Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amier

1380 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kína védelmi megállapodást kötött Magyarországgal. (VG) Magyarország az átfogó stratégiai együttműködés fejlesztésére törekszik Kínával, amely felajánlotta, hogy "közbiztonsági kérdésekben" is támogatja Magyarországot. A NATO leendő helyettesítőjeként fellépő Kína szerint a kötendő biztonsági…..
Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról.Püspökként marad az egyháznál. (Telex)  Kicsit megkésve, kicsit vakaródzva, nem kicsit magyarázkodva, de Balog Zoltán pénteken lemondott lelkészi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy — Novák tanácsadójaként és mentoraként — nyakig benne volt a…..
Novák Katalin után Varga Judit is lemondott (Index)  Az Európa leghímsovinisztább kormányát vezető Magyarbasinak egy csapásra sikerült megszabadulnia mindkét olyan nőtől, akiket afféle fügefalevélként valaha is ún. pozíció- ba emelt. A rendszer stabil; efféle álcákra már semmi szükség. A jelentős…..
A látványtervek szerint ilyen lesz a felújított Klauzál tér. (444.hu)  Még január közepén jött a hír, hogy szorgos kezek nekikezdtek a Klauzál tér fel- ill. megújításának. Az enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint a mintegy 672 millió forintba kerülő beruházás során megújul a játszótér, lesz…..
Véderdő-mizéria: kiderült, hogy nem az iskola,hanem három foci edzőpálya miatt vágatná ki az erdőt a püspök.  (szeged.hu)  Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök hibátlanul ismerte fel a helyes élet- és szerve- zetvezetés talpkövét: azt, hogy külön kell válogatnunk a fontos dolgokat a…..
A római magyar követség közelében falra festették a Budapesten fogva tartott antifa-aktivistát. (Telex)  Ilaria Salis olasz tanárnőt azzal vádoljuk, hogy egyik fő szervezője volt tavaly a kitörésnapi utcai támadásoknak. Ő minden vádat tagad. Carmen Giorgio három hónapig volt I.S. cel- latársa…..
Kettévágják a MÁV-ot, mert mai formájában nem tud tovább működni. (Telex)  Amikor a '90-es évek elején feltűnt az MDF-ben ifj. Gagyi Pálffy András, a nagy érces geológus kicsiny fiacskája, az Antall-kormány a Recski Ércbánya Vállalatot vágta ketté. Az úgymond "életképes" részekből (a mélyszint…..
Az Operaház főigazgatója egy Mészáros nevű szereplőt húzatott ki egy szövegkönyvből, de egy Bajnait vagy egy zajongó márkit is kiszedetne. (Telex)  Ebből a történetből csak két dolog látszik bizonyosnak. Az egyik, hogy minden máshogy volt — Ókovács szerint nem úgy, ahogy azt Tarnóczi Jakab meséli,…..
Veszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak Erzsébetvárosban. (HVG)  Olyan egy hete történt, hogy nekikezdtek a Klauzál tér felújításának, rendbetételének. Emiatt a Heti Betevő új helyszínen, a Csányi utca 6. szám alatti foghíjtelken tudta csak folytatni vasárnapi ételosztásait.…..
Térfelújítási láz tört ki mindenfelé. A szomszédban az elmúlt napokban fejeződött be Józsefváros legnagyobb terének, a Horváth Mihály térnek a felújítása, nálunk pedig — pár hónappal az önkoris választás előtt — nekikezdtek a Klauzál tér rendbetételének. Látványterv Jelenleg a kivitelező…..
Két hétre Október 7. térre nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti teret. (24.hu)  A Hamász terroristái által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére két hétre jelképesen Október 7. térnek nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret vasárnap. A megemlékezést és a…..
Már nem igazgató a nemzeti parkban az, aki korábban Menczer Tamással szemben nem akart új nagykovácsi keresztet. (Telex) A Duna–Ipoly Nemzeti Park egyike annak a két nemzeti parknak, amelyeket nem szeretek (másik az Őrségi), Abban viszont maximálisan igaza volt az igazgatónak, hogy nem akart a…..
Tegnap véget ért az előző keserves év, és itt van, megjött a 2024-es esztendő. Bár ez sem kecsegtet sok jóval, mi azért reménykedjünk, hogy jobb lesz, mint az előző: nyugodtabb, biztonságosabb és igazságosabb. Reménykedjünk. Boldogabb új évet mindenkinek!  ..
Megint eltelt egy év — az adventi koszorú negyedik gyertyáját is meggyújtottuk — és ma van Szenteste is. Majd jönnek az ünnepek, és megérkezik az újév. Remélhetőleg jobb lesz, mint az idei, de ezt most hagyjuk. Kívánjunk inkább meghitt, békés, szép ünnepet és boldog új évet egymásnak: boldog…..
Mindmáig sokan tartják magukat ahhoz a régi hagyományhoz, hogy advent minden vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát. Tegnapelőtt a harmadikat. További szép estét és békés adventet mindenkinek! Kassák Lajos: Advent van Advent van, s átjárja lelkema szeretet és az emlékezés.Rájövök ismét-tán…..
Miért változtatták meg a budapesti választást, ha a Fidesznek nem hozna pluszmandátumot? (Telex)  Alig fél évvel az önkormányzati választás előtt — a futószalagon gyártott és elfogadott törvénymódosít(ga)tások között — ismét átírták a szabályokat, anélkül, hogy bárkivel is egyeztettek volna. A…..
Itt a december, tegnap megjött a Mikulás is — vagy ha úgy tetszi, a Télapó — és hozott zsákjában minden jót, szerzett sok örömöt, meg meglepetést — nemcsak gyerekeknek, hanem mindenkinek. Volt, aki csokit kapott, és volt aki mást. A bulinegyed, meg a kerület összes lakója pl. — virgács helyet — azt…..
Tudjátok mi a közös Tóth János úr Erzsébetváros jegyzője és Péderi Tamás úr, az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. ügyvezetője között? A jegyző Göd jegyzője volt, akit a Momentum gödi polgármestere Balogh Csaba (azóta már nem az) nevezett ki, majd onnan jött ide a gödi polgármester lemondását…..
15 napja közérdekű adatigényléssel fordultam az Önkormányzathoz, az EVIN Zrt.-hez (önkormányzati tulajdonú cég) és az Erzsébetvárosi Piac Kft.-hez. Mindegyiktől a 2019 októbere óta általuk kötött megbízási és vállalkozási szerződések másolatait kértem. EVIN Zrt. kifogástalan módon átadta a kért…..
Még 1994-ben került a ma már Rejtő Jenő utca 6. sz. ház falára Rejtő Jenő emléktáblája, amely ezt a házat jelölte meg az író szülőházaként, mint kiderült — tévesen. Most ezt a tévedést korrigálta az önkormányzat: újraavatták (lecserélték) az emléktáblát, mert bár valóban itt lakott Rejtő, de nem itt…..
A minap — némi nehézség után — bejutottam Bárdi Zsuzsanna alpolgármester fogadóórájára. Kíváncsi voltam arra, hogy mire emlékszik az elmúlt négy évből. Pontosabban a saját és momentumos előterjesztéseivel szembesítettem. 4 oldalon soroltam fel a kérdéseimet, amelyekre írásban kértem választ. (Akit…..
Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját számos érdekes és különleges programmal ünnepli a főváros. Többek között a Városligeti fasor 49. szám alatti Klösz-villát is megnézhetitek vezetett séta keretében mától vasárnapig. A Klösz György fotó kiállításával egybekötött tárlatvezetést…..
Több mint három hónapra volt szükség, hogy főigazgatót találjanak a Péterfy Sándor utcai Kórház élére. (Népszava) Múlt hét szerdán kinevezték a Péterfy Sándor utcai kórház legújabb főigazgatóját Kökény Zoltánt, akit még nyáron helyeztek ide átmeneti megbízással. Most kinevezték, a posztra ő volt az…..
A miniszter tévésztárként elismeri L. Simont,de vezetőnek alkalmatlannak tartja. (444.hu)  Kezdődött azzal, hogy Dúró Dóra kezdeményezésére kitiltották a 18 éven aluliakat a Magyar Nemzeti Múzeum World Press Photo 2022 kiállításáról, mert a szélsőjobbos képviselő szerint az sérti az úgynevezett…..
Beleállna az LMP a Karácsony elleni csatába:Vitézy Dávidban gondolkodnak jelöltként. (HVG)  Nem tudom, hány ellenzéki vezető olvassa a cikkeimet az FB-n. Meglehet, egy sem. De azért majd megírom a cikket, azzal a címmel, hogy: "Tessék csapatjátékosként viselkedni!" Jelenleg ugyanis az a…..