkedni látványosan...???
ingerküszöböm 2015.09.01 12:56:55
@31/48: Üdv! A poszt célja nem a panaszkodás volt, és nem az ott dolgozók minősítése. Hanem az, hogy megfejtsem, mit akart megtudni az ember ezzel a két kérdéssel.
Már megint a nyolcvanas évekbe utaznék vissza, és most elővenném azokat a slágereket, amik így, harminc év múlva is szívesen eszembe jutnak. Ebben a bejegyzésben próbálok olyan előadókat választani, akik nem túl sok dallal büszkélkedhetnek a saját slágerlistámon, azok előbb utóbb úgyis külön…..
Mielőtt belekezdenék, tisztáznám most is, hogy csakúgy, mint a Guns ’N’ Roses-ről szóló bejegyzésem, ez a cikkem sem profi biográfia az együttesről, hanem inkább egy közös…..
Sajnos van gond az ember csatornáival, ha már nem tízen-huszonéves. Munkahely, szabadidő, család nem engedi, hogy annyit disznólkodjak a zenetévék előtt, mint ezelőtt 15 évvel, de mondjuk ez nem is biztos, hogy baj, mert rengeteg szemetet az ember meg tud spórolni magának. A gyerekek ma olyan…..
Szinte nincs olyan hét, hogy valamilyen műsor, film vagy bármi meg ne említené a nyolcvanas éveket. Ez a kultikus időszak sokunkban úgy maradt meg, mint egyfajta álom-korszak, a kultúra fellegvára, a gondtalanság netovábbja. Ugyanakkor néha zavarba jövök, amikor megpróbálom ennek a…..
Beköszöntött ma a nyár, ami nálunk mindig egy klasszikus sorozat megtekintésével jelent egyenlőt, ami nem más, mint a LOST. Egy olyan sorozat volt ez az életemben, ami tényleg egyfajta űrt hagyott maga után. Ilyen volt még talán a Jóbarátok, amit nem igazán tud pótolni semmi. De legalább azt meg…..
Vajon mit tud egy aranyos hawaii srác, hogy napok alatt elkapkodják az összes belépőt a budapesti koncertjére és több olyan videója is van, amit több százmillióan láttak már. A magyar felmenőkkel is rendelkező Bruno Marsot ma már a legnagyobb aktuális popsztárok között emlegetik…..
Az X-Faktor a második élő adásra jutott el oda, hogy bizonyos szempontból a műsor hajszálpontosa ugyanolyan lett, mint a tavalyi, és ezt csak azok veszik bóknak, akik az RTL Klubnál dolgoznak, vagy anyagi érdekük fűződik a show sikeréhez. A mentorok kezdenek belebetonozódni a…..
Az első élő X-Faktor-adás nagy tanulsága, hogy a zsűri vérfrissítése még úgyis megmenti a műsort az unalomtól, hogy Szikora Róbert néhány megnyilvánulása már-már Somló Tamást idézte. A mentorházból továbbjuttatott 12 versenyzőből nyolcat már most haza lehetne zavarni,…..
ingerküszöböm 2013.10.13 11:30:46
Tipikus X-faktoros kezdés nálam. Talán még érdekes, vannak jók, de a biztosítékot senki nem vágja ki. Ha nincs jobb film este, akkor meg lehetett nézni.

Nem értem ezt a zenekaros dolgot. Az most miért zenekar, hogy az énekes (MDC) egyedül megszakad, a másik kettő meg playbackről vokálozik neki, hangszeren is csak tátognak. Vagy a két lazagyerek, akik annyira jók ketten, hogy más tag nem is kell a zenekarba, pedig ugyanúgy komplett zenekar játszik alájuk. nyilván kötöttek a lehetőségek, de ha egy zenekar felvállalja, hogy hangszereken is játszik, akkor játsszanak is azon. MDC-nél ez így most csak az énekes tudását mutatta meg. Legalább is próbálta.

Nézzük a legjobbakat: a Maci tényleg jó, de szerintem unalmas lesz, kb. Oláh Gergő effektus. Danics jó, de ha popzenei műsorba megy, akkor álljon be a sorba és legyen populárisabb. Én eskü nagy rokker voltam, talán vagyok is, de ez a House of the Rising Sun már az első hangnál a hátam közepére se hiányzott! Bár a lány tiszta Ginger volt a Casino-ból, és mivel úgyis volt a dal a filmben, így elég jól összeflesseltem magamban. A Bye The Way szerintem nagyjából a legjobb volt, ebből a dalból ennél többet nem lehet kihozni, és nem is volt könnyű munka. Tetszett, bár lehetne legközelebb a hangosításon kicsit csiszonlni, pont a leggyengébb hangot lehetett kihallani a legjobban. A "zöldruhás lány" jó volt, bár én nem lassítottam volna le ezt a dalt. Miley Cyrus dala jól el lett énekelve, de nem több. Jennifer Aniston hangja sajnos jó, bár elviselhetetlen a csaj. Ugyanakkor hamis volt sokszor. A BK-csávó dalát imádom, de annyira nem jött át a dolog. De elismerés a próbálkozásért. A zenészapukás csaj is a jó, de hosszú távon unalmas kategória. Az utolsó háromban azért ott lesz.

A Fat Phoenix áthangszerelése érdekes volt, de nem elég poppos az életben maradáshoz. Ha ilyennel próbálkoznak, akkor ne egy kb. 1990-es rap dalt vegyenek elő. Nagyon szeretném, ha jók lennének, de nem azok. A zenekar/nem zenekar kérdést fent már elemeztem.

A Cool-túrából a vékony srác (ByeAlex unokatesó) nem értem, miért van itt. Ha tényleg volt annyi jó fiú, akkor minek kellett vinni? Nem hálálja meg, nem is akkora szám. Szerintem ma ő megy, vagy az MDC. Egyikért sem kár.

A zsűri elmegy, nem voltak bénázások. A műsorvezetők megírt poénjai már rázósabbak voltak, nem hiszem el, hogy spontán nem jött volna pár jobb ötlet.

Szóval beindult. Magamnak még kb. 2 részt jósolok, aztán inkább nézek valamit a neten szombatonként.