Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macska_fogó

538 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alomhasználat (vagy éppen nem használat) miatt sokszor kerestek meg, emellett sok nem macskatartó ember hozza fel azt kifogásként, hogy azért nincs macskája, mert az alom koszos, büdös, és ráadásul mint újabban kiderült, nem környezetbarát. Hiszen a használt macskaalmot általában műanyag zacskóba…..
Itt a nyár, és vele a tikkasztó forróság: a szabadban, a házban és a lakásban is. Ez nem csak minket, embereket visel meg, hanem kis kedvenceinket is. Ezért adok pár tanácsot, mire figyelj, és miket csinálj, hogy a cicádnak is kellemes legyen a nyár, eleget igyon és ne melegedjen túl!..
Matuka, a leukós kóbor kiscica történetének utolsó részében ígértem nektek még egy posztot róla, illetve arról, hogy Szilvi és én hogyan gondoljuk és hogyan éljük meg az ilyen, nehezen feldogozható, nehéz sorsú cicák mentését. Szilvi őszinte vallomása után, amit érdemes mindenkinek elolvasni - aki…..
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó..
Macska_fogó 2019.06.16 17:16:44
@Moncsa Moncsa: egy ilyen kicsi, fiatal cicánál, aki ráadásul sérült is, ez mindig kétesélyes. Neki sajnos nem sikerült, de te legalább abban a pár napban megadtad neki azt a törődést, amit sok cica egész életében nem kap meg az utcán. Oltást ilyen korban és állapotban még nem kaphat, és véleményem szerint te mindent megtettél, ami emberileg lehetséges, és segítettél neki az utolsó napjaiban.
Macska_fogó 2019.06.16 17:20:11
@Attila88: felelőtlen házi szaporításban nem tudok segíteni, a kérdéseddel fordulj inkább állatorvoshoz, és ivartalanítsd mielőbb a mamacicát!

szeretemacicamat.blog.hu/2018/11/21/orokbefogadas_vagy_vasarlas
Macska_fogó 2019.06.16 17:24:26
@(B)andika: az ivartalanítás sok esetben megoldja az almon kívüli vizelést, ezért ezt javaslom első lépésnek. Az orvosnak is említsd meg a bepisilést, mert lehet egészségügyi oka is.
Ha ezek után is fenn áll a probléma, akkor át kell gondolnod, hogy mennyire jó a viszonya a másik két macskával, mert valószínűleg vannak problémák, amiket javítani kell. Ehhez azt javaslom, hogy olvasd át itt az "Ismered a cicád?" és a "Cicák összeszoktatása" címek alatti cikkeket:
szeretemacicamat.blog.hu/2017/03/27/minden_a_cicad_megnevelesehez
Szeretem a cicámat! Van másik! 2019.05.13 18:53:51
Mivel a múlt héten a közkedvelt Facebook spamnek érzékelte, és ezért letiltotta a 6 éve írt Szeretem a cicámat! blogom URL-jét, és egyetlen ellenőrzési kérésemre sem reagált eddig, ezért léptem, és úgy, kicsit másik címen folytatom. Tehát az eddigi szeretemacicamat.blog.hu helyett mostantól a…..
Matuka történetének utolsó részéhez érkeztünk. A leukós kölyökcicát Szilvi egy cicaházba vitte az előző részben, hogy ne tegye ki a többi macskáját a fertőzésnek. De…..
Matuka történetének utolsó részéhez érkeztünk. A leukós kölyökcicát Szilvi egy cicaházba vitte az előző részben, hogy ne tegye ki a többi macskáját a fertőzésnek. De Matuka ott magába fordult, nem evett, hiányzott neki a gazdi. Mivel fiatal kora miatt úgy gondolta mindenki, hogy a halálos vírus…..
Korábban már írtam erről, akkor nagy vihart kavart a kinti vagy benti tartás közti vita. Most titeket kérdeztelek meg a Facebookon, kinek benti és kinek kinti a cicája, és miért. Közel háromszázan szavaztatok, és sokan írtátok le a véleményetek is, amit köszönök! Most először a ti véleményeteken…..
Macska_fogó 2019.05.05 19:12:59
@Jutuska52: Szia! Forgalmas útra semmiképp se engedd ki, mert az életébe kerülhet! Ahogy fent is írtam, akár Lucky, akár a többi, utcáról mentett kóbor cica mind megszokta a kényelmes benti létet! Az első napokban biztos hogy nyávogni fog az ajtó előtt, de ezzel ne törődj. Mindjárt hozok pár cikket, amik segítenek a beszoktatás és a kutyával való összeszoktatás témában!
Macska_fogó 2019.05.05 19:15:16
@Jutuska52: szeretemacicamat.blog.hu/2017/03/27/minden_a_cicad_megnevelesehez

Az Új cica befogadása cím alatt találod a tanácsokat a beszoktatáshoz az új helyre, a Ha kutya is van cím alatt pedig a kutyával való összeszoktatásban segít. Sok sikert!
Ebben a részben Szilvi, Matuka, az utcán talált, leukós kiscica befogadója kénytelen egy olyan döntést meghozni, amit nem kellene egy gazdinak sem. Mivel a leukózis fertőző a többi, egészséges macskára egy olyan cicamenhelyre viszi el, ahol a hozzá hasonlóan beteg cicákkal lehet együtt. De mit szól…..
Ebben a részben Szilvi, Matuka, az utcán talált, leukós kiscica befogadója kénytelen egy olyan döntést meghozni, amit nem kellene egy gazdinak sem. Mivel a leukózis fertőző a többi, egészséges macskára…..
Matukáról, az utcán talált kiscicáról kiderült nemrég, hogy leukózisa van. Egy egy gyógyíthatatlan, halálos betegség. Tud-e küzdeni ellene Matuka?  Írta Véghné Cs. Szilvia. IX. fejezet – A baj nem jár egyedül, avagy az orvosokat jobban ismerem már, mint saját magamat..
Matukáról, az utcán talált kiscicáról kiderült nemrég, hogy leukózisa van. Egy egy gyógyíthatatlan, halálos betegség. Tud-e küzdeni ellene Matuka?  Írta Véghné Cs.…..
Folytatódik a "Hogyan szocializáljunk macskát" sorozat! Kutyát, macskát, esetleg félős cicát akarsz befogadni? Akkor kiemelten fontos, hogy jól átgondolt döntést hozz. Hogy miért? Sorolom az okokat. Előre szólok, hogy keményebb hangvételű ez az írás, mint amit megszokhattál…..
Macska_fogó 2013.10.01 20:20:51
@Kekeckokec: Hú, hát ez nagyon izgalmas téma, köszönöm, hogy felhoztad! Hamarosan szentelni fogok neki egy egész bejegyzést, mert bizonyára nem egyedül vagy ezzel a problémával. Annyit azért most is elmondok, hogy mint általában, nem a cicának kell változnia, hanem az embereknek, a gazdiknak, nektek kell kicsit máshogy gondolkodni, és nyitni a másik felé.
Addig is viszont örülnék neki, több részletet megosztanál velem, akár privát üzenetben is. Érdekelne, hogy miért nem kedveled a macskákat, most hogy viszonyulsz hozzá, van-e valami konfliktusforrás akár a cicával, akár a pároddal emiatt, és ha igen, most hogyan próbáljátok megoldani. Kiveszed-e a részed a macska gondozásából, vagy ez teljes egészében a párod feladata? Vagy bármi, amit még fontosnak tartasz. Nem ítélkezni akarok, csak minél jobban megérteni a helyzetet, hogy segíteni tudjak. Köszönöm!
Macska_fogó 2013.10.01 23:27:04
@Kekeckokec: köszönöm, hogy leírtad!
Legelőször arra szeretnék reagálni, hogy én sehol sem írtam azt, hogy gyerek MELLÉ nem ajánlom a macskát! Semmi gond nincs azzal, ha a gyerek megtanulja akár már egészen kiskorában, hogyan bánjon a macskával. Azok a tévhitek sem állják meg a helyüket, hogy kisgyerek mellett nem lehet cicát tartani. Én azt írtam, hogy gyereknek ne adjunk cicát, tehát ne várjuk azt el, hogy a gyerek gondozza, nevelje, feleljen érte! Mert erre egy gyerek még nem képes, ezért vagyunk mi a felnőttek.
A kutya elvesztését megértem, én is hasonló cipőben voltam anno. Még gyerekként volt egy kutyám, akivel együtt nőttem fel. Utána évekig semmilyen állatot nem akartam. Macskát főleg nem, mert önző és hálátlan állatnak tartottam. Aztán 12 éve úgy esett, hogy hozzám került 4 kiscica: vagy vízbe fojtották volna őket, vagy felnevelem mindet. Utóbbi lett, és nem bántam meg, azóta teljesen megváltozott a véleményem a macskákról. A lényeg az, hogy máshogyan kell rájuk tekinteni, mint egy kutyára. A macska alapvetően magányos állat, emiatt nehezebben nevelhető és "idomítható", de ő is tud hűséges és szeretetteljes lenni.
Az étkezőasztalról evést én is tiltom a macskáimnak, ez rendben is van.
Neked azt tanácsolnám, hogy próbáld te is meglátni azokat a tulajdonságokat a cicában, amiket a párod szeret benne. Mert végtére is együtt laksz te vele, és nem lehet jó olyan valakivel együtt élni - még ha az egy macska is -, akit nem kedvelsz. Kérdezd meg a párod, mit szeret benne, mert számára ez nyilván fontos, és nyilván neki is jól esne, ha nyitnál kicsit ebbe az irányba. Etesd rendszeresen te is, ezzel a legtöbb macskát meg lehet nyerni, és talán te is megtapasztalod, mit kedvel a cicában a párod. Én legalább is így tennék.
Macska_fogó 2019.03.24 20:25:06
@Annamária Lázár: Ez nagyon kevés információ. Nőstény vagy kandúr macskáról van szó? Mikor volt az ivartalanítás? Pontosan mit értesz a tipikus jelek alatt?
De találgatás helyett én azt javaslom, hogy vidd vissza az állatorvoshoz.
Az előző részben kiderült az ivartalanítás során, hogy Matuka leukózisos, így gyógyíthatatlan beteg. A műtét megtörtént, de Matuka nehezen ébred... Felébred-e, és ha igen, mi lesz vele…..
Az előző részben kiderült az ivartalanítás során, hogy Matuka leukózisos, így gyógyíthatatlan beteg. A műtét megtörtént, de Matuka nehezen ébred... Felébred-e, és ha igen, mi lesz vele utána? Véghné Cs. Szilvia írása...
Szeretem a cicámat! Matuka beteg! 2019.03.10 15:26:42
Folytatódik Matuka, a kóbor cica története, és olyan dolog derül ki, ami kihat egész további életére. Véghné Cs. Szilvia írása. VII. fejezet – Kezdődnek a problémák, avagy…..
Szeretem a cicámat! Matuka beteg! 2019.03.10 15:26:42
Folytatódik Matuka, a kóbor cica története, és olyan dolog derül ki, ami kihat egész további életére. Véghné Cs. Szilvia írása. VII. fejezet – Kezdődnek a problémák, avagy először járok az orvosnál Másnap előkerült a fű színű valami, amibe, mire észbe kaptam ismét benne voltam! Hát ez óriási!…..
Nehezen tudom megemészteni a tegnapi napot. Igazából még azt sem értem, hogy miért akart elvinni és ott hagyni valahol. Nem szeret engem? Pedig nagyon sokszor hallottam Anyától, hogy „De szeretlek kicsi Matukám!” Matuka igaz története folytatódik, írta Véghné Cs. Szilvia...
Nehezen tudom megemészteni a tegnapi napot. Igazából még azt sem értem, hogy miért akart elvinni és ott hagyni valahol. Nem szeret engem? Pedig nagyon sokszor hallottam Anyától, hogy „De szeretlek kicsi Matukám!”…..
V. fejezet – Mindenkinek van barátja. Bízhatok benned? Anyának van egy barátnője, neki is van neve! Katinak szólítja. Minden este látom, itt van Anyánál. Biztosan nagyon jóban vannak, mert nagyon kedves a hangjuk mikor…..
V. fejezet – Mindenkinek van barátja. Bízhatok benned? Anyának van egy barátnője, neki is van neve! Katinak szólítja. Minden este látom, itt van Anyánál. Biztosan nagyon jóban vannak, mert nagyon kedves a hangjuk mikor beszélgetnek. Vele még kicsit bizalmatlan vagyok, ő nem simizhet meg még engem,…..
Több, mint egy hónap telt el szilveszter óta. A kutyád akkor veszett el, és még nincs meg? Ne add fel, még mindig hazajuthat! Ezeknek a kutyáknak a története adjon erőt!..
Ebben a bejegyzésben összeszedtem nektek, hogy eddig milyen nálam vendégeskedő cicáról vezettem naplót, amiben ti is láttátok, hogyan változtak meg. Egy ilyen napló több okból is hasznos, és hasonló helyzetben javaslom nektek is a használatát. Egyrészt én is vissza tudom nézni, honnan indultunk, és…..
Macska_fogó 2018.10.27 17:40:07
@candy747: Én a helyedben becsapdáznám és visszavinném. Saját tapasztalatom, nekem is volt utcáról befogadott cicám, aki először ki akart menni, és volt hogy ki is szökött. De ha a cica jól érzi magát a lakásban, van saját kuckója, tud eleget mozogni és "tévézhet", jól fogja magát érezni.
Macska_fogó 2019.01.18 15:57:03
@Albert Varga: Ha egyébként a cica kiegyensúlyozott, akkor az ilyen rossz élményeket hamar elfelejti. Ha nem, akkor nem elég kiegyensúlyozott és nem érzi magát biztonságban. Hol szokott lenni a cica inkább, elbújik vagy elől van? Van-e rendszer az életében? Például az etetés ugyanakkor, ugyanott van-e? Mennyire játékos? Itt találsz segítséget a beszoktatáshoz: www.facebook.com/szeretemacicamat/photos/a.218598801538660/2091992980865890/?type=3&theater
IV. fejezet – Szilveszter, avagy be kéne tiltani a tűzijátékot Képzeljétek, már egészen jóban voltunk, mikor valami iszonyatos durrogást hallottam! Én úgy megijedtem, hogy Kosztos barátommal csak…..
IV. fejezet – Szilveszter, avagy be kéne tiltani a tűzijátékot Képzeljétek, már egészen jóban voltunk, mikor valami iszonyatos durrogást hallottam! Én úgy megijedtem, hogy Kosztos barátommal csak futottunk, futottunk… el is veszítettem szem elől a barátomat menekülés közben. Írta Véghné Cs.…..