Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fedáksári

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Megint jönnek, rotyogtatnak 2007.01.08 08:00:00
Rakják már a pokol tüzét, fortyog a végítélet, huj-huj. Sok példányban, különböző variánsokban kaptam meg ezt a levelet; egyes polgártársak imákkal, mások válogatott - és súlyosan keresztényietlen - szitkokkal egészítették ki. A felháborodás tárgya az Isten fasza, illetve…..
fedáksári 2007.01.09 10:23:25
Árpád!
Én már írtam be hozzád, válaszoltál is, most is megteszem. Jelzem, a pikírt megjegyzésedet(ah, mit pikírt, nem tudsz te pikírt megjegyzéseket tenni)miszerint hiába ugrálok én meg a többi magát kultúrsznobnak képzelő, de mégicsak itt sunnyadunk naponta a neten és a blogodat olvassuk Kant helyett, és imádunk megbotránkozni.
Nos brúder, elárulom, hogy tévedsz. Amióta (kb 3-4 próbálkozás után) rájöttem, mire vagy képes és hogy kiféle vagy - nem kell ehhez még amatőr pszichológusnak sem lenni - nos, azóta valóban NEM olvaslak. TÉNYLEG. Nem érdekel, ha nem hiszed, tojok rá, hogy a te dialektusodat használjam. Sőt, annyira nem olvaslak, hogy amióta láttam, hogy az Index téged működtet, az Indexet sem olvasom, nem mintha eddig a bibliám lett volna, de azért a híreket meg ezt-azt megnéztem benne. Azóta, vagyis "TE" -óta nem teszem. Viszont itt valaki fennebb leírta, és kurvára egyetértek, hogy attól még hogy te engem és mást ordenáré módon meggyalázol a blogodban, amit nyilván nem kötelező elolvasni, attól még kurvára nyilvános vagy. Nem a mittoménmi kis incifinci blogba mentél be összeszarni a szájberűrt, hanem egy hírportálra, ami elég sokan olvasnak. AZ index nélkül nem lennél ekkora góré, bébi, kurva sok jó blog van, és sok fasz szó is van bennük. Na és ez nem az Index dicséret helye, ACHTUNG. Hanem mert szimplán nincs olyan sok index-szerű híreket, kommenteket tartalmazó hely, amit olvasni lehet. AZ ÉS-ből nem lehet mindent megtudni, és nem csak ÉS-t akar az ember olvasni, hanem normális, érdekes, de kulturált köznapi cuccokat is. Tarkovszkijt sem néznék minden este, de ez nem azt jelenti, hogy Pákó seggét akarom megcsodálni.
AZ indexet nem olvasom tehát, mert elítélem a főnökeid cinikus leszarásunkat abban, hogy odadobnak téged mint koncot és megszerzik az olvasottságot. Te vagy a félműveltek Kelemenannája és Győzikéje. Össze tudsz rakni két mondatot, helyesen használod a birtokos szerkezeteket is, sőt, egy-két metaforát is be tudsz úgy csúsztatni, hogy nem lesz belőle (mindig) képzavar. Jeahh. Kelemen Annának meg van segge, melle, nem is akármilyen. Amennyit az Annus hoz a nőiségből, annyit hozol te a zsurnalisztikából. Begerjeszthet pár ezer embert, de nem hogy feleségnek, még stabil kurvának sem érdemes tartani, mert ahhoz túl gyenge.
Te vagy az Index szegénységi bizonyítványa, és tudom, hogy ezt inkább az Index-nek kellene írnom, mert a Győzikéhez vagy Pákóhoz sem célszerű odamenni és megmondani neki, hogy bocsi haver, mást néznék este, de lusta vagyok maileket írni ide-oda, na meg van jobb módszerem rá, nem sazporítom tovább a felháborodott olvasók táborát:)Na meg dolgozom is, ugye, meg szabizom. Istennel vagy Isten nélkül.
A baj ott van, hogy hiába nem olvaslak, meg az indexet sem, attól még megtudom, mit írsz. Amikor a Karácsonykor odatrottyantottál a karácsonyfám alá ilyen-olyan istenfaszákat, én épp nem olvastalak (ismétlem), de ma volt alkalmam megtudni valakitől, és már a fám alatt már ott díszelegsz. Mástól hallottam, hogy elküldtél az anyámba, tudod. Írhattál volna a nőkről is eg yhímsovi szöveget, pl minden nő kurva, na ez is olyan lett volna. Csak azért mert te ismersz pár ledér hölgyet. Vagy sokat, és haragszol rájuk:)
A reakciód a legutóbbi keresztény reklamálásra olyan, mint te. Frusztrált. Nem hiszem, hogy csak idióták kapták fel a vizet. Ha egy frusztrált ember mondjuk odavizel az utca közepére és látja ezt egy bolond és erre úgy reagál, hogy habzani kezd a szája, meg őrjöngeni kezd, akkor azt a bolondot el kell szállítani a kórházba, de attól még az odavizelés nem volt helyénvaló. Frusztráltságodban te viszont a bolondot használod fel mentségül: nézzétek, ennek habzik a szája. Ja, az más, akkor nyugodtan pisiljünk nyilvánosan. (Szándékosan használok ennyit biológiai terminust: gondolom, sejted, miért.)

Nem vagy te keresztényellenes, sem vallásellenes. Valamilyen komplexusod van: szociális/proli/csúnyafiú/nemelégtanult/csóró/kispénisz/ Istentudja micsoda. Mert haver, csak az ilyenek csinálják eztet, tuggyuk. Mert annyira jól nem fizethet az index, hogy különben megérje. Mert annyi pénz van ugyan, amiért más is, de te nem kapsz annyit, öcsém:)
Kurvára nem pojén, de tényleg nem, amit csinálsz. A zongorára szarni lehet forradalmi/művészi tett, de csak ha koncepció van mögötte, ezt már az orosz viccekből tudjuk. Te elküldesz mindekit a jó kurva anyjába, csoportosan, sorozatosan, de nem az egész emberiséget egyszerre, mint az átlag frusztrált/depis, hogyaszongya, KAPJA BE AZ ÖSSZES EMBER A NEM MŰKÖDŐ FARKAMAT, hanem ma a szőkék, holnap a barnák. Talán keresztények előnyben, talán van pár kedvenced, talán fletót kevésbé meg pár más vallást, de üsse kő, még a végén megmutacc valami kis cikkecskét ahol a fletót is elgyurmáztad, bár nem hiszem.
Ha elég jó lennél, parodizálnálak és írnék egy krokit azzal a címmel, hogy "Baszok bele az összes Árpád nevűbe, pláne ha szemüveges apa, mert ezek mind seggfejek és az édesanyjuk tuti hogy prostituált volt". Na teccik látni? Na ugye?
Na ezt teszed te, drága. Semmi koncepcijó.
És nem érdekel, ha reagálsz-e erre az írásomra, az sem, hogy azt mondod, hogy lám, mégis olvaslak. Nem. Mert nem olvaslak. De a híred megint eljutott hozzám. Mint ahogy Pákó seggének a híre is eljutott hozzám, mert basszus, nem lehet bezárkózni egy elefántcsonttoronyba előled meg Kelemen Anna elől, mert az ország nem elég nagy és a média szűk.
Visznt azt meg lehet tenni, hogy ezentúl negatív kampányba fogunk. Akivel csak beszélek a médiáról, el fogom mondani, hogy az index szar, mert aljas és mert gyenge és mert olynaokat teszenk be, mint te. Nem CSAK szabotálni fogjuk, ahogy csak tehetjük, hanem egy szép napon valaki mégiscsak megtalálja a módját, hogy ne az idiótatábor soraiból, hanem kompetens közegből, szimplán esztétikai és intellektuális/szórakoztató okokból téged és Annuskát kipicsázzon. És mivel annyira jól nem keresel, talán majd meg kell tanulnod írni, ha publikálni akarsz, és nem fog működni az, hogy téged politikai okokból rúgtak ki inen-onnan.
De arra még várunk.
Én viszont hülye optimista vagyok. A kommunizmusról sem hittem volna, hogy megbukik.
Tsók.
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
fedáksári 2006.12.13 14:14:58
Kedves Árpád!
Nem tesz neked jót ez a blogolás:) Azért ide írok, mert részben a most ÁBBszolúte véletlenül felvetett témádra is reagálok, de közben fél szemmel a nekem éjjel 1-kor írt válaszkommentedre is hunyorgok. Hogy is mondtad?
" ferikefleto: ne röhögtesd már ki magad, több hete itt lógtok, és ha nincs rossz hús időben, veritek az asztalt, hogy mikor lesz már. fedáksári a másik. ezek a legmegbízhatóbb fogyasztók, mindig itt fognak nyüzsögni, és nagyon nem tetszik nekik, de mégiscsak jobban esik, mint egy oldal Németh László.Boltot lehet rájuk alapozni. mondom, aranyosak vagytok"

...Ez azért ahhoz képest, hogy egy hete még azt írtad lelkes ovlasóidnak, hogy "Mindenkinek köszönöm a kitüntető figyelmet, a civilizált részvételt és a kérlelhetetlen ellenvéleményeket. Szeretlek titeket" - elég komoly ugrás a nihilbe, dehát örüljünk basszus, hogy nem retkescuccozol le, mint az Azurák kollégát. Mert te nem személyeskedsz, ugye.Amúgy el kell keserítselek: "mi" nem lógunk se rajtad, se a neten több hete, bár a más nevében nem beszélek, te viszont simán falkába gyűjtesz. Nyugi. Éjjel simán tudok aludni a blogod nélkül, te viszont, amint látom, nem, és végigolvasol minden egyes beírást, és még meg is sértődsz rája. Helyes, jó blogos ápolja az önérzetét:)Viszont nem, nem esik jobban, mint egy oldal Németh László, még akkor sem, ha te magadból indulsz ki. Az én szakmámba vágó dolgokról veled nem vitatkozom, de ha szkanderezni akarsz, rajta, legyen. És akkor lehet, olyan biblográfiát ajánlok (nem , nyugi, nem klasszikusokból, ahhoz évek kellenének, hanem mai publicisztikából) hogy olyan nyelven nem is tudsz, magyarul nem is érted, garantálom. Eztet egyébként mások is ajánlották, de te elzárkóztál, mert te ilyenkor csak egy sima blogos vagy, akit heccölünk. Hát ne heccölj, mert visszaheccölünk, ilyen a grund:)
Amikor learanyosozol, tán fel kéne visítanom, hogy miez a lekezelő hímsoviniszta szavacska, de ugyanmár. Ezt gondolom, azért kaptam, mert én vagyok a szolgálatos bölcsész, akit nem elég a picsa szóval illetni. Nemár, Árpi. CSak mondd ki, ahogy tudod:)
Na és ami a bölcsésztémádat illeti: ha már így "hirtelen" megint haragszol a bölcsészekre, elárulom, hogy nagyon-nagyon egyetértek veled. Túl sok a bölcsész. Nem tudom, hányan álmodtak céges autót maguknak, de hogy valami kacifántosságot képzelnek többezren a diploma után azonnal, aláírom. Pl aki bölcsész, nem biztos, hogy jó újságíró lesz. De így van ez, sej, sok más szakmával is. Túl sok a diplomás mérnök meg orvos is, kérdezzük csak ki őket. Csak őket nehezebb kikérdezni:)
Amúgy nincs annál szánalomraméltóbb, amikor valaki úgy újságíró, hogy bölcsész szeretett volna lenni, de nem jött össze. VAgy bölcsész volt, de elkúrta. És most az egyetlen esélye valami kereskedelmi grundon pattogni, de ÉRZI, ÉRZI::)) hogy ő többre hivatott. És akkor jön valami kis aranyos(!) és még pattog is, hogy az ember muszáj odamongyon.... Na, én ezeket támogatnám::))
ÉS végül: én speciel nem olvasom régóta az Indexet, téged se, és a kerskedelmi médiához sincs love-hate viszonyom, vagyis utáljuk, de nézzük:)) A kollégádat , a tv2-t is kb addig néztem, amíg nem láttam, hogy mi is van, azóta csak nagyritkán, de nem bölcsész-sznobizusból, hanem mert szar és nem tájékoztat meg szórakoztat elég jól. Az index-szel is ez van, veled is. Ja, és ha érdekel, a barátaim, ismerőseim és üzletfeleim nevében is beszélek. Téged se kevésbé ciki olvasni, mint Győzikét nézni, néha belenéz az aember, ha olyanja van, véleményt formál, de nem áll le vele veszexeni:)
Én se teszem ezt veled, Árpi drága. Nem akarlak megváltoztatani. Írj be valami frappáns kommentet a hülyepicsaválaszolókra, bölcsészekre stb, használd ki, hogy ez a te tered, a te blogod, mert máshol nem teheted. Válaszolni egyre ritkábban fogunk, ha egyáltalán olvasunk. Aztán egyáltalán. De fog más, az a rajongótábor, akire valóban lehet boltot építeni.
Ez a te helyed, itt te vagy az úr:)
Az én irodámba nem biztos, hogy beengednélek:)

A legcsúnyább szó fasz picsa…..
w Terepasztalbontás 2006.12.08 19:00:00
Nem szeretem magamat ismételni, írtam már a vasútreformról eleget itt meg itt is. Az egy tucatnyi utast kiszolgáló mellékvonalak megszüntetése, illetve a Volán és a MÁV összehangolása olyan része a reformnak, amivel szinte lehetetlen vitatkozni. Ez nem terepasztal, hanem ország;…..
fedáksári 2006.12.09 12:24:21
Szerintem ezek a politikusok nagyon okos emberek, mármint azok, akik nem a "hülyék pártjába" szorultak bele::)) Nem kell itten magyarázni semmit, márminthogy csókolom, nincs utas, nincs pénz, ezért faragunk le meg azért, ide faragunk meg oda. Csupán annyit kell tenni, hogy be kell szúrni azt, h a határontúli magyarigazolványos diákok 50%-os kedvezménnyel utazhatnak, vagyis most már pont annyi kedvezményük lesz, mint a határonbelülieknek, akiknek eddig több volt, de most már egyenlőek lesznek. Kit érdekel ezentúl, hogy a megtakarított (?) pénzzel hogyan gazdálkodnak, hogy kinek a zanyósa, érdekei hogyan korrupciósodnak és demagogizálódnak elfele? Hogy a főigazgató úr fia külön elbírálásban részesül (hiszen aztat megvédjük, jó sok hsz.ben). Neeeem. Említsük meg a határontúliak kedvezményét, és azonnal ez lesz: "Zolema 2006.12.08. 20:11:53
Megértettem azt is ,hogy az egyetemista fiam 67%-os utazási kedvezménye 50%-osra szűkül.ÁM!!
Amikor a táblázaton lejjebb gördültem,döbbentem vettem észre,hogy a határontúli,magyarigazolvánnyal rendelkező nappali tagozatos diákok keresztbe-kasul bejárhatják az országot 50%-os kedvezménnyel!
Tisztelettel kérem az illetékeseket,hogy legalább annyi jogot,kedvezményt kapjanak azon emberek gyerekei is,akik ideszülettek,itt adóznak,ha már...
És itt,mielőtt bárki félreértené,nem a határontúliak ellen szólok. "

Vagyis a határontúliak TÖBB kedvezményt kapnak ezekszerint:)
A szomszédom középiskolás rokona izélheti a kedvezményét mondjuk, mert a város, ahonnan jön (és nem is kisváros) eddig rendelkezett vasúti összeköttetéssel Bp-ig, de 4 éve kiszedték a vonatot. Ezért kicsibüdös magán mikrobusszal járhat ide az egész zóna, a kedvezmény nem érvényes.)

De nem baj. Akkor is. AZ 50 akkor is több, mint az 50, na...
Javaslom a nagyfijjúknak, hogy ezentúl legyen a nőknek egyenlő bérezése a férfiakéval meg hozzanak be olyan nyugati izéket, hogy lombikprogram további támogatása (hujj, a termékeny nők ezek szerint smafu??) meg részmunkaidős foglalkoztatás anyukáknak kirúgás veszélye nélkül, meg ilyen-olyan aprócska pótlékok, és akkor majd a férfiak meg a nők egymás torkának esnek (a férfiak mégiscsak férfiak, nehogymár kevesebbet kapjanak) és akkor majd jól elsikkad a valós probléma, na.
Na és a kerekesszékesekkel mi van: Nehogymár ők olcsóbban utazzanak, mégiscsak mi jobban tudunk futni::))

Szal ezek sztem KHURVA jó ötletek, ki kéne dolgozni és a párt tovább fog élni békében és böcsületbe. Mit kell annyit izélni meg magyarázkodni itten hogy hova is megy az a suska:))
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
fedáksári 2006.12.07 09:28:25
Easy tiger...
Árpád, no.Azt beszélgetted oda nekem, hogyaszondod: "te az az ember vagy, aki vett egy tévét, aztán felháborodottan látja, hogy nem csak shakespeare-t adnak."
Hát éppenhogy nem vártam shakespeare-t. Sőt. Csodálkoztam, hogy mit keres a csizma az asztalon. Mondhatnám úgy is, hogy te (meg) olyan vagy, mint a hölgy, aki sztriptízbárt üzemeltet, és azon háborodik fel, hogy a vendégköre malacságokat beszél és nem a lelkére meg az eszére kíváncsi.Néha, két sztriptízelés közben bedob egy Shakespeare-idézetet, de ha a vendégek nem ért(ékel)ik, akkor lebunkózza az egész bandát.
Na erre értettem én, hogy az ember döntse el, mit akar. Bulvárt vagy komoly újságírást. Nincs nékünk bajunk egyikkel sem. Kocsmába is járunk meg színházba is. De ha színházban vagyok, elvárom, hogy a színész tudja a szakmát. Ha viszont sörözés közben kezdi el Sanyi bá osztani az eszet, akkor nem okítom ki, hogy a segszpírt másként ejtik.
A bulvársajtó olvasása, a blogozás nem nekünk ciki, Árpi, hanem neked. A művelése. A puffogásaidból legalábbis ez tűnik ki. Te nem ezt a közönséget akarod, akik minden témára ráugranak, gyorsan eldumálnak róla, oszt továbbklikkelnek. Mert akkor nem osztanád ki őket, hogy felszínesek. Szamarak közt akarsz ló lenni, if you know what I mean:)
A blog/bulvárvilág már csak ilyen felszínes, nekem semmi bajom vele, belefér az életembe. Ha neked ez szakma, senki sem bírálja. De akkor miért érzem azt, hogy neked ez derogál, vajh.Írjunk felszínesen, de kapjunk elismerő, komoly szaktudást és elmélyülést igényelő válaszokat. Sőt, elismerést. De nem akárhogy, nem akárkitől.Ne a plebstől, mert arra ugyan szükség van, és takarózunk vele, viszont mégiscsak plebs. Hanem a szakmától.Sőt, minden szakmától:)
Hja, nehéz ügy. Ha az ember a reggeli cigi mellett morfondírozik és hangosan gondolkodik, na abból lehet egy blogbejegyzés. És az annyi. De akkor újságíró ne hivatkozzon komoly szakmai háttérre, amikor politikai/filozófiai kérdéseket boncolgat. Mert nem boncolgassa. Csak felveti a a plebsnek és mi, a plebs néha nem vagyunk elég szakmaiak. Írjuk, ami a hülye eszünkbe jut, amatőr módon, akár te. Maileket írogatunk neked (jelzem, én pont fix nem írtam, de biztosan sokan mások, wow). Gáz. Le velünk. Bunkók vagyunk. Nem is érdemlünk jobbat.
Te viszont igen. Megérdemelnél egy komoly állást egy komoly lapnál ahol komoly és hozzértő emberek olvassák komoly érveidet. Szurkolunk neked. Addig is, lény hozzánk kíméletes. Ha már lóként szamarak közé keverted magad:))
A fenti kérdést a 14 éves Andika abban a pillanatban kapta, amikor először felment a chat.hu-ra. Válaszra nem volt ideje, azonnal új ablak jelent meg: [TI.James] Cia Wetközöl nekem camon feltöltöma telcsid 10000 forintal vagy adok 50 eurot!!!!!!! Bocs ha bunkó voltamSzerencse, hogy…..
fedáksári 2006.12.03 12:44:08
Gumicsizma.

Vau.Azt írod:"Tótawé az nem összehasonlító politológus, hanem újságíró. ÚJ-ság. Ha ezzel önnek itt baja van, akkor ne bloggolni tessék"
::)) Nem azt kellett volna írni, hogy akkor ne újságot olvasni tessék? Újságíró ÚSJÁGOT ír. Újságba. Nem blogot. Akár netes újságba is ír, de még ott se blogot. blogot én is írhatok, és abban berzenkedem ezen-azon, de akkor nem tartom magam újságírónak. Bár igaz. Bocsi. Van még miniszterelnök is, aki blogol:)) És attól még ő miniszterelnök:)
De nem ez a baj. ha mondjuk Umberto Eco, írna blogot, aki eslimert szemiotikaprofesszor, ezernyi tanulmánya jelent meg pár témában,ÉVTIZEDEKIG kutatott egy csomó témában, többek között történelmi témákban is, nos akkor bizony szívesen venném komolyan akár azt a kis odavetett lábjegyzetét is, mert tudnám, hogy az sok évnyi munka lenyomata. Nem biztos, h egyetértenék, de komolyan venném.
AZt a 200 oldalnyi anyagot, amit nekem ajánlasz nem nekem kell elsősorban végignyálaznom, hanem pl a Tótawének, mielőtt kinyilatkoztat:) Úgy, hogy amikor olvsom, akkor ne CSAK polgárpukkasztást érezzek. megörvendeztetnek bennünket.
Írod még: " Akkor lehet, hogy ön sem szerepeltetné a pedofília és a kislányok öltözködését közvetlenül egymás után."
Hmm. Ha te is végignyálaznád azokat a feminista írásokat, és nem ironikus kontextusban szerepeltetnéd, akkor tán tudnád, hogy a pedofilokig el sem kell még jutni. Abból tényleg még mindig kevesebb van, mint mezei hímsoviniszta.Olvasd csak el a hsz-eket - sokan nem (csak) a pedofilokat hibáztatják, hanem azokat a kis "lotyókat" is, akik nem átallanak kihívóak lenni....Na erre utaltam, Csizma úr:)

Ami pedig itt történik, ezen az oldalon, bulvár. Nem is olvasom másként. Ha szomorú, ha nem.
"Tetszik érteni, vagy rúgni tetszik akarni inkább, amúgy gumisan::))
fedáksári 2006.12.04 10:59:28
Gumicsizma:

0. A "vau" a te "csókolom"-os kezdésedre volt válasz. Látod, ezért jó az, ha az embör mégis komolyan vesz egy Umberto Eco-t, mert ő aztat is elmagyarázza a nyelvi kutakodásai nyomán/során, hogy ne gondoljuk, hogy csak mi értsük a saját iróniánkat::)) a célszemély is megérti, sőt, reagál is rá. Csak azt meg mink nem értsük meg, nemdebár? ::)) Vagyis: Ha te engem egy fórumon, ahol netikettileg mindenki tegeződik, lecsókolomozol, teccikértenizel vagy éppen sárikámdrágámozol, akkor én azt nem a tisztes 30 éves korom iránti tiszteletnek veszem, nem is a nememnek, hanem simán basztatásnak. Na erre jött a vau. A kérlek, ne hímsovinisztázz itt nekem túl snassz lett volna...Tehát, Achtung, visszabasztatás::))Capisci?
1.A témához visszatérve, mármint az enyémhez, amitől eltértél. Szerény véleményem szerint Tótawé nem kutatott eleget ehhez a témához, még akkor sem, ha te ezt írod:". Sárikám drága a történet lényege épp az, hogy a Tótewé kutatott. Betett egy nicket, posztot, vagy mi a bánatba hívják, és hogy örökérvényű szavait idézzem: benézett ötven broki az ablakon."
Nos, ez nem győzött meg. Mást sem. Olvasd pl Sosemvoltjó hsz-ét, aki szintén ezt rója fel Tótawének: " A cikked milyen megfontolásból készült?
a, unatkoztál, sokan zaklattak, kevés volt a cukor a kv-ban, bucira aludtad a fejed
b, harcolsz a pedofilok ellen
c, jó a téma, lehet alázni
(ha cikket írsz, informálódj!)"
A téma forró ugyan, de sok forró téma van a világon, és komoly újságíró rendesen végigjár egy témát MIELŐTT belefog, és nem rendezi le 2 nap alatt, azzal, hogy odadobja pár száz csetelőnek, akik majd szétcsócsálják. Újságíró újságot ír, de nem mindegy, milyet. Írhat bulvárújságot pl, és akkor valóban, egyik nap az államelnök a hot topic, másik nap a pedofilok, harmadik nap az állatkínzás. Ha elsőéves szociológus lenne, aki abból ír szakdolit, hogy milyen kommentek érkeznek egy adott témára, és azt megpróbálja kielemezni, nos, még akkor is valamiylen szempontok szerint válogatna. Az én bajom Tótawé cikkeivel az, hogy felületesek. Felkapja a témát és aztán eldobja. Profi újságírók több időt szentelnek egy-egy téma körüljárásának. Ez így felületes. És akkor pedig azok a keményfijjjús kijelentések, hogy mennyit ér ez vagy az a párt vagy ez vagy az a történelmi esemény egyszerűen nem vehetők komolyan, mert érződik, hogy csak pattogni akar. Az a kutatás, hgoy beszáll álnéven csetelni? Na...
De holnapra úgyis elunja ezt a témát és másra fog forrongani. Ami bulvárosként okés, de akkor, ismétlem, ne tertsa/tartassa magát másnak. ÉS azt teszi:)
1. És akkor az itteni témához magához: nagy svungodban félreértettél. Nem én ringyóztam le a kislányokat. Sőt. Hanem éppenhogy ha ennek a témának pl Tótawé több teret szentelne és mélyebbre ásna, akkor talán a cseten történő jópofizásokon kívül a végére lehetne járni annak is, hogy a mi társadalmunkban hogyan/milyennek neveljük ki a kislányainkat. Akiket a végén pont mi kurvázunk le. Egy holland ismerősöm a kilencvenes évek elején Pesten járt, és azt hitte, hogy 10 nőből 7 prosti:mert mínusz 15 fokban is miniben jártak, rikítóan festve, mély dekoltázzsal. Nyilván hogy ezeknek a lányai őket utánozzák, nem azért mert kurvák, hanem mert olyan a társadalom, hogy a nőket fogyasztási cikkeknek tekinti. Lásd a reklámokat stb.Nem "baszni akarnak" hogy téged idézzelek, hanem "adnak magukra"::)))Mínusz 10 fokos hidegben.
Ahogy mondtam: a pedofilokig még sok van, a felszínen is van elég sepregetnivaló.


w A Sólyom-paradoxon 2006.11.26 08:00:00
Mondja megint Sólyom László az erkölcsi tutit, a nemzet élő lelkiismerete ő; akkora a formátuma lassan, hogy bele se fér a Kárpát-medencébe. Újdonsággal nem szolgál az elnök úr - azon kívül, hogy ő trappistát vesz a boltban, és felismerik -, az Elkúrtuk-gate-ről sápítozik…..
fedáksári 2006.11.27 09:36:19
Kedves Tótawé!
Talán te is olyan vagy, mint én, vagy mi mindannyian, hogy szeretünk a reggeli kávé mellett sokkolódni vagy nagyon felbosszankodni valakin, hogy ez aztán valami kreatív dolgot generáljon munkás hétköznapjainkon. Én így voltam az utóbbi időben a te cikkeiddel, addig, amíg észre nem vettem, hogy most már bekergetett téged az Index egy kijelzett, pirosbetűs-de-mégis-csakegy-blogba, hogy aki adrenalint akar, oda fusson hajnalba'.Viszont aztán láttam, hogy a Heti hetesre már nincs kifogásom, mert az ugye vasárnap este van, és én mégis majdnem rendszeresen idegesítem magam vele, pedig akkor már nyugis mentateákat kéne inni lefekvés előtt. És akkor már tudtam, miért van annyi ideges ember a hajnali hatoson meg az autópályákon: imádjuk gerjeszteni a rosszabbik énünket azzal, hogy valakin nagyon felbosszankodunk, sőt, még keressük is. Nem leszünk tőle kreatívabbak, nem épülünk, dehogy, legfeljebb egy árva pillanatig kéjelgünk abban, hogy már megint hogy kiszúrt velünk az élet... Nos, a cikkeidből/bejegyzéseidből is kb ugyanez derül ki. Szeretem az okos emberek írásait olvasni, pláne ha azok pattognak, pukkasztanak és megmondják a tutit, úgy, hogy okosabbak és leszünk mi is tőle, és a nüanszokat is látni fogjuk ezentúl nekik hála. Sajnos a te esetedben ezt nem érzem, pedig adtam magamnak időt - kb fél évet. Mára még mindig csak az jött le, hogy te pattogsz, pukkasztasz, de csak úgy, lárpúlár:)Neked eszedbe jut reggel a Sólyom és belérúgsz. Aztán az Orbán vagy éppen a nagyimre, vagy a havas. Ezzel az erővel a reggeli hatoson is ezt tehetnéd, akár mi, akik idegesen kaffogunk a villamoson. Így már nincs hitele.Imádom a jó krokikat meg megmondós dolgokat. De ez csak kötekedős cucc a grundon. Blogbavaló:)
Jó helyen van tehát. De akkor ne sajnáltassuk magunkat, hogy honnan miért rúgtak ki, for a better magyarland, na:))
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
fedáksári 2006.10.12 16:17:43
Helló,
egyike vagyok a beözönlött 23 millió románnak.Szeretném előszöris kinyilvánítani a magyarságomat: imádom nyalogatni a sebeimet, és imádom hangsúlyozni, hogy mindig rosszkor rossz helyen élek.Hát nem vagyok én magyar, mostmongyameg valaki. Pl amikor Romániában az akkor szolgálatos Fletó (Iliescu) azzal rémísztgette a román szavazókat, hogy Magyarország elfoglalja Erdélyt meg mindenféle szörnyűséges dolgot csinál a románoknak, én éppen dolgoztam, adókat fizettem, és angol nyelvre tanítottam a román nép gyermekeit. Szabadidőmben az adómból a román tévét finanszíroztam, és azt néztem elborzadva, amint én meg a fajtám majd miket fogunk csinálni (közben voltak román diákjaim, akik megkérdezték, lelőném-e őket, ha lerohanjuk az országot, mondtam nem, de addig is tanuljuk a rendhagyó igéket). Aztán kijöttem Pöstiába, ahol ismét angolt tanítottam, és adóztam (ja és pluszban sok-sok pénzeket fizettem a magyar államnak, hogy mindenféle papírokkal bizonyítsam a lakhatásomat, munkámat, szifiliszmentességemet stb), és az adómból fizettem a tévét "aki" elmondta nekem, hgoy majd jövünk mink románok és betörünk és lesz itt sáskajárás. Felnőtt diákjaim közül páran szóltak, hogy egy alja nép vagyok meg nem is magyar, de én hümmögtem és tovább tanítottam a rendhagyó igéket. Közölték velem, hogy bár primitív vagyok , legjobb esetben fasiszta, és elveszem mások munkáját virtualice, de közben magánórára könyörögték be magukat, féláron, mert az Eltés diplomás kiröhögte őket. Mikor eljöttek, aszonták, a Fletó az igazi, legyen világos, ők rá fognak szavazni, mert az tudja, mi kell a népnek és a sok oláh nehogymár bejöjjön. Végül letették a középfokút, megtanultak angolul társalgási szinten, és lelécletek Spanyolországba, de előb gyorsan Fletóra szavaztak. Én meg ittmaradtam és tanítom a rendhagyó igéket. És adózom. És tévézek. Kúúl.