Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rekorder

554 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajóvámos a fejébe vette, hogy elkészíti a világ leghosszabb kolbászát, előbb vagy utóbb. Mivel a Guinness rekord 2 kilométer közelében van, jó sportolókhoz méltóan felkészülési időt adtak maguknak és először „csak” a magyar rekord megdöntését tűzték ki célul. Azért ez sem piskóta, 620 méternyi…..
Nem először szerveztek családi napot az Egri Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak, de először készült a rendezvény keretein belül rekord. Mint Dósa Tibor, királyi főszakács elmondta, azzal a kéréssel kereste meg Őt a kórház főigazgatója dr. Vácity József, hogy valami különleges rekorddal tegye…..
és nagyon jól érezte magát! Az Opel Vectra C, Signum Club Hungary, Jakab Attila vezetésével imádja az autókat, azokból pedig a szívükhöz leginkább közel állót, a C Vectrát és a Signumot. Számtalan C verziójú Vectra, azon belül egy különálló, a kombik alvázára épülő modell, a kiemelt minőségi igények…..
...gondoltuk, amikor Nagykanizsán 59 különböző fánk létrejöttét regisztráltuk és mutattunk be, mint új magyar rekordot. A fánkot viszont mások is szeretik, sőt, fánkfesztivált is szerveznek ezen nagyszerű süti tiszteletére. Teszik ezt többek között Pilisszentkereszten, ahol idén már a X, jubileumi…..
…lehetne a hosszú cím egy turisztikai katalógusban Mikófalváról. Híres a hagyományőrző lakodalmáról, agilis polgármesteréről és a még agilisabb önkormányzati rendezvényszervezőről, aki minduntalan közösségépítő ötletekkel bombázza főnökét. Mostantól pedig híres rekordjáról is!  ..
-Hát persze, hogy kvircedlinyomóval! -És az mekkora? -8 x 2 x 2 cm-es, vagy kicsit nagyobb. -Mi ebben a rekord? -Van nekünk nagyobb is. -Mekkora? -Jókora, jöjjön el, meglátja!..
…de az 1872 adagot elfogyasztó tömeg igen! Merthogy meghívást kaptunk a VII. Bezermeni Vigasságok főszervezőjétől, a Hajdúböszörmény Gasztronómiai Egyesület  elnökétől, Gajdán Antalné Ibolyától, nézzük meg, hogyan is vigadnak Hajdúböszörmény városában...
…csodálkoztak az Atrium Europa Center Óbuda Központban a Családi Fitnesz Napok alkalmából megszervezett rendezvényen megjelent látogatók. Többszáz tálkában asztalokra kikészítve óriási eprek várták az éhes szájakat, akik lassacskán gyülekeztek a hűvös épületben...
A nőként ábrázolt Szabadság egy fáklyát tart a jobbjában és egy táblát a baljában. A tábla felirata JULY IV MDCCLXXVI – vagyis 1776. július 4., az Egyesült Államok függetlenségének kikiáltása. Ez eddig még nem magyar rekord, ezért tessék tovább olvasni!..
Ennyiszer palánkot még nem találtak el egy óra alatt kicsiny hazánkban, de talán máshol sem Európában. Egy óra alatt majdnem ötven palánkra záporoztak a labdák és hirdették a mozgás örömét és különösen a kosarazás szépségét...
Ez a latin szólás - magyarra talán így fordíthatnánk: hajózni szükséges - kifejezi már a római korban is érvényes igazságot, amely a tengeri kereskedelem és szállítások fontosságát hangsúlyozza. A mondás második része a következőképpen szól: "Vivere non est necesse." Vagyis: élni nem muszáj. Ezt…..
…legalább is relatíve? Hollókő mellett található egy szép kis falu Nógrád megyében. Nem lakják túl sokan, 248 állandó és 1 ideiglenes lakos lenne a faluban, ha mindenki otthon lenne. De nincs...
Valamint sokan mások is, természetesen, hiszen nem mehet minden egyedül… Ludvig Orsolya Stefanie, az EY Magyarország ügyvezető igazgatója új módszerekkel kívánja felhívni az utánpótlás figyelmét cégére. Olyan rendezvényt szervezett a Corvinus Kari Napok keretén belül, amire az egyetem hallgatói egy…..
A 2016-os húsvétra készülődve kaptunk egy meghívást a Debreceni Kerekerdő Élményparkba. A szervezők újragondolták a locsolkodás fogalmát és ennek tükrében szerették volna felállítani az „Húsvét alkalmából a legtöbb fő által meglocsolt kislány” tömegszerűségi rekordját. Szerencsére az idő kedvezett a…..
Vallja Ugróczky Árpád, aki 70 évesen, 70 dokumentummal a hóna alatt kopogtatott be irodánkba. Élete során midig a tanulás utáni vágy hajtotta, ahogyan más a pipákat, vagy a kisvasutat, Ő a szakmákat gyűjtötte rendületlenül...
Tettem fel a kérdést Szerednyey Bélának abból az alkalomból, hogy 900. alkalommal is sikerült színre lépnie a Madách Színházban a "Páratlan Páros" című színdarabban...
„Páratlan Páros. Legtöbb előadás és legrégebben játszott színdarab, valamint Szerednyey Béla 900., megszakítás nélküli fellépése.“ A diploma felirata mindent elárul, de azért menjünk sorjában:..
Hazánkban naponta 70 embert veszítünk el hirtelen szívhalálban, pedig jó részükön segíthetnénk, ha biztosak lennénk magunkban, a tudásunkban, nem esnénk pánikba és azonnal megkezdenénk az újraélesztést! Akár mi is érdekeltek lehetünk a földön fekve, vagy valaki fölé…..
Mert az, hogy magyarországi rekordról számolhatunk be - az egy dolog. Ráadásul kettőről - az egy másik dolog. De hogy ezekből az egyik még világrekord-jelölt is - ez viszont parádés! Mi is történt? Göd városa, a Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,…..
A világ sora előrefelé gördül, mint a tekegolyó. Az előző állítás első felében nem vagyok biztos, de a másodikban -amióta megismertem Borbély Tibort- nagyon! Mindig is szerettem és tiszteltem azokat  az embereket, akik elhivatottságuktól vezérelve egy ügy mellé álltak és…..
Ahol mindez együtt megtalálható, ott nagy baj nem lehet. Csángóföldön, Gyimesközéplokon nem is volt baj. Olyannyira, hogy Csilip Árpád vezetésével majdnem 7 tonna finomság készült el egy 5.400 literes bográcsban. Mindez el is tűnt a fesztivál látogatóinak gyomrában! A…..
Kecskemét készül az OPEN 2018-ra, az Európai Fiatalok Fővárosa cím birtoklására. Ehhez számtalan feladatot kell teljesíteni, rendezvényekkel, előadásokkal, attrakciókkal kitűnni a többi jelölt közül. Ma már döntősök és szurkolunk, hogy minél jobb eredménnyel érjenek…..
Úgy tűnik, ebben a nagy melegben jól érzik magukat a sárgabarackok. Ha máshol nem, hát Úriban, Budapesttől nem messze biztosan így van! Horváth Sándorék gyümölcseit látjuk a képeken. Itt…..
Motorozásban az utóbbi időkben nem álltunk túl jól... Egyszer csak előbukkant a semmiből Árvai József a maga 26 évével és lepipálta a világot!Kunmadarason a pályabíró alig mert odanézni amikor Józsi felült a motorjára. Nem is akárhogyan, hanem menetiránynak háttal, miközben…..
"Az afrikai fajhoz tartozó elefántbikák testtömege meghaladja a 6 tonnát. A fej tömege ennek akár egynegyede is lehet. Ez az amúgy is súlyos alkotmányt a táplálékszerzés eszközei - hatalmas rágóizmok, őrlőfogak, az ormány és az agyar - jócskán megterhelik a ..." Leel-Őssy…..