Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arturg

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sajtóból értesülhettünk arról, hogy február végén a rendőrség rajtaütött egy debreceni szórakozóhelyen tartott zártkörű bulin, mivel a rendőrség közleménye szerint lakossági bejelentést kaptak arról, hogy ott “kábítószeres parti” zajlik, ahová “csak előzetes telefonos bejelentés alapján lehetett…..
arturg 2010.04.27 18:16:37
@méhészborz:
Igen, a törvényes eljáást mindenképpen számon kell kérni.
Ugyanakkor a cikk lényegi mondanivalója szerintem az, hogy változtatni kell a drogpolitikán, ugyanis - a hogy a fenti írás is illusztrálja - a jelenlegi hozzállás keltette hisztárikus légkörben nem csak a drogfogyasztók járnak aránytalanul rosszul. Ha én teljesen "tisztán" ot buliztam volna aznap éjjel (tegyük fel, mert egy ismerősöm meghívott), akkor engem is födre tepernek, megbilincelnek, esetleg megrugdosnak, és ha mindez kiderül pl a munkáltatóm számára, akkor hosszabb távon is nagyon megszívhatom.
Arról nem is beszélve, hogy a "hős" razzia - a cikk szerint - komoly erőösszpontosítást követelt meg a rendsőségtől, ergo erőket vontak l máshonnan, ahol esetleg tényleg szükség lett volna rájuk.
arturg 2010.04.27 18:17:23
@arturg: Bocs a sok félreütésért!
Amikor az ember azt gondolná, hogy viszonylag élhető város ez a Kartúm, hirtelen pofánvágja a valóság: ha hajnali háromkor megállít az utcán pár rendőr és megkérdezi, mit keres egy khawadzsa nő egy dél-szudáni férfival egy riksában, lehet sejteni a folytatást, ami a…..
  Jobb ovis csoportokban amikor a kicsi és balek elrontja a többiek építőkockáit, vagy mondjuk véletlenül sót rak a müzlibe, az minimum fél óra sarokban állás, netán kiutálás, majd jelzésszerű verés a homokozóban.   Nem lennénk most Izland helyében: a civilizált…..
Hogy az NBSZ olvasói nehogy kimaradjanak a választások óta egy rakás helyről megkapott aktuális viccből, jöjjön az amúgy borzasztó rossz szóviccre termett nevű Vona Gábor: Mi lesz Vona Gáboron, ha a parlament felé haladva lefröcsköli sárral egy elhaladó autó?…..
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
arturg 2010.03.15 22:19:26
@cellimega: Azért ez nem egészen ilyen egyszerű. A 8 milliós Chicagoban 2008-ban 510 gyilkoság történt, míg a 10 milliós Magyarországon ugyanebben az évben 147.
w A vadon szava 2009.07.24 07:00:00
Az újkor egyik legizgalmasabb, és válságok idején rendre előkerülő elméleti dilemmája a darwinizmus és az ember viszonya. A mainstream tudósok egyedül érvényes doktrínaként kitartanak az evolúció teóriája mellett, és a ráció mezején erős vár az ő logikájuk. A…..
Egy ígéretes kezdeményezésről számolhatunk be: a budapesti Common Sense Society az angolszász területeken népszerű "debating society"-k mintájára egy színvonalas vitáknak teret adó közösséget próbál meg létrehozni. Tagjai főként magyar és külföldi, Budapesten…..
Sz. Bíró Zoltán lassan hagyománnyá váló éves Oroszország beszámolója a Tilos Rádió Spanyol Inkvizíció című műsorában.   Szó esik az elnöki választásról, a Putyin-Medvegyev tandemről, az orosz gazdaságról és külpolitikájáról. Sőt, arra is választ kapunk, hogy…..
"Mi mindannyian a magyarok a nácik ellen civil szervezõdés tagjai örömmel fogadjuk, hogy Magyarországon a politikai elit és a kormány is felismerte célkitûzéseink fontosságát, és bejelentette, hogy jelenlétével támogatja a pénteki tüntetésünket. Támogatásuk már régen…..
arturg 2008.04.11 15:05:10
Igen, igen és még egyszer igen! Ebben a helyzetben talán ez az egyetlen helyes és vállalható álláspont. Rengeteg dologban nem értek egyet a konzervatóriumban leírtakkal (bár sok mindenben igen), de most én is úgy gondolom, gyurcsány óriási kárt okozhat, azzal hogy kimegy népszerűségi pontokat gyűjteni, hogy az esedékes havi hvg charton kissé följebb tornázza az arcképét. Mi az, hogy okozhat!? Már okozott is! Keserűen kellett tapasztalnom, hogy egyre több blogon változik meg a közhangulat és az a felemelő, eufória-szerű érzés ami hétfő délután/kedden jellemző volt a magyar blogszféra nagy részére mostanra inkább apátiába fordult. Gyurcsánynak sikerült kiprovokálnia azt, hogy az elmúlt évek kevés értékelhető, spontán társadalmi megmozdulásainak egyikét megölte. Éppen külhonban vagyok, ezért nem lehettem jelen a hétfői megmozduláson, (bár emailt több csatornán én is kaptam) ettől függetlenül is átjött az, hogy végre valami olyan történt amire nagyon rég vártam/ vártunk szerintem nagyon sokan Magyarországon. Az elmúlt napokban erről már sokan írtak, sokkal szebben és frappánsabban, mint ahogy én valaha is képes lennék rá, úgyhogy a hétfő délután részletes elemzésétől most eltekintenék.
Erre jön gyurcsi és politikai dzsemborit telepít arra az eseményre aminek a létrejöttét egyes-egyedül a civil összefogás tette lehetővé és ezzel elveszi az egész dolog savát borsát. Mint amikor hollywoodban kitalálták, hogy mr beanből egész estés filmet kell csinálni. A szerencsétlen rowan atkinson meg belesétált a nyilvánvaló imidzs-killer csapdába. Nem értek egyet a Reakció azon szerzőjével aki deklarálta távolmaradását. Gyurcsánynak ezzel nem árt viszont aláássa a hétfői kezdeményezés alapjait.
Igen, az egyetlen járható és etikus út most elmenni a hollán ernő utcába ugyanakkor felszólítani a politikusokat az önmérsékletre. Ez civil kezdeményezés, bármely politikust szívesen kell látni, de csak mint civilt!

Ps.: kár hogy nem kehetek ott...