Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SteveDream

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Mohini Dey Records Honlapok:www.mohinideybass.inmohinidey.bandcamp.com/album/mohini-dey A fúziós nagyágyút az év végére tartogattam. A blogon mindig is én voltam a jazz rock felelős, aki nem átall "belerondítani" a hard rock/heavy metal purizmus alsóneműjébe, ha éppen úgy hozza úri kedvem. A…..
Dionysos Rising DGM: Life (2023) 2023.11.18 15:57:27
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.dgmsite.comfacebook.com/dgmprog Tudtam, hogy jön, mégis meglepetésként ért az új DGM album. Aki rendszeresen olvas minket és a mi "szemüvegünkön" keresztül követte a DGM eddigi pályafutását, az tudja, hogy minden elismerésem, sőt rajongásom ellenére évek óta növekvő…..
Kiadó:Giant Electric Pea Honlapok:www.southernempireband.comfacebook.com/southernempireband Amikor egykori kollégánk, Kotta progresszív rock témában megnyilatkozik, akkor az ember hallgat rá. Egyszerűen így van, a fószer szavának súlya van. Kár, hogy már régóta nélkülöznünk kell írásait. Szóval…..
Kiadó:Gentle Art of Music Honlapok:www.subsignalband.comfacebook.com/subsignal Amilyen csalódott voltam az új Myrath meghallgatása után, olyan lelkes vagyok a Subsignal új albumától. Eleve imádom őket, mint ahogy imádtam jogelődjüket, a Sieges Event is. Az eredetileg oldalági projektként indult…..
Kiadó:Season Of Mist Honlapok:www.voyager-australia.comwww.voyager.bandcamp.comfacebook.com/voyageraustralia Szögezzük le, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy émelyítő, irritáló, hazug és hivalkodó pénzkidobás gyakorlatilag nulla zenei hozadékkal. Ez nem jelenti azt, hogy egy-két előadó, együttes…..
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.arjenlucassen.comfacebook.com/ArjenLucassenOfficial Ahogy én látom, két sarokpontja van Arjen A. Lucassen lenyűgöző, több évtizedes karrierjének és megdöbbentően gazdag katalógusának: (1) Ez a hórihorgas holland sokhangszeres muzsikus/énekes/zeneszerző/producer már…..
SteveDream 2022.02.24 20:00:10
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.turbulenceprog.comfacebook.com/turbulenceofficial A Frontiers kiadó érdeklődése szerencsére nem korlátozódik a dallamos hard rock zenére, de olykor kiterjed a progresszív metál műfajra is. Ennek gyümölcseként vehettük kezünkbe például a norvég Circus Maximus (hú, de…..
SteveDream 2021.08.01 19:47:33
  Kiadó:InsideOut Honlap:facebook.com/ltexperiment 20-22 év alatt elképesztően nagyot képes változni a világ, na és a közízlés, még egy olyan beszűkült underground műfajban is, mint az instrumentális gitárközpontú muzsika. A '90-es években (még az évtized legvégén is) a progresszív metál…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.paralydium.comfacebook.com/paralydium Semmi sem az, aminek először látszik, tényleg a hérakleitoszi "pantha rhei" cseppfolyós világában élünk. A The Paralydium Project, amiről 2015-ben lelkesen hírt adtunk, többé már nem is "The", nem is "Project", hanem csak simán…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.stardustaor.comfacebook.com/stardustaor Szimptomatikus (jellemző kórkép a hazai rock életről), hogy a Stardust nevű magyar AOR csapatról külföldi fórumokon keresztül kellett tudomást szereznem. A 2015-ben alakult banda létezéséről mindössze néhány hónapja értesültem,…..
SteveDream 2020.11.08 21:12:03
@Billy Hill: Az az EP is minimum figyelemre méltó! ;)
SteveDream 2020.11.08 21:20:30
@Billy Hill: Jaj, bocsáss meg! Hamarabb írtam, mint hogy átgondoltam volna. Csak a számcímre reagáltam, mert az a 2016-os EP-n is rajta van. Ezek szerint csak az a nóta került rá a nagylemezre, mint "bonus track".
Kiadó:Ulterium Records Honlap:facebook.com/darkwaterofficial Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony…..
SteveDream 2019.03.03 22:02:59
Kiadó:Marquee/Avalon Honlap:facebook.com/maestrick Gyermekkorom kedvenc mondókája jutott eszembe: "Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, ez az icike-picike mind megette. Kerekecske-dombocska, itt szalad a nyulacska!" Igen, elmentem vadászni a világháló sűrű, rejtelmekkel,…..
SteveDream 2018.06.01 21:04:44
Honlap:facebook.com/katalina.gonzalez.752 Teljesen random módon találkoztam a művésznő egyik, amúgy nem túl jó minőségű koncertfelvételével, ami volt annyira tetszetős, hogy rákeressek és némi kutató munkát folytassak. Kolumbiai születésű hölgyikéről lenne szó, aki egyébként van annyira elbűvölő,…..
SteveDream 2017.09.28 22:12:59
@Régi Olvasó: Ha LTE akkor a Paradigm Shift, Petrucci szólóra gondolhatsz, ami a gitár-keyboard szóló "párbaj"
után jön, a 7/4-es rész előtt..., de szerintem inkább a Trial of Tears-re hajaz... ott kevesebb harmónia-futam van, mint az előbb említett LTE nótában ;)
Ismerőseim pontosan tudják rólam, hogy gyűlölöm a nyarat, egy teljességgel élhetetlen időszaknak tartom, amelynek ráadásul számomra az égvilágon semmi szépsége nincs. Tamás biztos nem így gondolja, hiszen az ő "nyara" tele van emelkedettséggel, szépséggel, játékossággal. De ne szaladjunk ennyire…..
SteveDream 2017.09.01 21:58:05
Idézet Tamás, GS Fanatic oldaláról:

"Számomra a második EP megírásában az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy míg a tavasz egy nagyon egyértelmű ívet és történetet képvisel (az első zöld rügyek megjelenésétől, a természet fokozatos feléledésén keresztül egészen a kirobbanó és mindent elborító késő tavaszi tobzódásig), addig a nyárnak (legalábbis számomra) nincs ilyen egyértelmű íve. Egy júniusi nyári nap azért többé-kevésbé hasonlít egy augusztusi nyári napra.

Ezért nem kínálja magát kapásból egy nyári "timeline", hanem nekünk kell egy történet belelátni a nyári évszakba.

Ezt én úgy oldottam meg, hogy egy másik méretarányt vettem elő a nyáron belül: egyetlen nap történetét. Ennek már megvan a kellő íve, a hűvös hajnali tájtól és a napfelkeltétől kezdve, az egyre forróbb délelőttön keresztül, a délutáni rövid de heves nyári záporig, és a nyári esti elcsendesedésig.

A tanulság itt az volt, hogy egy témán belül meg kell látni a leghatásosabb lehetőségeket, és ezek felé érdemes vinni a zenét."
(forrás:
gsfanatic.com/hu/blog/kreativ-kihivasokmit-tegyunk-ha-nem-jon-a-zene) .

Negyedjére (vagy már nem is tudom :P ) meghallgatva - ezeket a sorokat elolvasva - ebben a szellemben teljesen új élményt tud adni. Osztom "saszi" hozzászólásának azon részét, miszerint számomra is az év meglepetése. Dehogy "csak" az év... utóbbi évek meglepetése, mert ilyet, ehhez foghatót még nem hallottam. :)
Kiadó:Nightmare Records Honlapok:www.anubisgate.comfacebook.com/AnubisGate‎ Folytatódik a dán Anubis Gate és az amerikai Nightmare Records együttműködése. A megszokott két év helyett ezúttal hármat kellett várni az új albumra, de talán nem lövöm le a poént, ha már most előrebocsátom: megérte.…..
SteveDream 2017.08.28 11:33:13
@lesliedawn: Nagyon köszönöm az ajánlást! Az értékelés tárgyát képező együttest is ismerem és meg is fogom hallgatni majd ezt az anyagot; de ez a "Pentakill" ez valami elképesztő. Tegnap meg is hallgattam az albumot (letölthető az hivatalos oldalukról). Nagyon eltalált a hangulat (bár nem játszok a játékkal). Rápörögtem elég rendesen. :D
Kiadó: FC Metal Honlap: facebook.com/ancestraldawn Peru! Érted, apám, Peru! Ahonnan legfeljebb az aluljárókban bazseváló egyetemisták játszotta dél-amerikai folkos-lakodalmas zenével találkozhattál, ami igazán kellemes, de igazán nem metal. És most itt van, rögtön egy prog-power metal-opera, a…..
Kiadó:Scarlet RecordsHonlapok:www.chronoszero.comfacebook.com/chronoszeroMielőtt valaki megkérdezi, az extrém progresszív metált játszó olasz Chronos Zeróról miért nem jelent itt meg recenzió korábban, gyorsan elmondom: ők SEM kerülhették el hiperérzékeny, precíziós radarjainkat, pusztán arról van…..
SteveDream 2017.02.22 00:17:07
@lesliedawn: Még véletlenül sem kötekedésből, tényleg! A "Chronos Zero" melyik zenei aspektusára gondoltál, ami "a nyomába sem ér" ? :) Csak kiváncsi vagyok. Nyilván a dallamvezetés, szerkezet nem is lehet ugyan az, mert akkor BT/Zierler-t hallgatnánk.
Szerintem a zene összetettségére, igényességére és nem utolsó sorban, - de csak is kizárólag a teljesség igénye nélkül felsorakoztatott jelzőket fel nem sorolva - a profizmusra utalhatott a szerző. Én a gondolatmenet mellett vagyok, amit a "keverékekről" írt a 2. bekezdésben.
SteveDream 2017.02.23 13:43:28
@lesliedawn: Értelek. Köszönöm, hogy kifejtetted :)
Hasonló érzésem van egyébként jó ideje nekem is. Nem akarok szakérteni, mert nem erről szól, de véleményem szerint a "prog" jelző mai értelemben összefoglalja a '90-es évek elején "újszerűen" ható Dream Theater elemeket, és ennek a "dream"-stílusnak a követői ebből építkeznek. Inkább azt veszem észre, hogy egy idő után a stíluson belüli "szakosodás" az, ami elvárások elé állítja a hallgatót. Legyen technikás? Gitár/keyboard szóló/gigapornóorgia az végletekig kitekert dallamokkal? Legyen letisztult szöveg-orientált? ... sok minden játszik. A jazz viszont kiváló választás ;) Mire gondolsz? Big band muzsika, fusion?
Kiadó:Inner WoundHonlapok:www.enbound.rocksfacebook.com/enbound Milyen lenne egy Daniel Heimann vezette power csapat, ha a tulajdonképpen szigorú metal riffek felett Heimann AOR-ba csomagoltan sikoltaná elő dallamait? Hát ilyen. S ha kicsit zagyvának is tűnik a nyitó mondat stílus-behatárolási…..