Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandor Akarki

1 bejegyzést írt és 971 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyiszer hallhatják a fiatal nők, hogy „Vigyázz, ki ne fuss az időből!”, vagy azt „Ha most nem állapodsz meg, akkor macskás öregasszony leszel!” És a férfiak? Mi nem tudunk kifutni az időből? Tényleg igaz, hogy akár 60 felett és képesek lehetünk családot alapítani? De vajon jó ez a családnak? A…..
Aki egy falunapon volt már életében, az volt az összesen, és el tudja dönteni, akarja-e az égen úszó héliumos rajzfilmfigurákat, a világ legextrémebb semmire se jó tárgyaival zsúvolt csuda bóvlisort, a bepöccintett gulyáságyút, a gyöngyöző homlokkal fröccsöző népet, a hömpölygő tömegben a lábak közt…..
Sandor Akarki 2017.06.18 03:01:49
@uns97: Élvezze ki. Ha munkanap a következő, akkor 2200 óráig, ha szabadnap akkor 2300 óráig. Nem pedig hajnali kettőig vagy tovább; duhajkodás mások kárára.
Sandor Akarki 2017.06.18 03:09:25
@Magyaryzoly: Ugorj be egy hallásvizsgálatra, így mese alapján 50-70% maradandót tippelek.
A távol-keleti városállam egyre inkább a napenergiás innovációkra épít és ezt támasztja alá a legújabb terv is, amelynek alapján a helyi tavak felületének egyötödét fedik le napelemekkel. A kutatók jelenleg is egy tesztrendszer megalkotásán dolgoznak. Az EDB nevű helyi hivatal több mint 11 millió…..
A kérdés jó, és persze a rá adott válasz nagyban függ attól, milyen körülmények között él az ember, mit lát maga körül, melyik társadalmi osztály tagja...
Sandor Akarki 2017.06.13 01:06:02
@vuvuvu2: Folyamatosan ez a csiki-csuki megy. 1514., 1789., 1917. Csak a fontosabb dátumok. Amikor nagyobb embertömeg elszegényedik akkor vagy elküldik háborúba és lemészároltatják őket, vagy fellázadnak és néhány fejet feltűznek lándzsára. Persze ezek mehetnek párhuzamosan is, erre jó példa Franciaország és Oroszország-Szovjetunió is.
Jánosék tavaly költöztek ki Nagy-Britanniába, immár másodszor. Meglehetősen érdekes hónapokat töltöttek a szigetországban, ahol egy hotelben dolgozott takarítóként. Ebből az időszakból ragadott ki egy-egy életképet. (Azóta megint Magyarországon vannak, legalábbis átmenetileg.) A képeket is ő küldte,…..
Sandor Akarki 2017.06.13 00:49:14
 ..
Sandor Akarki 2017.06.10 20:08:32
@desw: "egyik ismerősöm meló mellett autókkal kereskedik 100%-osan legálisan. Csak kb 2 milliót forgat és havi 150-200k-t könnyedén kihoz belőle"
Ja,. persze, javít, glettel, kozmetikáz, beletesz heti 10-20 óra munkát meg egy kis anyagot. Valszeg ha beletenne 20 millát akkor se sokkal keresne többet rajta, szimplán nem hangzik úgy, hogy nagyobb befektetéssel is működne - kivéve ha van időtágítója és neki egy hét az 1680 órából áll.
Sandor Akarki 2017.06.11 02:01:33
@desw: Így is lehet. :) Én mondjuk úgy nevezném, hogy vállalkozás.
Sandor Akarki 2017.06.11 02:07:24
@laci_52: Hát, nem tudom. A kínaiak, oroszok, ukránok feltolták az árakat. A belvárosban lakni alapvetően szar: kosz, büdös bulihuligánok ezerszámra. Az a kérdés, hogy Mo. vagy az EU mikor fogja megregulázni a rövidtávú lakáskiadást NY mintájára, hogy inkább jusson annak aki itt él és dolgozik mint aki egy hétvégére jön lerészegedni.
Feldobnak még 5000 vendégágyni szállodát és simán bemattolják az airbnb-t. Az úgy -20% tuti lesz. Persze lehet, hogy nem és elsóznak még 50000 letelepedési kötvényt. Haver csaja kínai, úgy indított, hogy akkor venne 30 lakást... Itt meg mindenki 1-2 lakás befektetésén rugózik és milyen jó, hogy a saját lakásodért nem kell bérleti díjat fizetni. OMFG!
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
Sandor Akarki 2017.06.10 20:31:32
Aki Magyarországon él és nincs kitömve mint egyszeri gázszerelő közbeszerzéssel, szóval rendszerint a magán praxisok helyett az állam által biztosított egészségügyi ellátásokra szorul, annak vélhetően nem ismeretlen élmény a sok-sok óráig tartó várakozás. A bizonytalanság, a tervezhetetlenség, az…..
Sandor Akarki 2017.06.09 01:11:58
@julion: Kistarcsa, kórház, citológia (daganat osztály), időpontkérés, azt mondják: telefonáljon július 17-e után, mert nincs orvos. Hívd fel őket holnap, ellenőrizd le, hogy ugyanezt mondják-e. No, ennyit az időpontkérésről. Rákod van, telefonálj másfél hónap múlva, lehet, kapsz vizsálatot. Welcome to Hungary! Szegény szomszéd néni pedig simán megdögölhet szerintük.
Közel egy éve hitetlenkedtünk azon a bejelentésen, amit akkor még Lázár János partizánakciójának, esetleg lázálmának tartott az ország. Most azonban visszatért a panelbontás ötlete a közbeszédbe, és úgy hisszük, Lázár most már tényleg nem tágít addig, amíg legalább néhány hódmezővásárhelyi…..
  Képzeld el, hogy egy rutinműtétre kell befeküdnöd egy kórházba. Régóta halogattad már, hiszen mindig volt jobb dolgod, mint egy kórteremben lábadozni. Győzködted magad, hogy bonyolult összeegyeztetni a napirendeddel, meg a szabadságodat sem pont így akarod eltölteni, de valójában kicsit félsz az…..
Van egy nagy cseresznyefám, amit a kerítéshez kb 1,5 m-re ültettünk még vagy 28 éve. Akkor még utca se volt, se kerítés, csak agyag és sár (értsd: a kukásautót daruskocsival kellett kimenteni a sárból). Azután leaszfaltozták: volt az eseményre utcabál is! A polgi is eljött! (a nagylyány meg leégette…..
Sandor Akarki 2017.05.25 00:16:37
Nemhogy migránsok akarnák elárasztani az országot, de még maguk a magyarok is elhagyják a tejjel-mézzel folyó Kánaánt...
Sandor Akarki 2017.05.21 23:01:44
@MaxVal BircaMan HJCD: Vagy nem. Megszámoltam, 92 aktív skype ismerősöm van, ebből 84 külföldön él és nem láttam itthon legalább 3 éve.
Sandor Akarki 2017.05.21 23:04:21
@morpho: 4-6 villamos ahol megy át (nem a Moszkva tér felé, hanem a másik irányba, én ott láttam pénteken, közel a metróhoz meg a Corvin mozihoz, jól meg is döbbentem). Gondolom nem csak kínai-orosz-ukrán vásárlók miatt mennek fel az ingatlanárak, hanem amennyire ez alapján életszerűnek tűnik, itt vannak a vietnámiak is, méghozzá akkora tömegben, hogy érdemes nekik anyanyelven hirdetni. Le kellett volna fotózzam...
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
"Szóval itt a ViaGogo sztori. Ha téged is átvertek, keress meg, addig akarom hajtani ezt a szekeret, ameddig meg nem szűnik ez az oldal, és elég sok adrenalin van bennem a projekthez." - írta a mefi.be oldal gazdája a Facebook-oldalán. Ugyanazon pöccent be, mint Csilla pár hónapja: a vásárlás…..
Sandor Akarki 2017.05.11 22:27:51
"Budapest legújabb látványossága a Duna Aréna a 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne és ékköve lesz. Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexumának – két olimpiai méretű medencével és a versenyek alatt több mint 12 000 nézőt meghaladó befogadóképességével – kivitelezése rekordidő alatt,…..
Sandor Akarki 2017.05.07 01:55:18
@Cycmen: Büféhagyományok... vazze. Zaba, azt kell, büféből vagy máshonnan, sarokból fogott csótánnyal, de meg kell oldani, hogy ne korogjon a gyomor.
Sandor Akarki 2017.05.07 01:57:32
@Cycmen: Érdekelne az öltöny, hátha rám pont jó. Mennyiért adod? :D
Tíz évet áldozott az életéből a jogi pálya elérésére és a karrierkezdetre Zsuzsi, ám egy idő után megunta a „fiatal értelmiségihez méltatlan” fizetés mellett a napi robotot is. Fogta magát és elment dolgozni egy hajóra, a posztot mégis Montenegróból írta – reméljük,…..
Sandor Akarki 2017.05.02 06:03:23
A minap volt szerencsénk a Wizz egyik legócskább belső kinézetű gépéhez. A HA-LWA műszakilag bizonyára kifogástalan állapotban van, de már meglehetősen ütött-kopott, toldozott-foltozott. Utóbbi szó szerint.  Ez a gép abból a szériából való, amelyiknél a Wizz tesztelte a Ryanair fantasztikus, és a…..
Sandor Akarki 2017.04.30 23:25:30
@cardiobascuralis 3: Egy dolgot tudok mondani ami a MALÉV gépeken feltűnt régen. Az összes többi gépen fiatal, kedves stewie-ek voltak. A magyarokon a mosoly nyoma sem látszott, viszont ránc volt bőven. Ettől függetlenül, a szolgáltatás nagyon jó volt.
Ezen a meglepő tényen úgy lendültem túl, hogy elkeveredtem Teneriffére (úgy mondtuk akkor: teneröff) és ott csak férfiak dolgoztak a gépen. Én meg kíváncsi ember vagyok (annak idején Antal Imrét is megkérdeztem, hogy ő-e vagy csak nagyon hasonlít rá; azt mesélte Svájcba megy előadni és ez pontosan az 500. repülőútja) és kérdeztem tőlük, hogy miért. Erre azt mondta a steward, hogy ez egy muszlim légitársaság és a nők itt nem dolgoznak hanem otthon vannak és gyereket nevelnek. Biztos nem lepődött meg a kérdésen, mert a szeme se rebbent. Azóta nem tudom létezik-e még, a légitársaság nevére sem emlékszem.
Sandor Akarki 2017.05.01 22:54:30
@cardiobascuralis 3: Pontosan a mondat melyik részét nem értetted? Honnan jött, hogy muszlim légitársaság repült Svájcba (Swissair volt, egyébként a legjobb amíg létezett, asszem fokker 50-es, de ez nem biztos). Olvasd már el még egyszer; értem én, hogy a "fapados" légitársaságok fizetnek, hogy reklámozd őket, de azért legalább egy alapszintű szövegértést nyomhatnál.
Egyébként pedig rosszul tudod, 1985-től a MALÉV az 1-esről repült, a többi pedig a 2-esről, egészen addig amíg az egész 1-es terminált be nem zárták és kizárólag teher terminálként üzemelt.
Gondolom még a 30-on is innen vagy, nem emlékszel.
Sandor Akarki 2017.05.01 22:57:51
@ergerberger: Big Bang Theory azon része jutott eszembe amikor ülnek és várnak a reggeli nyitásra, Howard arról panaszkodik, hogy a benzinkút 21-es csapdaként működik, mert minden pisiléshez vesz egy üdítőt. Wolowitz pedig úgy oldotta meg, hogy a vádlijára erősített egy pisizacskót és kifejti, hogy nagy előnye az is, hogy a lábát melegen tartja. LOL. Végülis igazad van.
Őszintén szólva, sosem értettem azokat a dohányosokat, akik egy percig sem zavartatják magukat, hogy hova és hogyan füstölnek. Ezzel kapcsolatban jött is egy kérdés, lássuk: Kedves Házmestermedve négyemeletes társasházban lakunk ahol a lépcsőházban tilos a dohányzás az egyik lakót ( felettünk…..
Sandor Akarki 2017.05.01 00:15:52
@nu pagagyí: Konkrétan ez úgy működik, hogy a nagyon apró részecske (ezt szokták manapság 2.5 mikron átmérő méret alattinak nevezni) bemegy a tüdőbe, átszűrődik a sejtfalon. bepottyan a vörösvértestbe az meg áttolja a szervezet többi sejtjébe az oxigénnel. Persze leginkább a gégében és a tüdőben rakódik le, mert arra jár és befér a sejtek közé és szokszor beakad. Ezeknek a rákkeltőknek (ami egyrészt beépül és ezért a sejtek nem tudnak beférni pontosan a helyükre és sokszor újrapróbálják rákot okozva) egyik példája az azbeszt ami azért különösen veszélyes mert sokáig a levegőben marad lebegve. A dohány - meg úgy minden égés, még a vallásos füstölők és a gyertyák is - rengeteg ilyen apró részecskét szabadítanak fel ami nagyon káros. Direktben tüdőbe tolni meg aztán végképp. Nyilván ahhoz, hogy megértsd jó sok CFD animációt végig kéne nézni a témában. Ez a fizikai megközelítés ami még a kémiai háttérrel nem is számol (melyik vegyület káros, melyik nem; csak a részecsék méretét - alias szálló por - nézi). Persze, azért részben igazad van, a városi élet is elég káros. Személy szerint nem értem minek súlyosbítani dohányzással, dehát ahogy mifelnénk mondják, valamiben meg kell halni.
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
Sandor Akarki 2017.04.30 21:51:14
@kvadrillio: "Jelentősen nőtt a magánegészségügyi ellátás iránti igény hazánkban"
Pontosan. Hat hónap várólista pl. ortopéd orvosra. És amikor szükséges és nem lát a beteg a fájdalomtól akkor inkább feláldoz egy havi csirkefarhátat, hogy megkapja a 10 percét a szakorvosnál. Ez a magyar valóság.
Sandor Akarki 2017.04.30 21:58:15
@Adrián Fülöp: "arra ösztönzi az embereket, hogy családot alapítsanak"
LOL, na ne már. A férfiaknak semmi beleszólása nincs abba, hogy legyen-e gyerek vagy ne. A fiatal nők nagy része gazdagabb pasi érdekében megy külföldre. Barátomat úgy hajtották el a londoni magyar közösség kitűnő szülőképes korban lévő példányai, hogy:
- Lécci, mennnny már innen. Nem akarjuk, hogy hallják, hogy nem angolul beszélünk. Azért jöttünk ide a bárba, hogy angol férjet fogjunk. Ha csóró magyar kéne, akkor nem ide járnánk.
Megtörtént események alapján. Azaz, nem vicc.