Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amier

1394 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy ne csak azzal foglalkozzunk, hogy ki kivel együtt, és ki külön indul a közelgő választáson: az Építészfórum írta meg pár napja, hogy rövid időn belül elkezdődhet a korábban bontással fenyegetett Király utca 25-27-29. sz. alatt álló műemlék épületek homlokzati felújítása: a legfrissebb hírek…..
Előzmény: két hete röppent fel a hír, hogy az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban másnak adnák az MSZP által 2019-ben megnyert két körzetet. A párt helyi szervezetének vezetője erre bő egy hete bejelentette, hogy ez számukra elfogad- hatatlan, és új egyeztetés összehívását…..
Új versenytörvény készül, a GVH ezután belenyúlhatnanagyvállalatok tulajdonviszonyaiba is. (Telex)  Ha "fennáll annak közvetlen veszélye, hogy nem tud eleget tenni kötelezettségeinek" — a tervezet nem határozza meg, hogy ezt ki és minek az alapján állapítja meg. Az AJV-vé minősítéshez a Gazdasági…..
Azt írja a valaha jobb napokat látott Index, hogy Erzsébetvárosban "bejelentkezett a júniusi választásra" Hunwald György (akinek még a nevét sem sikerült helyesen leírni), "a kerület korábbi — hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt hosszabb időt börtönben töltő —…..
Csak röviden: tavasz, napfényes hétfő délután, locsolkodás. Békés húsvéti ünnepet mindenkinek! Nagypéntekkel kezdetét vette a húsvét, ám idén se Jézusról meg a feltámadásról szól az ünnep. Pedig a keresztény egyházak tanítása szerint a húsvét Jézus feltámadásának és vele az emberiség…..
Két napja a Heti TV reggeli műsorában Breuer Péter vendégei voltunk Tomori Károly önkormányzati képviselőjelöltünkkel. Beszéltünk a kerület jelenlegi helyzetéről, álla- potáról, és a lokálpatrióták valódi feladatáról. Bő egy hete pedig az ATV-ben voltunk Székely Sándorral, a Szolidaritás Mozgalom…..
Több hónapos lebegtetés után lépett porondra Vitézy Dávid. (Népszava)  Miután a múlt héten a Fidesz bejelentette, hogy Szentkirályi Alexandrát, az egykori kormányszóvivőt indítják Budapesten az önkormányzati választáson a főpolgármesteri székért, a hét közepén Vitézy Dávid is döntött, ő is elindul…..
Nagylélekzetű elemzésében azt írja Horváth András, hogy az új csillag Magyar Péternek nincs egyetlen önálló gondolata, egyetlen önálló javaslata. Bár a rendszer belső köreiből érkezik, nem mond se a NER-ről, se annak meghaladásáról semmi olyasmit, amit a hagyományosan "ellenzéki" politikusok ne…..
Az Erzsébetvárosi Lokálpatrióták és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közösen emlékezett meg a nemzeti ünnepünkről. A videó ITT nézhető meg.  A Lokálpatrióták Erzsébet Városért Egyesület azért alakult, hogy az ÖN-KORMÁNYZÁS eredeti jelentését visszaadja. Választási szövetségesünk, a Szolidaritás…..
Ha az ember él valahol, és pláne, ha beszélnie is kell a helybeliekkel, előbb-utóbb fölcsipeget pár szót (mint csigere=előre, obo=kőrakás a hegyen, tőszámok stb.) amelyeket a megfelelő időpontban bevetve átlendülhet a kommunikációs nehézségeken. Legelőször persze többnyire káromkodni tanul meg az…..
Dr. Szegő Tamás, Erzsébetváros posztumusz díszpolgára, a MÚOSZ egykori főtitkára emlékére Erzsébetváros Önkormányzata táblát állít azon a házon, ahol haláláig lakott. A tábla avatása 2024. március 13-án 15 órakor lesz az Erzsébet krt. 44/46 sz. ház Dob utca felöli oldalánál. Még sokan emlékszünk…..
A Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület és a Szolidaritás Mozgalom megállapodott abban, hogy a 2024. évi önkormányzati választáson közösen indul Erzsébetvárosban. Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak a fontosak. Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél…..
13 ezerért sem kellettek senkinek a külügy által 10 millióért vásárolt lélegeztetőgépek. (HVG)  Anno gondosan a fejünkbe verték, hogy abban a fránya kapitalizmusban az árak a termékszolgáltatás stb. értéke körül ingadoznak, és ez az ún. piaci anarchia. Ezzel szemben nálunk a központi irányítás…..
Kezdődik a Kéthly Anna tér felújítása. (erzsebetvaros.net)  Tényleg kitört a limbó térfelújítási láz, a Klauzál tér után pár napja a jómunkás emberek nekikezdtek a Kéthly Anna tér rendbetételének is. Most bontanak, majd fákat ültetnek és a kerítésén kívüli zúzalékos sávot is zöldíteni fogják. Lesz…..
Kína védelmi megállapodást kötött Magyarországgal. (VG) Magyarország az átfogó stratégiai együttműködés fejlesztésére törekszik Kínával, amely felajánlotta, hogy "közbiztonsági kérdésekben" is támogatja Magyarországot. A NATO leendő helyettesítőjeként fellépő Kína szerint a kötendő biztonsági…..
Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról.Püspökként marad az egyháznál. (Telex)  Kicsit megkésve, kicsit vakaródzva, nem kicsit magyarázkodva, de Balog Zoltán pénteken lemondott lelkészi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy — Novák tanácsadójaként és mentoraként — nyakig benne volt a…..
Novák Katalin után Varga Judit is lemondott (Index)  Az Európa leghímsovinisztább kormányát vezető Magyarbasinak egy csapásra sikerült megszabadulnia mindkét olyan nőtől, akiket afféle fügefalevélként valaha is ún. pozíció- ba emelt. A rendszer stabil; efféle álcákra már semmi szükség. A jelentős…..
A látványtervek szerint ilyen lesz a felújított Klauzál tér. (444.hu)  Még január közepén jött a hír, hogy szorgos kezek nekikezdtek a Klauzál tér fel- ill. megújításának. Az enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint a mintegy 672 millió forintba kerülő beruházás során megújul a játszótér, lesz…..
Véderdő-mizéria: kiderült, hogy nem az iskola,hanem három foci edzőpálya miatt vágatná ki az erdőt a püspök.  (szeged.hu)  Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök hibátlanul ismerte fel a helyes élet- és szerve- zetvezetés talpkövét: azt, hogy külön kell válogatnunk a fontos dolgokat a…..
A római magyar követség közelében falra festették a Budapesten fogva tartott antifa-aktivistát. (Telex)  Ilaria Salis olasz tanárnőt azzal vádoljuk, hogy egyik fő szervezője volt tavaly a kitörésnapi utcai támadásoknak. Ő minden vádat tagad. Carmen Giorgio három hónapig volt I.S. cel- latársa…..
Kettévágják a MÁV-ot, mert mai formájában nem tud tovább működni. (Telex)  Amikor a '90-es évek elején feltűnt az MDF-ben ifj. Gagyi Pálffy András, a nagy érces geológus kicsiny fiacskája, az Antall-kormány a Recski Ércbánya Vállalatot vágta ketté. Az úgymond "életképes" részekből (a mélyszint…..
Az Operaház főigazgatója egy Mészáros nevű szereplőt húzatott ki egy szövegkönyvből, de egy Bajnait vagy egy zajongó márkit is kiszedetne. (Telex)  Ebből a történetből csak két dolog látszik bizonyosnak. Az egyik, hogy minden máshogy volt — Ókovács szerint nem úgy, ahogy azt Tarnóczi Jakab meséli,…..
Veszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak Erzsébetvárosban. (HVG)  Olyan egy hete történt, hogy nekikezdtek a Klauzál tér felújításának, rendbetételének. Emiatt a Heti Betevő új helyszínen, a Csányi utca 6. szám alatti foghíjtelken tudta csak folytatni vasárnapi ételosztásait.…..
Térfelújítási láz tört ki mindenfelé. A szomszédban az elmúlt napokban fejeződött be Józsefváros legnagyobb terének, a Horváth Mihály térnek a felújítása, nálunk pedig — pár hónappal az önkoris választás előtt — nekikezdtek a Klauzál tér rendbetételének. Látványterv Jelenleg a kivitelező…..
Két hétre Október 7. térre nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti teret. (24.hu)  A Hamász terroristái által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére két hétre jelképesen Október 7. térnek nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret vasárnap. A megemlékezést és a…..