Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xxylon

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombati munkanapnál kevés ördögibb dolog született meg a Földön. Ráadásul eléggé felemás nap, van aki dolgozik, van aki nem, emiatt aztán az se nagyon tud dolgozni, aki dolgozna. Itt se hagyományos játék fog szerepelni: a Do You Know All The Lyrics To Bohemian Rhapsody? inkább…..
xxylon 2014.10.18 14:06:11
A határátkelés kapcsán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés (elsősorban a fiatalon, esetleg már kisgyermekkel nekivágók körében) a nyelv és a kultúra megőrzése. Hogyan biztosítsuk, hogy gyermekünk megőrizze (vagy megtanulja) szülei, nagyszülei nyelvét, elsajátítsa…..
xxylon 2014.06.30 09:27:32
@tableno: ezen nekem is megakadt a szemem. Durva.

Nekem panaszkodtak mas családok hogy a gyerek nem beszel a anyuka nyelvén ha apuka angol es anyu apu otthon angolul beszél.

Persze tenni nehéz ellene.
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
KatPol Blog A nagy fordulat éve? 2014.06.11 07:00:00
CN & Rammjaeger83 Az igazat megvallva itt a szerkesztőségben nem követtük lankadatlan figyelemmel a krími és kelet-ukrajnai eseményeket, illetve ezek visszhangját, de annyit így is bizonyosan el lehet mondani, hogy mindezt a véleményformáló nyugati média az orosz külpolitikában bekövetkezett…..
xxylon 2014.06.11 12:17:53
@szellőszél: Ez egy meglehetosen orosz szemszogbol keszult hozzaalllas.

A helyzet az hogy az oroszok egy dolgot tudnak: nyersanyagot termelni. A nyugat egyertelmuen ralepett a toluk valo fuggetlenedes utjara: mindenfele green technologiakkal es a helyi gaztermelessel. Innentol kezdve az ido nem az oroszoknak jatszik, ki kell alakitaniuk a helyuket leboltolni a kinaiakkal es annyit markolni amennyit csak tudnak a kornyezo orszagokbol mielott veguk lenne.

Attol mert te nem tudtal a krimi akcioikrol az nem azt jelenti hogy a NSA se tudott rola. Inkabb az a kerdes hogy mit tudnak csinalni ellene. A valasz pedig az hogy semmit. Ha egy szuperhatalom ugy dont hogy fegyverrel elfoglal egy masik teruletet akkor az meg fog tortenni es kesz.

A teruletfoglalast ugy kell ertelmezni hogy egy terulet az egyik orszagtol a masikhoz kerul, erre Krim pelda de Koszovo nem (es Gruzia se, hiszen a szakadar terulet nem lett Oroszorszag resze) Szoval itt mas precedenst lattunk mint korabban.
xxylon 2014.06.11 15:41:21
@szellőszél: a green alatt nem csak a megujulokat es a biouzemanyagot ertem (a masodik nyilvanvaloan lufi az elso pedig egyelore lufi de meg javulhat) hanem olyan technologiakat amik egyreszt az energiahatekonysagra epitenek valamint az olyan transzformaciokra amik lehetove teszi hogy az otthoni gazt felhasznaljak olyan helyeken is ahol eddig import olajat hasznaltak (elekromos auto egy pelda erre).

NSA: nyilvan a valosagot nem tudjuk meg, szerintem azert is ekkora a kuss mert akar tudtak rola akar nem nem tudtak volna mit csinalni, a Krim messze van es az orosz hadsereggel amugy se fognak miatta osszeveszni. Igy hogy ugy tettek mintha nem tudtak rola kevesbe faj az ukranoknak. Lehet ez lesz az esztek elonye hogy az azert joval kozelebb van a NATOhoz mint a Krim.
xxylon 2014.06.13 14:05:52
@Fredddy: Az is gond lehetett hogy akkor jobban utananeznek hogy hova kerult az a rengeteg penz es kiderult volna hogy a nagyreszet az elvtarsak szepen elloptak. Allitolag a rendszervaltas kornyeken ideerkezo mukodotoke mind a korabban kisibolt hitelbol keletkezett.

A hitel nagyreszet teljes csendben vettek fel es koltottek el, gondoljatok hogy ott minden tiszta volt? Szvsz a rendszervaltas legnagyobb titka lehet ez.
Tegnap óta ingyenes a SwiftKey prediktív billentyűzet. A sokak által nagyon kedvelt, "gondolatolvasónak", "csodabillentyűzetnek" is becézett kiegészítő eddig jó 4 dollárjába fájt az igényes közönségnek (kivéve azokat akik valami akcióban megszerezték), ez hirtelen egy…..
        Orbán a kutyájával üzent Kulka Jánosnak. Bayer szokás szerint valakinek az agyonverésétől élvezett el. Általában a zsidók agyonverésének látványától szokott kielégülni, most másért fizették meg.       Orbán a kutyájával üzent Mellár Tamásnak. Tudnia…..
xxylon 2014.06.05 15:43:45
@Kettes: ezeket nyugodtan lehet szo nelkul kicsapni, felesleges meg valaszolni is nekik.
Az ellenzéket tönkreverték. Részben bundával, részben azért, mert a kormányoldal jobban játszott, többen volt és a gólokat is ő számolta, de mindegy is: a vereség ténye vitathatatlan és megváltoztathatatlan. Magyarország egy lépésre van a pártállamtól, és ezt a lépést…..
xxylon 2014.06.03 11:00:10
@dolphin: teljesen igazad van. A bojkott eszbontoan nagy hiba lenne foleg mivel az onkormanyzati valasztasokon van eselye fuggetlen jelolteknek is akik majd a jovoben megszervezodhetnek egy alternativ politikai egysegge.

A Bajnai-MSZP-DK vonal szerintem a kovetkezo valasztasokon mar az 5%ert fog kuzdeni. A nyugdijas vonalat elvesztettek, a pesti belvarosi vonal az LMPhez ment a maradek meg kivandorolt, kifogyott moguluk a nep.

Elkepesztoen szomoru ez az egesz, hogy tenyleg mindig van lejjebb. Orulok hogy inteztem magamnak masik utlevelet.

BTW az EU azert nem tokosebb ezen a vonalon mert a Fidesz mar annyira beasta magat, es a gazdasag annyira rossz allapotban van hogy a csap elzarasaval osszeomlana a gazdasag.
Maradjunk még kicsit a Kossuth Lajos téren: amikor először kijöttem megnézni a felújítás eredményét, a másik végéből láttam csak, hogy mintha rövid időre Omega-koncertté változott volna a placc egy része. Úgy nézett ki, mintha füst jönne a padlóból, de persze gyanús volt,…..
xxylon 2014.05.24 19:52:46
@bioLarzen: inkabb csak kotekedni akarsz.

amugy abszolut nem leszel tole vizes semmilyen modon semeddig se. pont. tapasztalat.
Mától egy bő hétre vendégünk Alex Nichifor (St. Andrews). Elsősorban velem fog dolgozni különböző közös cikkeken, de szívesen találkozik bárkivel; a találkozóra remek alkalom a csütörtök reggel tartandó, fenti című előadása. A részletek: Alexandru Nichifor: Solutions for…..
xxylon 2014.05.21 13:09:33
xxylon 2014.05.22 00:11:48
@Kóczy László: koszonom
Örülünk, Vincent? Oroszkrem 2014.05.19 17:59:01
      Kovacs Bela  EP-honlapjan az all,hogy:     "Delegation to the EU-Russia Parliamentary Cooperation Committee"     Miert kell neki konspiralnia? Kethetente utazhat teljesen hivatalosan Moszkvaba, ahol negyszemkozti megbeszeleseket folytathat orosz hivatalnokokkal.       Milyen…..
xxylon 2014.05.20 10:52:30
@Virág et.: Gyanitom a kovetkezo tortent. Az EU gyanitja hogy orosz kem vagy legalabbis befolyasolt Kovacs Bela. A belso procedura alapjan nem tudjak kiszoritani a rendszerbol hiszen egy masik allam kepviseloje, ezert radolgoznak hatha talalnak valami diszkreditalot (nem volt nehez). Majd bevonjak az AHt aki persze rogton leadja a drotot Viktornak (vagy Habonynak) ok meg szokas szerint minden megfontolas nelkul bedobjak a koztudatba. Persze a nyugatiak elertek a celjukat, Kovacs Bela innentol vallalhatatlan.

De en akkor se tudok tullepni azon a tenyen hogy a Jobbik ilyen szinten lefekszik a ruszkiknak. Semmi ok nincs hogy az EU elleneben az oroszok mellett pozicionaljak magukat ahelyett hogy valami UKIP jellegu fuggetlenseget hirdetnenek. A Fidesz az mas, ha az oroszok elzarjak a gazcsapot vagy lejar Paks ideje akkor valamit kell csinalni, nade a Jobbik, egy garantalt ellenzeki part miert nyal ezeknek ilyen szinten.

Keves undoritobb dolgot tudok mondani a magyar politikaban.
xxylon 2014.05.20 14:03:18
@OoOoOo: krimi valasztasfelugyelokent olyan szinten elkotelezte magat hogy onnan nincs visszaut. Az mar nem oroszfansag. Hozzateszem a Jobbik Putyinbaratsaga se az. Egyszeruen nem ertem hogy miert kell ilyen szinten elkoteleznie magat egy idegen hatalom mellett egy az ilyenfajta elkotezettsegek ellen politizalo partnak.

Nem ertem es kesz. Hozzateszem az MNOban megjelent Putyin imado ("csippanotott a szemevel hogy nem lesz baj") cikket se ertem.

Most ezek tenyleg explicit rajta vannak a KGB fizetesi listajan es nem jon a csekk ha nem nyalnak be publikusan csontig? Vagy ezt nem varjak el de ezek annyira szolgalelkuek hogy megteszik?
xxylon 2014.05.20 17:23:39
@labrys: A demokratikus gondolkozasba az is bele szamitana hogy ne akarjon egy part mindenaron nyerni, es ne vonja ketsegbe az ellenzek letezesenek az okat se. Ennek Kover a nagy kiralya de masokbol is ki szokott torni. A Fidesz is szamtalanszor bizonyitotta hogy nem demokratikus part teljesen nyilvanvalo hogy az osszeomlas elott meg jonni fognak a fekete autok. Most azert nem jonnek mert meg nem jott el az ideje.

@OoOoOo: ebben a kontextusban a publikus megnyilatkozas szamit. Egyszer nyilvanosan elkotelezed magad nem nagyon tudsz mast csinalni.
Y-GEN Apokgif kampányelemek 2014.05.18 17:38:35
  Bajnai pénteki kampányvideója sokakat megihletett. Ez nem is csoda, hiszen igazán különleges alapanyagról van szó. Mivel az eredetit nehezebb volt elkerülni, mint megnézni az elmúlt két napban, ezért ez a poszt nem is azzal kíván foglalkozni. Ehelyett egy válogatást közlünk…..
xxylon 2014.05.19 22:35:52
@borzimorzi: Me' ugye Orban a k. nagy bizalom miatt jutott hatalomra ugye? Meg a KGB hatszelu Jobbik ugye?

A nagy lo***t kell bizalom, a suletlenseget kell letolni a torkan a nepnek aztan ugy megvalaszt hogy orom nezni.

Amugy minden nep olyan kormanyt kap amilyet megerdemel. Erdemes ezen elgondolkozni.
          Marjai, noha hivatásos diplomata volt, remekül értett a gazdasághoz. Ösztönösen. Ezt a tudását – fogóddzon meg mindenki – a kínaiak fedezték fel, akik még 4–5 évvel ezelőtt is rendszeresen kérték a tanácsait.  (Aczél Endre, Galamus)          …..
xxylon 2014.05.11 02:34:27
@fradra: @ingyenebed: @andras314: Igy is van, ha megkototted a kis piszkos kompromisszumodat akkor hagytak elni. Par evtized alatt fel is szamoltak az erkolcsi tartast az orszagbol.
xxylon 2014.05.12 13:54:19
@andras314: Azert a kornyezo orszagoknak is megvolt a sajat Orbanjuk csak eppen mas fazissal.

A feldemokraciarol meg annyit hogy Magyarorszagon 50%+ az ujraelosztas, az eleted soran lepten nyomon beleakadsz a holdudvarba vagy az allamba es ha tul hangos vagy akkor megutheted a bokad.

Akkor elhetsz viszonylag nyugodtan ha egy multinal vagy egy kulfoldre termelo cegnel dolgozol. Tehat ha a beveteled kulfoldrol jon es puszta uri passziobol laksz Magyarorszagon.

BTW tegyuk Torocsik es Boros melle meg Simort is abba a londoni bankba a 70-es evek vegen. Ez a bank nekem vesszoparipam mert ezek a kamubankarok mind onnan bujnak elo. Milyen hatter kellett ahhoz hogy valaki 79ban az allam valutajaval sefteljen nyugaton???
Na ez itt kerem a nagy baj.
xxylon 2014.05.13 11:19:32
A legnagyobb baj hogy a jelenlegi rendszer kenyszeriti az osszefogast, ami csokkenti a szervezett politikai versenyt. Semmi ok nincs hogy 10%os kuszob vagy akar 5%os kuszob is legyen a listas szavazasoknal. 200 kepviselo van es 8 millio szavazo az 40k/kepviselo. Miert van az hogy 4.95-nel 0 kepviselod van 5.01nel meg 5?

Ebbol a kenyszeredett osszefogasbol szarmazott az osszes baj, hiszen senki nem tudta pontosan ki mennyi szavazot tud hozni-vinni, senki nem akarta hogy szavazatok menjenek a levesbe. Pedig a helyes vonal az lett volna hogy legyen meg a szavazas es utana beszeljenek az egyuttmukodesrol. Igy most szavazas elott konzervaltak a poziciokat, Gyurcsanyostul/Bajnaistol es Fodor Gaborostul.

Hozzateszem hogy a demokratikus rendszerek egyertelmuen az ideologia mentes valtogazdasagok fele mennek tehat hosszu tavon Magyarorszagon is csak ket part maradhat, ahol a ket part azt probalja magarol bizonyitani a valasztoknak hogy ok jobban tudja vegrehajtani UGYANAZT a programot (demokratikus piacgazdasag). Ehelyett Mo-n ideologiai alapon probaljak inkompatibilisse tenni egymast mint egymas valtopartjai hogy aztan uralkodhassanak a polarizalt valasztokon (v.o. "arokasas") a gazdasagpolitika meg huszadrangu kerdes (ja nem ellopjuk oszt jovan).

Amig errol a szintrol nem tud ellepni a valaszto hogy ilyen rezsicsokkentes meg EU elleni harccal meg lehessen venni addig nem is lesz itt semm. Amugy a balliberalis oldalnak nem tudom mennyi embere van terepen de gyanitom hogy nulla. A Budapesten mozgosithato valasztok meg latjuk hogy mire elegek.
A Google Glass-jelenség, akár az okosszemüveg valódi értesítései, csendben ott lebeg a perifériás látásunk szélén, sosem ugrik igazán a figyelem középpontjába, de általában jelen van. A Google nagy dobása, amit a Time Magazin "2012 legjobb találmányának" nevezett, két teljes…..
Vannak fegyverrendszerek, amelyek komoly rajongótábort mondhatnak maguknak. Gondoljunk csak a MiG-29-re. Két kattintás a világhálón, és máris megtudhatjuk, háromszor körberepüli a Raptort.  A világ egyik legjobb harckocsija, a Merkava is hasonló érzelmeket vált ki internetes…..
xxylon 2014.05.13 10:58:55
@NAR: Ezek egy hatranyos helyzetben elszenvedett vesztesegek, ha kicsit jobb a poziciojuk akkor mas lenne a helyzet. Gondolom az IDF majd kovetkezoleg jobban atgondolja hova kuldi a tankjait.

A masik meg hogy vesztettek egy tucat embert egy tobbszazezres hadseregben, biztos nem ezert fogjak kiselejtezni a tankjaikat.
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
xxylon 2014.05.03 11:02:43
@Error Flynn: ugyanez volt a megoldasom, reszemrol a 444en read only vagyok.

ezek a nemlinearis kommentezesek teljesen kovethetetlenne teszik a kommentek koveteset realtime mert sose tudod hogy a korabb 100 komment koze mikor kerul be egy uj. Raadasul en a blog.hu-s kommenteket a radaron kovetem ilyen meg a disquson nincs ha jol tudom.

raadasul disqus kovet tegedet, a ghostery is ezert szuri es ezert nem mukodik.
A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is…..
xxylon 2014.04.29 15:43:19
@én már a fény gyermeke vagyok: jaj ne tereljuk mar ezt is a barikad ket oldalara. Semmi koze a fideszesseghez a korrupcio elfogadottsaganak es a fizikai eroszaktol valo felelemnek. Az MSZP nem a korrupcio miatt bukott meg es a Fideszt sem ennek ellenere valasztottak meg.
xxylon 2014.04.29 17:23:54
@sárospataki lány: kb 3-4 olyan dolgot is felvetettel itt aminek az enyhe formajatol is infarktust kap a liberalis ertelmiseg.

Szvsz a kerdes megoldhatatlan. Es termeszetesen a mostani kurzus meg neheziti is (nem mintha az elozo olyan nagyon elomozditotta volna).
xxylon 2014.04.30 10:53:21
@Vakmacska: @ingyenebed: Az ilyen emberek miatt irtam @sárospataki lány: kommentjere hogy remenytelen az helyzet.

Latszik hogy franko elmeleti dogmakbol probalnak megoldasokat levezetni a valosag teljes kizarasaval. Es a megoldasi javaslatok is csak a Magyarorszagon altalanosan elvart felulrol vezerlesra alapulnak.

Az meg hogy a szegenysegbol szarmazik a ciganyokra (inkabb lumpenekre) jellemzo bunozes pedig a szegenyek remenytelen es nehez sorsu eletenek teljes megalazasa. Attol mert szegeny valaki meg nem fog lopni vagy segelyosztaskor reszegen jarokeloket osszeverni. Ez teny, ugyanis sokkal tobb szegeny van mint bunozo.
Playit, Könyvfesztivál és egyéb teendők után vasárnap este csak eljutok a hétvége nagy híréhez: igaz a játékipar talán legnagyobb legendája, az Atari 1983 környékén tényleg eladatlan videojátékoknak ásott tömegsírokat az új-mexikói sivatagban. Mint már a blogban korábban…..
xxylon 2014.04.28 13:44:08
@Bobby Newmark: ja plusz ot perc alatt rakerulsz minden harom betus ugynokseg watchlistjere.

Volt regen egy teljes HTML konverzio a demoscene.hu-n de az mar nem mukodik.
xxylon 2014.04.28 15:03:03
@Adani: csak megvan meg archivumban, meg kell kerdezni az oldal szerkesztoit vagy felvetni a scene.hu-n ahova elkoltoztek.
xxylon 2014.04.28 15:16:43
@Adani: akkor nincs mas hatra mint Tomcat...
Húha! - Így kiáltanak fel a nézők, amikor a Red Bull Race, vagy  hasonló versenyek  során a műrepülésre optimalizált gépekkel a pilóták átrepülnek az úgynevezett "kapuk" között.   De mit szólnának ahhoz a pilótához, aki vadászgépével átrepült az Eiffel-torony alatt,…..
xxylon 2014.04.25 11:30:28
@molnibalage: Helium?
xxylon 2014.04.21 13:55:42
@RontoPal: Majd ha I. Viktor bekoltozik a varba.
Most, hogy a Lusitaniát kiveséztük, kicsit kijövünk a vízből, és ahogy egy ismert politikus is mondta: "Arccal a vasút felé!" :). A gőzturbinás mozdonyokkal foglalkozó sorozat folytatásaként az elkövetkező néhány cikkben a gázturbinás vasúti járművek kerülnek…..
xxylon 2014.04.03 13:56:30
@karlmann: Amennyi jelentosege van a tankoknak manapsag...

A legnagyobb bajt az jelenti hogy a tankot korulallo gyalogosokat nehogy megsussek a kiaramlo gazok.

Ennek ellenere gyartottak 9000+ Abramst.
xxylon 2014.04.06 00:40:52
@JoeP: @walter sobchak: A kategoriaban egyertelmuen nyero a "Nagy Szel" nevu egyseg. Mostanaban nem sokat hallani rola de a kepeket nezve felelmetes egy szorny: www.kritzberg.com/thebig.htm

Olajkutakat fujnak el vele. Erted, olajkutakat fujnak el vele...

A Boeing hajtomuvek erejerol pedig tetszoleges St Maarteni felszallas videokat tudom ajanlani.
Na, ezért szeretem ezt a blogot csinálni, a t. kommuna újra és újra meglep. Most például blogtalálkozót szervezett két Londonba szakadt hazánkfia, Keer_eye kolléga és ThinkEdem kartárs. Az a legkevesebb, hogy egy poszttal megtámogatom ezt a kezdeményezést, hátha olvassa ezt még…..
xxylon 2014.04.04 02:09:13
xxylon 2014.04.04 17:05:02
@keer_eye: nem jo, azota rajottem hogy dolgom van. De kovetkezoleg is szoljatok/irjatok meg itt egy kicsit korabban mint most. Akkor ra tudok keszulni.
xxylon 2014.04.05 00:43:34
@keer_eye: @thinkEdem: Nekem most ket het nyaralas, maximum husvet utan.