Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xbor

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon megfog már az illat. Nyers ananász, tejszín, és málna. Hallottak már ilyet? Fehérborban tömény, édes, szaftos málna. Felőlem jöhet. Kirobbanóan zamatos szájban, a maradékcukor is érződik tisztességesen. Kedvünk volna beleharapni, miközben irgalmatlan mennyiségű savai…..
Az idei évben az egyik legnagyobb hazai száraz borélményem volt a Balassa Mézes Mály furmint 2011. (Bortársaság 9950 Ft.) Vastag testű, öblös, letaglózóan intenzív ízű bor. Jó nagy extrakt,  sűrű és krémes, temérdek aszalt gyümölccsel, sok-sok buja fűszerrel. Alkohol se…..
A Borrajongó Lidl szonda II. 2013.09.30 06:00:00
Az elsők között első kézből számoltunk be a Lidl Magyarország jelentősen megújult borszelekciójáról.  A radikális váltást kísérő figyelmet jól jelezte a poszt alatt kialakuló élénk diskurzus, egyaránt pozitív és negatív töltetű hozzászólások is bőven érkeztek. Elcsevegtünk, támogattunk, elleneztünk…..
Már illatra is nagyon kedves, ömlik belőle a sok mosolygós piros gyümölcs. Kóstolva is harapnivaló, ízletesen fűszerezett, lédús, szaftos meggy teríti be szánkat. Telt-idomú méretek, egyszerre élénk és mégis jólesően lágy. Közepesen hosszú, remek egyensúly, kerek, …..
A Lidl Magyarország 2013. szeptember 10-én, ünnepélyes sajtóesemény keretei közt mutatta be új borszelekcióját. Korábban már írtunk arról, hogy a lengyel Lidl áruházakban gyanúsan sok külföldi, elsősorban francia bor jelent meg a polcokon. A meglepetést leginkább az okozta, hogy a kereskedelmi lánc…..
X-bor Bordói a Lidl-ből 2013.09.29 16:00:00
Chateau Le Pey Medoc Cru Bourgeois 2010:  Lidl-lázban ég az ország, gondoltam ezt én is megpróbálom, ha már ilyen jó szívvel javasolja a tanult kolléga. Nem valami intenzív az illat. Diszkrét tejszínesség, kapucsínó-krém, jóféle, de visszafogott feketeribizlis…..
X-bor Pinot Noir-párbaj 2013.09.28 16:00:00
Losonci Bálint Pinot Noir Gereg 2011:  Nem sokat ad az illat. Kicsit túlérett, de ami kevésbé tetszik, hogy inkább „lelkét vesztett” gyümölcsök ugranak be. Visszafogott sötét bogyósok, némi konyakosság, étcsokoládé.  Méreteit tekintve közepes, ízei is nehezen…..
X-bor Fritz Haag Riesling 2012 2013.09.27 12:00:00
Nem túl bőbeszédű a tétel neve ugye? Főleg ismerve a németek névadási szokásait a borok terén :)   Egy moseli "sztárpince" szortimentjének legalján vagyunk, a tulajdonképpeni birtokbor ez.  Külön megnevezés nélkül bizonyára "off-dry" azaz "feinherb" fokozatra kell…..
Visszafogott illat. Van benne alma, kicsi fülledtség, az a bizonyos tűzkövesnek mondott aroma, illetve egy kis cukorkás-mézes-likőrös jelleg. Szájba véve van a borban test, súly, de mégse ad sokat. Édeskésen indulnak az ízek, tán lehet benne valamennyi maradékcukor is, ami…..
X-bor Kékfrankos-párbaj 2013.09.19 10:00:00
Ráspi Fertőrákosi kékfrankos 2011:  Primőr piros bogyósok, főképp meggy, pici hordóvanília. Nem rossz, nézzük mit tud szájban. Karcsú méret, mérsékelten intenzív, de tiszta gyümölcsösséget felmutató íz. Sok sav, kellemes feszesség, minimális tannin, nem valami hosszú…..
X-bor Bevezetés 2013.09.18 16:00:00
X-bor, azaz az „x-faktor” keresése a borokban. Mit értünk ez alatt? Bármit, ami megérint bennük, bármit, amiért rajongani lehet, bármit, ami miatt emlékezetessé válnak.  Ez a blog ennek megfelelően a személyes élmény oldaláról igyekszik a borokhoz közelíteni, értsd…..