Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buenos Aires

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Gyors ütemben fejlődnek az elektromos autók, egyre messzebbre jutnak egy töltéssel, egyre nagyobb akkumulátort tudnak elvinni magukkal. Viszont a villanyautó-tulajdonosokat ezen kívül két másik dolog is foglalkoztatja: ki tudom-e várni az otthoni töltést, illetve alhatok-e nyugodtan vagy leég közben…..
Az energia szektor megújuló energiaforrásokon alapuló megreformálása nem egyszerű feladat, hiszen technológiai, nagyságrendi és szabályozási szempontokból vagy akár politikai és társadalmi téren is rengeteg, egymással összefüggő problémakört kell ehhez egyszerre megoldani. Ezen problémák megértése…..
Olvasás project Óda a Kindle-höz 2019.07.29 21:55:37
Gyakori vitatéma az olvasók közt, hogy hagyományos könyvet vagy e-könyv-olvasót érdemesebb-e használni. A többségnek általában a klasszikus könyvhöz húz a szíve, mert jó az illata, kézzelfogható, és mégiscsak az az igazi. Én viszont jobban örülök, ha a Kindle-men olvashatok. Ennek a legfőbb oka nem…..
Buenos Aires 2019.08.04 14:44:02
@dedoca eder: Nem egészen értem, hogy egy könyvet miért lehet kölcsönadni, míg e-könyvet miért nem? 1. kölcsönadod az olvasót? 2. A célszemély lemásolja/letölti a file-t a saját olvasójára. Nyilván itt fontos jogilag, hogy szabadon terjeszthető olvasnivalóról van-e szó.
Nekem inkább az a fura, hogy notebook és az okostelefon mellett az e-book olvasó miért nem része a mindennapi életünknek.
Végül pedig, a Kindle az egy márka a sok közül, messze nem biztos, hogy legjobb választás. Pocketbook és a Bookeen kiváló olvasókat gyárt, néhány olcsó brand is használható kompromisszumokkal.
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
Venezuela Utolérni Venezuelát 2019.05.17 09:28:16
   Venezuela (teljes nevén: Venezuelai Bolivári Köztársaság) ország Dél-Amerikában. Venezuela egyúttal példakép is minden más ország előtt, az első olyan nemzet a világon, amely mostanában  kerülte el sikeresen a kozepes fejlettseg csapdaját. Sikerük titkait több forrásból szedtem össze, mi…..
Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden esetben tragikus, nagyon megszenvedik. Miután így vagyunk szocializálva a poroszos oktatás által, elég sok szenvedéssel fog járni sokaknak minden kudarc. A poszt további részében kudarc helyett a…..
Buenos Aires 2019.04.24 14:00:08
@bt83: Lehet, nem fogalmaztam pontosan. Arra gondoltam, hogy ha 10-ből 8 feltételnek megfelelsz, 2-nek meg nem és a tapasztalataidból tudod, hogy az a 2 nem tartozik a legfontosabbak közé, akkor jelentkezz bátran.
Ahogy már írtunk róla, előzetesben is visszatetszést váltott ki a Rammstein legújabb videójának, a Deutschlandnak figyelemfelkeltő előzetese. A dal, ahogy ígérték is, szó szerint berobban a köztudatba (a cikk írásakor, bő fél nappal a premier után már tobb, mint ötmilliós nézettség felett jár!),…..
A költöztetés külön műfaj, egy egész lakást felpakolni, elszállítani és az új helyen kirámolni nem egyszerű, viszont sokféle hibalehetőséget tartalmazó mutatvány. Az átlagembernek viszonylag ritkán van szüksége erre a spéci szolgáltatásra, így valószínűleg a család/haverok/ismerősök mikrokörnyezet…..
Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? A régi „iskola” szerint erre azt kellett volna válaszolni, hogy neeem, dehogyis, csakis Önökhöz szeretnék jönni dolgozni, mert meg kell(ett volna) mutatni, hogy neked ez az állás…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
Kezdjük azzal, hogy a bringázás közben nem hallgattam zenét, hogy érzékeljek mindent, ami körülöttem történik. De ez nem akadályoz meg téged abban, hogy te hallgass. Szóval egy adag afrobeat jön az olvasás mellé. Igaz, hogy londoni, de nyugat-afrikai alapokból táplálkozva, rezes front-lányokkal.…..
Az ALDI Magyarország meghívására vettünk részt egy vaktesztelésen, ahol az ő élelmiszereiket kóstoltuk össze a konkurencia termékeivel. A tesztelők Magyarország legolvasottabb hírportáljainak delegáltjai, a Maradok a pénzemnél blogot ketten képviseltük...
• Merkel politikája kudarcot vallott, viszont tisztességben sok mai vezető a kancellár lába nyomába sem ér - mondja Jan-Werner Müller  • Lehet, hogy az emberek nem értik, mert már elfelejtették: a pusztulásnak nyitnak utat, amikor szélsőségeseket juttatna hatalomra?  • Trump ne cirógassa tovább…..
Buenos Aires 2018.11.03 10:49:14
@Ildomár: Minden héten lesz egy hétfő.
Buenos Aires 2018.11.03 10:49:51
@Ildomár: Minden héten lesz egy hétfő.
Buenos Aires 2018.11.03 11:04:04
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
A valóság messze ridegebb, mint ahogy a Fidesz-propaganda harsogja...
Buenos Aires 2018.09.27 08:52:24
en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi
Bacha Bazi. Ez ott tradíció. A kisfiúk s.ggbek.rása. A cikk egy mese.
Tombol a cenzúra! A jobboldalt elhallgattatják! A baloldali véleményterroristák elzárják a konzervatív eszméket az emberek elől. Ettől hangos egyként a magyar és az amerikai jobboldal. Érdekesség: a leghangosabban ajvékolók mind hatalmon vannak – mégis magukat sajnáltatják...
Buenos Aires 2018.09.02 10:29:00
@balcán maxval bircaman: tipikus tyúk - tojás probléma. Ha felmenne 200000 magyar, akkor a többi 8 millió 2 hét alatt követné. A CNN-nak van angol vk oldala.
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Buenos Aires 2018.08.10 15:40:53
hu.maps-romania.com/img/1200/rom%C3%A1nia-id%C5%91z%C3%B3na-t%C3%A9rk%C3%A9p.jpg

Itt jól látszik, hogy ott vagyunk, ahol kell, akik eltérnek attól, ahol lenniük kéne, az Spanyolország, Franciaország, Hollandia, Belgium. A görögöknek lenne érdemes megfontolni a GMT+1-et.
Az elmúlt időszakban a nemzetközi politikai híradások az amerikai-orosz kapcsolatok alakulásával voltak elfoglalva, Donald Trump és Vlagyimir Putyin Helsinkiben tartott sajtótájékoztatója okán. Ez önmagában nem is volna meglepő vagy érdekes, de Trump szavait olyan reakció fogadta hazájában,…..
2015.szeptember.30-án Oroszország kilépett az addigi árnyékszerepéből és az orosz hadigépezet a szíriai konfliktus megkerülhetetlen tényezőjévé vált egyetlen nap leforgása alatt. Az elhúzódó harcok miatt lassan kivérző szír hadsereget az összeomlás széléről húzta vissza a szövetségesek hadba lépése,…..
Buenos Aires 2018.06.16 08:35:04
@kolompar lole 1113: Érdemes az orsz beavatkozást az USA iraki háborújához hasonlítani. Ott több száz, esetleg ezer milliárd dollár elköltésével, kb 5-6000 amerika katona és 1 millió iraki halálával járó beavatkozás után egy szarkupacot hagytak maguk után, amiből felemelkedett az ISIS. Az oroszok pénzben és emberéletben ennek az 1-2%-át használták el, de stabilizálták a megválasztott kormányt és jó eséllyel megnyerik a háborút. Irak kormánya USA szövetséges lesz? Nem. Szíria kormánya Oroszország szövetségese lesz? Igen.
Lehet fikázni Putyint, de azért az a truváj, mikor valaki az erősen korlátozott erőforrásokból hozza ki a legtöbbet.
Ja, még valami: azért februárban egy izraeli F-16 csak lepottyant egy felújított 40 éves ócskavas által, azóta az ISAF csak Libanon felett nagyon bátor mely országnak konkrétan nincs légvédelme. Még.
Trumpon múlik, hogy elkerülhető lesz-e Ukrajnában az orosz haderő nyílt beavatkozása. Az Oroszországban hamarosan sorra kerülő futball világbajnokságra időzíthetnek egy nagy támadást Délkelet-Ukrajnában. Ezt vizionálja több oroszországi elemző. Szerintük az előjelek már érzékelhetők. És van is…..
Buenos Aires 2018.05.25 16:38:15
@Bela113: Hát, Béla, az a rohadt nagy helyzet, hogy a világ nem egészen úgy működik, hogy csak az az igaz, ami a New York Timesban szerepel, a többi meg propaganda. A Globalista Elit megvett mindett, amit meg lehetett, hogy teljes sajtó az ő szócsöve lehessen, de a fránya interneten fenn vannak más hírek is.
Alapvetően három lehetséges fogatókönyv létezik – bár az ellenzék bőszen hirdet egy negyediket is. Sorra vesszük, milyen végkimenetele – és annak milyen következménye – lehet a közelgő választásoknak...
Buenos Aires 2018.03.20 10:52:08
twitter.com/EuropeElects/status/975380230775984128
Europe Elects
‏ @EuropeElects

Hungary, Publicus poll:

Fidesz-KDNP-EPP: 49% (+1)
MSZP-P-S&D-G/EFA: 18%
Jobbik-NI: 17% (+1)
LMP-G/EFA: 8%
DK-S&D: 5%
Momentum-*: 1%
MKKP-*: 1% (-1)
Együtt-*: 1% (+1)

Field work: 9/03/18 – 14/03/18
Sample size: 1003
Buenos Aires 2018.03.20 10:52:59