Regisztráció Blogot indítok
Adatok
incanto

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak néhány hűvösebb napot kell kibírni, és a hőmérséklet tartósan 25 fok fölött marad, legalábbis napközben. Ha eddig nem terveztél be egy "szezon" előtti balatoni hétvégét, akkor gondold át ezt még egyszer, ugyanis a tavasz-kora nyár az egyik legjobb időszak a…..
Érdekes, bár nem különösebben meglepő eredményt hozott egy nemrég publikált felmérés, amelyben 500 családi ház tulajdonosát kérdezték meg arról, hogy eddig milyen energiahatékonysági beruházásokat végeztek el ingatlanjaikon. Kiderült, hogy a válaszadók 11 százaléka…..
incanto 2014.11.28 10:03:59
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: kb. pont annyi. Ezzel foglalkozom :)
incanto 2014.11.28 10:04:55
@vitalis06: lakossági támogatás sajnos nincs, és nem is nagyon várható, pedig Paks helyett erre lenne szükség...
incanto 2014.11.28 11:06:41
@teddybear01: Jelenleg elhanyagolható a HMKE-k aránya a villamos energia rendszerben, ráadásul ezek nappal termelnek, amikor jellemzően nagyobb az energia igény. A politika azért nem támogatja, mert a napelemmel kiszolgált háztartásoktól több adó nem folyik be.
Igen, instabilitást okozhat nagy mennyiségben, ez van pl. Németországban is. A megoldás az egységes európai energia rendszer lenne. Ekkora területen kiegyenlítődnek a termelési csúcsok, elosztható a felesleg is.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az atomerőművet majd el is kell bontani, és valahol eltárolni, na az sem lesz olcsó, és ha egyszer baj történik... Persze, az oroszok a fűtőelemeket elsüllyesztik az északi tengerbe, úgy nem nagy költség, egyelőre :(
Tóth Miklós lassan fél évtizede dolgozik a napelemes tetőcserépen. Hírportálunkon 4 éve jelent meg az első hír a találmányról, azóta időről-időre felbukkan egy hír, hogy épp indul hamarosan a gyártása. Most magát a feltalálót kérdeztük.  Hol tart most a napelemes…..