Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kameraman

2 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére, némi megpróbáltatás ellenére, a liberális demokrácia alapvető intézményrendszere érintetlen a nyugati civilizációban. Azok a vállalatok, amelyek BMW-gyárat és start-up bázist építenek Magyarországon, élvezik a liberális demokrácia kivételes körülményeit, amelyek közepette a…..
kameraman 2018.08.08 17:21:45
@neoteny: a másik fontos faktor, amely a relatív szegénységhez vezetett, a minimálbérek mesterségesen alacsonyan tartása, ahol ugyanez a játék történik, ha elkezdik növelni a minimálbért, az maximum az inflációra hat, az usd-huf vagy eur-huf árfolyamra nem, tehát a sajt-paradicsom tengelyen nem történik lényeges változás, árak elszállnak ugyan, tehát ugyanannyi paradicsomot lehet venni majd egyhavi fizuból, viszont az audi (mint importcikk) ára meg lemegy. De ez egy újabb mellékszál.
kameraman 2018.08.09 11:06:24
@neoteny: "Te gondolhatod úgy, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki más is úgy gondolja. A paradicsom-Audi váltási arány Svájcban 1595 kg paradicsom/1 (példabeli) Audi; Mo-n ugyanez a váltási arány 9,600 kg paradicsom/1 (példabeli) Audi. Miért lenne bármelyik váltási arány "egyensúlyosabb" mint a másik? És ki(k) szerint "egyensúlyosabb": a paradicsomtermelők vagy az Audi-kereskedők szerint?"

Ez az egyensúlyi sáv az un nyugat-európai jólét. Nem is a svájci, nem is a magyar, hanem mondjuk a brit-francia-német. Amennyiben valamelyik ország tartósan kimegy a sávból lefele, ott felüti a fejét a populizmus, elégedetlenség, és végső soron a háború, holott az egész európai uniónak az a legfőbb célja, hogy a potenciálkülönbségek kiegyenlítésével csökkentse egy újabb világháború kirobbanását.

------------------------------------------------------
Egy ideje itt szájkaratézunk, és próbálom megfejteni, hogy mi is a te célod pontosan, már azon túl hogy valamiféle nárcisztikus tápanyagforrásként csillogtatod vélt igazadat: tök mindegy, mi a téma, neked bele kell kötni. Nem tudtam ezen túl más célt felfedezni, és mivel ezek ismétlődő minták kezdenek unalmasak lenni, elköszönök tőled, szevasz. Irónia nélkül mondom!
kameraman 2018.08.09 11:46:51
@neoteny: nekem nincs bajom a kritizálással, ellentmondással, csak ez a lehetséges diskurzusok egy része. Amikor valaki _csak_ezt_ műveli, az vagy aspergeres, vagy nárcisztikus, és én mindkettőt unom már. Persze nem rád gondoltam ;-) Szóval mégegyszer csákómákó!
Az elkövetkező három poszt a Barbeque sertésborda világába repíti az olvasóinkat. Tőlünk szokatlan módon ezek a posztok sűrűbben jelennek meg, mert szerintünk nagyon fontos, hogy hogy működik ez!  Ez nem grillezés, mivel nem parázs felett készül az étel, hanem igazán alacsony hőfokon (max 110C)…..
kameraman 2018.06.12 15:47:50
@csigafrédi: nálam volt mindenféle, obis bükkfa kerítéselem 10 centis darabokra fűrészelve és beáztatva, almafadarab, és mindenféle zacskós Weber facsipsz. Kicsit szégyenkezem, mert ezeknek akkora az ökológiai lábnyoma, mint egy ház, de ezek váltak be a legjobban. Van egy ilyen lyukacsos doboz, abba be, kis víz, és mehet a brikett tetejére. Kb 2 órát tart, szóval kb 1x kell frissíteni egy oldalas alatt. Hickory volt a legfincsibb.
kameraman 2018.06.12 19:50:56
@pizzaszeletvágó: jajmár, ez a passzív agresszív hsz nagyon gáz :-)

Nem a zöldfűszerekkel van a baj, hanem azzal, hogy az _összes_ benne van egyszerre.

A 130 fölötti oldalas sütés nem egy ember találmánya (akit én ugye szolgaian követek), sokan csinálják:

tvwbb.com/showthread.php?33346-Dr-BBQ-Championship-Ribs-Cooks-at-275-Degrees

"Found that spares don't seem to benefit from a lower temp. I tried it both ways and liked the higher temp ones better. I don't sauce ribs on the pit,though. This IS Texas so dry ribs are a cultural thing. I put a small pitcher of warm sauce on the table for people if they want it."

Franklin meg szintén tekszászi, és szószozza, szóval sok működőképes verzió van, meg vannak a nagyon rosszak, pl ez itt :-)

Természetesen a főzés alkotás, de az alapok megtanulása nem egy kreatív folyamat, amit a magyar ember igyekszik lenézni. Holott, ugye, az ember nem él annyit hogy mindent újra kitaláljon. Ráadásul a BBQ az egy tradíció, és ennek az a fő ismérve, hogy bele van sürítve egy elég nagy embertömeg kollektív tapasztalata, amit csak a hülye dob ki az ablakon.

De azért jó kreatívkodást ;-)
kameraman 2018.06.12 22:51:35
@pizzaszeletvágó: ebben tökéletesen igazad van, a törzsközönség itt valszeg teljesen máshogy viselkedik, mint én, sőt, ha saját szótár is van, az már a 2.0 deluxe verzió, ezt elfogadom. Általában nem szoktam az igazamat erőltetni, mert azzal sohasem lesz szimpatikus az ember, de engedd meg nekem itt ezt a luxust: törzsközönség, stílus ide, vagy oda, ez a poszt rub és szósz ügyben kirívóan szar :-) És ezt te is pontosan tudod :-)

(már itt se vagyok, császtok)
Baán László, a Liget projektért felelős miniszteri biztos hosszú interjút adott csütörtökön a Klubrádió Reggeli Személy című műsorában. Bardóczi Sándor tájépítész segítségével néhány nyilvánvaló hazugságot szedtünk össze a kormánybiztostól...
kameraman 2018.05.28 12:49:09
@egyinges: "Kossuth tér! Úgy néz ki, mint Phenjan főtere. 2014-ben sétáltam arra és dühroham kerülgetett, hogy a világ egyik legszebb parlamentjét elcsúfították egy ilyen térkő és beton rengeteggel. De beszélhetnénk a Múzeum kertről, vagy bármely magyarországi város főteréről, mert mindenhol ez a "betonosítás" köszön vissza."

Várj, a felújítás előtt benőtték a fák, látni sem lehetett, repedezett aszfalt volt előtte, itt-ott a fű is felütötte a fejét a szegélyek mellett, és nem lehetett közel menni. Lehet nem szeretni a térkövet, de nem értem, hogy mit csúfítottak el, mert objektíve ronda, gondozatlan volt, most meg rendezett, és főleg olyan, mint amilyennek eredetileg tervezték.
   Schilling Árpád III.Richárdot rendezett a milánói Teatro Piccolóban, Jerofejev Walpurgis-éjét a berlini Schaubühnében és egy Hamletet a bécsi Burgtheaterben.   2019 márciusában lesz egy bemutatója a Berliner Ensemble-ban. Vesztesnek látszik Schilling Árpád?    A Krétakör Színházban dolgozott…..
kameraman 2018.05.10 10:08:50
@chicks_for_free: a független színházak legkomolyabb támogatói a balos kormányok voltak, csak hogy komplikáljam (egyszerűsítsem) a képet.
   "Aztán jött a matematika, a Gödel-szabály, amely annyit tesz, hogy nem lehet olyan matematikai képletet felírni, amit ne lehetne egy másik matematikai képlettel megcáfolni. "  (Kásler Miklós)  ..
        Ha ez egy görög sorstragédia lenne - miután a főhős sajnálatos módon elhalálozott - megjelenne Pallasz Athéné és unottan elrendezne mindent. Pallasz Athéné azonban éppen most alakított kormányt kisebb istenekkel, akiknek mindenféle érdekeik vannak, inkább nagy ívben leszarja főhősünket, aki…..
kameraman 2018.04.16 19:01:35
@közösperonos átszállás: szerencsére/sajnos én nem vagyok az ellenzék, kreatív energiáimat inkább a ken'ei ikebanák készítésébe ölöm, viszont szívesen fogyasztanék mindenféle ajánlatot, akár azt is, hogy NEM ORBÁN VIKTOR, ha lenne hozzá egy olyan imidzs, hogy mondjuk elhiggyem, hogy nem sírják el magukat mindjárt, hogy bele tudjak képzelni mindenféle jót.

Ennek hiányában maradnak az ikebanák (de gondolkodom stilizált hímvesszők faragásán is régi műanyag kilincsekből). Asszem vagyunk még így, mondjuk pár százezren.
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
kameraman 2018.04.09 06:54:51
@Na most megbasszatok kurvaanyatokat tetves sorosbe: a poén kedvéért egy sornyi buzizást elrejtettem volna valahol, persze tudom, hogy nem az intellektuális poénokra hajtasz.
Örülünk, Vincent? Maposzt 2018.04.08 09:06:04
        Legyen egy ilyen poszt is. Holnap majd lesz holnapposzt. Mert lesz holnap. Nyugi.        Nincs tippem. Az nem igaz, hogy bármi történhet, de aránylag sok minden...
Kovász Labor A nagy Paraszt-teszt 2018.03.19 02:11:10
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
kameraman 2018.03.19 15:29:56
@pejo: a biot akkor érdemes venni (szerintem), amikor az extra törődés miatt jobb minőségű a termék. Maga a bióság nem bír számomra értékkel, sokkal fontosabbnak tartom a minél kisebb ökológiai lábnyomot - pl. Budapesttől Pásztó 90 km, ami túl van az 50-60 km-es zónán, ami a mezőgazdasági termékek esetén vállalható. A himalája só ugyanez, vagy a Himalájáról jön, és akkor gáz, vagy nem és akkor szintén.
kameraman 2018.03.20 13:57:24
@Gacsaj Pisti: és, ezzel mit akartál mondani?

Egyébként nem kell műszer (bár azzal gyorsabb), de az ember megveszi az nagytétel lisztet (5-10-15 kg), és az első sütésnél kideríti, hogy bírja-e a 75 (azt gyakorlatilag mindegyik bírja), 80 vagy 85%-os hidratáltságot, és kész is van. A kelési időt kell adjusztálni közben még, esetleg extrém esetben a sütésit is, de azok toleránsabbak.
kameraman 2018.04.04 19:37:22
@Olyanmind1: simán lehet ekkora szórás, bár egy kis gyakorlattal olyan 5%-nyi vízfelvevő különbsébet lehet korrigálni hajtogatással és formázással (nekem legalábbis sikerül).
   Nagyjából egy órával ezelőtt megszólított bennünket valaki a Sainsburyben (az olyan, mint a Tesco).  Egy nagyon kedves fekete bőrű fiatalember, aki tizenöt évig élt Magyarországon.   Múltkor a Man-szigeti kompon egy fideszmagyar ember szólított meg bennünket, teljesen ártalmatlan fideszmagyar…..
kameraman 2018.04.03 16:56:02
@közösperonos átszállás: "Csak hogy biztosan elkerüljük azt a fogalmi gyurmázást, amit már a múltkor is előadtál, most ugye nem azt a korábbi kijelentésedet próbálod bizonyítani a 9. decilisben lévő család példájával, hogy az emberek 90+%-a jól jár? (És amit én ugye kétségbe vontam, és amire most elvileg válaszoltál.)"

Nem, azt a számolást vittem tovább, amely a 8.-9.-10. decilisbe tartozó családok többletnettóját kalkulálja a fidesz vs fidesz előtti adórendszer összehasonlítása alapján. Minden ebből levont következtetés már homályzóna, mi több, ez sem nyújt túl sok fogódzkodót, de ezt már mondtam. Az egész onnan indult, hogy az olvtársak szerint a fidesz megvette a közpéposztályt pozíciókkal, stb, én meg azt mondtam, hogy a középosztály nem nerista része is brutálisan, ijesztően jól járt, csupán ha csak az adózást nézzük. Erre jött a tromf, hogy nincs is középosztály stb, szerintem van, de maradjunk az én buborékomban, a kollégáim, tágabban értelmezett ismerőseim körében durván jelentkezik ez a többlet.

"A másik figyelembe veendő tény egyébként, hogy vajon melyik decilisben mekkora hányadát teszi ki a családoknak (embereknek, whatevereknek) az SZJA-köteles jövedelem? És itt nem feltétlenül fekete jövedelemre kell gondolni (bár akár arra is), van őstermelői bevétel (hivatalosan persze azon soha nem keres senki semmit), osztalék (beleértve az EVÁ-t és a KATÁ-t is), közmunka, segélyek/GYES/GYED, családi pótlék."

Ja.
kameraman 2018.04.03 19:29:00
@jotunder: a megijedés annak szól, hogy ezt nem szívesen adják fel, tehát ez a réteg szinte kizárólag ez alapján fog szavazni.
kameraman 2018.04.03 19:32:04
@jotunder: nem találom sehol, hogy kettő és féllel kell szorozni, azt csak a létminimum-számításnál mondja a módszertan.

Az IT pedig valóban csúnyán kilóg felfele, de nem csak its emberek vannak az én különbejáratú reality biasomban.
               "Felejtsek mar el a szoros talpuak, hogy ok magyarok! Romaniaban elnek, ott rendezkedjenek!"       "Azért mer tud magyarul attól még nem magyar én is tudok németül mégsem vagyok német Erröl ennyit"       "Csak a DK fogja eltörölni a szavazati jogukat, és az ukrán…..
kameraman 2018.03.27 18:37:29
@közösperonos átszállás: háhá, majdnem átvertél, itt inflálod a vitát, és folyamatosan arra próbálsz rávenni, hogy feriről beszéljek még többet, elemezzem a tíz évvel ezelőtti dolgait, minden részletet be akarsz látni, igazolni, esetleg cáfolni. jó taktika, egyvalamit elértél: kifárasztottál, feladom. és különben is, kimerítettem a 2018-as gyurcsányferenc-kvótámat. teljesen igazad van, feri egy jó ember, akit a gonosz fideszesek (jobbikosok, stb) befeketítenek, és semmi, de semmi köze nincs ahhoz, hogy mi folyik épp most a dk fészbukk-oldalán, az csak úgy megtörténik, hát van ilyen. vele ellentétben (fontos!) viktor A gonosz, az egyedüli moral insanity a politikai palettán, semmiben sem hasonlít a migránsozás a románozásra.

szólj, ha valamit kihagytam, ok? :-) kösz.
kameraman 2018.03.29 11:54:15
@Muad\\\'Dib: ne mondjál már ilyet itt, mindjárt jön valaki és letol. A helyes állítás: feri csak a körülmények áldozata, de alapvetően jó ember :-)
kameraman 2018.03.29 18:08:11
@seol: hazudozást???
            A Mandiner ügyeletes hülyéje delirált egy jót Jordan Peterson kanadai pszichológus professzorról, az amerikai alt-right idoljáról.           Jordan Petersonról el szokták mondani, hogy nagyon okos ember. Az.         Súlyos depressziós (az ok talán az, hogy lánya-  akit Mikhail…..
kameraman 2018.03.21 12:17:10
@jotunder: ha rám gondolsz, én mérsékeltem vagyok rajongó, mondjuk úgy, hogy volt pár érvelés, amibe nem nagyon tudtam belekötni.

Az említett idézet első része teljesen megállja a helyét ,a második meg nem, hiszen egy normálisan szocializált férfi igenis tudja, hogy kell kezelni egy bekattant nőt, bár az igaz, hogy olyan társadalmilag begyakorolt és elfogadott minták nincsenek rá, mint egy férfi-férfi kakaskodás kivitelezésére. Emögül felsejlik a frusztrált, gátlásásos Peterson képe, aki nem elég alfa bizonyos dolgokhoz (de szeretne).

Én összességében ebben nem látok nemnormalitást, csak egy kevés esetlenséget.

Ja, és a poszt önmagában vitatkozás a fanclubbal, amelynek magad is kicsit tagja vagy, de szégyelled :-) :-) :-)
kameraman 2018.03.21 13:02:59
@Tehéntőgy: várj, én nem mentem ilyen messzire, én főleg a hormonokra reagáltam.

(Az érvelés vége az lett volna, hogy az nem igaz, hogy társadalom egy üres lap, amire tetszőleges szerkezetet lehet felrajzolni, és ezért az eddigi történelem nem más, mint véletlenek sorozota, és a véletlennel egyenértékű egy szándékos változtatással. Az valóság ezzel ellentétben inkább az, hogy a társadalom struktúrája alapvető emberi tényezők miatt olyan, amilyen, és a mélyreható változás nem nagyon kivitelezhető, főleg nem direkt, de ezt már én nem tudom megtámadhatatlanul belátni, úgyhogy ideteszem a végére: szvsz)
kameraman 2018.03.21 23:08:11
@labrys: Peterson nem is ezzel hadakozik (mármint hogy létezik fuzzy gender, mert szerinte is), hanem azzal, hogy neki büntethetően kell(ene) mesterségesen kreált névmásokat használnia.
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
kameraman 2018.03.10 14:27:40
@mafi mushkila: a Minority Safepack EU-s cucc, semmi nemzeti nincs benne, mármint a végeredményben:

www.minority-safepack.eu/
ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Írd alá te is online, kevés alkalommal lehetsz igazi európai, mint amikor egy eu-s intézményt direktbe működésre tudsz bírni.
kameraman 2018.03.11 01:33:41
@ipartelep: "Bizony minden nép úgy jár jól, ha nem különbözni akar a másiktól, hanem "egybesülni" egységesülni."

Aztán mibe fog egységesülni? Az erdélyi magyar a románba? Aztán miért, hiszen amikor elértük az egységesülést, akkor már határok sem lesznek, ugye. De hagyjuk is a kicsi országokat, azt mondd meg nekem, hogy a francia fog-e a németbe egységesülni, vagy a német a franciába? Mindkettőt világháború fogja megelőzni, csak szólok. Vagy talán bizottságilag kialakítanak egy lingua francát, amibe népességarányosan fognak bevenni szavakat?

Szóval írd csak alá, a fidesz emellé csak félszívvel áll oda, mert nem ő találta ki és nem kontrollálja; viszont nem mondhatja, hogy nem támogatja, mert az tényleg szarul nézne ki.
kameraman 2018.03.13 06:43:44
@közösperonos átszállás: teljes integráció esetén két lehetőség van, 1. a népek feloldódnak valami nagy, ma még nem ismert nyelvi-kulturális egységbe, 2. az egyik domináns nép beolvasztja magába a többit.

Az olvtárs azt mondja, hogy nem támogat ilyen kisebbségeket felkaroló kezdeményezéseket, mert az integráció a cél. Mivel a fenti lehetőségek közül az egyik imaginárius, a másik meg csak erőszakkal megvalósítható, nem látom, milyen integráció élvez előnyt a minority safepack ellenében, nem beszélve arról, hogy elvileg a sokszínűség érték, legalábbis a pofázás szintjén mindenképpen.

Az európai, amiről beszélsz, és nem az 1.-ben definiált massza, az az európai kultúrák súrlódásmentes együttélése, ez értelmezhetetlen önálló kultúrák nélkül. Ezt segíti a MSP, és szégyen, hogy ezt a nagy európai intézményrendszerek nem automatikusan támogatják, hanem civil kezdeményezés keretében kell kikényszeríteni.
Az informatika világát tornádóként forgatják fel időnként új trendek, módszertanok, technológiák. Felhő, diszruptív technológiák, SOA, agilitás, meg annyi minden más: tömegek lelkesednek az újdonságokért, de a sokat látott veteránok sokszor csak megrántják a vállukat, és nem különösebben emelkedik…..
     Kirsch reached across the table and politely shook hands with Rabbi Köves. "A pleasure to meet you, sir," Kirsch said.   (Dan Brown, Origin)..
kameraman 2018.02.09 06:42:16
    1.    Érdemes egy kicsit eljátszadozni egy mandátumszámlálóval. Ez itt egy nagyon egyszerű program, amelyik a 2014-es végeredményekből próbál arra következtetni, hogy mi történne akkor, ha megváltozna a pártok országosan mért támogatottsága. Magyarországon vannak olyan körzetek, amelyek…..
kameraman 2018.02.05 08:50:43
@közösperonos átszállás: Van egy ismert emprikus szabály a szoftverfejlesztésben, az un. Conway-törvény (en.wikipedia.org/wiki/Conway%27s_law), amely kimondja, hogy ha egy cég szoftvert tervez/fejleszt, akkor az a szoftver a cég struktúrájának másolata lesz. Ha ezt kiterjesztjük pártra és pártlapra, meg is kapjuk a magyar média egyik fontos magyarázatát. A baloldal (illetve az MSZP+SZDSZ, másnak nem nagyon volt/van sajtója) jórészt a már meglévő struktúrákat használta ki, ezeket élte fel, nulla központosítással és folyamatos marakodással, erős ideológiai és csoportidentitással, közepes szorgalommal, valamint erős felsőbbrendűséggel. A Fidesz ezzel ellentétben hiperpragmatikus, céltudatos és számító, maximálisan haszonelvű és skrupulusoktól mentes. Inkább kisebbrendű, mint nagyképű, viszont meg van győződve, hogy végső soron ügyesebb, mint, de ezt bizonyítania kell, ezért szorgalmas. És maximálisan centralizált, nincs olyan, hogy magamnak lopok, majd leadok belőle a közösbe, hanem a lopás is centralizált. A vélemény is.

Magyarországon nem nagyon van, vagy volt független írott sajtó. Az interveb az más, vannak valamilyen értékrendet bíró, de nem pártfüggő sajtótermékek, de az írott média és a tévék mind azok. Ebben közös bűne van az összes eddigi kormánynak, hiszen pillanatnyilag jó ötletnek tűnt bedarálni őket, de ez mindig visszaütött, mint ahogyan a gerrymandering fog.
kameraman 2018.02.08 22:36:21
@közösperonos átszállás: "Azt például ugye tudod, hogy az MSZP alapítványa pont ezért (is) nem szerzett többséget a Népszabadságban? Hogy nehogy bedarálás meg pártszócső, vagy legalább annak titulálható(!) valami jöjjön létre."

Jaj, de naív vagy :-)
kameraman 2018.02.08 22:51:06
@közösperonos átszállás: "És hát tegyük tisztába: az, hogy egy szerkesztőségnek van politikai álláspontja, még vezethet független sajtótermékhez. Az általad vágyott (szerintem nem vágyod, csak példaképül állítod, de azt is kár) típusú "független sajtó" olyan, mint a viccben a működő szocializmus. De a "baloldal" (whatever it may mean) néhai médiája, pontosabban a néhai "baloldali médiatúlsúly" médiái sokkal, sokkal-sokkal közelebb estek az ideális "független média" képéhez, mint a mostani megyei lapok vagy a köztévé vagy a TV2. Ezek nem sajtótermékek önálló gondolatokkal és álláspontokkal, hanem központilag vezérelt pártszócsövek. Aki ezen szemetek és a néhai Népszabadság vagy ÉS vagy HVG közé egyenlőségjelet (de akár csak "közel egyenlő" jelet) képes tenni, az legyen szíves és válasszon már magára egy kategóriát Kettes szavazós posztjából."

Természetesen a szerkesztőségeknek lehet, sőt kell is legyen értékrendje, a függetlenség mértéke nem ez. A függetlenség azt jelenti, hogy a tulajdonos vagy más érdekcsoport nem szól bele a szerkesztőség munkájába, és nemcsak hogy ezt jelenti, ez a definíciója. Magyarországon ilyen nem volt az elmúlt 30 évben, egykét minimális kivétellel (cink.hu, talán a 444.hu, korai index.hu, ufi).

Ha a fenti definíciót nézzük, tökmindegy, hogy beleszól, vagy beleszólhat, az ilyen sajtótermék nem független, és ezt jellemzően maguk az ott dolgozó újságírók tudják megítélni. Én pl. népszabadságosokat ismerek, kétféle volt, volt aki ezt természetesnek vette, és volt aki duzzogott, de egyik sem tagadta.

A mostani megyei lapok gyakorlatilag propagandatermékek, napilapnak álcázott fidesz reklámújságok, az más kérdés, szerintem a magyar idők, pártlapok, magyar hírlap és még pár ilyen izé ezek nem újságok. Az más kérdés, hogy hatásukban hasonlóak, mint egy újság.
Magyarországnak, a gazdaságnak és az állampolgároknak is sokkal jobb lenne, ha mihamarább bevezetnénk az eurót. Ezt a folyamatot azonnal el kellene kezdeni, hiszen sokkal több előnye volna, mint hátránya, ha mi magyarok a közös európai fizetőeszközt használnánk. Mi az Együttben kiállunk Európáért,…..
    Mint az ismeretes,  ma, a kora délutáni órákban, megszűnt a Mandiner. Az egykori konzervatív portál megszűnését egy Czopf Áron nevű ********* jelentette be. (jogi képviselőnk kérésére a ********* szót nem definiálom, de ha az Olvasó olyan fiatalemberekre gondol, akik idősebb férfiaknak tesznek…..
kameraman 2018.01.24 12:26:47
@Ad Dio: én pont az ellenkezőjét gondolom. A liberalizmusból és a tágabban értelmezett ideológiai környezetéből most lesz tömegvallás. A szekularizáció kora kb 100 év volt, most elemi erővel tör be ebbe az űrbe az új vallás, és ami a meglepőbb, kezd szakralizálódni.

A modern művészetben az ötvenes-hatvanas években megszűnt az esztétika, mint cél, vagy mint értékelési kategória, átvette a helyét a csomó posztmodern szempont: az alkotás folyamata, a mű megkonstruálása, stb. Aztán eljött a poszt-posztmodern, az ideológia kora, amikor már ezek sem számítanak, csak a közvetített, vagy felhasznált ideológia a döntő. Pl. Agnes Martin, Guggenheim:

www.guggenheim.org/exhibition/agnes-martin

"One of the few female artists who gained recognition in the male-dominated art world of the 1950s and ’60s, Martin is a pivotal figure between two of that era’s dominant movements: Abstract Expressionism and Minimalism."

A szövegben egyébként gyönyörűen rétegződnek az ideológiai, posztmodern és esztétikai kategóriák, az utóbbi már mint csak valami belső lecsapódása a tevékenységnek ("It stands apart by never losing sight of the subjective while aspiring toward perfection. “I would like [my pictures] to represent beauty, innocence and happiness,” she said. “I would like them all to represent that. Exaltation.”"), a művész bemutatása egyenértékű műalkotás lett a képekkel, főleg hogy hozzávesszük, hogy azok mennyire rosszak (zömmel nedves festékbe rajzolt négyzethálók).

A művészet csak egy példa, de -szerintem - az élet minden területén megfigyelhető ez a folyamat.
kameraman 2018.01.24 12:36:10
@Ad Dio: szerintem (megintcsak) az emberek alapvetően nem kreatívak. Névleg persze mindenkinek lesz saját egyéni ideo-lógiája, de igazából egy rövid menüből választ mindenki. Ráadásul az ideológiai hovatartozás nem azért szexi, mert jók a gondolatok, hanem mert jó valahova tartozni, az ideológiák meg kifejezetten megkövetelik az elköteleződést. Ha ez átlép egy köszöbértéket, a tömegizálódás önmagában működteti a dolgot. És ha megnézzük, ez igazából jól van így:

index.hu/belfold/2017/12/04/yuval_noah_harari_homo_deus_sapiens_konyv_orban_viktor_kedvenc_konyve/

Mármint úgy jó, hogy az ember versenyképessége azért magas, mert tud egy absztakt idea és szabályrendszer szerint együttműködni úgy is, hogy a résztvevők nem ismerik egymást.
kameraman 2018.01.24 12:54:38
@Ad Dio: Háde hol van még a liberalizmus egyháza? Még egy nyomorult temploma sincs, csak inkvizítorai :-) Szóval van hova fejlődnie, ez messze nem a leszállóág. Szerintem.

"Most szakad rám a plafon: a józanság kora következik. Az igazi szellemi nagykorúságé, amikor a felismert szükségszerűségek és lehetséges megoldások alakítják majd a jövőnket, nem pedig ideológiáknak való megfelelés."

Öööööööööö :-)
Igaz azt mondják, hogy ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, mi azért még is szánnánk egy kis figyelmet arra  bizonyos első benyomásra. Valószínűleg odafigyelsz megjelenésedre, hiszen minket olvasol. Abban is biztos vagyok, hogy van saját stílusod és senki kedvéért nem viselnél olyat, ami…..
kameraman 2018.01.23 10:42:53
@Segna: te mint nő, vagy férfi nyilatkozol most? És hogyhogy Breitling vagy Zeppelin? Az egyik egy alsóközép svájci, a másik egy olcsó német zsáneróra, kb 10x-es az szorzó árban, minőségben és presztízsben.
kameraman 2018.01.23 10:57:16
@Up!: ne viccelj, a top Zeppelin, automata kronográf stb sem több, mint 120e forint. Nem hiszem, hogy ennek a 10-20%-a lenne a lélektani határ.
        Nem lehet erről a dologról nem írni.       A történet úgy kezdődött,  hogy az egyik schmidtmária vagy valamely slapaja belenézett Vajda Mihály professzor nemrég megjelent Szög a zsákból című önéletrajzi kötetébe. Nem kellett volna.      Vajda professzor úr (érzésem szerint a könyv…..
kameraman 2018.01.21 00:19:08
kameraman 2018.01.21 11:45:48
@fortin2: rágugliztam, kösz.
Leonard Freed - akinek családja Kelet-Európából vándorolt Amerikába - 1929. október 23-án született Brooklynban. A tanulmányai befejezése után Freedet eleinte a festészet érdekelte, ám későbbi utazásai során végül Hollandiában kezdett el fényképezni, ezzel egy új…..
kameraman 2018.01.11 21:58:44