Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MasterMind Számítástechnika

552 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a tavasz, ezzel együtt eljött a túrázások ideje. Egy túrázásra azonban nem árt jól felkészülni, amihez segítséget jelent néhány igazán hasznos app. Ezek az appok legyenek a telefonodon A túrázásoknál (és bármilyen szabadtéri programnál) az egyik alapvető kérdés az időjárás, így elsőként…..
A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy leszámolnak az 1995 óta velünk lévő WordPad-del, de minden azért nincs veszve. Viszlát WordPad, hello Jegyzettömb (Pro) A WordPad egy egész sokoldalú szövegszerkesztő program, ami ráadásul ingyenes (a Windows része). Persze nem tudja felvenni a…..
A Waze az egyik legjobb navigációs alkalmazás, írtunk már erről korábban. Most új funkciókkal rukkoltak elő a fejlesztők, mutatjuk! Okosabb, intelligensebb, előrelátóbb Előrelátó módon az új Waze már nem csak a sebességkorlátozásoknál tud/fog figyelmeztetni, hanem 150 méterrel az előtt, hogy a…..
A Google bejelentette, hogy megszűnik a tévés YouTube Kids alkalmazás. De nincs minden veszve, van helyette más megoldás. Mi az a YouTube Kids? A YouTube Kids az eredeti YouTube-hoz hasonló platform, azzal a különbséggel, hogy itt kimondottan csak a gyerekeknek szánt tartalmak érhetők el.…..
Az X-en (volt Twitter) terjedt el egy hír, miszerint a Google megszűnteti a Gmail-t. Ez elsőre ugyan teljesen képtelenségnek tűnik, ám a Google bármikor képes egyik pillanatról a másikra elkaszálni különféle szolgáltatásokat. De akkor most megy tényleg megy a Gmail a süllyesztőbe? A Google is…..
Az ESET informatikai biztonságtechnikai vállalat kutatói 12 androidos alkalmazást találtak, amelyek igen komoly veszélyt jelentenek a felhasználókra nézve. Az iPhone-osok nincsenek veszélyben, de aki Androidot használ, az jobb, ha átnézi a telefonját. Mutatjuk, miket törölj! Mely alkalmazásoktól…..
A modern világunk részévé váltak az adatlopások. Kamu weboldalak, kamu SMS-ek, átverős telefonhívások, csaló emailek. A csalók kreatívak, a cél ugyanaz: adatokat megszerezni a felhasználóktól, amikkel aztán vissza tudnak élni. Mutatunk egy újabb módszert, ne dőlj be neki! Csábító állásajánlat a…..
Örök érvényű igazság, hogy a legjobb fényképező az, ami épp nálad van. Ez pedig 2024-ben nem más, mint az okostelefonod. Viszont épp azért, mert könnyen elérhető, gyorsan tudsz vele fényképet készíteni, és manapság már a tárhely sem okoz valódi korlátot, lényegesen több fénykép készül a…..
Manapság a jelszavak biztonsága fontosabb, mint valaha. Az ellopott, feltört jelszavak hozzáférését biztosítanak illetékteleneknek a különböző online fiókokhoz, szolgáltatásokhoz. Mutatjuk, a 2023-as év legnépszerűbb jelszavait! Ismerős a téma? Ismerős lehet már ez a téma számodra, többször írtunk…..
Évről évre meg szoktuk nézni az előző év legnépszerűbb YouTube lejátszási top listádat, így év elején nézzük, miket hallgattál leggyakrabban 2023-ban. Mutatjuk, hogyan! A nagy YouTube lista A YouTube videós oldala és a YouTube Music is kiadta a 2023-as népszerűségi listát, ám nem azt mutatja,…..
Évről évre meg szoktuk nézni az előző év legnépszerűbb Google keresési témáit, így év elején nézzük, mi érdekelte leginkább a magyarokat 2023-ban. Országonként, kategóriánként rangsorol a Google A Google keresési toplistáját összesíti a Google országonként és globálisan is, valamint különféle…..
Az interneten az átverések száma végeláthatatlan, a trükkösebbek ráadásul az ember érzéseinek gyengeségeit próbálják kihasználni. Kit ne érdekelne egy ismerőst ért súlyos baleset? Aggódás, kíváncsiság, "katasztrófa turizmus" - tuti recept, hogy kattintson az ember. Hát ne kattints! Mutatjuk,…..
Nyár végén a Barbie fotók tartották lázban az internetezőket, boldog-boldogtalan Barbievá (vagy Kenné) változtatták saját fotóikat, és ezek a fotók taroltak a közösségi oldalakon (ha érdekel, kattints ide). Most új őrület van, ami szintén jópofa játék, ezzel is el lehet tölteni egy kis időt.…..
Gyakori probléma, hogy különféle fájlformátumok között kellene átkonvertálni egy-egy fájlt. Legyen az egy kép, amikor például PNG-ből vagy HEIC-ből kellene JPG, vagy egy Word fájl, amiből PDF-et kellene varázsolni. De hogyan? Mutatjuk a legegyszerűbb megoldást! Program sem kell hozzá Manapság már…..
Itt az advent időszaka, ilyenkor sokan meglepik szeretteiket egy adventi kalendáriummal. Az egyszerűséget kedvelők vásárolnak egy csokikkal teletömött előre elkészített változatot, a kreatívabbak sajátot készítenek. Ez utóbbiak számára mutatunk egy modern eszközt! Adventi kalendárium online Ma…..
Talán nem túlzás azt mondani, hogy az idei év a mesterséges intelligenciák fejlődéséről szólt. Zseniálisan működik az OpenAI féle Chat, sosem látott keresési képességeket tud a mesterséges intelligenciával felvértezett Bing kereső, ahogy a Google egyeduralmának esetleges végéről is volt már szó.…..
Sajnos a mai világban egyre több a csaló, akik trükkösebbnél trükkösebb módszerekkel igyekeznek átverni embereket. Sokan mondják, hogy őket aztán nem lehet átverni, de épp ezért a csalók egyre rafináltabbak. Mutatjuk a legújabb módszert. Már a telefonszámot is hamisítják A telefonos átveréseknél…..
Egyre több és több elektronikus készüléket használunk. 30 éve még számítógépet is ritkán látott az ember, 20 éve a laptop volt kuriózum, 10 éve az okostelefonok kezdtek elterjedni, manapság pedig minden háztartásban van több laptop, okostelefon, okosóra, stb. De vajon jól használjuk ezeket az…..
Korábban több hír jelent meg arról, hogy fizetőssé válik a Facebook, ami önmagában természetesen kamu volt. Azonban egy EU-s szabályozás miatt valóban elérhetővé válik a Facebook fizetős változata. Mennyibe fog kerülni? A Meta bejelentette, hogy a Facebook és az Instagram is fizetős lesz az EU és…..
Nemrég írtunk arról, hogy a YouTube platform milyen módon lép fel a reklámblokkolókat használó felhasználókkal szemben. Szemfülesek azonban rájöttek, hogy miként lehet kijátszani a YouTube-ot, szankció nélkül. Mutatjuk! A régi Windows Phone-ok jelentik a megoldást A Microsoft régi, telefonokra…..
A Google keresőt senkinek nem kell bemutatni, mindenki használja nap, mint nap. De ne legyenek illúzióink, az emberek 95%-a a kereső tudásának töredékét se használja ki. Mutatunk néhány extrát! Így kereshetsz profibban, mint eddig Alaphelyzetben úgy keresünk, hogy a Google-be beírjuk a keresési…..
Az informatika és a tech cégek egyre több területen fonódnak össze az autózással, nincs ez másként a közlekedéstechnika területén sem. Most a Google segít a közlekedési lámpákat összehangolni. Modern technikával pontosabb a forgalom elemzése Régen is mérték, mekkora a forgalom, forgalomszámlálást…..
Az Apple elérhetővé tette az iPhone-okra az új szoftvert, az iOS 17-et. Az új szoftver sok apró újdonságot tartalmaz, de egy látványos újítást mi is bemutatunk. Ha iPhone-t használsz, próbáld ki! Megjelent a kontakt kártya Eddig is lehetőség volt arra, hogy a névjegyzékedben szereplő kontaktokhoz…..
Írtunk már korábban a Chat GPT fantasztikus képességeiről, azonban fontos, hogy a mesterséges intelligencia csak a 2021. szeptemberig elérhető tudásanyaggal rendelkezett, ami azóta történt a világban, arról nem volt tudomása. Eddig. Most már tud az internetről is tájékozódni A Chat GPT legújabb…..
A Paint a Windowsba épített egyszerű rajzoló program - ezt szinte senkinek sem kell bemutatni. Már az ős Windows-ban is megtalálható volt az egyszerű rajz program, még 1985-ben. A program ugyan a mai napig megőrizte az egyszerűségét, azonban úgy fest, hogy a Microsoft rászánja magát, hogy…..