Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CharlesStatler

160 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zártosztály Távrecsegés 2020.12.14 00:00:00
Közeleg a Karácsony, lopják a videokártyákat, kiütik a YouTubereket és úgy kivarrják a papucsokat, hogy a gyár sem ismer rájuk! Ilyen és hasonló témákat recsegünk körül ebben a retró hangzású adásban. A Zártosztály Podcast 53. adása..
A Mikulás ajándékokat hozott a Zártosztályra. Ismét olyan hírek kerültek a kényszercsizmáinkba, aminek érdemes helyet adni az adásunkban. Mars-utazás, Tesla tequila, Trump ámokfutás és a WiFi routerek Faraday-kalickába zárása is szerepel ebben a rövidke epizódban. A Zártosztály Podcast 52.…..
Az előző ötven adásunkban minduntalan azt éreztük, hogy karistoljuk az internet szélét. Ezúttal nem tétováztunk, hanem felvettük a prémes kényszersapkánkat és zexpedícióra indultunk az internet legvégének megkeresésére. Vigyázat! Mély víz, csak úszóknak! A Zártosztály Podcast 51. adása..
Régi vágyunk vált valóra: az ötvenedik adás apropóján maga a Dínófőnök tett látogatást a gumiszobában! Az impromptu termelési értekezlet nem csupán az univerzum rejtélyeibe ad bepillantást, de a mindenkit foglalkoztató “Ezt most minek kellett?” kérdést is hosszasan boncolgatja. A zártosztály…..
Zártosztály Poloska otthonra 2020.11.16 00:00:00
Új szelek fújnak az USA-ban, ezúttal nem a politikai fronton, hanem a valóságban. Belevetjük magunkat a hurrikánok elnevezésének kérdéseire és a káposztaföldekről ismét eljutunk az űrbe. Ez már tényleg nem Kansas! A Zártosztály Podcast 49. adása Sok mindent hozott 2020. eddig is, de hol van…..
Zártosztály Ameliaki elekció 2020.11.09 00:00:00
  Amelikában két vénembelnek végre elekciója lett és már biztosra tudjuk azt is, ki megy el közülük. Emellett azonban számos olyan hír kapott méltánytalanul kevés figyelmet, amelyek ápoltjaink érdeklődését felkeltették. A Zártosztály Podcast 48. adása A korábbi adásainkban útjára indított…..
Zártosztály Ezt találd ki! 2020.11.02 00:00:00
Vágó István felejthetetlen "Van Benne Valami" műsorának emlékére, podcastunkban feltámasztottuk az időre menő barkochbázást. Felváltva kérdezzük egymást és a szokásos igen/nem válaszokon keresztül kell eljutni a rejtvényhez. Ahhoz, hogy a gondolkodás irányát kellően tévútra lehessen terelni, a…..
Zártosztály Van benne valami? 2020.10.26 00:00:00
Hiányoznak az igazi, intellektuális vetélkedők, a Kérdezz! Felelek, a Van benne valami, a Mindent vagy semmit? Több olyan műsorra lenne igényünk, mint az 500 – az ország géniusza.Hiányoznak az igazi, intellektuális vetélkedők, a Kérdezz! Felelek, a Van benne valami, a Mindent vagy semmit? Több olyan…..
  Időutazóként hová és miért indulnál, ha aranyéletet szeretnél magadnak? A Zártosztály podcast 45. adása Navigare necesse est, vivere non est necesse. Pompeius Magnus – Plutarchos Hajózni muszáj, élni viszont nem. Kérdés, időutazni mégis hogy lehetséges, hogy az utazó élve is maradjon?…..
Percek alatt jutunk el James Bond autójától Vin Diesel SMS-sebváltóján át Batman alsógatyájáig. Hogy miért nem kötöttük rá a meghekkelt e-erényövet erre a vonalra? Sosem tudjuk meg. A Zártosztály Podcast 44. adása..
A Sber lesz az orosz Amazon? Mi inkább Amazonos drónokkal röpdösünk a lakásban, miközben a 3D-s fittnesz alkalmazás megmutatja a keserű valóságot, miszerint fiatalabbak már nem leszünk. a Zártosztály Podcast 43. adása Átalakulás alatt van a bankszektor, egyre többen ismerik fel, hogy már nem…..
Zártosztály Az Étel Értelme 2020.09.28 00:00:00
Tudjuk, hogy a válasz az Élet az Univerzum, meg Minden kérdésére 42. De mi értelme az Ételnek? Gasztro-szürreál adásunkban sorra vesszük a legkülönösebb ételeket amik nagy részét nemhogy az asztalra nem tennénk, de a lakásba sem engednénk be. A Zártosztály Podcast 42. Adása..
Zártosztály Kedvenc maszkjaink 2020.09.21 00:00:00
Szárnyakat kap fantáziánk az LG Wingtől. Körüljárjuk, milyen háziállatokat lehetne arcmaszkként is alkalmazni. Nincs arc AR nélkül, megénekeljük a Facebook Aria-jának a jövőjét. Ha már disztópia, akkor elgondolkozunk, hogyan lehet a rendőrautók önvédelmi rendszereit kiterjeszteni. A Zártosztály…..
Zártosztály S osztályba léphet 2020.09.14 00:00:00
Autóipari szempontból a Mercedes S osztály egyfajta időkapszula. Nem egy Tesla, na. De akkor miért nem ezt választotta a VW CEO-ja etalonnak? És vajon megoldották, hogy az 5 kijelzőjén lehessen LAN-partiban Doomot nyomni, hogy ne legyen unalmas az út?   A Zártosztály jubileumi, 40. és feledik…..
Országunkban éppen most robban be a COVID-19 második hulláma, ami miatt érdemes ismét nagyon elővigyázatosnak lenni, és kerülni a nagyszabású, 10-20-mégtöbb fős party-k szervezését. Hogy a köszöntés mégse csak a barátoktól, családtagoktól kapott telefonhívások összességéből álljon, kigondoltunk pár…..
Az iskolakezdés örömére adásunkban sok iskolai tárgyat érintünk.Fizika: Mi lenne a legalkalmasabb jármű a Marson?Környezetismeret: Elektromos szemétszállítás.Biológia: Automata vadászrepülők vagy aggyal távvezérelt drónok?Földrajz: Három szóval a világ körül A Zártosztály Podcast 38. adása..
Az utóbbi hónapok válságában a technológia előrehaladása nem lassult, csupán az arról szóló hírek háttérbe szorultak. Akik már hiányolták, azoknak szemezgettünk egy marékra való furcsa/különös hírt, amit enyhén pörkölve, finomra darálva javaslunk reggelire fogyasztani! A Zártosztály Podcast 35.…..
Egy jó szatócsboltban minden megtalálható, amire a vevőnek csak szüksége lehet. Adásunkban mi is megpróbáltunk minden olyan hírt összegyűjteni, amire csak szüksége lehet egy mai irodai munkásnak ahhoz, hogy kávészünetben találjon magának beszédtémát A Zártosztály podcast 34. adása..
Zártosztály Medárd mondjon le! 2020.06.21 18:00:00
  Véget ért a karantén, és ezzel együtt pedig az addigi napos, száraz idő is – bár a kettő között semmilyen ok-okozati viszony nincs. Kaptunk egy kiadós késő tavaszt a nyakunkba. A felhőszakadásokkal tarkított, szürke hétköznapok felszínre hozták a bennünk szunnyadó britet: ez alkalommal az…..
Bár a COVID-19 átvette az uralmat a hírek felett, a fejlesztések és újítások nem álltak meg. Önvezető autók, drónok, telefonok, appok kicsiben és nagyban. Ismét szemezgetünk a technológiai és pénzügyi hírek világából.   A Zártosztály Podcast 32. adása..
Szinte mindent csomagolva veszünk. A boltok polcain sorakoznak a különböző kiszerelésű termékek. A Zártosztály termékkiszerelési akciócsoportja körüljárja mennyire is felelnek meg az elérhető kiszerelések az általános elvárásoknak. A Zártosztály Podcast 31. adása..
Általában találunk helyet és időt egy jó bográcsozáshoz vagy barbecue-záshoz, de az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján érdemesnek találtuk végiggondolni, milyen módon és alapanyagokból lehetne meghonosítani a BBQ-t (vagy akár a grillezést, ami teljesen más – a szerk.) társasházi…..
A COVID-19 miatt bevezetett kijárási korlátok mostanra enyhítésre, illetve eltörlésre kerültek. A hirtelen ránk zúduló, majd megszűnő korlátozások, valamint a járvány kiújulási veszélyének lappangó árnyéka magukkal hozzák az eddig normálisnak elfogadott viselkedésünk változását. Adásunkban…..