Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tboy69

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szervezeti hozzáállás ehhez a témához nagyon különös. Bibliai szóhasználattal, érvekkel, a téma gyakori felvetésével különböző kiadványokban előadásokban a bűnökkel kapcsolatban csakis egy dolgot hangsúlyoznak, a megbocsátást. Egy jól bevált sablon van erre, ami évtizedek óta változatlan.…..
Vajon mi az, amit nem tudunk még a nemzedékről, hogy ismét visszatérünk rá? David H. Splane elmondja a 2015. szeptemberi műsor első 13 perces blokkjában. Nem állítja, hogy új világosság van a témában, vagy kiigazítás, de azért mégis csak felfedezhetünk benne ezt, azt. A video linkje..
Tboy69 2015.09.15 09:15:49
@sønn: Én J.T.-it nem fikáztam sosem.
Ők is csak emberek, akik követnek valamilyen tanítást, ami szerintük igaz.
Ez miért lenne baj? Sosem róttam fel nekik.
A tanítások azok, amik felülvizsgálatra szorulnak.
Ezen az oldalon is, meg másokon is több tanulmány van, amik sok W.T. tanítást megkérdőjeleznek.
Bevett szokásuk, hogy azokat a véleményeket, leleteket idézik, amik alátámasztják az értelmezéseiket, de elhallgatják azokat, amik esetleg ugyanattól a szaktekintélytől származik, és ellentétes vélemény.
Van egy nagyon jó könyv, aminek a címe : Szalay András - Jehova és a szervezet. Azt mindenképpen érdemes elolvasni.
A társulat is arra bíztat, hogy ne féljünk semmit felülvizsgálni a hitnézeteinket, hogy azok egyeznek e a Bibliával. Ugyanezt a tanúknak is meg kellene tenni, és nem csukott szemmel követni mindent, amit a társulat eléjük tesz.
Miután Joseph Franklin Rutherford Jehova Tanúit 1931-ben „az üdvösség új népének" kiáltotta ki, egyre fontosabb lett számukra, hogy minél több ponton megkülönböztessék magukat az egyházaktól, így távolították el a keresztyénség fő szimbólumát, a keresztet az…..
Tboy69 2015.07.23 21:06:59
@Columba: És ha jól emlékszem, az Ő.T. úgy írta az igeversben, hogy a keresztfa fölötti területet kenték be vérrel, nem magát a szemöldökfát, csakhogy elkerüljék a párhuzamot a keresztfával.
Tboy69 2015.07.23 23:11:54
@Columba: Köszi a linkeket. Valóban, itt nem látok eltérést a kétféle fordítás között. Na majd kutakodok még. De arra határozottan emlékszem, hogy ez is egy érv volt a kereszt mellett.
Egy másik gondolat (nem a kereszt témában) : nem úgy volt, hogy egy angyal ölte meg az embereket ebben a történetben? Itt meg az van, hogy maga Jehova sújt le.
Miért ölte meg az ártatlan gyerekeket Jehova?
Ez összeegyeztethető egy szerető Istennel?
Csak azért kérdem, mert ahogy látom, elég jó Biblia ismerő vagy!
És csak mint érdeklődésként kérdezném.
Miért tiltják meg Jehova Tanúi a születésnap megünneplését? Az 1998. október 15-i Őrtorony 30. oldalán az Olvasók kérdései részben ezt a kérdést teszik fel: Jehova sok Tanúja megtartja a házassági évfordulót. A születésnap is évforduló, annak a napnak az évfordulója,…..
Írta : Will Stroude Stephen Fry teljesen megdöbbentette Gay Byrne tapasztalt újságírót, miután zseniális választ adott egy Istennel kapcsolatos kérdésre egy január 28-án készült interjú során. Fry – aki nyíltan ateista – az RTE One “Az élet értelme” c. műsorában…..
Sefatias Cogito ergo sum 2013.05.02 10:43:54
"Cogito ergo sum". Magyarul: Gondolkodom tehát vagyok. Ez a szállóigévé vált gondolat Descartes francia filozófus (XVII. sz.) alaptétele. A gondolkodás az ember egyik legfőbb ismérve. Azaz attól válunk önálló emberi lénnyé, ha képesek vagyunk a körülöttünk lévő világról…..
"Egyes papok világias magatartásáról, mint például némely tv-lelkész erkölcstelen és fényűző életmódjáról az utóbbi időben a hírközlő eszközök is közöltek tudósításokat. Egy mai dalszöveg-író olyan dalt szerzett, amelynek a címe: „Vajon Jézus hordott volna [10 000 dolláros] Rolex karórát televíziós…..
Tboy69 2015.02.26 17:29:38
@kingdom: Hát jobb később, mint soha. Én nem tudtam csatlakozni hozzájuk, de addigra már átformálódott épp eléggé a gondolkodásom ahhoz, hogy az utána következő éveim tönkre menjenek. Aztán a későbbiekben el kezdtem tájékozódni a témában, és kiderült, hogy sok mindent másképp tanítanak, mint a Biblia. Sőt még át is fogalmazzák azt, ha a tanítás miatt az szükségessé válik. Nem tudom, hogy mi vezérli a Vezető testületet, hogy ezeket a tanokat hirdesse, de amit más vallás felülvizsgálására javasolnak, azt magukra nézve nem teszik meg. Lehet, hogy ők is csak a nagy Illumináti egyik szervezete.
Tboy69 2015.02.26 20:27:31
@kingdom: "A naivitás és a tájékozatlanság kiaknázása a fő célpontjuk"
Így van. Én amikor tanulmányoztam, elhívtak egyszer a gyülekezetbe, majd a következő alkalommal már arra hivatkoztak, hogy "Ne hagyjátok el a gyülekezeteket", holott én még oda sem tartoztam. Ez már akkor furcsa volt nekem.