Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rastafan

349 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban befejeződött a Nehru-part átadása, újjáépült a játszótér, elkészült a deszkás park a Petőfi híd alatt, helyükre kerültek az ülőkék a parton. A kutyákat viszont kitiltották, a híd és a HÉV megálló közötti sávban alakították ki "Budapest egyik legnagyobb, közel 1000 négyzetméteres…..
Örömmel jelentem, hogy lezárult a hányós-hasmenéses periódus és Őpulisága gyógyulásán óriásit lendített egy kifejezetten kutyáknak készített probiotikum készítmény.  Nem tudom, miért nem ajánlják sem az állat-, sem az emberorvosok gyakrabban. Miután túléltük a…..
Rastafan 2016.09.13 12:45:13
@dokiodon: Protexin Pro-Kolin (elnézést a késői válaszért).
Nem jelentkeztem egy ideje, mert tulajdonképpen nem történt semmi. Őpulisága nyaralt (mázlista), növeszti a bundáját (ennek hamarosan véget vetek), és találtunk egy hatásos és olcsó probiotikumot, amivel elejét tudjuk venni a hasmenéses nyavalyáknak. Az új lakókörnyezet új bacikat is jelent,…..
Rövid pofájú vagy speciális fejformájú kutyák esetében nem könnyű olyan szájkosarat találni, ami kényelmes, és a BKK számára is megfelelő a tömegközlekedéshez. A puli is egy ilyen speciális eset, ezért rákerestem a lehetőségekre és megkérdeztem a BKK-t az ügyről. "Minden olyan fém, műanyag, textil…..
Oz nem szereti a pástétomokat, sokkal szívesebben eszi a "falatkák szószban" típusú ételeket. A svéd Bozita tetra recart csomagolásban forgalmazza adalékanyag- és gabonamentes Naturals termékcsaládját, ami eddig jól vizsgázott. A Naturals a csomagolásával is kilóg a sorból, a szokásos…..
Rastafan 2016.05.26 09:43:57
@Pargendity Özséb: Hogy egyértelmű legyen a fenti felsorolás: Likopin, Lutein, Maltol, E-vitamin (természetes), réz(II)-szulfát, Kalcium-jodát, kasszia-gumi. Remélem, hogy már senki nem ijed meg ettől az E-számozástól...
Rastafan 2016.05.27 08:53:12
@Pargendity Özséb: Lehet, én azért is hanyagolom az E-számokat, mert nem a kódok érdekelnek, hanem az, hogy mi van a termékben. Ez a konzerv például tartalmaz egyfajta tartósítót és egy természetes alapú ízfokozót, a többi adalékanyag egyértelműen hasznos.
Bonnie Berginnek a hetvenes években támadt egy ötlete: kutyákat kezdett kiképezni arra, hogy felvegyenek tárgyakat, kinyissák az ajtót, húzzák a tolószéket, stb. Bonnie Bergin az ELTE Etológia Tanszéken mutatta be, hogyan alakította ki kollégáival a segítő kutyák kiképzésének módszerét, amelyet ma…..
Mondjuk a parkban séta vagy futás közben ugatva ránk rohan egy kutya, vagy egy kerítés mögül kiugrik és támadólag szalad felénk. Mit tegyünk? A helyzet félelmetes, ezért nem mondom, hogy ne féljünk, de ha tudunk uralkodni magunkon, minimalizálhatjuk a harapás esélyét, illetve, ha meg is történik a…..
Rastafan 2016.05.20 09:57:35
@jandera: Őket nem, de az elmebaj terjesztését szerintem be kéne tiltani.
Rastafan 2016.05.20 09:59:59
@truckmech: Baromi kemény csávó vagy, amíg egy kutya egyszer el nem kapja a kis lábacskádat, és el sem engedi, aztán darabokban fogják összekaparni az ambulancián.
Rastafan 2016.05.20 10:51:34
@truckmech: Aki értékeli az iróniát, annak biztosan tetszik ez a párbeszéd. Ugyanis te éppen arról írtál, hogy ezzel a rugdosós módszerrel előzöd meg a harapást, majd hozzátetted, hogy volt komolyabb baleseted, nem vagy ijedős... Én nem fenyegetek senkit, mindössze arról van szó, hogy számomra a támadási helyzet kezelése azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb testi és lelki sérüléssel akarok kilépni a helyzetből mind az emberre, mind a kutyára nézve. A fenti tanácsokat több évtizede a kutyák magatartását kutató szakember adta, akinek még soha nem volt komoly harapási kalandja. Megjegyzem, nekem sem volt, pedig nagyon sok kutyával érintkezem nap mint nap. Mindamellett azt teszed, amit jónak látsz. Én pedig remélem, hogy idővel ebben az országban is elterjed a kutyával való felelős bánásmód oktatása.
A napokban jelent meg a hír, hogy egy pitbull leharapta egy kisgyerek fülét, miután veszélytelennek nyilvánították annak ellenére, hogy hasonló esete volt korábban. A harci kutyák ügyében az állatvédelem elvakult művelése, és az "irtsuk ki az összeset" mentalitás csatázik évek óta, de nem sok szó…..
Rastafan 2016.04.22 11:53:02
@Pargendity Özséb: Szerintem ez a hír semmiképpen nem szenzáció, ez egy tipikus eset. Ismerve a hazai állatvédő szervezetek anyagi, és emberi erőforrásbeli lehetőségeit, akkor lennék meglepve, ha sort kerítettek volna rehabilitációra. Más kérdés, hogy ha volt is ilyen, nem járt sikerrel, de sajnos valószínűbbnek tartom, hogy nem volt rá lehetőség.
Ha jön egy biciklis, egy futó, egy kiabáló gyerek vagy egy túl tolakodóan ismerkedő kutya, gond lehet: idegesség, ugatás, morgás, és ha egyszer ebbe az állapotba kapcsolt a kuty, jóval nehezebb visszanyerni a figyelmét. Ebben a videóban  Donna Hill clikerrel tanítja meg (de anélkül is lehet) a…..
Kevesen tudják, milyen a teljes biztonság. Én igen, mert volt egy németjuhászom. Tudni, hogy melletted van egy kutya, aki bármitől és bárkitől megvéd, akár az élete árán is - azt kívánom, hogy minél több gyerek ismerje meg ezt az érzést. Az utóbbi hetekben sok szó esett a közterületen, közlekedési…..
A kutyámnak mindig szót kell fogadnia. Nem azért, mert én vagyok a nagy ember, ő meg csak egy kutya, hanem azért, mert ez szolgálja mindkettőnk, és a többiek biztonságát, és nyugalmát. A tekintélyelvű, dominanciára építő nevelés elutasítása távolról sem jelenti azt, hogy a kutyám fegyelmezetlen, és…..
2001-ben az ELTE Etológia Tanszék kutatói négy farkast neveltek fel. A kölykök szeme még nem nyílt ki, amikor a csapathoz kerültek, ezzel párhuzamosan négy ugyanilyen korú kutyakölyköt is neveltek. Miután a farkasok felnőttek, a csapat új tagokkal egészült ki, és egy második…..
Rastafan 2016.03.23 17:55:48
@Terézágyú: a legjobb, ha megpróbáltok együtt lenni a kutyival a ketrecben, játstan vele, jutalmazni, hogy minél jobb élmények érjék. Ha az jön le neki, hogy a ketrecben egyedül marad, nem fogadja el. De ha természetessé válik, hogy a ketrec is ugyanolyan élettér, mint a ház más része, könnyebb lesz. Érdemes nyitott ketrecnél gyakorolni, és mindig ott adni a jutit. Emellett valami jó gazdaszagú ruhadarab (póló, zokni) is segíthet.
A Farkaslesen egy rendhagyó kísérletsorozat krónikája, melyben farkaskölyköket emberek neveltek fel. Az ELTE Etológia Tanszékén éveken keresztül zajló tudományos program rengeteg olyan eredményt hozott, amire a kutyák viselkedésével régóta foglalkozó kutatók nem is számítottak volna. A farkas-kutya…..
Cesar Millan magyarázatot közölt a nagy vihart kavart malac megtámadási ügy kapcsán, amiben azt állítja: a nézők nem értették meg a kontextust, ő mindent jól csinált. Az állatvédők továbbra is a fejét követelik, pár szakértő pedig csendesen elmélkedik azon, miért teljesen rossz a magát suttogónak…..
Rastafan 2016.03.20 10:18:30
@Lady Scarlett: ezek mind érvényes szempontok, de nem változtatnak az alap állításomon,amit a kutyakiképző társadalom jó része támogat. A módszere tudománytalan, tévedésen alapul, az meg csak adr á egy lapáttal, hogy látványosan kell dolgoznia...
Rastafan 2016.03.29 11:44:42
@Daddy2016: Einsteint eddig nem tudta megcáfolni senki (hacsak a kvantum fizika állításaid nem tartod cáfolatnak). A párhuzam egyébként szerintem - finoman szólva - nem működik, hiszen CM a világon semmit nem talált fel\ki. A világhírű esetében azt jelenti, hogy ismert, a szakemberségét pedig a TV-nézők deklarálták, amikor úgy látták, hogy amit csinál, az működik. Ettől függetlenül hangsúlyozom: a malacos eset csak az apropó volt arra, hogy végre elinduljon a vita a módszereiről.
Rastafan 2016.03.30 14:51:13
@Daddy2016: Úgy tűnt, hogy ignoráltam a kommentedet? Szerintem reagáltam rá. Ha behozol egy analógiát, ami tévedésen alapul, akkor neked meg azon nem érdemes csodálkoznod, ha valaki kijavít. Ez nem az intellektuális fölény erőltetése (ha létezik ilyen egyáltalán). Egyébként nagyon egyszerű a képlet: aki vitatkozik a blogommal, annak próbálok érvelni, egyértelművé tenni az álláspontomat. Lehet, hogy nem fogunk egyetérteni, de véleményt cseréltünk, ez már elég. Más oldalról - mint hogy ez az én blogom - akár meg is sértődhetek, vagy kapásból el is utasíthattam volna az ellenvéleményt. De nem tettem.
A filcesedés, gubancosodás sok gondot okozhat a hosszúszőrű fajtáknál. Rendszeres ápolással megelőzhetőek a szőr katasztrófák, de így is előfordul, hogy kialakul pár nagyobb csomó, aminek a szétbontása kifog rajtunk. Sokféle szőrbontó spray kapható, de ezek között több akad, aminek a használata…..
Rastafan 2016.02.10 11:44:49
@Guadalupei Szűz: Nálam alapszabály, hogy veszek olyan terméket, aminek nem ismerem az összetételét, úgyhogy ezt biztos nem ajánlanám.
Rastafan 2016.02.15 10:26:07
@Guadalupei Szűz: Az jó :) , csak arra céloztam, hogy általában előzetesen tájékozódom, sőt, a kutyás cuccok 99 százalékát neten rendelem meg, ezért örülök neki, ha egy gyártó/forgalmazó a neten is közli az összetételt.
Óda az Octeniseptről. Vírus-, baktérium- és gombaölő. Illatmentes, nem csíp, nem hagy nyomot, nyálkahártyára is fújható. Akár operálhatsz is vele. Pár hónappal ezelőtt elfogyott a kézfertőtlenítőm. Mondjuk úgy, hogy az a fertőtlenítőszer, amit a táskámban hordok, és bevetem, ha kell, legyen szó a…..
A kutya kiválóan bírta a költözést, sőt, szerintem legalább olyan jól érzi magát az új lakásban, mint a régiben, annak ellenére, hogy sokkal kisebb a hely. Szeretném azt hinni, hogy a professzionális előkészületeknek volt köszönhető, hogy gyakorlatilag problémamentesen vészeltük át a költözést, de…..
Korábban írtam arról, hogy idén télen világító labda helyett lumineszkáló\fluoreszkáló játékot veszek a hajnali és esti játékokhoz. A terv bevált, a Julius K9 IDC fluoreszkáló zsínóros labdája az egyik legtartósabb, és legjobb darab, amivel eddig találkoztam. A világítós és a zsinóros labdák…..
Az első kutya befogadása előtt célszerű tájékozódni arról, hogyan működik a kutya-ember kapcsolat. A net tele van okos tanácsokkal, most azokat a könyveket sorolom fel, amik nekem beváltak, és elég szórakoztatóak ahhoz, hogy érdemes megvenni őket. Szerintem a kutyanevelésre remekül fel lehet…..
Amikor hathetesen elhoztuk vidékről, az egész kutya elfért az alkaromon, Oz élete eddigi három évét ugyanabban a lakásban töltötte, úgyhogy nem kicsit aggódtam a költözés miatt, de végül egész jól átvészeltük. Remélem, hogy a tervezés és felkészülés is szerepet játszott ebben, erről szól ez a…..
Nem nálam :) , hanem a Dogsurf oldalán. ahol hamarosan megkezdődhet a kutyaszitterek és kutyasétáltatók közvetítése azokhoz a gazdákhoz, akik megbízható segítséget keresnek a kutyatartáshoz. A jelentkezéshez egy részletes adatlapot kell kitölteni arról, ki vagy, milyen kutyás…..
Őpulisága elég tiszta kutya, nem szokott pocsolyában pancsolni, ritkán szed fel gusztustalanságokat, és eddig csak erdei séta alkalmával hempergett bele kétes eredetű, és kellően büdös cuccokba. Eddig... Biztos vagyok benne, hogy valami rendkívüli dolgot találhatott séta közben,…..
Az orosz belügyminisztérium egy Dobrynya nevű németjuhász kölyköt ajándékozott a moszkvai francia nagykövetnek, aki Diesel, a párizsi terrortámadások során megölt kutya helyébe léphet.Jean-Maurice Ripert nagykövet szívből jövő gesztusnak nevezte az oroszok lépését. ..
Az ausztráliai Middle Islanden Maremma-abruzzói juhászkutyák segítségével védik meg a kis pingvineket a szigetre korábban behurcolt ragadozóktól, például a macskáktól.  Middle Island egy picike sziget Ausztrália partjairól délre. Ezt az elszigetelt élővilágot szokás szerint…..