Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takeshi Kovacs

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis kiegészítés a múltkori manginás cikkhez. Nézzük meg végre, hogy kik a magyar média legfelkapottabb, egyben legröhejesebb manginái. Kizárólag közszereplőkről lesz szó, tehát a cikket a Szólás- és véleményszabadság támogatja...
Red Style School A manginizmus 2017.05.09 16:47:26
A mangina az angol man (férfi), és a latin vagina szóból származik, így a jelentése egyértelműen férfivagina, de hívják még pincsikutyának, illetve fehér lovagnak (white knight) is. A manginák alapvetően férfinemű, de férfinak aligha nevezhető lények 1 csoportja. Betegesen ginocentristák,…..
Takeshi Kovacs 2017.06.07 16:28:50
Hehe pont a cikk megjelenése előtt kicsivel írtam ezt az észrevételt:

Gondolkoztam azon is hogy miért van hogy a kormányok olyan tárt karokkal viszonyulnak azokkal az intézkedésekkel szemben amik a társadalom férfitagjainak elmanginásítását, "kiherélését" szolgálják. Hát nem azért mert annyira a szívükön viselnék a "szegény elnyomott feministákat/allatokat/kisebbségeket stb stb " - hanem mert az az érdekük hogy a nép minél kevésbé legyen lázadóképes.

Ha már attól is retteg valaki hogy csak meggyanúsítják hogy megütött egy nőt/kisebbségit abból milyen baja lesz, vagy ha a játszótéren acsarkodó kutyákat, randalírozó kisebbséget nem meri elzavarni, vagy egyáltalán az hogy önvédelemből fegyvert birtokoljon - mekkora börtön várja -
akkor az az átlag ember majd forradalmat mer csinálni?

- nyilván az állatkínzó nőverő rasszistákat, bűnözőket nem fogja visszatartani a sok büntetés, de az átlag embert, a többséget feminista szolgává fenyíti.

Viszont ugye ha egy hatalom megérett az elüldözésre akkor a klasszikus tömeg fegyvert ragad és rájuk gyújtja a házukat, a feminista pedig pucéron visít.
Hát ez utóbbi meg lássuk be, nem igazán ütőképes hadművelet.

Persze persze lehet jönni azzal hogy de a Kurd katonanők, de hát ezek ilyen egészen elenyésző esetek, ráadásul jól magukra hagyva kényszerültek erre, olyan tudtommal még nem volt hogy nők önszerveztek volna egy ütőképes hadsereget.
Fogyni kívánó emberek mindig voltak és lesznek, így az őket megcélzó termékek újra s újra meggazdagodást jelentenek az ügyes vállalkozóknak. Az USÁ-ban se szeri, se száma a jobbnál jobb módszereknek, és a legtöbb fogyókúrás termék is tőlük indul világhódító…..
Ateista Klub És te miben hiszel? 2014.03.18 13:32:28
„Akkor te miben hiszel?” Ezt a kérdést gyakran teszik fel az ateistáknak a hívők. Miben hisz az, aki elutasítja Isten, a szentek és a túlvilági élet valamint az angyalok (lásd a képen) létezését? Erre azonban nyilvánvalóan nem adható értelmes felelet, mivel a kérdés nem…..
..
Takeshi Kovacs 2014.02.04 08:10:17
Amikor az van, hogy az internetelőfizetés lejártával (nem, nem jár le automatikusan megújítják) az ember veszi a fáradtságot, bemegy, és beújít még egy évre, és az pontosan annyiba kerül havonta mintha nem csinálna semmit, viszont kap egy olyan bazi nagy 3D LED tv-t amin szebb a 3d, és kevésbé fárasztja a szemet mint az IMAX 3d passzív karcos szemcsije, élesebb a kép, meg lehet állítani, ki lehet menni pisilni akkor erősen elgondolkodik, hogy mi a fenének menjen egyáltalán moziba? Még az IMAX/3d ugye felmutatott egy olyan élményt amiért azt gondoltuk hogy megéri. De most itt ez a TV, és egyszerűen nem éri meg.

De még nem is ez a legnagyobb baj, mert moziba menni egy program, a filmekre jó minőségben fél évet kell várni mire kijön blue ray-ben (tehát fél nap múlva torrenten) hanem az, hogy a magyar mozikban igénytelen ótvar filmeket vetítenek!
Hogy számos olyan film van, ami egyszerűen be sem jön! Várok rá egy évet és nem, nem vetítik. Meg kell várni amíg kijön HD rippben, azt valaki önszorgalomból lefordítja, letöltöm és megnézem (még csak a boltban sem vehetem meg magyar felirattal!).

Na itt kezdődik a nagy baj. Jó példa erre a Premium Rush - amit nagyon vártunk, vágtáztunk volna be a legócskább moziba is, csak hogy megnézhessük. Ehelyett semmi. Nem baj, vártunk fél évet, kijött a HD rip, lelkes fordítók csaptak mellé feliratot, és mi néztük imádtunk, megint megnéztük, és még mindig jó.- sőt, a hasonló témájú régebbi filmet, - a quicksilvert is megnéztem, és még az is felötlött bennem hogy "újravágjam", zenét alá, és olyan 2013-nak megfelelő ingerküszöbre mashupoljam :)

Japán, ázsiai filmek? Nem is hallunk róla, pedig zseniális színészek, zseniális játékai (save the green planet).

Ehelyett mi van a mozikban? Adam Sandler igénytelen ripacskodása az állandóan 13 éves, és azon belül is különösen infantilis karaktert gyömöszöl minden filmjébe. Meg Seth Rogen this is the end? - egy film amit a saját szórakoztatásukra csináltak belterjes poénokkal a legnagyobb ripacsok?

Az új pókember első részét nem is említem, arról már kitomboltam magam korábban. Persze baromi jó látni a rég megkedvelt képregényhősök filmadoptációit, de valahogy ezek kezdenek erősen tartalmatlanok és erőltetettek lenni.

Pedig komoly téma lenne, bestseller könyvek adottak. Takeshi Kovacs trillógia jöhet! (tervbe van véve, de félek hogy elrontják mint a Wanted-et - ami már képregényként is színészekre és sztárokra lett faragva, akik végül nem szerepeltek, és a történetből is blődlit csináltak).

Vagy Transmetropilitan! Eleve Johnny Deppre rajzolt szerep, kicsit ugyan elsőre Hunter S. Thompont gondolhatnánk, de nem, a karakter erősen eltér, és rendkívül kényes szociális, politikai, vallási témákat feszeget, továbbá elgondolkodtat hogy mi is embernek lenni stb. - igazán megérett a filmre. Ráadásul mindezt egy zseniálisan eltalált, kidolgozott cyberpunk világban teszi.
 Az újonc átesik a kötelező hajvágáson, megkapja az egyenruháját, a fegyverét, és irány a lőtér, ugye? Hát nem egészen. Üres raktárak, háborús hiány, biztonságra törekvés, spórolás... Fafegyverek, műanyagpuskák, hatástalanított igazi fegyverek, játékszerek,…..
Takeshi Kovacs 2014.01.05 19:01:29
Az amerikaiak virtuális kiképzést is alkalmaznak:
www.youtube.com/watch?v=SlKmXVXy0k4

www.defensereview.com/virtusphere-virtual-reality-simulator-for-mille-tactical-training/

www.gizmag.com/go/8224/picture/39560/

Illetve forrást hirtelen nem tudok, de a mesterlövész kiképzésnél is használnak "virtuális lőteret" - rendesen visszarúgó puskákkal - ugyanis a mesterlövész lőszer nem épp olcsó mulattság, ráadásul az időjárási körülményeket is egyszerűbb szimulálni míg megvárni amíg szélsőségesre, vagy nyugodtra fordul.
..
Takeshi Kovacs 2013.12.14 18:21:51
@G. Attila: Pedig a képregényekben pont az volt a poén hogy a magánéletben lúzer, és bunyó közben idiótán viccelődik :). Pont ezek adják meg a pókember sajátos karakterét. Enélkül 12 egy tucat, felejthető maszkos hős.
Gyalázat, hogy a pedagógusokkal már annyi évtizede mindent meg lehet tenni. A pedagógus lassan a társadalom kisebbsége lesz, az örök sündenbock - aki mindenért hibás, akinek fát lehet hasogatni a hátán. Filléres éhbérrel háláljuk meg nekik azt a törődést, azt a sok jót, azt a mérhetetlen szeretetet,…..
A magyar médiaszájtokba idén érkezett meg a single page gondolkodás, és vele együtt a parallax effekt. (A desktop web előnyeinek maximális kihasználása.) Mi is készítettünk ilyesmi oldalakat a Nemzeti Sporthoz, de az igazi, egyedileg szerkesztett single page dizájnokat mégis a VS.hu…..