Adatok
megszokács
12 bejegyzést írt és 968 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Történt, hogy rusztikus, vidéki lakóházam járdáján állati eredetű székletkupacot találtam reggeli sétám során. Felkavart a dolog, morfondírozni kezdtem, hogy milyen állat tehette nálam tiszteletét. Megszokácsot kapásból kizártam, mert a nyomok nem dögevőre utaltak, magvakat láttam bennük.
Modern…..
megszokács
2019.05.29 08:19:23
Ezért kár volt megszületned.
megszokács
2019.05.29 21:27:21
@ripők: Pedig már akkor is magvakkal etettem a tojástojó fürjeimet, amikor mások még szalonnahéjjal etettek mindenféle jöttment énekesmadarat!
Meg is lett az eredménye: szebb napokon tíz tojásból ettem reggel a rántottát!
Meg is lett az eredménye: szebb napokon tíz tojásból ettem reggel a rántottát!

A piritott gecis hal több szempontból is hasznos étek. Omega zsírsavakban gazdag töltelékejótékony hatással van a bélflórára, a geci pedig minden szempontból a napi lét elhanyagolhatatlan velejárója. Én személy szerint a kenyeret kidobom a sütés után a véres faszba, de vannak olyan gasztronomiai…..
megszokács
2018.06.14 19:55:53
@Barbara Schwarz: Ez is egy érdekes értelmezés, bár én inkább hajlok S. Lajos geciügyi szakértő magyarázatát elfogadni.
megszokács
2018.06.14 20:32:07
@Barbara Schwarz: Akárhogy is, az biztos, hogy nem ilyen kibaszott konzervhalból csinált szendvicset majszolnak egymás mellett a kanapén, focivébét nézve.

Avagy gambás tepertő, ázsiai tájszólásban beszélőknek. Magamhoz képest ez a kaja nem lett nagy eresztés, de azok után, hogy ripők le akarja járatni a bloggomat mindenféle szarokkal, első lépésnek megteszi ez is a mislencsillag felé!
Végy fejenként egy egész csirkecombot, csontozd ki, kockázd fel…..
megszokács
2018.01.20 23:26:13
@Kadarka Jánoska: irityketc.
megszokács
2018.05.14 17:00:07
@szanaImas: Nem ittál eleget, ha még le tudod olvasni róla, hogy mennyit ittál!
megszokács
2018.06.14 18:24:14
@Barbara Schwarz: A jobbaknak ez csukott szemmel is megy!

Kivel nem fordult még elő, hogy az anyukájától feleslegessé vált Tupperváre fermentáló edényt hozott el egy hétvégi látogatás alkalmával, kérdem én! Mi, akikkel ilyesmi már megesett, tudjuk, hogy nincs más hátra, fermentálni kell...
megszokács
2017.12.18 09:05:12
megszokács
2017.12.19 11:46:29
@porhanyós: Mint a recept címe is mutatja, ez savanyított, nem pedig savanyú káposzta.

Ha például 25 év után direkt abbahagyjuk a dohányzást, akkor könnyedén megeshet, hogy testsúlyunk felkúszik mázsa környékére. Ez bár férfias, de nem esztétikus a gyengébbik nem szerint. Na, ezt én pont leszarom, én a szénhidrátot az íze miatt nem kedvelem. Ilyenkor készítek…..
megszokács
2017.12.17 09:27:17
@ripők: A villát én nem enném meg, de persze az olaj után ezen már nem csodálkozom. Ehhez is spárgazdaságos szőkítettet használtál, ne tagadd!
megszokács
2017.12.17 11:36:07
@porhanyós: Hát te sem hidegen sajtolt, extra szűz olívaolajat használsz akkor! Csaxólok, hogy a tisztességes olaj színe libafoszöld.

Kedves Kartársak, Kartársnők.
Minden évben eljő ez a pillanat, amikor mérleget vonunk; az elmúlt időszak sikereit, kudarcait górcső alá véve értékeljük a mögöttünk hagyott esztendőt. Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nevet, hisz januárban igen erősen kezdtünk, szanalmas kolléga burgonyás posztja…..
megszokács
2017.12.16 22:36:23
@ripők: Legalább a paradicsomaid fotogének. Mondjuk rájuk is fér, hogy fényt kapjanak, mert a színük alapján napfény nemigen érte őket!
megszokács
2017.12.17 09:24:40
@ripők: Most miért mondod, láttam már napfényt kétszer is fényképen.
A nejed meg bisztos nagyon szép lehet, ha így főz!
A nejed meg bisztos nagyon szép lehet, ha így főz!

Több, mint 20 éve foglalkozom csirkékkel, de ilyet még én sem láttam.
Egészen az alapoktól kezdtem, tehát először is csirkéket neveltem. Tudni kell, hogy saját magam készítettem minden ehhez szükséges berendezést. Tehát megvolt a keltetőm, majd ezután a kiscsibék átkerültek a neveldébe. Ezután…..
megszokács
2017.07.19 08:44:56
A sok okos, aki gugliból nézte ki, mi az a tanyasi csirke, majd megmondja, mit hogyan lehet szétszedni. Képzelem, mennyi csirkét csontoztak ki életükben.
A technika amúgy nem rossz, de ezt jobban szeretem még akkor is, ha amúgy itt nem marad egyben a pipi (viszont a csonton sem marad gyakorlatilag semmi hús, nem kell annyit vágni hozzá, és talán annyi tapasztalatot sem igényel, mert egyszerűbbek a műveletek):
www.youtube.com/watch?v=Ku5p1CcGn70&t=468s
A technika amúgy nem rossz, de ezt jobban szeretem még akkor is, ha amúgy itt nem marad egyben a pipi (viszont a csonton sem marad gyakorlatilag semmi hús, nem kell annyit vágni hozzá, és talán annyi tapasztalatot sem igényel, mert egyszerűbbek a műveletek):
www.youtube.com/watch?v=Ku5p1CcGn70&t=468s

Egy nagyobb méretű jénait teleraksz megmosott héjas krumplival, ráteszed a tetejét, betoszod a mikróba 15 percre, és kész. Azzal eszed amivel akarod, vagy hámozás után rápirítasz, mint anya a hülyegyerekére...
megszokács
2017.01.23 21:10:41
megszokács
2017.01.25 01:16:14
@szanalmas: Nem leszek, és nem tiltottad le. Legyél kreatívabb te! Mondjuk krumpliba tedd a mikrót, vagy valami.

//
..
megszokács
2014.07.21 20:16:40
megszokács
2014.07.26 12:22:10
@ripők: Lehet arrafelé járok épp (nyilván időponttól is függ), szóval akár be is ugorhatnék. A Baller ideális lenne, elvégre a mélyvíz nem nekem való...
megszokács
2014.07.27 08:53:38
@ripők: Olvasod is, amit írsz?
ripők · kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.24. 22:11:28
"Ősszel lehet itt egy blogtali"
ripők · kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.27. 02:14:07
"Most vasárnapig itt vagyok"
No de sebaj, már tudom, hogy a következő születésnapodra naptárat fogok venni neked!
ripők · kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.24. 22:11:28
"Ősszel lehet itt egy blogtali"
ripők · kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.27. 02:14:07
"Most vasárnapig itt vagyok"
No de sebaj, már tudom, hogy a következő születésnapodra naptárat fogok venni neked!

Hozzávalók: tölteni való cukkini
darált hús vöröshagyma fokhagyma zsiradék főtt tojás őrölt paprika őrölt fekete bors kapor zöldbab …..
megszokács
2014.06.28 19:42:56
@ripők: Az lehet, de akkor sem teszi bele a kaprot a kibaszott koviubiba, ismerd el végre, te istenbarma!
megszokács
2014.06.28 19:58:05
@ripők: Máris mérföldeket haladtunk előre, főleg te az önértékelés útján! A következő az, hogy beismered, hülyeséget beszéltél. Aztán hogy ebből következően egy hülye kis pöcs vagy. Végül pedig, hogy hülye kis pöcsként egy ártatlan kis seggtúró is egyben, akinek az élete fabatkát sem ér. Az utolsó lépés már adja magát.
megszokács
2014.06.28 20:12:24
@ripők: Nem tudom, mi a bajod a szelemmel, te jellemtelen!

Fogj valami egytálétel receptet, vidd ki a szabadba és főzd meg bográcsban! (A hülyébbek gondolom, természetesen magát a receptet fogják megfőzni!)
//
..
megszokács
2014.06.25 15:28:33

Eredetileg burgonyaétel. Csupa szénhidrát, dagadtak leszünk tőle. Gondoljunk egy merészet, és készítsük zellergumóból!
Kell hozzá:
- zellergumó
- némi liszt
- tojgli
- só és fűszer, ízlés szerént
- NDK robotgép
Hamar megvan, de VIGYÁZAT! Durván fingat. Kínáljunk…..
megszokács
2014.06.22 00:57:43

Idejét érzem az igen tisztelt, nagybecsű társaságot felvilágosítani, a húsvéti tojást nem a nyuszi tojja. Emlékezzetek csak rá, mikor egy agresszív pillanatomban ízekre szedtem. Itt a bizonyítékom: nyúl kivégezve, mégis van hímes tojás.
Ha tudtok locsolóverset, választhattok…..
megszokács
2014.04.21 20:21:12
Kigondoltam és kifőztem!
Egy étel amiről csak kevesen tudták, hogyan is készül valójában!
2014.03.27 17:16:27

Szóval senki sem találta ki, mi is van a képen, amatőrök...
Recept lentebb hangosan, kettő perc három másodperctől!
Recept!!4!
//
..
megszokács
2014.04.08 12:18:17
@szanalmas: Nem főzök be, csak és kizárólag ki, és azt is csak akkor, ha a gyümölcs már megerjedt!
megszokács
2014.04.08 12:20:27
@szanalmas: Egyébként én természetesen tudom a megoldást is, de mégse mondhatom ország-világ előtt, hogy kösd fel magad, mert ha megteszed, engem vádolnak majd felbujtásért!
megszokács
2014.04.08 12:32:38
@szanalmas: Ha mégis tanácsra vagy kíváncsi, nem megoldásra, akkor ott van Kadarka!

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl víz
1 evőkanál ecet
2 tojássárgája
1-2 mokkáskanál só
1-2 evőkanál olaj ( ha már kidolgoztuk a tésztát, akkor tesszük hozzá)
Valamikor, kezdő koromban 30 dkg liszttel olvastam az egy adagot, de mivel nem szeretek méregetni,…..
megszokács
2014.03.19 22:29:38
megszokács
2014.03.19 22:30:39
@ripők: Ötszáz jobb Ossian szám van, mint amit porhanyánk linkelt, de ebben ez a trükk!
megszokács
2014.03.19 22:42:30
@ripők: Publikus forrásokra alapozott, objektív és kikezdhetetlen véleményem megfelel mindenféle kihívásnak. Kár, hogy nem szembesítettél semmi ilyesfélével, mert örömmel aláztam volna szarrá az ellenérveidet!

Ígértem a pogácsát, hát elérkezettnek látom az időt szavamat betartani.
Mivel pogácsám leveles, kelt tésztából készült, és tudjuk, a hájas kifli alapja ugyanez, gondoltam, mért is ne készíthetném a kettőt párhuzamosan?
Az üzletekben…..
megszokács
2014.03.19 17:38:40
@ripők: A pengeváltás legföljebb azért lehet közöttünk kockázatos rám nézve, mert még a te véreddel se szívesen koszolnám össze az ingemet, ha netán megvágnád magad...
megszokács
2014.03.19 17:47:05
@ripők: Hagyd ki az első nyolc percet, akkor csak a picsa vernyákol!
megszokács
2014.03.19 17:49:48
@ripők: Valóban! Persze picsája válogatja... Illetve ideális esetben te válogatod a picsát úgy, hogy ne nyivákoljon feleslegesen!
Kigondoltam és kifőztem!
A krumplileves legyen krumplileves!!!, de kimondom, paradicsomos, kolbászos krumplileves
2014.01.24 22:30:50

Hozzávalók:
pár szem burgonya
sütnivaló kolbász
…..
megszokács
2014.01.28 01:20:26
@ripők: Úgysem tudnék érvényesülni az árnyékodban...
megszokács
2014.01.28 12:36:57
@ripők: Volt a kettő között kabát is, te anyámszomorító!
megszokács
2014.01.31 02:12:12
@boysdottír: A saját anyádon keresd a fogást, apafej, az enyém tudja, mi a dörgés!
@porhanyós: Nem kéne kiutálnod innen a Kedves Olvasóközönséget, majd kiutálkoznak ők innen maguktól is...
@porhanyós: Nem kéne kiutálnod innen a Kedves Olvasóközönséget, majd kiutálkoznak ők innen maguktól is...

Hozzávalók:
őrölt kávé
víz
kávéfőző
Mikor iszik kávét az ember?
napközben
étkezés előtt
étkezés után
ha szükségét…..
megszokács
2013.12.31 12:17:59
@**büdösmackó**: Húzz innen a bölcsészzenéddel valami énblogra, köcsög!
megszokács
2013.12.31 12:19:13
@porhanyós: Azért kíváncsi lennék rá, milyen tévképzet vezetett arra a következtetésre, hogy büdösmackó mikroszkopikus péniszével egyszerűbb állva vizelni, mint pinával...
megszokács
2013.12.31 12:48:11
@porhanyós: Én csakis!

Velünk, legjobbakkal is előfordul, hogy megkívánjuk a gyorskaját. Van valami sajátos varázsa, hogy bemegyünk egy repceolajtól bűzlő hodályba, fél óráig sorban állunk, hogy papírtálcán bőrkéből és csontőrlemény pépből készült műhúspogácsát együnk keményítőrudakkal…..
megszokács
2013.12.23 16:16:09
megszokács
2013.12.23 23:02:22
@ripők: Kacsakolbászt kell akkor posztoljak, mert a gyesznyókalbászról nem csináltam képet!
megszokács
2013.12.23 23:16:21
@ripők: Az én kacsakóbim mellé áfonya, rukkola meg cékla jutott csak. De valahogy megemésztem.

//
..
megszokács
2013.12.07 18:49:23
@ripők: Obtad! Ezt már nem mosod le magadról!
megszokács
2013.12.07 18:55:29
@ripők: Az análszex is bizonyára úgy alakult ki, hogy csak félrecsúszott...
megszokács
2013.12.07 19:01:13

Minden gyakorló csekmettipró tudja, hogy termesztett gombák kissé fűrészpor és penészízűek, ezért valami markáns ízzel kell pótolni azt, amit a volumen-orientált előállítási mód miatt kimaradt belőlük.
Hozzávalók:
50 dkg termesztett csiperke
ez azért jó, mert egy…..
megszokács
2013.12.06 21:48:50
@ripők: A pörivel töltött rántotthúsos bandzsaságodhoz meg ajánlom a szték pörkölttel című halhatlan posztomat!
megszokács
2013.12.07 09:14:37
@Kadarka Jánoska: Ne gyötörd magad, én legközelebb hamburgert fogok posztolni buciba töltve, méghozzá rósejblivel!
@LadyCarambole: Na, nálad is csak halászlevezni fogok, ha a brindzsihez is így állsz!
@LadyCarambole: Na, nálad is csak halászlevezni fogok, ha a brindzsihez is így állsz!
megszokács
2013.12.07 18:33:03
@LadyCarambole: Ami késik, nem múlik... Amúgy meg ismerem apád-anyád, tudom hol laksz, úgyis megtalállak!
Kigondoltam és kifőztem!
Diétás desszertek, II. rész - Hamispaprikás hamiskrumpli
2013.12.04 20:00:00

Sorozatunk előző részében a marokkói fahéjas csirkepörivel - azaz inkább lecsóval - ismerkedtünk meg. A folytatásban megtudhatjuk, milyen az igazi hamispaprikás hamiskrumpli: numeró kettő desszert szárnyasból.
A hamispaprikás hamiskrumpliban természetesen se paprika, se krumpli…..
megszokács
2013.12.05 15:25:57
@spájdernecc: Fapados konyhában marad a vágódeszka... A takaráshoz meg koporsó.
megszokács
2013.12.05 16:12:58
@spájdernecc: De!
megszokács
2013.12.06 23:29:49
@Kadarka Jánoska: Tengernyi gyümölcsös receptem van, de ezek közé az ízeltlábúak nem férnek bele...

Milyen történetet kerekíthetnék egy egyszerű pörkölthöz, vagy a köretéül szolgáló nokedlihoz? Lapozok felette, egy esetleges másik recept kedvéért, és kiragadván nyúlnék a címben szereplő nyúlhoz, mi által pörköltemből nyúl pörkölt…..
megszokács
2013.11.22 17:04:22
@porhanyós: megyek máris, sunnyogok...
megszokács
2013.11.23 10:14:12
@porhanyós: Ugyan, csak felhasználás előtt ki kell szaratni őket, mint a csigákat meg kagylókat...
megszokács
2013.11.29 02:27:23
@aktatáskarádió: Túl jókat is, és nem bírunk válogatni a receptek között... A nyolc legjobb receptem holtversenyben vezet a szerkesztőségi szavazáson, hogy melyik legyen a következő poszt, és az ádáz viták ellenére nem tudunk dönteni közöttük...

Ezen krifika egy sokkoló, októberi szombat hatására íródott, amelyet most folytatunk, lévén még nem is érkleztünk meg Visegrádra, a történet elakadt a Pilisben és olvasóink azóta is pizsamájukat tépegetik esténként kínjukban azon tűnődve, hogy vajon mi is történt…..
megszokács
2013.11.26 21:43:07
@szanalmas: Demokráciát! Eddig 1-1, tehát átmehet!
megszokács
2013.11.27 01:06:19
@szanalmas: Három perced van, hogy megértsd, informatikailag analfabéta felebarátom, hogy hogyan baszlak ki örökre innen, ha akarlak...
megszokács
2013.11.27 10:59:04
@szanalmas: Nem kapsz engedélyt!

Mert enni kell!
//
..
megszokács
2013.11.14 21:49:49
@szanalmas: Gondolom, akkor fokhagymát meg paprikát se raknak felétek a kolbászba, mert mi köze a sertésséghez...
megszokács
2013.11.15 00:37:56
@szanalmas: Majd ha elég érett leszel rá, mesélek neked a disznóölésről. Addig is érd be a példaképed tanácsaival:
www.youtube.com/watch?v=wh4vD9OhUho
www.youtube.com/watch?v=wh4vD9OhUho
megszokács
2013.11.15 21:08:40
@**büdösmackó**: Dehogy felejtettük. Várjuk a posztjaidat, tahó!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz