Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moonquake

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JUnit tesztelünk és átszövő vonatkozásoka szövünk az első védésbe. Ha az elmúlt laborokon a védésed keretében az eredetileg C++-ból átírt humán genomos első védést áttetted Maven projektbe, akkor ma azzal kezdheted a munkát Ha nem, akkor kérd el attól a Maven…..
Múlt hét szerdától elérhető a git repó a SF-on, most már át is szerveztem: egy "Helló, Világ!" szintű Google Protobuf kommunikációs osztályt formálisan betettem a Maven projektbe (lásd a pom.xml-t). Ez lesz az alapja a YANonymous Construct és a YANonymous Puzzle közötti…..
Moonquake 2013.11.19 04:20:53
Védésemhez:
Tovább fejtegetjük a beágyazott és a külön csomópontos binfa progikat.
Véleményem szerint a külön csomópontos verzió gyorsabb, és kevesebb "szemetet" termel, kímélve ezzel a memória-használatunkat.

A heap memóriában zajlik ugye a szemétgyűjtés (GC), ami azt jelenti, hogy amelyik objektumra már nincs referencia azt törli onnan, memóriát szabadítva fel ezzel.

Jconsole-on a memória fülön, heap blokkban balról jobbra az oszlopok és jelentésük:

Eden Space:
A memória-terület,amiben a legtöbb objektum elhelyezkedik,amíg el nem öregszik (=át nem helyeződik a másik generációba)
vagy nem törli a GC.

Survivor Space vagy Young Generation: (GC/ PS Scavenge takarítja)
A memória-terület,amiben azok az objektumok vannak, amik túlélték a GC (szemétgyűjtő) munkáját.

Tenured Space vagy Old Generation: (GC/ PS MarkSweep takarítja)
A memória terület,amiben azok az objektumok vannak, amik már eltöltöttek némi időt a Survivor Space-ben.

Képeim:
Eredeti verzió:
kepfeltoltes.hu/131119/eeeee_www.kepfeltoltes.hu_.png

Külön csomópontos verzió:
kepfeltoltes.hu/131119/kkkk_www.kepfeltoltes.hu_.png

Képeimen látszik, hogy abban a pillanatban, hogy lefutottak a programjaink, az eredeti beágyazott csomópontos verzió mintegy 130 MB-al több ramot használ (lsd: Used utáni szám), tehát a szemétgyűjtés hatásosabban zajlik le a külön csomópontos verzióban.
Ennek oka ha jól értelmezem a GC működését az, hogy a külön csomópont hamarabb törlődik, mert hamarabb szűnik meg a rá mutató referencia.

Leírás a GC-ről, a Jconsole-ról, a Heap részeiről, stb:
docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/guide/management/jconsole.html
"MORPHEUS: This is the Construct. It is our loading program.  We can load anything from clothes, to weapons, to training simulations. Anything we need."http://www.imsdb.com/scripts/Matrix,-The.html YANonymous = YANA (You Are Not Alone)  + Anonymous = You Are Not Anonymous Az app…..
"Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap át kell írni a régi meséket Ó, mondd, te kit választanál? Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot Mondd, te kit választanál?" István a király Az első laborfeladat (szept. 23): a…..