Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egydömösilakos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...ezt is megkaptam. Polgármesterünk felvetette, hogy ha már az idei árvíz miatti helyreállítás költségeire pályázunk a - már sokak által ismert - "vis major" alapból, ugyan tegyük már bele a Táncsics utca felújítását is. Indok: az árvíz alatti két hétben ott katonai…..
egydömösilakos 2013.09.20 01:10:47
@Prépost:
Erkölcsről beszélsz a Novák esetében?
AZ előzőek bebizonyították, hogy hazudik, jogtalan pénzeket vesz fel. És ezek után indul a választásokon?
Nyerni nem nyert mert a többség azt akarta, hogy ne ő legyen a polgármester, de hát neki egy egész éve volt a kampányolásra, ha jól tudom egy évig volt felfüggesztve.
Gondosan megszervezte a kellő számú indulót, és összevásárolta a szavazatokat, focipálya ígéret, Pécsi busz kirándulás, ígéret az ÖDKe-nek, hogy a pénze megmarad, fuvarozta az öregeket fodrászhoz és így tovább. De hát nagyban is így megy. 19 ezer a nyugdíjasoknak emlékszel?
De erkölcstelen polgármester csak ott lehet, ahol a nép erkölcseivel is baj van. Ott ahol elfogadják a lopást, ahol a hazugság nem bűn.
Ha az állam meg hagyja, hogy átverjék, akkor vessen magára. AZért az érdekes, hogy a Táncsicson jártak a buszok, az fizikai képtelenség. Ilyet hazudni azért meredek. De hát a vérében van, talán még ha akar sem tud igazat mondani. A Szilágyi pedig miért ne értene vele egyet, elvégre ő is a Táncsicson lakik. Mikor a csatornaépítési garanciát kellett volna érvényesíteniük akkor bezzeg lapítottak.
A hét valahogy az emberi sorsokról szól. A következő személy-család, akiről írni szeretnék: "Szőke-forrásos" Feri bácsi és kedves felesége. Az ő sorsuk is a Testület kezébe fog kerülni csütörtökön. Hogy miért? Jött az ötlet a testületben, hogy mi legyen az óvodai…..
Szintén mai napirendi pontok között van a Szőke-forrás-völgye hasznosításáról szóló Együttműködési megállapodás megkötése Dömös Önkormányzat, Duna-Ipoly Nemzeti Park, és Pilisi Parkerdő Zrt között. A megállapodás arról szólna, hogy a két szervezet tanösvényt, és…..
egydömösilakos 2013.09.20 00:45:33
Mi lett a mai ülés eredménye? A szavazógép hengerelt?
Megint át és meg gondolatlanul érvényesült Lajcsi akarata?
Újra előkerült a Szőke-forrás völgy privatizálása csak most más módon?
AZ Érsek cégével történő együtt-működéshez ajánlom a hivatalos céginformációk megtekintését:
Pharos 96 Kft. Apeh végrehajtás alatt. Ilyen cégnek kell hosszútávra bérbeadni ingyen az egész völgyet, a konkurenciát gondosan kitiltva.
A tevékenységi köröket is ajánlom mindenki figyelmébe. Nagyon sokoldalú cég(csak szemezgetek):
- könyv, napilap kiadás
- út, autópálya-, vasút, híd-, alagút építés
- Egyéb szoftverkiadás
- információ-technológiai szaktanácsadás
- Fűszer-, aroma-, narkotikus (! ?), gyógynövény termesztése
a kedvencem:
- Vadon termő egyéb erdei termék gyűjtése - ez bodza lehet? -

De semmilyen idegenforgalmi jellegű tevékenységet nem láttam, pedig elég friss a tevékenységi körök jegyzése. Bár sok referenciáról sem lehet hallani a faluban a cégről. Nem látom a fejlesztési összegeket sem. Ha jól emlékszem az előző testületnél elhalt a dolog, mert nem nyilatkozott, hogy mit és miből akart csinálni ott. Érdemes vele hosszútávú szerződést kötni 3 nap alatt főleg, mert még elolvasni sem lehet tisztességesen a szerződés tervezetet.
Ha jól emlékszem a Szilágyi alpolgármester úr is népszavazást kezdeményezett, hogy a testület ne adhassa bérbe és el az ingatlanokat. De mintha a Fabi képviselő úr is kezdeményezett volna nép szavazást erről. Vagy csak arról szólt volna, hogy "más" ne adhassa el és bérbe az önkormányzat ingatlanjait?

Továbbá, az ingatlan karbantartása eddig is a tulajdonos, az önkormányzat feladata. Miért kell erről egy megállapodást kötni mással? Nem csak a bérbeadás beburkolása cukormázba ez?
Nem lehetne a megállapodás tervezete nyilvánosságra hozni. A Lajcsi szerint biztos, hogy nem, mert még megtudja valaki, hogy mi van benne.

A bérbeadáshoz még kérdés. Igaz, hogy az Érsek Laci havi 100 Ft bérletidíjat fizet? Nem rossz üzlet akkor a géptárolás miatt. Kérdezz körbe a faluba, mennyiért lehet egy járművet telken bér tárolni. Havi 5000 forint, hajó, lakókocsi, stb. Így 50-ed részért tartja ott az Érsek a rakodógépét? Mit szól hozzá a Nemzeti Park? Hogy illik a tájképpbe az az ezeréves gép? Véleményem szerint az olaj is folyik belőle, nem láttam, de ahogy kinéz kétlem, hogy nincs rajta olajszivárgás. Mindegy a kietlen talaj, amit a simogatandó állatok sivataggá tettek, elnyeli.

Nem kellett volna erről ilyen gyorsan dönteni. Kétlem, hogy a szavazógép megállította volna az ámokfutást.
A jövő tönkretétele után, még el is adják. Egy a baj ezzel. Mi dömösiek fizetjük az árát.