Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertes_Kata

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luxuslakást keresek bérlésre Budapesten, végignéztem több száz hirdetést, ahol a tulajdonos beikszelte, hogy az az ingatlan luxus. Berendezve. Tökéletes lenyomata annak, hogy az elmúlt években ki milyen fotókat, blogokat, katalógusokat látott, filmekből milyen bútordarabot, színt, mintát vagy…..
Kertes_Kata 2016.07.09 22:20:08
@Baró: ez teljesen így is van! Csak gondolom te nem adod ki 'luxuslakás' jeligére turistáknak vagy szerencsétlen magyar bérlőknek. A berendezés akár mindegy is, csak az olcsó Ikea lerágott csont enteriőröket ne nevezzük/higgyük luxusnak. Ennyi. Amúgy mindenki úgy lakik és azt ad ki amit szeretne, csak magát minősíti nagyon butának az, aki 'luxusként' adja ezt a minőséget, illetve a nyugati turisták a fejüket vakargatják, hogy teljesen hülyének nézik-e őket?
Barna hajú lányok Emilie Payet 2016.05.21 05:01:00
Kertes_Kata 2016.05.23 22:08:23
Hova repülhet nyár elején, már majdnem csúcsidényben, aki a legolcsóbb jegyeket keresni? Hova vannak szokatlanul jóáras jegyek? Mindkét kérdést megvizsgáltuk és íme az általunk legjobbnak tartott 10 és fél ajánlat. Mára (kedd) tök véletlenül mobilappos akció is van a Wizznél, ezzel nem számoltunk az…..
Kertes_Kata 2016.05.11 11:33:53
@Kertes_Kata: @Colonel Maybourne: szerinted, kedves Colonel? Mert ez a nemzetközileg elismert neve, és a magyarok (és a világ) 90 %-a nincs tisztában a vallon-flamand névdifferenciával, tehát azt hiszi másik városról beszélek. Amúgy bántott ma téged valaki hogy fölösleges beszólásokkal tarkítod ezt az egyébként ártatlan kommentelést?
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Kertes_Kata 2016.03.10 11:14:46
Hát, valahol igaz amit írsz, de azért megjegyzés kent hozzáfűzném 'a régi szép időkben amikor a nőkön semmilyen felelősség nem volt csak a háztartás meg a gyerekszülés-nevelés es minden milyen rendben volt' jellegű összefoglalóhoz, hogy ott ugyan válás nem volt, csak csendes boldogtalanságban és unalomban együttélés, ahol apa azért el-el járogatott a klubba meg a hivatasosokhoz, mert nem bírta otthon a gyerekzsivajt és igazából nem is akart benne aktívan részt venni, anya meg vigasztalhatta magát azzal amivel tudta, hogyhát hiába szeretne mást csinálni, ez a női sors, MINDEN nőnek, nincs, nem lehet más. Szex ugye amugy sem volt, csak hivatásosaknál, meg otthon sötétben paplan alatt gyerekcsinalas céljából, beszélgetés sem, mert anya sem tájékozott, sem tanult nem volt, apát meg nem érdekelték a háztartási meg gyerekekkel kapcsolatos dolgok, uh 'tisztesen, csendben' lehetett (és illett) egymás mellett megöregedni , és unalomban élni, amíg meg nem haltak. Hah, igen, az aranykor, amikor minden sokkal jobb volt. Boldogság akkor is csak keveseknek adatott meg; 2016-ban is, csak annyi valtozott, hogy urambocsá' nőként én is csinalok pár dolgot, amit tulajdonképpen szeretek, és nem csak a háztartást, főzést, gyereknevelést. Na, ettől felborult a rendszer... A feminizmus alapvetően jó gondolat, de el kell fogadni, hogy biológiailag egy nő mindig kicsit korlátoltabb lesz, mint egy ferfi. Egészséges szinten ez annyit jelent, hogy szülni szoptatni ezutan sem a férfiak fognak, tehát ez a legnagyobb feminizmus mellett is a nőkre hárul, emiatt mi csak extrém esetben tudunk pl ezzel egyutt igen jól kereső munkát végezni. Szoval arra, hogy mit várunk el, az annyi, hogy sok nő családanya, vezeti a háztartást, es emellett ha nem is igazgatóként, de dolgozik, hoz ő is a családi kaszzához, tanul, él. Emellett annyit var el egy pasitól, hogy igen, a fő kenyérkereső ő legyen (mivel ő mint fő gyerek nevelő sosem lesz az), de ez meg nem jelenti azt, hogy azt, amiben ő biológiailag nem korlátozott (háztartás, pelus csere) kivegye valamilyen szinten a részét. Az meg, hogy legyen szexis, romantikus etc annak semmi koze a feminizmushoz, mert ha ket ember nem akar unalomban és boldogtalanságban megöregedni, akkor ez elvileg nemtől függetlenül mindenki érdeke kene legyen. És mióta már nem kotelezo boldogtalanságban megöregedni egy számodra közömbös ferfi/nő mellett, hat van aki veszi a kalapját és átigazol máshoz. Mas lett a dinamika, de ettől még az alapértékek nem változtak, csak a megkozelites. Én ugy fogalmaznam meg: a regi ferfi-nő viszony erős függést (a nő részéről) es egyoldalú érdekérvényesítést jelentett többnyire; a mai viszonylatok ezt a függési rendszert tették választhatóvá (figyelem, nem mindegy, hogy 'ez van' vagy 'ezt akarom'!), és ezen vonal mentén egyensúlyozunk. És valoban, ehhez meg a férfiak de még a nők sem szoktak hozza egészen. A szabad választáshoz és döntésekhez. Ennyi a feminizmus.
Kertes_Kata 2016.03.10 13:11:35
@HaCS: kiváncsi vagyok, ha a férfiak személyes szabadsága lett volna korlátolt az idők során, ők most hogyan reagálnának erre. Csak azért, mert így születtek. Pont mint a feketék, akiket szolgálatra, munkára teremtettek, nem is akarhatnak mást. Kicsit ilyen a nőkkel is. Az asszony állat ne akarjon semmit. Mi lett volna, ha a férfiakat is érinti ilyesmi, életre szólóan, megváltoztathatlanul? Vajon ők nem akartak volna mást esetleg?
Ha megkérdezik, hogy mi volt az elmúlt 8 év (nem a fideszes 8 évre gondolok) egyik legnagyobb tanulsága az ügyfelek életével kapcsolatban, akkor bizony az egymástól való anyagi függőséget fogom válaszolni. Ijesztő módon az emberek egyre több mindentől függenek. Függünk a munkától, a pénztől, a…..
Parancsoljatok, az eredmények! Mindenkinek köszönjük az inputot, és jövőre hasonló jókat kívánunk. Használt lexikon. Élethű Orbán Viktor keritörpe hajszesz Egy dezodor, ami attól különleges, hogy indiai. Ilyen celofánba meg barna kartonba van csomagolva. Janibácsi…..
Szerencsésnek érzem magam, hogy az időm nagy részét nőkkel beszélgetve töltöm. Sok év alatt pár dolgot általánosnak találtam arra a kérdésre, hogy mire vágynak, hogy érzik jól magukat. Semmi titok nincs benne, elmondják, ha jól kérdezzük őket.  Van viszont pár dolog, ami megnehezíti a férfiak…..
Kertes_Kata 2015.11.18 10:00:11
Szerintem annyi írás van már arról, hogy férfiak -nők hogy gondolkoznak, hogy már illene egy masik nem iránt icikepicikét érdeklődőnek már valamelyest tudnia a masik fejével gondolkozni. Tény, hogy a férfiak legtöbbször az egyszeru, sallangmentes örömöket kedvelik (evés, ivás, szex, alvás) itt kezdődik a dolog, és mint kommunikáció és gondolkozás ez az egyszeru tárgyilagosság a vezérelv mindenben. Nőként igyekszem ennek fényében elmondani, mit is szeretnék - úgy, hogy egyébkent megadom amire a másiknak szüksége van. Viszont sokszor látom, hogy amíg a nők próbálkoznak a férfiak kedvére tenni (nem mindenki persze), addig a pasik csak vállat vonogatnak és ilyen 'fölösleges' dolgokra nem pazarolják az idejüket, hiszen a nők maguk se tudjak mit akarnak és egyébkent is. (A lenti kommentekből ez világosan kitűnik). Pedig nagyon is tudjuk, csak ha ezt mar szajbarágósan, mozdulatelemzésesen mondani kell, abból pont az vész el amit szeretnénk. Hogy egy példával segítsem a megértést: virág ma mar nem divat férfiaktól, pedig az egyik legkönnyebben megvehető és tervezhető (!) módja a meglepetésnek - ráadásul a virag a 'köszönöm, hogy vagy', 'szeretlek', meg hasonló romantikussagok biztos szimbolikája egy nőnél - tuti siker bezsebelhető, minimum effort! Megsem veszi a legtöbb ferfi a fáradságot, hogy akar egy szal rózsával állítson be random(!) a feleségéhez, barátnőjéhez. Na, aztan jon egy beszélgetés és persze jon a szomorúság hogy nem vagyok fontos neked, nem is gondolsz rám, nem is kaptam toled ezer éve virágot, hüpp hüpp hüpp. Erre szegény kreatívtalan, egyszeru pasi immel ámmal hoz egy szál viragot azonnal és varja hogy a nő vigyorogva örüljön - de ilyenkor mar csak félmosolyt és hideg köszönömöt kap a pasi, mert nőként egy 'kierőszakolt' virágnak nem lehet őszintén örülni. De hat men os őszintén adták! Na, és pasiknak mi ebből a tanulság? Hm? A nőknek ugye semmi sem jó. Hát dehogynem. Csak lehet maguktól is fektethetnének energiát - csak annyit, amivel mondjuk a parjuk összerak nekik egy vacsorát - hogy megnézik az első pár guglis cikket a 'hogyan lepjem meg a párom' témában, ha végleg 0 kreativitás szorult abba a mindentudó fejükbe. Na, és még ez sem szokott megtörténni. Amugy meg tisztelet a kivételnek, akik veszik a fáradságot, és emiatt ők lépnek le a legjobb csajokkal és ok hancuroznak a legdögösebb macákkal ;)
Határátkelő Hazatérés 2015.05.16 06:57:00
Eljött az a pillanat több országban is, amikor a politikusok rájöttek, hogy ha az eddigi ütemben folytatódik a határátkelés, annak nem lesz jó vége, mert előbb-utóbb az elvándorolt munkavállalók (akik ugye jelentős részben fiatalok) hiányozni fognak. Arra gondoltam, ma nézzük…..
Kertes_Kata 2015.05.17 00:12:47
@kék madár: it is ugyanúgy kiépítődnek a kapcsolatok...akkor itt is többnyire ugyanúgy működik, mint Mo.-on.
Egy afrikai szafari sokaknak álma, a tűző napsütésben élvezni az oroszlánok, zsiráfok, zebrák közelségét, mégis biztonságban. Afrika, azon belül is Kenya tele van varázslatosan szép hotelekkel, a Szavanna kellős közepén, jellemzően biztonságos rezervátumokban.  Talán…..
Kertes_Kata 2015.04.16 16:14:44
Olvasónk, Anikó összeszedte a legjobb és leghatékonyabb spórolási módszereket és megosztotta velünk. Ti hogyan spóroltok? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..
Kertes_Kata 2015.03.20 08:02:05
@para_noir: nem egèszen így akartam fogalmazni, de a lènyeggel egyetértek... Inkább több energiát a munka keresési, önfoglalkoztatasi, stb. tippekbe, mint tartóssá alakítani a helyzetet. Ráadásul ez a hozzáállás a gyerekeinknek (ha baj) is csak ezt a példát fogja mutatni, es ezzel sikeresen újra is termeljük a szegénységet. Én mindig csak az egyik öreg néni te tudok gondolni Budapesten, aki minden nap sütött süteményt (ehhez értett) és eladta a járókelőknek. Nem mondom, hogy ez a csúcs, de csinál valamit, ami pénzt termel! Tanulni mindig lehet ingyen is, ha már megy a nagy spórolás, ha olyat tanulunk amire valóban szükség van, lesz utána állás is... Nem gazdaságról beszélek, de nem is s cukroskenyerezésről. Több aktivitást passzív spórolás helyett!!
Kertes_Kata 2015.03.20 09:08:18
@Terézágyú: sajnálom, ha nem érted és ellentétként érzed. Az energiát, ami van, építő és változtató tevekenységgé kell alakítani, és az több pénztermelő munkához vezet, hogy ne kelljen cukros kenyeret és tápérték nélküli olcsó ételeket enni (ami hosszú távon baromi egészségtelen egyébként), csak hogy egy dolgot említsek.
A spórolásba is marha sok energiát lehet belefektetni, de az nem építő, nem igazán változtató tevékenység és sosem fog valódi pénzt termelni, amitől előre lehet lepni. Mindig lehet meg egy kicsit spórolni, de minek is? Hogy szar kaját együnk, otthon üljünk és me élvezzük egy percét se az életünknek felhőtlenül.

Számomra ezt szimbolizálja a 'cukroskenyér'. Ha ezek utan sem érted, mi a 'baj' vele, semmi gond, csináld nyugodtan, remélem nálad ez hozza meg a kívánt életminőséget és boldogságot! Sok energiát hozzá.
A hólyaghurut, vagy köznapi nevén felfázás tipikus női betegség, ám kevesen tudják, hogy kialakulásában a hideg nem játszik közre – tehát nem lesz hólyaghurutunk attól, hogy éjszaka mezítláb kisurranunk a konyhába. Annál gyakoribb jelenség viszont az úgynevezett nászutas…..
Ilyen stíluskavalkádot felvonultató, ugyanakkor ennyire rossz állapotban lévő katedrálist még nem láttam, pláne nem Belgiumban. Következzék a Brugge legrégebbi temploma, a Szent-Megváltó Székesegyház (Sint-Salvators-kathedraal). Képekben. The oldest church of Bruges is the Saint…..
„Míg nekünk férfiaknak a hazugság leleplezése lett a cél, a nők is felzárkóztak és megtanultak ügyesebben csalni, a saját érdekükben” - Az alábbi poszton kellett egy kicsit faragni, hogy szalonképes legyen, de a lényeg így is átjön. A női kétszínűség és a játszmák…..
Vérzik a szívem ezért a franchise-ért, mert annyira ígéretesen indult. Egy izgalmas tinifilm, szerethető főhősnővel, ami nem csak a lányok, hanem a fiúk tetszését is elnyerheti. Volt benne némi társadalom- és médiakritika, érdekes kérdésekkel szembesülhettek azok a fiatalok,…..
Bevásárlókocsik, gördeszkák, biciklik, babakocsik és négy darab szőnyeg – ezt halászták ki a folyó egy mindössze 60 méteres szakaszáról. A lassan hagyományos éves tisztasági akció keretében elképesztő mennyiségű szemetet emeltek ki a Temze medréből. Közel négy…..
”Nem vagyok ügyvéd, se sebész, izgalmas hobbim sincs, már ha a sörözés nem számít annak” – Levélírónknak elege van a sorozatos visszautasításokból és a Lépj túl rajta-mozgalomból. Ha gazdag lenne, fizetne a szexért, még akkor is, ha öndevalválás, hiszen amelyik pasi…..
Amikor csak két órára állsz meg Brugge-ben, ráadásul ebből az időból egy órán keresztül az eső is esik, csak gyors bámészkodásra van lehetőség, nem pedig el-elmélázgató, belefeledkező városnézésre. Ilyenkor nem érdemes az útikönyvet bújva egy-kettő látványosság…..