Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macska_fogó

401 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesünk volt idén a egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptunk eddig…..
Immáron tizedik alkalommal kerül megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, amelynek célja, hogy az év végi tűzijáték és petárdázás miatt elszökött kutyákat, macskákat, házi- és vadállatokat minél hamarabb hazajuttassuk, vagy biztonságba helyezzük. A főszervező, Pintér Attila írása...
Immáron tizedszer szervezzük meg azt az egyedülálló összefogást, ami a szilveszteri petárdázás miatt elszökő állatok hazajuttatását tűzi ki célul, vagyis a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet. Ennyi idő alatt ez a kezdeményezés lett a legsokoldalúbb, legösszeszedettebb, a legtöbb állatmentőt fogja…..
Mirella másfél hónapja kért tőlem segítséget azért, mert a cicája, Nyafi rendszeresen megtámadta, ő pedig érthető okokból emiatt kétségbe esett. Többször beszéltünk ez idő alatt, és mostanra a kapcsolatuk helyrejött, és elmúltak a támadások is. De hogyan sikerült mindez? Az első részben Nyafit és a…..
Lucifer idős és félős cica volt, amikor hozzám került, tehát esélytelen a gazdisodásra. Mégis gazdis lett, de most sajnos elment a Cicamennyországba.....
Fanni három cica összeszoktatásában kért tőlem segítséget, és viszonylag rövid idő, másfél hónap alatt már el is érte ezt! A beszélgetésünk kivonatából te is megtudhatod, hogyan tette ezt meg, érdemes ezért végigolvasni!..
A Macskák világnapja alkalmából folytatom a furcsa, meghökkentő, de mindenképpen vicces helyeken pihengető cicák sorozatot, ismét kilencet mutatok be. Hogy lesz-e folytatás, az rajtatok is múlik: írjátok meg, melyik a kedvencetek! Mindenki találta már furcsa helyen a cicáját, ugye? Most ezekből…..
Juttass haza! RIP 2022/23 2022.12.31 23:46:11
Itt vannak a 2022/23 szilvesztere alatt és után azok a kutyák és macskák, akiket már nem tudtunk megmenteni, nem élték túl az ünnepet. Legyen nekik könnyű a föld!..
Hétfőn volt az Önkéntesség világnapja, ennek kapcsán pedig idén egy rövid sorozatot indítottunk több csatornán, hogy eloszlassunk pár tévhitet az állatvédőkről, itt pedig összefoglaljuk az összes témát. Kik tehát az állatvédők? Mit csinálnak, mit tehetnek meg és mit nem? Ki finanszírozza őket, miért…..
Sokféle módon tudtok segíteni nekünk, a kilencedik éve szerveződő Szilveszteri Állatmentő Ügyelet csapatának, és így a szilveszter után tömegesen elrohanó kutyákon. Egészen pontosan 9 feladatot mutatunk be, amikkel tudsz segíteni, ha szeretnél. Ezek között vannak állatmentési, szervezési és…..
 Akinek van cicája, az pontosan tudja, hogy minden helyet szeretnek elfoglalni, de leginkább azokat, amiket nem szabad, vagy legalább is nem nekik van fenntartva. Most ezek közül hoztam nektek kilenc érdekes, meghökkentő vagy vicces, de mindenképpen cuki képet. A te cicád milyen furcsa helyre…..
A 9 éves cicás blogot ünnepelve korábban már leírtam, mit ne tegyél meg semmiképpen a cicáddal, most pedig arról írok, mi az, amit mindenképpen meg kell tenned, ha jó gazdi szeretnél lenni, és boldog cicát szeretnél.Macskát vagy macskákat tartani hatalmas boldogság, de bizony kötelesség és…..
Ma van a zene világnapja, én pedig még korábban érdekes kérdést kaptam egy interjún: szeretik-e a cicák a zenét? És ha igen, akkor milyen zenét szeretnek inkább? Elgondolkoztam ezen és utánanéztem, voltak-e ilyen jellegű kutatások, illetve titeket is megkérdeztelek erről. Sőt, akár te is…..
9 éve indítottam az oldalam, ahol gazdiknak segítek a macskáik viselkedését megérteni, és sokszor meg is változtatni. Sokszor adok tanácsokat ahhoz, hogy mit csinálj gazdiként a cicáddal, de most kilenc pontba szedtem össze, hogy mik azok, amiket semmiképpen se tegyél meg vele! A macskákról sokan…..
Korábban megkérdeztem ezt a Facebook-oldalon, mert kíváncsi voltam a ti véleményetekre is, és mert mostanában többször találkozom azzal a problémával, hogy befogadtok egy második cicát, ami az elvárt öröm helyett bonyodalmakat okot. Ezért most az én véleményem mondom el erről a problémáról, és…..
Folytatódik az egyik legtöbbeteket érdeklő téma, vagyis hogy mit csinálj, ha a cicád almon kívül pisil. Leginkább figyeljetek a cicátokra, elsőként zárjátok ki az orvosi problémákat, és utána fogadjatok meg pár tanácsot a lentiekből...
Macska_fogó 2022.06.23 20:40:01
@Kacija: gratulálok, és örülök, hogy megtaláltad a megoldást, és köszönöm hogy ilyen kitartóan kerested és megosztottad velünk, jó ezt olvasni :)
Röviden: nem. Hosszabban kifejtve, hogy igen, de nem abba, és az nem betegség. Ha sikerült eléggé összezavarnom téged, akkor most gyorsan és röviden kifejtem, mire gondolok...
Arról már korábban írtam a blogban, hogy a cicáink szeretnek minket, de azt miből látod, ha például egy nyaralás után, amire nem vitted el a kedvenced, hiányoztál neki? Hol van az a határ, ahol már szakemberhez kell fordulnod, mert a cicád viselkedése megkívánja?..
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Macska_fogó 2021.05.19 15:18:09
@Nátha ellen bálna: a nem evés súlyos dolog, mindenképpen akkor orvosi segítség kell, ha huzamosabb ideig nem eszik, akkor pedig etetni kell, mert a hosszú koplalástól lesz beteg. Jobbulást neki!
A harmadik cica kapcsán gratulálok, és drukkolok, hogy minél hamarabb feloldódjon. Csak így tovább! :)
Macska_fogó 2021.08.25 17:35:55
@R.e.k.a: Szia Réka!
Legelőször is türelemmel, mert ehhez idő kell. Az nagyon jó, hogy odavitted az egyik cica takaróját, de ne a másik fekhelyébe tedd, hanem inkább a tálja alá. Az első időben zárd külön őket, és fokozatosan szoktasd őket össze, etetés előtt engedd össze őket csak eleinte. Erről még többet a blogban is olvashatsz: szeretemacicamat.blog.hu/2014/06/03/uj_cica_osszeszoktatasa_masik_macskaval
A cicák fájdalmukban is dorombolnak? Meg tudják ízlelni a szagokat? Miért örülj, ha rád pislog, vagy előtted mosakszik? Ezt is megtudhatod, és még más érdekességet is a cicádról, ha elolvasod a cikket!   ..
Az elmúlt napok történései miatt többen kérdeztétek, mit javaslok, ha nektek is hirtelen el kell hagyni az otthonotok, hogyan tudjátok a leggyorsabban magatokkal vinni a cicátok? Ez most nagyon aktuális, hiszen a szomszéd országból hozzánk is menekülnek a háború elől, és ugyan minket egyelőre ez nem…..
A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesei minden évben azon dolgoznak, hogy minél több kutya jusson haza azok közül, akik a tűzijátékok és petárdázások miatt elszöktek félelmükben. Most néhány olyan szerencsés hazakerülést mutatunk meg, ami közvetlenül az Ügyelet koordinátorainak vagy…..
Ezt a cikket leginkább azoknak írtam, akik szerint a tűzijáték rendben van, "joguk van évente egyszer jól érezni magukat", "évente egyszer ki lehet bírni", és "nem igaz, hogy egyetlen éjszakán nem lehet vigyázni a kutyára". Nekik akarom megmutatni, hogy ezek a kifogások mennyire hazug állítások, és…..
Macska_fogó 2022.01.06 12:37:07
@lenörd hofstadter: értetlenekkel nem vitatkozom. Mivel képtelen vagy 2 mondatot elolvasni és értelmezni, és masszívan sértegetsz mindenkit, inkább kitiltalak :D
Juttass haza! RIP 2021/22 2021.12.31 14:18:30
Ebben a blogbejegyzésben fognak szerepelni azok az állatok, akiken már nem tudtunk segíteni. Akik meghaltak az év végi bulizásban. Nyugodjanak békében!..
Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet főszervezője nyolcadik éve próbálja több száz önkéntessel együtt hazajuttatni az év végi tűzijátékok miatt elszökő kutyákat is macskákat, hozzájuk minden évben 800-1000 állatot jelentenek be pár nap alatt. Az ő meglátásait és tanácsait olvashatjátok…..