Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baski Dávid

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Taz Douglas lesz Alex Rullo csapattársa a Lucas Dumbrell Motorsportnál (LDM), valószínűleg a teljes szezonra, miután az eredetileg bejelentett Matt Chahda nem felelt meg az Ausztrál Motorsport Szövetség (CAMS - Confederation of Australian Motor Sport) követelményeinek, így nem kapta meg a…..
A tradicionális versenyhétvége visszaáll 2013 után. Emlékezhetünk, 2013 és 2016 között szombatonként két futamot rendeztek, mind a kettő távja 125 km volt, vasárnap pedig a hosszú 250 km-es versenyt rendezték. Most visszaállnak 2013 előtti időszakra, amikor is mind két nap 250 km-es versenytávot…..
Kedves Hölgyek, Urak, Fiúk, Lányok, Fiatalok, Idősek, és úgy egész Magyarország!A napokban felütötte fejét a hír, hogy Magyarországon is fogható lesz a Spíler TV-n keresztül a világ leggyorsabb túraautó bajnoksága, az ausztrál Supercars bajnokság (ex V8 Supercars). Az évek nagyon gyorsan repülnek,…..
Marcos Ambrosenak eddig tartott a V8 Supercars szereplése, ma hivatalosan visszavonult a teljes szezonos versenyzéstől. A döntését azzal indokolta, hogy nem fog tudni rövid időn belül felérni a mezőny elejéhez, nem tud ilyen gyorsan visszaszokni, így nem látja értelmét a…..
Tavaly év végén a V8 Supercars vezetősége bejelentette, hogy 2017-től új változások, szabályok fognak életbe lépni az autókkal kapcsolatban. A 2013-as nagy változásokra építve (COTF - Car of the future) fejlesztik tovább az autókat motorikusan, valamint formailag. A "Gen2"…..
Ez az egyik lehetséges váltás a General Motorsnál a V8 Supercarsban 2017-től. 2017-ben új szabályok lépnek életbe a V8 Supercarsban. Erről sajnos nem írtunk korábban részletesen, de pótoljuk, ígérem. Amit tudni érdemes röviden. Az új szabályoknak köszönhetően az autókba…..
A Triple Eight Race Engineering a héten bejelentette, hogy 2016-tól az Új-Zélandi Shane van Gisbergen fogja vezetni a harmadik autójukat. Nem, nem toltuk túl a látnokzsályát, tényleg három autós csapat lesz a Red Bull Racing, Whincup és Lowndes mellé Gizzy-t szerződtették. Ez a…..
James Courtney győzött a 78 körös harmadik futamon Adelaideben, amelyet az ő szokásos módján ünnepelt meg. Mögötte a TEKNO csapat tehetsége, Shane van Gisbergen, míg harmadik helyen Courtney csapattársa, Garth Tander végzett. Tarolt a Holden Racing Team a nem túl izgalmas 250…..
Mostantól ugyanis összegyűjtjük nektek a teljes futamokat, így aki szeretné az egészet végigizgulni az összefoglaló helyett, az könnyedén megteheti...
Szokásosnak mondható izgalmakkal teli futamokat láthattunk, nem megszokott elemekkel fűszerezve. Végre visszatért a V8 Supercars! Az idei év első futamának már a felvezető köre sem volt sima, hiszen az első szektorban található sikán után gumimelegítés közben a második…..
A Red Bull Racing hatszoros bajnoka, Jamie Whincup szerezte meg mind a két szombati futamra a pole pozíciót Adelaideben. Az első futamra 1:20.09-es idő elég volt az első rajtkockához, a második helyet Fabian Coulthard, a Brad Jones Racing versenyzője, míg a harmadikat a Volvo fiatal…..
A hétvégén kezdetét veszi a V8 Supercars 2015-ös bajnoksága. A szezonnyitó változatlanul Adelaide utcai pályáján kerül megrendezésre, melyet már izgatottan várunk. Ezen az alkalmon felbuzdulva kicsit frissítettük blogunkat az új irányzatnak megfelelően és végleg lezártuk a 2014-es évet, melyről…..
A Dunlop Series-ben versenyző Jamie Sharpnak nem indult túl jól szezon, hiszen a Adelaide-i első szabadedzésen csúnyán összetörte az autóját. A pilóta szerencsére komolyabb sérülések nélkül vészelte át az esetet...
Jövőre olyan történik Bathurstben ami még soha, ugyanis a 2015-ös V8 Supercars versenyt fordított irányban rendezik meg. A friss hírre Mark "Frosty" Winterbottom is reagál...
Nem siették el a V8 Supercars vezetői a teljes hétvégi összefoglaló videót, de végre megkaptuk. Mindemellett a hétvégén Melbourne-ben lesz 4 futam, melyet nem pontoznak (tehát a szokásos Formula-1 betétfutamok jönnek). ..
Óriási baleset történt a V8 Supercars Adelaide-i 3. futamán. Jason Bright hatalmasat repült, de szerencsésen, sérülés nélkül megúszta a balesetet.  ..
Elképesztő futamokat láthattunk a mai napon, főleg a második versenyen. Fantasztikus volt a hangulat, a show, ilyen téren a szokásost láthattuk. A kint lévő nézők üvöltöttek, a versenyzők pedig apait anyait beleadtak. Az első futamon sima start után egy sima versenyt futottak…..
Számítani lehetett a Red Bull Racing dominanciájára. Jamie Whincup és Craig Lowndes azaz a Red Bull Racing két pilótája szerezte meg az első sort az első kvalifikáción, a másodikon pedig Lowndes lett az első, míg a regnáló bajnok "csak" a harmadik. Őszintén? Ez szerintem…..
Ez a srác egyszer még legenda lesz, ezt anno még Dunlop Seriesben is éreztem. Hogy miért? Hamarosan megtudjátok. Előtte azonban nézzetek meg tőle egy onboard kört. Az egyik mai szabadedzésen készült. Közben persze elmagyarázza nekünk, hogyan is kell közlekedni Adelaide utcáin. ..
Tavaly volt az első éve a Car of the Future V8 Supercars autóinak, s nagyon sok kérdőjel övezte őket (főleg az új márkákat) a szezon kezdete előtt. Hétvégén második évüket kezdik Adelaideben, de egy kicsit repüljünk vissza a múltba, s nézzük meg mi történt a tavalyi…..
Kicsit hülyéskednek a srácok a pilótabemutatkozó videó készítésénél :) ..
Végre visszatér a V8 Supercars! Az elmúlt évekhez képest eltérően három futamot láthatunk a hétvégén Adelaideben, hiszen eddig két hosszabb távú verseny volt a menetrend, egy szombaton s egy vasárnap. Mind a háromnak külön kvalifikációja lesz. A három futamból kettőt…..
Egy hét múlva startol a V8 Supercars 2014-es szezonja. Íme egy kis szezon előtti beharangozó. Ne feledjétek!  FEBRUÁR 28. - MÁRCIUS 2. - V8 Supercars ADELAIDE  ..
Fabian Coulthard dominált a Sydney Motorsport Parkban rendezett szezon előtti teszten, amelyen hol száraz, hol esős körülmények voltak. A Lockwood Holden pilótájának legjobb ideje 1:30.478 (a 36. körben sikerült megfutnia) száraz körülmények között. Talán egy kicsit meglepő…..
A Ford Performance Racingnél rossz fogaskerék-áttételezést hoztak magukkal a szezon előtti tesztre, így pót alkatrészekre volt szükségük, hogy folytassák a körözést a Sydney Motorsport Parkban. Mind a 4 autó rossz áttételezési aránnyal kezdte a napot. A csapatfőnök, Tim…..