Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsi01

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Akinek eddig kételye lett volna, az elmúlt években Bernie Sanders politikai pályafutása elég masszívan bebizonyította, hogy az Egyesült Államokban a többség nem kifejezetten szimpatizál az általa szocialistának tartott nézetekkel (legyenek azok Európából nézve mégoly visszafogottak is). Persze az a…..
A Román Királyságot ugyan legyőzte az osztrák-magyar és német haderő, majd az 1918. április 24-én a Bukarest közeli Bufteaban megkötött béke szerint fegyvernyugvás volt hatályban a legyőzött románok és a győztes központi hatalmak között. Ezt a békét szegte meg a háború utolsó napján a Román…..
Noha Magyarországon (és általában a régióban) hajlamosak azt gondolni, hogy a svédek hülyék a bevándorláshoz való hozzáállásuk terén, ez távolról sincs így – legalábbis az immár hét éve Stockholmban élő bandirepublic szerint. "Legemlékezetesebb karácsonyom határátkelőként" - írd meg a történeted a…..
Józsi01 2019.12.20 09:51:45
@Arthamyr: Sajnálom itt ilyet leírni!!!!! Azonnal már megy is a jelentés a TEV,TEK, stb....-nek gyűlölet-bűncselekmény miatt!!!! :-)))))
Még Európán belül is éri kultúrsokk az embert, például ha valaki Spanyolországba költözik, akkor nem árt, ha megbarátkozik pár dologgal, kezdve a mañana mindenhatóságával a kreatívan kezelt határidőkön át a kései vacsorákig. És még sorolhatnám. Sorolom is.  Neked mi az a tíz dolog, amire az az…..
Józsi01 2019.03.29 09:10:23
  Mit tehet a nagyvárosi ember – főleg, amikor soklakásos társasházban lakik –, ha szeretné az energiatermelés területén is kivenni a részét a fenntarthatósági törekvések támogatásából? Klasszikus megoldás szerint vesz például egy megújulóenergetikai vállalat részvényeiből vagy kötvényeiből. És…..
Egy gróf, aki megnyitja az első magyar vidéki óvodát, majd megpróbálja megakadályozni az 1848-49-es szabadságharcot, négy év múlva pedig átveszi a Nemzeti Színház irányítását. Festetics Leó színes élete. A kép forrása: wikipedia   Akit a zene és a kisdedek bűvöltek el A XIX. század mágnásairól…..
A nagy globalizációban a vasúti járművek totális egyformasága előtt álló egyik utolsó akadály, hogy nem mindenütt ugyanazon adottságoknak kell megfelelniük. Például van, ahol a magasperon alap, viszont szűkebb az űrszelvény. Vagy éppen a metróalagút alig tágasabb, mint egy…..
Józsi01 2019.01.25 07:49:52
A Határátkelő blog hirdetett meg anno decebal egy olyan akciót, hogy írjunk a lakhelyünkről, külföldi szűkebb pátriánkról egy kis bemutatkozó, kedvcsináló posztot. Nos szokás szerint néhány brossúrával lemaradtam a dologról, főleg azért, mert bokros teendőim mellett izomból elfelejtettem, hogy…..
Nem is olyan régen volt egy poszt itt, ami arról szólt, miként legyünk németté tíz lépésben. Nos, az év első ajánlójában ennek a kanadai változatát olvashatjátok el, emellett elnézünk Kelet-Japánba és táncot tanítunk Prágában, mert az jó. Mi a magyar álom? Halászlé paprikás csirkével? Osztrák…..
Bolygónkon jelenleg 193 db nemzetközileg elismert, független állam létezik. Az 1933 -as Montevideói Egyezmény alapján akkor tekinthető egy ország függetlennek, ha 4 tényező biztosítottnak vehető vele kapcsolatban; ezek a következők: állandó terület, állandó népesség, saját kormány és végül képesség…..
Józsi01 2018.12.17 18:17:13
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
Bár a kormány még nyíltan nem ismerte be, de a beruházásról szóló megállapodást követő 10 év alatt szinte egész biztos, hogy nem fog áramot termelni az új paksi atomerőmű. Az is elképzelhető azonban, hogy egészen 2032-ig kell várnunk arra, hogy az üzem elinduljon, ami kifejezetten nagy gazdasági…..
A határátkelők jelentős része bérelt ingatlanban lakik (most azt hagyjuk, hogy ez szoba vagy lakás, esetleg ház), ami amellett, hogy havi rendszeres költség, kiszolgáltatottságot is jelenthet. Ebből kerekednek az olyan történetek, mint a mai egyik sztorint. Aztán kiderül, micsoda elképesztő…..
Józsi01 2018.10.28 10:17:21
@cattaneo: Pontosa nezt akartam javasolni. Ott nem szaroznak ilyen esetekben.
Valószínűleg kevesebb pénzt kell több felé elosztani, ezért kezdett újabb megszorításokba a magyar kormány. Egyre több jel mutat arra is, hogy végleg befellegzett a pénzügyi tárca autonómiájának, hiszen lényegében végrehajtó szerepkörbe kényszerítették Varga Mihályt és csipetcsapatát. Közben nehéz…..
Pár nap múlva megemlékezünk az '56-os forradalomról, melynek keretében ostoba, korrupt politikusok fognak pofázni '56 hőseiről. Nyomják a szánalmas bullshitjeiket a gyéren megjelenő, unatkozó nyugdíjas rajongóknak, a kivezényelt, okostelefonjaikat nyomogató iskolásoknak. Aki arra vetemedik, hogy…..
Recep Tayyip Erdoğan ma Budapestre látogat, ami miatt a fél várost lezárták. Neki kell-e keserednünk, hogy egy diktátornak hajbókol a fél magyar kormány? Nyilvánvalóan minden jóérzésű ember vérnyomása felmegy, ha azt látja, hogy a magyar állam egy tömeggyilkossal parolázik. Ugyanakkor hasznos…..
Józsi01 2018.10.08 15:55:17
@DrGehaeuse: Ez így van szerintem is. Csak még annyival egészíteném ki, hogy az aktuális kormányok nem is igyekeznek támogatni a hazai cégeket (akár 1-5 éves használt gépek beszerzésével). Az vágyálom, hogy az a magyar cég aki eddig 80 éves forgácsoló masinával dolgozik, holnaptól egy teljesen robotizált megmunkáló központtal fog. Sajnos a fejekben nagyon nagy a lemaradás, azt pedig csak lassan lehet leküzdeni. Még ha képes is lenne megfinanszírozni ezeket a több 100 milliós gépeket.
Volt valamikor a blogon egy sorozat, mely egy akkori hírre reagálva azt kérdezte, ha 100 ezer forinttal többet fizetnének Magyarországon (például egy ápolónak), akkor a külföldön élők hazatérnének, illetve a Magyarországon élők nem mennének el. Lehet, hogy azóta ez a 100 ezer…..
Józsi01 2018.08.27 09:31:34
@IT Knight: Na meg fogod kapni a magadét. Ilyet írni ide, egy felvilágosult magyargyűlölő helyre???? Felháborító!!!!!

Nem tudod, hogy mindenhol jobb mint Magyarországon, nem olvasod ezt a blogot???

Döbbenet még van olyan ember aki nem akar elmenni? Igaz csak azt nem értem, hogy minden "független" médiaszkmókás és statisztikus azt méri, hogy innét 6000000000000000000000 milliárd ember akar elmenni, sőt már el is ment. Csak azt nem értem, hogy akkor hogyan lehetséges az: hogy magyarul beszél és érez még itt jó pár millió ember???
:-DDDDD
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
Napjaink világa tele van veszélyes terror-szervezetekkel, különböző maffiákkal, drog-kartellekkel, alvilági szindikátusokkal és gengszter szövetségekkel. A legveszélyesebbek egész városokat, országokat, sőt kontinenseket tartanak rettegésben. A legkomolyabb gyilkosságok és merényleteket a…..