Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angol beteg

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
Angol beteg 2019.03.10 22:37:51
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
Angol beteg 2019.02.10 20:54:33
@molnibalage: Valószínűnek tartom hogy csak a személyzet felszerelése volt, az utasoké nem.
1881. szeptember. A washingtoni Fehér Ház feketébe öltöztetve az elnök James Garfield halála után..
1899. Egy ballon indítása a minszki kormányzó kertjében a cári Oroszországban..
Mennyire szedjük szét? Mi marad érintetlen? A hajtásrendszer nagy része távozik. Marad minden biztonságkritikus részegység, ez jól jöhet még. Marad a váz, futómű, kormánymű, fékrendszer (az ABS-t is beleértve), légzsákok, de marad az eredeti 12 voltos rendszer nagy része is, világításrendszer is.…..
1885. Ulysses S. Grant polgárháborús tábornok, majd az Egyesült Államok 18. elnöke a verandáján olvas. Az 1885 tavaszán készült fotó valószínűsíthetően az utolsó ami róla készült, az év júliusában elhunyt..
1906. Az 1500-as évben kihalt új-zélandi moa rekonstrukciója idején készített életkép az egykori futómadár vadászatáról. Valószínűleg a moa volt az első ember által kiirtott állatfaj. Legnagyobb példányai 3,6 méteresek voltak. A kisebb termetű moaféléket az 1800-as évek elejére sikerült kiirtani a…..
1910-es évek. Így jutott fel a cincinnati villamos a Mt. Adams városrészbe  ..
Angol beteg 2016.11.21 13:27:41
1968. A 2001: Űrodüsszeia forgatási szünetében  ..
Angol beteg 2016.10.17 12:54:33
@totorohun: Nem a munkájukat vették el. .A munkahelyeket és azok tulajdonát! :)
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Augusztus végén volt szerencsém három és fél napot Barcelonában tölteni. Igyekeztem a lehetőséget faltól falig kihasználni, mert egy kétnapos balatoni villámlátogatást leszámítva ez…..
Egy kedves olvasónk küldött nekem egy linket, amiből a képeket sallangmentesen posztolnám, annyira szépek. Tudom, hogy többen nem szeretik az utólag színezett fotókat, pedig ezek megint elég színvonalasan elkészítettek. 10 híres épület, vagy csúnya angol szóval landmark építését láthatjátok ma,…..
Szűk buszfordulók, kitekert nyakú sofőrök és rengeteg késés. Ezek jellemzik a legújabb magyar elektromos busz Várnegyed-béli szereplését. Megkérdeztük ezekről a problémákról a BKK-t és a gyártót is...
Nem tudtunk elmenni a Ryanair budapesti sajtótájékoztatójára, ezért a szokásos nagy bullshit mellett talán felbukkanó többletinfókért átnyálaztuk az online sajtót. A többség benyelte a rizsát, de a debreceni járatnyitás lehetősége érdekesen hangzik. Dublin szerintünk is logikus lenne, más más…..
Egy ritka rövidfilm a Berlini Falról, sosem látott felvételekkel, gyönyörű színesben. Az 1962-ben készült brit dokuban láthatjuk a frissen felhúzott fal körüli állapotokat, a határátkelőpontokat csakúgy, mint a szolgálatot teljesítő keletnémet határőröket...
Nick DeWolf fantasztikus képei az akkor San Franciscóból, ami már akkor is kulturális sokszínűségéről volt híres. További remek fotók vég nélkül a Flickr oldaláról!..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Angol beteg 2015.04.08 11:35:05
1907. A gyönyörű viktoriánus stílusú Cliff House étterem és szálló ég porig a San Francisco-i partokon. Sohasem épült újjá eredeti formájában...
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
Angol beteg 2014.11.18 12:03:09
@totalpatec: Csak kérdezem hogy ha voltál is nyugaton, éltél-e ott? Mert én igen. Pl: USA, Anglia. Egyrészt oriási tévedés hogy ott mindenki betartja a szabályokat. Másodszor a legfontosabb hogy nincs agyon szabályozva, túl adóztatva a piac.
Sokkal élhetőbb és egyszerűbbek a szabalyok az élet minden területén! Ezért "csillogósabb"....
Ezt egyszerűen nem értem. Mi, újságírók az autószalonokra a sajtónapokon megyünk. Kiváltságos helyzet, tudom, de szükségszerű. Ilyenkor ugyanis mindenki dolgozni van ott, az egyik fotós tudja, hogy a hóna alatt a másik nem a pénztárcáját akarja ellopni, hanem ő is éppen lő,…..
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
Belsőség Heti merítés 2014.07.13 08:41:37
Hókuszpók Egyszer kibéreltük a Műegyetem Schönherz Zoltán Kollégiumtól, hogy ezzel menjünk Görögországba. Ez volt életem legnagyobb autószerelése, a 3 hét alatt gyakorlatilag folyamatosan autót szereltünk. Az enyémet szerdán gyártották! Előzőleg 11 évig Opeljaim…..
Angol beteg 2014.07.13 11:20:49
@jk88: Látszik a hozzászólásaidon hogy még nagyon fiatal vagy :)