Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli.

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akiknek Finnországról a rövid és sötét nappalok jut eszébe, azok télen nem is fognak csalódni. Nyáron azonban fordított a helyzet, a Magyarországon megszokottnál is tovább élvezhetjük a napsütést és világosságot. A téli, valamint nyári nappalok hossza közti jelentős…..
Zoli kalandjai 0°C és bokazokni 2014.11.20 20:39:24
Körülbelül -1 - 0°C fok van, de több ilyet is lehet látni. :)..
Nos, hosszú hallgatás után ismét itt vagyok. :) Egyébként nem tűntem el és nem is fagytam meg itt a messzi Északon, annyira azért nincs itt hideg. :) Dávid barátom szóvá tette, hogy a blogom kezd egy elcseszett gasztro blogra hasonlítani, és ami azt illeti, igaza is volt! :) Egyéb…..
A napokban arra lettem figyelmes, hogy újabb út-, illetve ezúttal főként járdaszegély jelző pálcákat szúrtak le. Egyébként még mindig tart az évszakhoz képest kimondottan jó idő, ma például szépen sütött a nap és kb. 8-10°C volt a hőmérséklet. Kíváncsi leszek mennyi…..
Már október közepén kihelyezték az útszél jelző pálcákat készülődvén a havazásra. Akkoriban hidegebb idők jártak mint mostanában. Akkor éjszakánként előfordultak mínuszok is és reggelre befagytak a pocsolyák. Egyszer, vagy talán kétszer havazott is, de szinte azonnal…..
Csütörtökön az időjárás egy kellemes kis meglepetéssel indította a délutánt: egy szivárványt produkált. Csak rövid ideig tartott, de teljes volt, mindkét vége jól látszott. Az a pláne a dologban, hogy ezt a munkahelyemről láthattam anélkül, hogy az asztalomtól elmozdultam…..
Zoli kalandjai Munkahely 2013.11.03 16:03:43
Az első akadályt, az irodaépület megtalálását sikeresen vettem. A Google Street View-n történt előzetes terepbejárás után ez sima ügy volt. Odabent megmutatták a helyem, bemutattak a kollégáknak és már rögtön első nap adtak kulcsot és a riasztó kódját is…..
Zoli kalandjai Zongorahangverseny 2013.10.15 22:43:07
Még kb. hónap eleje felé lettem figyelmes a munkahelyem előtt álló hírdetőtáblára kihelyezett plakátra, amin egy 6 napos zongorahangversenyre hívták fel a figyelmet. Gondoltam jó lenne meghallgatni legalább egy koncertet, de aztán valahogy parkolópályára került ez a dolog, nem…..
Zoli kalandjai Albérlet 2013.09.29 17:44:04
Gáborral, akit szintén alkalmazott a Conformiq és picivel utánam kezdett, megállapodtunk, hogy eleinte együtt bérlünk lakást, mert így kedvezőbb és kezdetben ez jól jön. Emiatt a legalább kétszobás albérletek között keresgéltünk, valamint további igényünk volt az, hogy fél…..
Zoli kalandjai Reggeli pillanatkép 2013.09.25 07:15:16
Ma reggel is közreműködött az időjárás abban, hogy szuperül induljon a napom, ugyanis ebben a ragyogó napfelkeltében jöttem dolgozni. Egyébként az ilyen szép idő szerencsére itt sem megy ritkaság számba. :) ..
Zoli kalandjai Vitorlázás 2013.09.17 21:01:51
Espoo és Helsinki is tengerparton fekszik, láttam itt már több vitorlás kikötőt is, ezért (az átmeneti szálláson) egyik beszélgetés alkalmával megkérdeztem a házigazdát, van-e vitorlás hajója. Valamiért nemleges válaszra számítottam, ezért kicsit meglepődtem, amikor az…..
Zoli kalandjai Átmeneti szállás 2013.09.15 18:07:29
Az albérletbe, amit a kollegina keresett, csak szeptember 1-én költözhettem be, én viszont augusztus 22-én érkeztem, ezért szükségem volt egy átmeneti szállásra. Elkezdtem keresgélni és sajnos kiábrándító eredményre jutottam. A szállodák drágák, a diákszállók bár jó…..
Zoli kalandjai Utazás 2013.09.14 20:04:00
Miután a budapesti munkaviszonyom megszűnt, Győr mellé, szüleimhez költöztem. Onnan nagyjából azonos távolságra van a bécsi, a pozsonyi és a budapesti reptér is. Repülőjárat kereséskor meglepődve tapasztaltam, hogy ezekről a helyekről túlnyomórészt átszállással lehet…..
Korábban, durván 2 éve, munkakapcsolatba kerültem egy finn céggel, a Conformiq-kal. Június közepén felkerestek e cégtől azzal a kérdéssel, hogy szeretnék-e náluk dolgozni. Nem terveztem munkahelyet váltani, de nyitott vagyok, ezért gondoltam beszéljünk róla, hátha valami jó sül…..