Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sge

60 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem irok semmit regota. Evvan. Röviden: MV Agusta ment, Ducati 848 pályagep jött. Phillip Island-en végre megint lehetett kamerát használni, enjoy. Sajnos a quick shifter kicsit rakoncátlankodott, és üresbe dobálta nagy fordulatszámon a váltót, de ezen lehet javitani, állitani. Itt most jön a…..
Lassan lekerül minden sérült alkatrész a monsterről, a tank már a hegesztőnél van, ma elkészül és megy tovább a fényezőhöz. A hegesztés 4.000,- Ft-ba kerül, a fényezőtől még nem kaptam árat; az már biztos, hogy a felirat ugrik, kezdhetek keresni ducati matricákat. A…..
sge 2016.08.28 09:41:10
@dime: felpolíroztattam az eredetit, nem lehetett észrevenni a sérülést.
Egy pár héttel korábban szavazásra bocsájtottuk a következő blogbejegyzésünk témáját, és nem nagy meglepetésre az ausztrál munkaszerzési tapasztalatainkra voltatok a legtöbben kíváncsiak. Annak érdekében, hogy jobban érthetőek legyenek a tapasztalataink, pár szóban először összefoglalnánk, honnan is…..
Itt az oldalon minden fent van, de azért egy "rövid" és "érzelemmentes" összefoglaló - azaz dehogy érzelemmentes, hát lehet egy Ducatiról érzelmek nélkül írni? Hát persze, hogy nem: Eladom imádott motorom, ami egy 1100 ccm-es Ducati Monster.  Igazi specialitás, nagyon kevés…..
sge 2016.02.28 12:06:49
@Powerslave: Grrrr Rivale, de mindegy :D
Igen, régóta nem volt semmi, mivel család, munka, házvétel és felújítás, úgyhogy nemcsak erre a blogra, de motorozásra sem nagyon volt időm. Éppen ezért pár hete egy egész napot töltöttem a Melbourne-től észak-keletre lévő Lake Mountains nevű hegységben, illetve az azt környező utakon, amiről…..
Készülget egy ideje ez a poszt, de valahogy nem akart összeállni. Na majd most. Szóval. Azt tudtam, hogy ez az egyik leggyorsabb Motogp pálya a világon, de hogy ez mit is jelent valójában, arra nem voltam felkészülve.  Kezdjük ott, hogy a szervezés ausztrál módon ultra profi,…..
Mert hogy általában miért megy a Zember pályázni? Hogy ott biztonságos körülmények között: feszegesse a határokat fejlődjön erről esetleg videót készítsen. A Philip Island MotoGP pályán motoros napok alkalmával két dolgot különösen tilos csinálni, eme szabályok…..
sge 2015.04.05 12:08:15
@ambrusg: legközelebb ez lesz, most először csak ki akartam tapasztalni a körülményeket
..
sge 2015.03.22 07:35:23
@Powerslave: Azért itt még bőven tart a szezon, meg voltam is gurulni eleget, csak a kamerát nem vittem.
Megyünk április 3-án Philip Island track day-re, majd ott videózom rendesen.
Tiszteletbeli versenyzőként Ausztrália is részt vesz a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon, írja a Hvg.hu. Az ausztrál köztévé indulója ráadásul rögtön a döntőben kezd, hiszen külön a szervezők meghívására küldenek ők is fellépőt az európai országok dalversenyére. A…..
Meg vagyok átkozva. Vagy egyszerűen minden olasz motornak ez a rákfenéje, Achilles sarka, mittoménmije. A monsterrel is voltak indítási problémák, fogták túl nagy hengerűrtartalomra (nem vicc, szakszervizben), akkumulátorra, mittomén milyen szenzorra. Cserélték, állították,…..
..
sge 2014.12.23 09:41:16
@Powerslave: Köszi, jól is megy. Minden oké ideát, most nyár van, abszolút szezon.
sge 2014.12.23 23:58:18
@dr: na de miért ne :)
Egy laza felvezetés: néha megnézem az admin oldalt, mégis hányan járnak errefelé, és hogy találnak ide. A legtöbben simán beírják az oldal címét, azaz régi visszatérők. Aztán vannak, akik a ducati klub oldaláról esnek ide, nekik innen is sziasztok. A harmadik csoport a google…..
sge 2014.03.03 02:03:15
@Powerslave: Szia! Jár a gratuláció!

Köszi, egyelőre csak gondolatban motorozom, de lesz még olasz V2 - vagy sorhárom, ahogy az MV Rivale-t látom - alattam.
Szóval hogy milyen motorok is vannak errefelé. Akárcsak autóból, motorból is a helyi és/vagy közeli gyártású modellek dominálnak erősen, azaz a japán, indiai, koreai márkák (motorokról fogok írni, nem robogókról). Honda, Yamaha és Suzuki minden mennyiségben. Elvétve…..
Lassan két hete, hogy megérkeztünk Ausztráliába. Az első napok-hetek a megérkezéssel, illetve az élethez szükséges, sürgős dolgok intézésével, adminisztrációval teltek, úm: bankszámla, adószám, jogosítvány, lakással kapcsolatos dolgok, autó, mindenféle bejelentkezés,…..
sge 2014.02.04 04:15:09
@Papp Sanyi: figyi, ha jöttök visszafelé Brisbane-be, kellene találkoznunk, akár csak egy kólára.
sge 2014.02.05 08:14:14
@Papp Sanyi: sure, ha van ausztrál számod, és elküldöd a profilomban levő címre, akkor majd össze is csoroghetunk.
Subba Norvég a buli! 2013.12.25 11:45:00
Kori, láncfűrész, üveg tömény és kész a buli. Szerencsére a jégen kívűl senkinek semmi baja lett. ..
sge 2013.12.30 21:46:12
Utolsó bejelentkezésünk óta sok idő telt el, és nem unatkoztunk egy percet sem (mondjuk unatkozni egyébként sem volt sose szokásunk). Ami most itt velünk történik az bizony életmódváltás a köbön, vagy akár a tizediken. A célunk ezzel a bejegyzéssel az, hogy elmeséljük mi…..
sge 2013.12.18 12:30:15
Sziasztok, tök jó olvasni a lelkesedésetek, mi 189-es Permanent Visa birtokában január közepén megyünk, csak Brisbane-be.
Mi 1 db 6,8 éves gyerekkel vágunk neki, úgyhogy a ti kalandjaitokhoz még hozzá fog adódni a lányom iskolakezdése és történetei.

@Kohn Troll (Altdel): bár a kérdést nem nekem szántad, azért remélem nem haragszol meg: 4,5-ös IELTS-szel szerintem a vízum is kérdéses, nem csak a munkavállalás. Ha meg kiértél, senkit nem fog érdekelni a papírod, csak az, hogy meg tudsz-e szólalni, illetve érted-e, hogy mit mondanak. Mindez tetézve az ausztrál és/vagy ázsiai és egyéb akcentussal. Az meg megint egy adalék, hogy az ausztrál vízum nagyon sokba kerül, a kiutazás, életkezdés szintén. Nem egy Anglia vagy Németország, hogy kimész egy fapadossal, aztán ha nem működik, hazajössz.
sge 2013.12.19 08:23:00
@Kohn Troll (Altdel): Boccs, alaposan mellélőttem, csak az eddigi tapasztalataim, és a kérdésed alapján azt gondoltam, hogy egy, a cikk kapcsán fellelkesült érdeklődővel beszélek.
Te milyen szakmával szerezted a PR-t? Én egyedül előre mentél, vagy a családdal együtt?

Én kicsit rosszul fogalmaztam, nekem csak 1 darab, majdnem 7 éves (6.8) gyerekem van :)
sge 2013.12.19 08:27:52
@AtoZ: Szia, blogot nem hiszem, de email-telefon tarthatjuk majd esetleg a kapcsolatot, nekünk Brisbane, illetve pontosabban a Gold Coast csak a kiindulási, érkezési hely, a végcél Sydney vagy Melbourne.
Van kint nekünk is ismerős 2 gyerekkel, és az ő tapasztalataik, illetve a mi eddig élményeink alapján nem tűnik annyira nehéznek. Főleg úgy, hogy 189-es vízummal megyünk, mérnökként. És az iskola már email-en keresztül tündéri, barátságos és befogadó, mint az egész ország. Titeket is Editék vittek ki?
Elment a motor, az új tulaj lelkes és törődő, a nappalijában szállásolta el tavaszig. Én most elutazom, aztán ha megint lesz Ducatim, akkor re...
   A szovjet uralkodó osztály, a Nomenklatúra számára a párt, az állam és a család szinonima volt. Fogalmuk sem volt a Szovjetunió polgárainak mindennapjairól, az áruházak üres polcairól, a hideg szélről, amely befújt a rosszul épített lakótelepi házak lakásaiba, a…..
A nap híre egy The Brink című sorozatól szól, aminek pilotját hamarosan forgatja majd az HBO, két olyan névvel a főszerepben akikkel nekem simán el lehet adni tulajdonképpen mindent. A fekete komédiaként beharangozott sorozatban Jack Black és Tim Robbins viszi majd a prímet, az…..
A stábot és a szerkesztőket is hidegzuhanyként érte a hír, hogy a Barátok köztből is ismert Bozsek Márk úgy döntött, kiszáll az X-faktorból. A versenyző péntek délután döntött úgy, hogy abbahagyja a küzdelmet, amit az az RTL Klub péntek esti Fókuszában jelentettek…..
sge 2013.11.08 21:04:32
@Gabbesz: Momentán nyugat, de már komp jár át Leningrádba
A Hollywood Reporter összeszedte a midseason premiereket és visszatérőket, de persze a lista korántsem teljes, szóval ha valaki talál valami olyan sorozatot, ami kimaradt, kommenteljen lelkesen. Az újoncok vastaggal szedve, minket elég sok minden érdekel, és nemcsak…..
A Jam Balaya (Ketioz, Rambo) és a Vészk'járat (Phat, Siska Finuccsi) tagjai álltak össze, hogy Egyenlők név alatt kihozzák az Aranykor című lemezüket, amiről el is készült az első klip, méghozzá SP, azaz Éder Krisztián rendezésében. A videót Tatabánya egyik nyomortelepén…..
Egyre kevesebb olyan termék van, amit egy egyszerű termék demóval lehetne hirdetni, mert olyan különleges és egyedi dolgot tud, amit más versenytársak nem. A hihetetlenül strapabíró, könnyen kezelhető, és emellett elképesztő képminőséget produkáló GoPro kamerákkal bárki…..
Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1(Universal) A 2005-ben alakult Five Finger Death Punch az amerikai metálzene élvonalában ülve új kihívásokat keresett. Az új lemezük írása közben nem álltak meg egy albumnyi dalnál, rögtön…..
sge 2013.10.04 21:05:46
@matheus666: Pontosan így éreztem/érzek én is. Az American Capitalist nem kopik ki a kocsimból, de nem a modernsége, formabontó stílusa, hanem inkább (néha túlságosan) a magyar hevimetál (Ossian, Pokolgép, Omen, stb.) hangulata miatt.

Néha az az érzésem, hogy olyan, mint egy tisztességesen megkevert magyar banda. Semmi több.