Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moncsi2013

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóban széles körben elterjedt hír már régóta, hogy az aszpartám: Nagyon mérgező A bőrtől a fülön át az emésztőrendszerig mindenféle szervet károsít Lassú méreg Rákot okoz Elbomlik a szervezetben metanollá és az megvakít   Ennek jártam utána egyikőtök…..
Az ízesítőszerek csapdája! Ha kedveled az édes ízeket, azonban szeretnél fogyókúrásan, azaz cukormentesen táplálkozni, kénytelen leszel édesítőszereket használni. Az egyik legelterjedtebb édesítőszer az aszpartám. Nagyon kevés kivétellel, az aspartam minden light, diétás…..
moncsi2013 2013.09.19 14:55:43
Ez az egész csak paráztató marhaság!
Nézzük a E951-et kémia szemszögéből:
az aszpartám kémiai szerkezetét tekintve: L-aszpartil-L-fenilalanin-metil-észter (H-Asp-Phe-OCH3). Lebomlásakor metanol>> formaldehid>>hangyasav átalakulás megy végbe.
Mint például a hús, tojás vagy például tej fogyasztása esetén.
Az aszpartámot csak a fenilketonuria ritka anyagcsere rendellenességben szenvedők nem fogyaszthatják.
Erről itt olvashatsz:
www.aspartame.hu/az-aszpartam-veszelyes
A fentiek tükrében és nyilván külső nyomásra is az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) újbóli vizsgálatát kezdeményezte www.aspartame.hu/vizsgalat-alatt. Eredményeket 2013 decemberében publikálják.
És itt az OÉTI nem túl friss (2006.) állásfoglalása iswww.weborvos.hu/weborvos/tenyek_aszpartamrol/69212/
A fent megnevezett országokban ahol tiltólistán volt az E951 (CA,NZ,FR) ott is az elmúlt években feloldották a korlátozást www.aspartame.hu/az-aszpartam-mergezo . Mivel ezer féle vegyszerrel bombázzuk a szervezetünket, így aki megteheti hogy egy vegyszerekkel teletöltött étel helyett, aszpartám nélküli, esetleg bio élelmiszert vásároljon, az tegye meg. De feleslegesen riogatni nem kéne.