Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wuff

0 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
Wuff 2010.03.09 22:21:52
@panelburzsuj:
Tegnap kérdezted, hogy miért írtam Mesterházyra, hogy gazdasági programja kőkomcsi. Kicsit off, de Gyurcsánnyal azért össze lehet vetni, így ide is kapcsolódik.

Nos kezdjük Gyurcsánnyal. Neki még ott volt a megboldogult SZDSZ, ami ráerőltetett egy neolib programot. Szinte nem is létezett az MSZP. Persze ehhez Gyurcsány jó partner volt, a kis háziállatával Kókával együtt. A Gyurcsány-féle MSZP-nek se koncepciója, se programja nem volt, így megpróbálta a baloldaliságot - nevezhetjük szociáldemagógiának is - összehozni a gazdasági szélsőjobbal, amiből működésképtelen, öszvér megoldások születtek. Namost Mesterházy ehhez képest visszatért a klasszikus baloldali lózungokhoz: temetési segély, a saját maguk által bevezetett ingatlanadó ellenzése, a saját maguk által eltörölt távhőtámogatás visszacsempészése az áfacsökkentéssel, a gázárnövelés megakadályozása, holott ez eddig nem volt fontos, az általuk bevezetett, majd eltörölt 13. havi nyugdíj részbeni visszaállítása. Szóval ezért mondom, hogy Mesterházy a legősibb szoci vonalat vinné tovább, ami lényegében ide juttatta az országot.

Gyurcsány szónoki teljesítményéről csak annyit, hogy szónoknak ugyan csapnivaló, ellenben sikerült azt elérnie, hogy sokan megváltóként tekintsenek rá, ami nem kis teljesítmény. Ezek közül az emberek közül pedig még most is nagy táborral rendelkezik, azaz szerintem egy Gyurcsány Párt most több szavazatot kapna, mint az MSZP, ha külön indulnának.
Wuff 2010.03.09 22:32:31
@panelburzsuj: Jó. De ez csak definíciós kérdés.
Wuff 2010.03.09 22:52:11
@panelburzsuj: Teljesen jogos. Mondjuk én egy kicsit máshogy definiálnám, de asszem a lényeg ugyanaz.
A magyar választási rendszerben az egyéni választókerületekben leadott voks mellett a szavazók pártok területi listái közül is választhatnak. Az egyes területek – 19 megye és Budapest – lakosságszáma itt eleve jelentősen eltér, ezért értelemszerűen eltérő számú…..
Wuff 2010.02.26 10:26:19
@Az évek meg a rutin: Milyen második forduló? Gyakorlatilag nem lesz második forduló.
Wuff 2010.02.26 10:30:17
@Kono: Azért van esélye. Ha az egyénieket és a területieket behúzza, meglehet.
Wuff 2010.02.26 10:31:36
@Az évek meg a rutin: 2006-ban is jó része eldőlt. Most erre még nagyobb az esély.
Piroslap Komoly bajban a Jobbik 2010.02.25 09:35:00
A párt komoly problémával küzd a fővárosban. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a párt az V., VI., VII., VIII., XIII. kerületben illetve az újbudai 15 és 17 választókerületben, valamint a ferencvárosi 12. körzetben nem tudja összegyűjteni az induláshoz szükséges…..
Wuff 2010.02.25 15:20:15
@dtk74: Láttál-e megvalósítható programot valaha is?
Wuff 2010.02.25 15:29:07
@dtk74: Na ez az. És fogsz-e valaha látni? Nem. A programoknak nem ez a céljuk, hanem az, hogy minél több x-et lehessen szerezni velük a választás napján.
Wuff 2010.02.25 15:35:51
@AnnaKarenina:
1. Jobbiknak nem lesz többsége a parlementben, tehát az a felvetés, hogy mit tudnak ellenzékből elérni - hacsak nem lépnek koalícióra - eleve értelmetlen.
2. Alkotmány módosítható 2/3-os többséggel, így a visszahívhatóság is.
3. A Jobbiknak 2/3-a még annyira sem lesz.
4. A visszahívhatóság nem ellentétes a parlamenti demokráciával: megteremthető megfelelő korlátok és jogi szabályozás mellett.
5. A képviselők felelőtlenségével egyébként is kezdeni kellene valamit, persze erre nincs esély. Nem Bibók ülnek ugyanis a parlamentben.
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Wuff 2010.02.23 14:50:26
@Platon:
Szerintem nem. A tagadás önmagában megalapozza a méltóság sérelmét.
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
Zoltán szomszéd kiakadt. Felhúzta magát. Mert mostanában a frusztráció a panellakókon van levezetve. Levelet írt nekem, én meg vendégposztként, idézőjel nélkül teszem ki a szöveget. A végén pedig egy akkora szociálpszichológiai következtetést vonok le, mint hat darab Hankiss…..
Wuff 2010.02.18 22:51:50
@heldente:
Néhány alapvető kérdés:
- új-e a családi ház;
- milyen téglából épült a családi ház;
- szigetelt-e;
- ablakok milyenek;
- hány fokot tartasz;
- milyen a kazán hatásfoka;
- hány GJ-t használsz fel egy hónapban (vagy földgáz m3-t)?

És ezek után: mennyi annak a bekerülési költsége, hogy olcsóbb legyen a fűtés? Következő kérdés: mi van azokkal, akik a kilencvenes években vagy korábban építettek családi házat, amikor még nem volt elérhető az új hőszigetelési technológia? Olcsóbb-e fajlagosan egy panelt szigetelni (és egyedi mérésűvé tenni az egyes lakásokat), mint egy családi házat? Mi van az ÁFA-hatással, és a gázártámogatás megszűnésével?

Meg még ezer kérdés, és utána akkor össze lehet hasonlítani a kettőt. Családi ház fűtése lehet olcsóbb, persze, csak annak olyan szép beruházási költsége van, ami lényegében soha nem térül meg.
Varánusz Bokros Lajos azt üzente 2010.02.18 08:00:00
Bokros Lajos azt üzente:Elfogyott már a türelme!Másodszor már nem üzeni, köd utána, el fog menni,Éljen a vélemény-szabadság,Éljen Bokros Laja!Nemzetmentő Lajosnál betelt a pohár. Az MDF és Dávid Ibolya egyetlen és féltve őrzött választási árucikke úgy látja, elég ebből a…..
Wuff 2010.02.18 15:19:12
@Lord_M_: Volt sürgős beteg, akit előre engedtek. Egy lány, aki napszúrást kapott. Neki még vizitdíjat sem kellett fizetnie, mert sürgősségi volt a dolog. Mikor rákérdeztem az orvosnál, hogy a 40 fokos láz mégis mi, a válasz az volt, hogy így jártam, engem nem mentő hozott be. :)
Wuff 2010.02.18 15:29:10
@Sötét korom: Ha egy évben 21-szer mentél orvoshoz (ugyanolyan típusúhoz), akkor a teljes vizitdíjat visszakaphattad emlékeim szerint. Azaz, ha valaki túlhasználta az EÜ-t, visszakapta a pénzt, és még az igazán betegeket is fel tudta tartani.

Ezek a részletszabályok pont azok, ami miatt rossz/nem hatékony egy rendszer. Bokros és más "szakértők" azt nem látják, hogy milyen hatása lesz egy ilyen látszólag jó intézkedésnek, illetőleg, hogy mik a hátulütői.

Pl. fogmegtartó kezelés: Bokros fizetőssé tette anno. Két évre rá már a fél országnak rossz volt a foga, mert nem járt fogorvoshoz. Ez pedig plusz költséget rótt a költségvetésre (meg plusz terhet a fogorvosokra). Ha egy problémát egyszer alaposabban is megvizsgálnának, akkor rájönnének, hogy nem olyan egyszerű minden, mint ahogy látszik.
Wuff 2010.02.18 15:41:41
@Sötét korom: Nem nagyritkán, hanem nagyon gyakran. Csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy attól, hogy valami jónak látszik, még nem bizos, hogy az. Részleteiben ki nem dolgozott javaslat rosszabb, mintha semmit nem mondana.

Legyen ingatlanadó. Fasza. Ki tudja megmondani az ingatlan értékét, azaz az adóalapot? Senki. Meg tudják-e úgy írni a törvényt, hogy végre alkotmányos legyen? Kötve hiszem. Ismerik-e a hatását az ingatlanpiacra, építőiparra? Biztos, hogy nem.

Nem kijavítani kell a dolgokat, hanem eleve úgy bevezetni, hogy ésszerű legyen, megfelelő körültekintéssel. A kinyilatkoztatások kora elmúlt. Úgy 2000 évvel.
"Kinek adja?!"Anyukámnak muszáj volt válaszolnia az erőszakos fideszes aktivistának.Történt egyszer, hogy a Fidesz felszólította egy kampányban a saját híveit, hogy a választásig viseljék a kokárdájukat. Akkoriban mindenki figyelte a másikat. Kin van, kin nincs. A…..
Wuff 2010.02.18 12:07:57
@az igazi Sipi: Rettegek.
Wuff 2010.02.18 13:34:59
@az igazi Sipi: Melyik szakaszát sértette az adatvédelmi törvénynek egyébként?
tvblog BL-nézettség 2010.02.17 19:46:00
Azt hiszem, hogy a Bajnokok Ligája-meccs nézettsége nem okoz nagy meglepetést, esetleg annyiban, hogy a teljes lakosság körében nagyobb volt a sikere, mint a 18-49-es korosztályban, holott az ember a fiatalokat vélné sportra fogékonyabb rétegnek. Ez a feltevés egyébként igazolódott…..
Wuff 2010.02.18 09:38:57
@Pityesz: A tv2 ettől még full hülye, de az tényleg elég valószínű, hogy adni fogják a döntőt is.

@fttb, @sertésmájkrém,
@Veér Farkas: Itt az összehasonlítás az érdekes: ha még egy Grace klinika is lever egy nemzetközileg is jó meccset (meg valószínű, hogy még a Győzike is leverné), akkor az ország agyhalott. Persze, ez nyilvánvaló.
Nos itt is egy aranyos történet ami megtörtént, szemtanúja voltam, s mit ne mondjak igen elképedtem…A helyszín Budapest Határ-út, egy buszmegálló.. vártam a buszomat, hogy beérkezzen. Eközben a szomszédos megállóba beállt egy másik járat. Rengetegen voltak, éppen csak be…..
Wuff 2010.02.17 15:22:49
@bass.gitár: Mármint mi nem igaz így?
Wuff 2010.02.17 16:02:18
@bass.gitár: Na, pont nem a lényeget fogtad meg. A rendpárti és a szenzitív (itt: túlérzékeny, de még hosszasan lehetne részletezni, hogy mi is ez a hozzáállás) szembeállítása lett volna a lényeg. Azt meg, hogy mit csinálnék, nem lehet előre megmondani, csak akkor, ha már került az ember ilyen szituációba. Előre, szájhősként persze lehet mondani mindent, de valójában 100 emberből jó, ha 1 csinál valamit, melyre másik 96 helyesel anélkül, hogy tenne valamit.
Wuff 2010.02.17 16:38:22
@bass.gitár: Nem, ismeretlenenekkel nem kerülök szóváltásba, mert kedves és szeretetreméltó vagyok, valamint rohadtul nem érdekel, hogy mit mondanak. Persze az is lehet, hogy a kötekedő kedvűek felmérik az esélyeiket, és inkább más partnert választanak. :)
Vezetés közben pedig milliószor kellett más baromságait korrigálnom, de legfeljebb dühöngök magamban egy jót, kombinálva a duda használatával. Autóból nem szállok ki, úgysem érnék el vele semmit.
  2010 télutóján sem áll jobban a Fidesz a német nyelvű sajtóban, mint bármikor a korábbi választások előtt. A napokban sorra jelennek meg a Bajnai Gordont avagy Bokros Lajost dicsérő cikkek a Handelsblatt című német gazdasági lapban, valamint a jobboldali Die Presse és…..
Wuff 2010.02.16 15:17:56
@is: Talán a hülyenépszavazást nem kellett volna hülyetörvényeknek megelőzniük. Meg a hülyetörvényeket alkotó hülyepolitikusok alkudozásainak. És nem kellene a hülyetörvényeket reformként benyaló választópolgárok nyavalygásának követnie.

Mert, ha ezek vannak, akkor vannak hülyenépszavazások...
Wuff 2010.02.16 15:31:23
@kispufi: Az MSZP nem populista, hanem demagóg. Szociáldemagóg.
Sajnos nem tudok nem egyetérteni Gaál Csaba vg.hu-n az MDF belvillongások kapcsán megjelent jegyzetének summájával: Akármi lesz a vége, a Magyar Demokrata Fórum története senkit sem tölthet el majd büszkeséggel. Meghirdetett elvei oly gyakran kerültek ellentmondásba a…..
Wuff 2010.02.16 15:14:00
@Fedor: Euró 95-99-ig? Vagy ECU? Másrészt elegánsabb lett volna forintban megadni, mert az állampapírok elsődlegesen forint alapúak. De legelegánsabb a GDP arányos lett volna, amit mindenki használ.

Másfelől Bokros csak városi legenda. Mondhatni ugyan, hogy a liberális értelmiség mintaképe, egy félisten, de valójában azonban egyszerű, mint a faék. Érdemes végiggondolni, hogy miket csinált, és miket javasol most Nagy ördöngősség? Szakmai bravúr? Nem. Szimpla és kohézió nélküli gondolkodásmód. Az ugyanis nem érték, hogy bátor és őszinte.
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
Wuff 2010.02.16 11:40:22
@efde: A másik iskola nem megoldás. Minden héten egy másik iskola, csak mert senki sem akar foglalkozni vele? Egy jó verés. Az hiányzott neki.
Wuff 2010.02.16 12:30:28
@blacklord: Az az ultimate fegyver egy vitában, hogy "bebee nekem Phd-m van"? A másik: "nekem meg két Phd-m van". Komolyan mondom, óvoda.
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Wuff 2010.02.15 23:06:34
@nyomasek_bobo: Azért Győr-Mosonban nem lennék meglepve, ha több helyütt az MSZP nem férne be az első háromba. Ha miépes jelölt indul, még az is megelőzheti.
Wuff 2010.02.15 23:19:40
@Krogshöj: Nemzeti liberális. Bokros Lajossal. Hát, feláll a szőr a hátamon. :)
Lokális klímaváltozás Cédulák 2010.02.15 16:21:00
Kábé egy hete zajlik a kopogtatók gyűjtése. Tanulságos jelentések a frontvonalból, LMP-s aktivisták belső fórumáról minden további kommentár nélkül. „Volt egy idős nő aki szimpatizál velünk, ránk is szavazz, de a kopogtatót nem adja. Magyaráztam, hogy lehet az ő…..
Wuff 2010.02.15 21:48:27
@robinzone:
A posztra nem kívánok reagállni, mert
1. nem lehet más a politika;
2. az LMP gyakorlatilag nem létezik.

Viszont a bokrosos különvéleményed támogatom. Még értelmes emberek sem látják be, hogy Bokros olyan egyszerű, mint a faék, csak bátor volt egyszer, és azóta abból él.
Wuff 2010.02.15 21:52:49
@Roa: persze a reagálni egy l-lel :)
Wuff 2010.02.15 22:14:59
@ősirománszokás:
Csak megjegyezném, hogy a devizahitelállomány 2003-tól kezdett el növekedni, még csak nem is 2002-ben.
Míg a múlt héten egymásnak esett az RTL Klub és a TV2 azon, hogy ki nyerte a vasárnap estét, a Frizbi második adásáról nincs mit vitatkozni, Hajdú műsora fel sem került a 18-49 évesek TOP50-es listájára. Úgy látszik, hogy másodjára nem adtak esélyt a nézők Hajdú Péter TV2-s…..
Wuff 2010.02.15 15:44:56
@nyomasek_bobo: De. Csonthülyék. Bár Győzike után már mindent elhiszek.
Van-e 2.000.001 anti-demokrata szavazó? A Fidesz mostani gyűjtése hasonló szégyenfoltként fog bevonulni a történelembe, mint a kékcédulás választás.Egy antidemokratikus húzással megakadályozzák ugyanis a kisebb demokratikus pártok indulását, hogy bebetonozzák magukat a…..
Wuff 2010.02.11 10:45:15
@flugi_: A szalonképességet inkább nem fejtem ki, mert akkor eljutnék oda, hogy egyik párt sem szalonképes. :)

Viszont: A Fidesz-MDF átjárás szerintem már nem létező fogalom. Ajánlószelvény esetében Fidesz-LMP lehetőség, azonban ez mindenkinek saját SZUVERÉN DÖNTÉSE: ha szimpatikus valakinek az LMP, akkor neki fogja adni a cetlit még akkor is, ha a végén a Fideszre szavaz. Én is ismerek ilyet. Ugyanakkor, ha nem szimpatikus neki, akkor sem fogja nekik adni, ha egyébként a Fidesznek sem adja.

Tegyük fel, hogy egy fideszeshez nem jutnak el a Fidesz pártaktivistái, de az LMP-é igen (vagy előbb). Racionális várakozás az, hogy ekkor odaadja az LMP aktivistának az ajánlószelvényt, még akkor is, ha enm tetszik neki a párt? Szerintem nem. És pont ezért hülyeség a poszt, mivel megkérdőjelezi a választópolgárok szabad és egyéni döntését.
Wuff 2010.02.11 12:07:53
@Baracska Péter: Egy tök is értelmesebb Nálad. A szerző azért sír, mert olyan hülyének nézi az embereket, hogy annak adják az ajánlószelvényt, aki először beesik hozzájuk. Szerintem ez óvoda.

"Egy antidemokratikus húzással megakadályozzák ugyanis a kisebb demokratikus pártok indulását, hogy bebetonozzák magukat a hatalomba. [...] Az csak egy dolog, hogy szerintem az az ember, aki ilyenben segédkezik az egy undorító féreg (bár valószínűleg azt hiszi jót tesz szegény). "

A szerző ezután már csak igazolni próbája ezt az alaptézist. Nem fogadja el, hogy mindenki saját belátása és meggyőződése alapján FELELŐSEN tud dönteni. Magyarul először tök hülyének nézi a választót, utána pedig e hülye választók ajánlószelvényeire hajt. De látom, Te is hasonlóan gondolkodsz, és nem látsz tovább az orrodnál. Ha ez az LMP - márpedig remélem, hogy nem ez -, akkor tényleg egy szánalom.
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..
Azurák Csaba egyenesen beleütötte a magas labdákat Orbán Viktor arcába. De miért vállal be Orbán Viktor egy huszonötperces beszélgetést, ha egyetlen lehetősége, hogy fájdalmasan látványos módon kerülje az érdemi válaszokat? Főként miközben világosan látszik, társadalmi…..
Wuff 2010.02.10 14:55:50
@idelle: Mégis, hol élsz Te?

Adórendszer? Közkiadások szerkezete? Újraelosztás mértéke? Jogbiztonság? - Ezeket azért nem magamtól várhatom (persze remek ötleteim vannak), és mégis hozzájárulnak egy élhető országhoz.
  Az MSZP is unhatta saját, mérsékelt társadalmi elfogadottságú eredménykampányát, így (a nyugdíjkatasztrófás teaser után) most belecsapott abba, ami már annyi szép sikert hozott a konyhára: retteg és rettegtet. A szocialisták hűvös eleganciával hívják fel a t.…..
Wuff 2010.02.10 11:09:25
@szakállasbácsi: Miért, mindezt demokráciában és kicsiben szabad? Nálad demokrácia=lopás szabadsága?
Orbán Viktor – már nem először – Nicolas Sarkozyt másolja. Ezúttal a hétfői Ma reggelben beszélt arról, hogy reklámmentessé tenné a magyar közszolgálati csatornákat. Mint Süveges Gergő műsorvezetőnek elmondta (a 32. percnél): "a reklámokat a közmédiumokból…..
Wuff 2010.02.10 09:53:48
@is:
"a színvonal emelésére két út van: az archívum, vagy több pénz elköltése. az archívumot hiába is nyomják, max. 10% nyugdíjasig jutnak. tehát KIADÁSNÖVELÉS."

Na ne. 30 milliárd forintból csak lehetne valami nézhetőt létrehozni. Mondjuk valami értéket, ha már úgyis ezzel hirdetik magukat. A kertévéknek ennél jóval kisebb a költségvetésük (talán fele-harmada), és mégis jó nézettséget érnek el. Óriási tévedés az, hogy az MTV kevés pénzből gazdálkodik, mert legalább akkora pénznyelő, mint a BKV.

Nem több pénz kell ide, hanem lebontani az MTV szocialista nagyvállalalat jellegét, és szociális foglalkoztató jellegét. Ezt a színvonalat ugyanis e pénzösszeg töredékéből is össze lehetne hozni.

A reklámokról pedig: szerintem senkit nem bántanak a köztévé reklámjai a mai formájukban, így végképp nem látom célszerűnek a kiiktatásukat. Gazdasági irracionalitás még egy lábát kihúzni, és teljesen kiszolgáltatottá teszi a politikának. Ennyi erővel meg is lehetne szüntetni, és máris spórolunk 30 milliárdot.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
Wuff 2010.02.03 11:00:55
Nocsak, megint nem értünk egyet!

Lássunk két nyilvánvaló tévedést:

1. "alapjaiban van elrontva a rendszer, ha értelmesebb működést várna az államtól, meg az évtizedes hazugságokból való kilépést, netán új vagy javított alkotmányt, akkor az kábé belefér a radikalizmusba."

Ez a kapcsolat.hu tagjainak is a legfőbb vágya. Akkor most ők is radikálisok? Persze mégis igazad van, mert azok. Ezért is olyan nagy az átjárás az MSZP és a Jobbik szavazótábora közt. Az egyik nemzeti radikális a másik meg nemzetietlen radikális. Mármint a szavazóik, mert a pártokat már nehezebb definiálni. Szumma szummárum, ne hidd azt, hogy a radikálisok csak jobboldalon lehetnek, ugyanis az MSZP megmaradt kemény magja is az.

2. "Egy rossz minőségű, butább, modortalanabb, amatőr Fidesz, az marad. Minek elölről kezdeni? Épeszű radikális a Fideszre szavaz."

Nem biztos, hogy a Jobbik egy butább és amatőr Fidesz lenne. Ilyen megállapítást csak úgy tehetsz, ha egy kicsit sem mész utána a dolgoknak, hanem a híradók alapján írsz cikket. Egyfelől a Fidesz nagyon amatőr, másfelől a Jobbiknak igen komoly szakembergárdája van, akiket nem nyom a középpontba.

És még egy észrevétel:

"Pedig a legendás posztkommunista hálózatot, a parlamenti többséget, az értelmiség jelentős részét maga mögött tudhatta, továbbá komoly nemzetközi támogatást, és mégsem sikerült."

Az értelmiséget vegyük már ki belőle, mert az a teljesítmény nélküli, liberális öntelt tahók öndefiniálása. Van egy diplomám. Értelmiségi vagyok. Újságíró vagyok. Értelmiségi vagyok. Netán színész vagyok. Értelmiségi vagyok. Hát nem. Nagyon nem.