Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StDenis

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán mára vége is van az egykori Művégtaggyár épületének, hiszen már egy hete markolók harapdálták: Akkor töltött föl róla ugyanis néhány archív és aktuális fotót a Miénk a Ház. Ahogy írják a háború után Gyógyászati Segédeszközök Gyára névre szelídült…..
StDenis 2013.11.10 15:05:04
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Te voltál az elmúlt 10 évben a Margitszigeten?
Mesélj már légy szíves a felújított utakról, a felújított futópadról, kialakított kerékpárútról, a közbiztonságról - szatírhegyek -, na ugye, hogy nem tudsz. Van szép szökőkút 20 év után, van megújult víztorony ami maximum a szemközti rakpartról látványos éjjel, sikerült kitenni 4db! "edzőgépet" amit éjjel 2-kor lehet is használni, akkor talán nincsenek. Persze mutatóba jól néz ki. Próbálj most ősszel végigtekerni a beton! utakon, úgy hogy nem leszel nyakig xaros, és nem azon izgulsz, hogy épp mikor mész bele - vagy egy kisgyerek, akárki- a kátyuba és töröd ki a nyakad, mint nem olyan rég szerencsétlen lány valamelyik úton, vidéken.

Kiragdtál egy lakóparkot, gondolom ott élsz. Te lehet vonzónak találod, de a XIII. kerület nem egy újonnan épült lakóparkból áll- nem tudom most épp mire gondolsz, Marina part? Párkány utca? - de én pont olyan helyekről amik 20 éve szinte semmit nem fejlődtek. Van olyan park ami 15 évig parlagon hevert, xart rá az önkormányzat, természetesen a foci páylákat ledózerolták róla még a 90-es években, amikor belekezdtek a módszeres focipálya kiírtásra, lásd Szt. István park. Tudom az a zsiráfok pénzén újult meg anno, tehát a focit is ki kellett írtani róla.

Nagyon látványos a szökőkút, lehet te arra izgulsz, de az utakat rendben tartani, talán előrébb való lenne, meg az sem lenne rossz, ha a kiépített bicikli úton lenne világítás, például a Hélia szálló mögötti parkos szakaszon a Mol kút után. Évek óta tök sötét van ott, aztán meg ha a gyalogosok járdáját használod- miután ott több a fény - akkor meg azok ugatnak. A nyáron ott alvó hajléktalonoknak viszont tökéletes a sötétség.
Biztos költséges az a 100m - hogy működjenek a lámpák. Érthetetlen. Onnan nem messze abból ált a közterület felújítása, hogy kihelyeztek egy táblát, hogy itt egy megújult park látható. Mondani sem kell semmi nem történt azon kívül, hogy 70%-ban összeszedik a lehullott faleveleket. Az is érthetetlen ha van munkagép erre, akkor miért nem teljesen. Ennyit a fantasztikusan "fejlődő" XIII. kerületről. A lakóparkokat meg környékét, meg nem az önkormányzat építi.

Még mindig érthetetlen mire szórja a XIII. kerület a pénzt és miért nincs látávnyos fejlődés.

Ez nem kormánypropaganda, hanem egy őszinte kritika, hogy XIII. kerületben semmi nem történik, mert az őslakos nyugdíjasok még mindig visszasírják a 80-as éveket és nem fogják fel, hogy belekényelmesedett vezetés semmit nem csinál, és van jobb, mintsem a régi megszokottra szavazzanak.

Az meg hogy a Főváros azért vette el a szigetet, hogy legyen mit felmutatni?! Hogy tessék?! Ezt hogy érted? Te átvennél egy gondozatlan területet, amit teljesen fel kell újítani, modernizálni kell hogy vagánykodj vele? Előbb fel kellene újítani és mivel a XIII. kerület ezzel nem foglalkozott, ezért remélhetőleg a főváros már fog! Engem nem érdekel, hogy mszp-s vagy fideszes egy kerületi vezetés, engem az érdekel, hogy ahol 1000 éve lakok, történjen már valami értelmes fejlesztés is, ami az emberek javát szolgálja. nem vagyok sem fideszes, sem mszp-s, sem jobbikos, sem lmp-s. Egyszerű lakosként mondom amit mondok, mindenféle érdek nélkül.
StDenis 2013.11.11 21:55:31
@AnnaKarenina:
Az a baj a magadfajta paranoiás ostoba emberrel, hogy mindenben politikát lát, és mindenki aki nem éljenez ujjongva, hogy hurrá, nincs adósság, akkor ő nyilván politikai bértollnok. Az Internet ennél színesebb, nem csak bal- meg jobboldali emberek írnak hozzászólásokat. Rendkívül szűk látókörű vagy, egyszerű gondolkodással. Nem az a baj, hogy buta vagy, hanem hogy hangosan hirdeted.

Szerintem egy pillanatra húzd ki a nyelved a kerületi önkormányzati vezetők fenekéből, és próbáld meg a magad gyengécske szellemi színvonalán megérteni, hogy van olyan ember aki sok-sok éve nem lát semmilyen fejlődést a kerület bizonyos részén/részein.

Attól, hogy vannak kutyafuttatók, felújítottak hol is?, meg segítik a hajléktalan embereket - elég megnézni milyen lepusztult állapotban kéregetnek a közértek előtt, de biztos sokat segítettek rajtuk, mindenki tudja, hogy utálnak a szállóra bemenni, lopás, verekedés..érthető-, szóval attól még vannak más problémák is.

Az utolsó mondatod, kétértelmű,
" Itt még mindig jut pénz, mert nem herdálják el, az időseknél ingyenes pánikgombos-telefonos figyelőeszközökre, SZTK-, orvosi rendelő felújításra"
hogy most itt az sztk felújítás a pénzherdálás, meg az idős emberek pánikgombos telefonjai, vagy pont dícséred a kerületet, miszerint ezeket az eszközöket beszerezte, a felújítást elvégeztette.
(Bárhogyan érted egy pánikgombos telefon körülbelül 15eFt, még jó hogy kitelik a milliárdos költségvetésből.)

Lényeg a lényeg, higyjed, hogy mindenki fizetett ellenség, ettől még hidd el van mit javítani a kerület egyes részein.

Az már csak hab a tortán hogy 25 éve nem képesek az alsó rakpartot továbbvinni a Dráva utcánál. De azért éljenek az agility-s kutyafuttatók meg az ivókutak.
Három éve lufieregetéssel egybekötött ünnepség keretében kapcsolata be az Egyetem téren az ingyenes Wifi-t Rogán Antal. Az EU-s forrásokból, a Budapest Szíve program keretében felújított Kecskeméti és Petőfi Sándor utcában ígértek harminc percnyi ingyen netezési…..