Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amier

1416 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt” adtak ki elfogatóparancsot egy győri férfi ellen — számolt be az esetről pár napja a rendőrség. Nos, amint ezt tudjuk, ami halált okoz, az éppen hogy nem segítség. Aki pedig az ilyesmit elmulasztja, az nem börtönt érdemel, hanem kitüntetést. Az…..
A telken Pollack Mihály 1819-ben Staffenberger Barbara részére kora klasszicista stílusban kőrszeletíves kapuval, keresztboltozatos kapualjjal egy földszintes házat épített. 1847-ben Kasselik Ferenc Staffenberger István megrendelésére kétemeletes háznak építette át. Dévay Gusztáv…..
Adásunkat megszakítjuk, másfélhetes (legalábbis amíg a Facebook észhez nem tér) technikai szünet következik. Addig további szép (és hűvösebb) napokat mindenkinek! a Szerk...
Kubatov: A politika nem mindig arról szól, hogy te nyerjél, hanem arról is, hogy olyan országban éljél, amiben jól érzik magukat sokan. (444.hu)  Kubatov Gábor szerint ha feladnánk a migrációs küzdelmet, úgy nézne ki a fővárosunk, mint Bécs, ahol „az esti séták sem olyanok, mint Budapesten”. Igen,…..
 Kunhalmi Ágnes szerint külföldön a csodájára járnakaz MSZP eredményeinek. (24.hu)  Az MSZP jóformán utolsó góca, a főváros 23 kerületéből nyolcban elárulta az ellenzéki összefogást, és ezzel sorozatosan játszott át mandátumokat a Fidesznek. (A XIV. kerületben pl. a 14 egyéni helyből 4-et vittek el…..
Az Unióban (először? egyedül?) a mi miniszterelnökünk tette a jog alappillérévé a jogkerülő magatartást, amit „kreatív jogalkotásnak” nevezett el. Az érdekérvényesítés két alapelveként az árukapcsolást és a vétóval zsarolást vezette be, és ezeket mostanra már minden partnerünk nagyon megunta. Az…..
Lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes. (HVG)  Ma délelőtt az MSZP országos választmányának ülésén mindkét társelnök lemondott tisztségéről. Ez annak fényében, amit két napja Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a Telexnek adott interjújában mondott — meglepő. Akkor ugyanis azt közölte nem, nem…..
Tort ül a demokrácia. "A válasz a Nagy Kérdésre, a Kérdések Kérdésére: 42. Gondosan ellenőriztem! – teszi hozzá a Bölcs Elme." (Mérce)  A Karácsony-Vitézy műsor tovább folytatódik, már meg is érkezett az új epizód: mindkét ifjú versenyző a Kúriához fordult jogorvoslatért. Karácsony korábbi…..
Eltaktikázták: több önkormányzatból szinte eltűnnek a régi ellenzéki pártok, és ezt maguknak köszönhetik. (Telex)  És majdnem itt a kerületben is külön indult az MSZP, mert a Momentum mereven elzárkózott az egyik szoci jelölttel való közös indulástól. Végül megoldódott (?) a probléma, valaki az…..
Nincs váltás Erzsébetvárosban, újabb 5 évig Niedermüller Péter vezeti a kerületet, és a függetlenekkel együtt többsége is lesz/van az önkormányzatban. (Megj.: a szavazók 46,73 százaléka ment el voksolni, az eredmény még nem jogerős.) Niedermüller Péter (MSZP - DK – Párbeszéd-ZÖLDEK - Momentum)…..
Önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választás. Választásra jogosultak száma a kerületben: 39 554. Rekord részvétel, még sosem szavaztak ilyen sokan: a 13 órás adatok szerint országosan a szavazásra jogosultak 33,14 százaléka, 2 609 173 fő járult az urnákhoz. Budapesten a…..
Választási kisokos: hány szavazólapot kapunk, és miért ilyen sokat? (Telex)  Négy nap múlva, június 9-én önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választás lesz kis hazánkban. Ekkor dől el, kik képviselik majd a következő ciklusban a választókat. Már nem kell sokat várni, és…..
Azoknak, akik még nem fedezték fel, és így még nem is látták: május 23-án az Erzsébetváros Újságban megjelent az önkormányzati választás képviselő-jelöltjeinek névsora, választókerületenként szépen felsorolva. Ha valaki nem szeret PDF-el bajlódni, itt (is) megnézheti. És ha megtalálta a saját…..
Amíg politizáltam, alapvetően szervezeti-működési kérdésekkel foglalkoztam. Ahhoz ugyanis, hogy amatőr politikusok egyáltalán döntési helyzetbe kerülhessenek, azt erősen támogató szervezeti kultúrára van szükség, és mi, ún. rendszerváltó értelmiségiek még amatőrnek is kezdők voltunk. Egyre…..
Ha meg akarom tippelni, mi lesz a választás eredménye, meg kell hasonlanom önmagammal. Elvégre a mandátumok sorsát nem én döntöm el, hanem "a választó", és az ő fejében nem úgy működnek a dolgok, mint az enyémben. A magam józannak tartott eszével abszurdnak tűnik, hogy egyáltalán…..
Az 1980-tól 2012-ig futott "Magyar népmesék" című televíziós rajzfilmsorozatra és a főcímképére még sokan emlékezhetnek. Most újabb rész került vetítésre "Orbán rendet tesz a bulinegyedben" címmel. Néhány észrevétel: A Fidesz ebben nagyon erős. Hoznak egy intézkedést, lehetőleg kormányszinten…..
Megjelent a Magyar Közlönyben a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának javításával kapcsolatos kormánydöntés. Ebből derül ki, hogy az Orbán-kormány megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros (bulinegyed) közbiztonsági helyzetét – írta meg a 24.hu. Orbán Viktor június 15-ig adott időt arra, hogy Nagy Márton…..
„Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.” (Eisenhower a holokausztról)  Eljött a holokausztot masszívan tagadó Mahmúd Ahmadinedzsád volt iráni elnök.…..
A Helyi Választási Iroda a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért (Lokálpatrióták7) mind a 10 képviselőjelöltjét és polgármesterjelöltjét nyilvántartásba vette. Köszönjük a támogatást! Az Erzsébetvárosi Lokálpatrióták polgármesterjelöltje: dr. Hunwald…..
Máris szakított Magyar Péter pártjával az erzsébetvárosi polgármesterjelöltjük, inkább mégsem a Tisza Párt színeiben indul. (HVG)  Az elmúlt napokban derült ki, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt több budapesti kerületben is indít polgármester-jelöltet. Itt nálunk, a VII. kerületben pl. Lajos…..
Tegnap írta meg az Index, hogy a kerület önkormányzata még tavaly októberben úgy módosította a szórakozóhelyek éjszakai nyitvatartási idejét szabályozó rendeletét, hogy az éjfél utáni nyitvatartást kérvényező üzlet tulajdonosának tagja kell lennie egy, az ön- kormányzattal március óta szerződésben…..
Elkezdődött az ajánlásgyűjtés. Szikszai Sándor a 2-es sz. egyéni választókerületben a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesületének képviselőjelöltje. Céljairól — többek közt — ezt írta: Az elmúlt egy évtizedben az önkormányzat nem végzett semmilyen felmérést. Mi alapján hozzák meg a…..
Orbán Gáspár felel az új Nemzetbiztonsági Tanács külpolitikai és kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó részlegéért. (HVG)  Bármiféle szakirányú végzettség vagy tapasztalat nélkül Orbán Gáspár szervezheti az új szuper-titkosszolgálat külpolitikáért és a kényes diplomáciai ügyekért felelő…..
Hogy ne csak azzal foglalkozzunk, hogy ki kivel együtt, és ki külön indul a közelgő választáson: az Építészfórum írta meg pár napja, hogy rövid időn belül elkezdődhet a korábban bontással fenyegetett Király utca 25-27-29. sz. alatt álló műemlék épületek homlokzati felújítása: a legfrissebb hírek…..
Előzmény: két hete röppent fel a hír, hogy az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban másnak adnák az MSZP által 2019-ben megnyert két körzetet. A párt helyi szervezetének vezetője erre bő egy hete bejelentette, hogy ez számukra elfogad- hatatlan, és új egyeztetés összehívását…..