Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacs Nocraft Jozsefne

0 bejegyzést írt és 20821 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poklot sokan sokféleképpen képzelik, a zsidóság szerint azonban az jelentős mértékben eltér attól a típusú pokoltól amire a legtöbben asszociálnak. Miről is van szó? Ahhoz, hogy a pokol koncepcióját megértsük néhány alapvető dolgot szükséges tisztázni. Korábbi írásaimban kifejtettem (ITT és ITT),…..
Ajánlom M.M. és P.G. olvasómnak  Két hét múlva kezdődik a zsidó újév, ros hásáná, amikor a világ, pontosabban az ember teremtését ünnepeljük átlépve ezzel az 5780-as esztendőbe. A zsidó hagyomány szerint Isten 5780 éve, Tisré hó elsején, pénteken, teremtette az embert.1 Öt nappal korábban, Elul…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.18 16:38:26
@steery:

"A minden6óság nem azt jelenti, hogy valaki mindenre képes, hanem azt, hogy mindenhol tud hatni a dolgokra, valamilyen formában és mértékben. "

Ezzel a keresztény teológusok nem értenek egyet.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.18 16:45:43
@Emmett Brown:

Miért kerülne bele az apostoli hagyományba?

A gondolkodás képességét Istentől kaptuk, ezért a tudomány és a hit tartósan nem kerülhet egymással ellentmondásba. Ideiglenesen tévedhet a tudomány, hiszen az embernek meg kell dolgoznia a tudásért, eközben pedig hibázhat, de ha úgy tetszik, a tudomány aszimptotikusan közelít az isteni tudáshoz.

Másfelől a hit és a tudomány két alapvetően különböző területettel foglalkozik. Pl. ezért sem alkalmas a tudomány Isten létének bizonyítására vagy cáfolására, és ezért nem várhatók el a hittől (vagy a Bibliától) tudományos állítások.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.18 20:58:53
@agarik:

"De Herr Gott a tudás, pontosabban az erkölcs ismeretét tiltotta meg az embereknek"

A jó és a rossz ismeretét tiltotta meg, hiszen a szóban forgó fa nem a tudás fája volt, hanem a jó és a rossz tudásának fája. A te megfogalmazásod - az erkölcs ismeretét tiltotta meg - félrevezető, mert aki nem tudja a rosszat, az rosszat tenni sem tud. Így bár mondhatod, hogy nem ismeri az erkölcsöt, de szüksége sincs rá, hiszen elég Isten parancsainak követése ahhoz, hogy üdvözüljön.
Nem is gondolná az ember, hogy hány naponta használt kifejezés bír jiddis eredettel, köztük rengeteg olyan, amely nélkül nemcsak szegényebb lenne a magyar nyelv, de komoly űr tátongana helyükön.  Korábban már írtam a ladinoról, erről a jiddisnél kevésbé ismert judeo-spanyol nyelvről, melyet a…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.17 13:24:26
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.17 15:51:18
@Én vagyok az, aki nem jó.:

Nyelvészeti szempontból a szó _etimológiája_ a lényeges, az pedig a szó teljes útját vizsgálja ill. adja meg az eredettől a közvetítő nyelv(ek)en át a célnyelvig.

"Pl. a szeráj bár török eredetû, de a magyar az olaszból vette át, így tanultam. "

Ez pl. a szeráj szó egyszerűsített etimológiája. A teljes etimológia megadja az eredeti szót és a köztes nyelv(ek)béli alakjait is.

Erős egyszerűsítés egy szó eredetét/forrását/akármijét csak aszerint jellemezni, hogy _közvetlenül_ melyik nyelvből vette át a magyar.

Mint minden példa vagy párhuzam, nyilván ez is sántít - ezért ne is köss bele -, de azért leírom: Ha bécsi átszállással érkezel a reykjavíki nyaralásodból (telelésedből) Budapestre, és megkérdezik tőled, honnan jössz, akkor mit mondasz? Bécsből vagy Reykjavíkből? Én azt mondanám, hogy Reykjavíkből, esetleg hozzátenném, hogy bécsi átszállással. De semmiképpen nem Bécset említeném, hiszen az elmúlt két hetemet nem Bécsben töltöttem, hanem Reykjavíkben.

Ismétlem, a példa sántít, ezt én is tudom, ezért ne is köss bele.
A pártsajtó fogalmának újraértelmezése folyik ma Magyarországon azzal, hogy egyetlen akolba terelték azokat az újságokat, reklámkiadványokat, rádiókat, televíziókat és egyéb propagandaterméket, melyek a Fidesz, illetve Orbán Viktor hatalmon maradásáért dolgoznak erejüket megfeszítve. A szocializmus…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.12.04 02:24:43
@wolves84lb:

"(ásít)"

Ez az igazi, így már nagyon szépen belefér a szádba a paci fasza.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.10 11:12:49
@lényeglátó:

"foglya tenni"
"foglya tenni"

NC
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.17 12:40:26
@lényeglátó:

"A nem engedélyezett eszmén akkorát rúg, mint a ló."

"Az elvárásokkal nem egyező dolgokat nem látja meg, mint a vakond, és felszínre túrja azt, ami hasznavehetetlen. Az olvasót a buta ember gőgjével magánál is ostobábbnak tartja, lenézi,, és nem jut eszébe, hogy Ő élősködik az olvasón, silány portékát árulva Néki."

Bizony, a fentiek tökéletesen jellemzik a mai neoliberális ill. liberálfasiszta sajtót.
A Financial Times írja, hogy a Softbank 110 millió dollárt fektet be egy start-up vállalatba, amely az energiatárolás egy kovencionális módját szeretné ipari szintre emelni, szó szerint. A gravitációs (helyzeti) energiával való energiatárolás nem új keletű megoldás, de az Energy Vault vállalat ezt…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.13 21:23:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Először is ha csak a cellát nézed, akkor az eleve nem zárt rendszer. Továbbá a cellában lévő vegyület átalakulása bizonyára nagyobb entrópianövekedést jelent, mint amennyi csökkenéssel a lehűlés jár.

Azt persze ne kérdezt tőlem, hogyan kell definiálni egy vegyület entrópiáját, mert abszolút laikus vagyok e téren (is). De biztos vagyok abban, hogy ugyanazon atomok különféle vegyületekbe - vagy akár csak kristályszerkezetekbe - való elrendeződése más és más nagyságú entrópiát jelent.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.15 00:09:54
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A kémiai energia elektromos árammá alakulása eleve entrópia növekedéssel jár."

Mint minden energiaátalakítási folyamat. Ezt értem.

"amikor a hőmérséklet csökkenése miatt a hőenergiával is el kell számolnunk, vagyis villamos energiává alakul."

Az ammónium-klorid vízben oldása is endotherm folyamat, vagyis erős lehűléssel jár, ennek ellenére a lehűlt oldat entrópiája nagyobb, mint a kiinduló vegyületeké, hiszen zárt rendszerben történő foilyamatról beszélünk. Ha azonban az oldat hőmérséklete csökken, vagyis tisztán a termikus folyamat szempontjából csökken az entrópiája, akkor hol jelentkezik az az entrópiatöbblet, ami nemcsak hogy kompenzálja a lehűlésből származó entrópiacsökkenést, hanem az egész rendszer entrópiáját nagyobbá teszi, mint előtte volt? Nyilván a végbemenő kémiai folyamatok (a só oldatba vándorlása, ionokra bomlása stb.) lesz a bűnös.

"Más amikor a hőről beszélünk, meg más amikor fekete és fehér golyókat rázogatunk össze."

Pedig szerintem arról van szó, hogy hideg fekete és forró fehér golyókat rázogatunk össze. :)
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.15 00:15:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Még csak annyit tennék hozzá - amint fentebb már megtettem egyszer -, hogy mivel elektromos energiát állítunk elő kémiai energiából, csak a cellát nézni nem ér, mert az nem zárt rendszer. Be kell vonni azt az alrendszert is, amely felhasználja az előállított villamos energiát. Csak így tehető zárttá a vizsgált rendszer, hiszen csak zárt rendszerben érvényes a 2. főtétel - kiterjesztve a termodinamikán túlra is.
Szerző: Lukácsi Kriszti Mint oly sok ember, én is megnéztem a Csernobili robbanásról szóló mini sorozatot. Előjöttek az emlékek, bár még gyerek voltam, de azért van néhány. Emlékszem például, azon a nyáron nem ettünk salátát, mert azt mondták, az a legveszélyesebb zöldség...
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.13 12:45:38
@Womb Rаider:

"Matyi legalább elhivatott, kitartó, szívós...éjt nappallá téve küzd."

Biztos ismered amondást: Nincs annál rosszabb, mint amikor a butaság szorgalommal párosul. Makika erre a legszebb példa.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.13 21:57:45
@math0:

"a júliusi nap akár 25%-kal is hosszabb lehet, ehhez képest az 5%-os termikus negatívumod semmi."

Buzikám, hiába nagyobb egy napsütéses júliusi nap _össztermelése_, ha a leadott _teljesítmény_ kisebb, mint egy napsütéses márciusi napon. Mert akkor bizony be kell röffenteni a fosszilis erőművet, hogy pótolja a hiányzó teljesítményt. .

"hogy a júliusi átlag termelés több, mint a márciusi, azt meg igazoltam"

Na und?
HOTEL VIVRE Ciki az absztinencia? 2019.09.09 19:46:09
Azon filozofálgattam már jó ideje, miért ciki nemet mondani az alkoholra, mikor szembejött Celeste Yvonne története. Celeste mindennap megküzd a függőségével, és már két éve egyáltalán nem iszik. Viszont minden egyes nap kifogásokat kell gyártania, mikor megkérdezik, miért nem akar szeszes italt…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.10 21:20:32
@Betteli:

"kb. 1 egységnyi fogyasztás után bedagad a szám és viszket a torkom"

Mennyi az az egy egység?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.10 21:45:51
@Almandin:

Én soha nem voltam nagy sörbarát, de amióta megjelentek az alkoholmentes citromos sörök, elég sokat iszom ilyeneket. Nem a reklém helye, de nekem a Dr... és a Sop... 0.0%-os citromos sörei jönnek be leginkább.

Ami az édességfüggést - pontosabban csokoládéfüggést - illeti, az nálam már gyerekkoromban kialakult. :) Igyekszem tudatosan visszafogni magam, mert a vércukrom a max. közelében jár (a családban nem tudok cukorbetegről), de időnként kirúgok a hámból, olyankor 2-3 tábla 10 dekás is lemegy. :D
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.11 11:43:40
@MAXVAL bircaman közíró:

Én sem vagyok fanatikus, nagy ritkán ugyan, de megfelelő alkalom esetén én is megiszom egy kis pohár bort. A sörért nem vagyok oda, a citromos alkoholmentes sört is csak azért iszom, mert abszolút nem érződik rajta a sör íze. :)

Ha már, akkor inkább egy kis pohár félédes vörösbor. Azért a fogyasztásomra jellemző, hogy szilveszterkor felbontottunk egy 7 decis üveg vörösbort, a baráti házaspárral négyesben megittuk a felét, a másik fele ment a hűtőbe és március végén fogyott el. :D

Tőlem is elfogadták már, hogy társaságban SEM iszom, ez a "ne sérts meg azzal, hogy nem iszol velem" téma akkor szokott előjönni, amikor valaki már erősen felöntött a garatra, vagy új emberrel. Egy kis dunántúli faluban lakunk, azt a társaságot kell elfogadni, azokkal kell jóban lenni, akik itt vannak, nem lehet úgy megválogatni az embereket, mint tudtuk Budapesten.
Ősanya, a férfinép által kikiáltott ellenség, spirituális női energiák hordozója vagy csak egyszerűen egy Valódi Nő? Lehet szeretni vagy gyűlölni, egy biztos: ha nő vagy, a dalai nem hagynak hidegen. (Kép forrása: Wikipédia)  Bevallom őszintén, noha tudtam ki ő, az én lelkemmel eddig még nem jött…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.06 19:21:52
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.07 18:34:53
@Valódi Nő:

"Ha ide beírod, hogy Beás, helyesnek írja ki."

Ne csodálkozz, mert a Beás szónak van két egyéb jelentése is:

1) beás valamit a földbe
2) egy cigány néptörzs (a köszörűsök mellett a cigányok által leginkább lenézett törzs).

Melléknévként nyilván csak a Beá-s írásmód az elfogadható, hiszen a mellékneveket kis kezdőbetűvel írjuk, itt viszont a tulajdonnév miatt naggyal kellene - ezért a kötőjeles írásmód.
Ha 1 MJ energiát szénből állítunk elő, a szén fajtájától és a tüzelőberendezés típusától függően 90-100 g CO2 keletkezik. Földgáz használata esetén kevesebb mint 55 g. Adódna a következtetés, hogy a földgáz klímabarát, de a szénnél mindenképpen klímabarátabb tüzelőanyag...
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.03 20:28:25
@Lontay Zoltán:

"szaldó elszámolás vagy más technika segítségével rendelkezésre bocsátja a nyáron megtermelt energiát télen."

Bocs, de NEM a nyáron megtermelt energiát. A nyári fölösleget nem lehet eltárolni télire, erre nem létezik még megfelelő technológia. Jó sokáig nem is fog létezni. Amit télen a szaldó alapján kiveszel a hálózatból, azt bizony abban a pillanatban termelik meg a számodra. Szó sincs évszakokon átívelő tárolásról.

Na és a napelem termelésének ingadozását mivel lehet kiküszöbölni? Nos, gyors indítású erőművekkel, amelyek a gyakorlatban csak gázturbinás erőművek lehetnek, mert ezek indíthatók a leggyorsabban.

Szóval nagyon szép, hogy napelemet a gáz helyett, csakhog a napelemmel szinte kötelezően együtt jár a gázüzemű erőmű. :)
Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.28 11:45:56
@CoolKoon:

"pl. a bakellitlemez viszonylag szűk dinamikai tartománya"

Ez még a legkisebb baj a vinyllemezekkel. Mellesleg itt is lehet patkánykodni, és patkánykodtak is a hangmérnökök. Eredetileg a megboldogult Hi-Fi Magazinban jelent meg Ujházy László írása, de ma már külön is olvasható, pl. itt:

www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0603.HTM

És akkor nem beszéltem a lemeztányér és a lejátszókar bonyolult dinamikájáról, rezonanciáiról, a hangszedőről és legfőképpen a követési hibáról, amit ugye a tangenciáis kar volt hivatott kiküszöbölni. De ott van még a nyávogás a nem kellőképpen centrírozott lemezek miatt, a direktmeghajtású lemezjátszóknál a szögsebesség kismértékű, gyors változásáról (flutter), és ami végképp szörnyű, a kerületi sebesség csökkenéséről, ahogy a tű a belső barázdák felé halad. Gondold csak el, egy adott frekvencián milyen meredekségű kitérésre kényszerül a tű a külső és milyenre a belső barázdákban.

A digitális technikával lehet visszaélni, mint bármi mással. Ami az általad is említett loudness wart illeti, az megmaradt a könnyűzenénél, ami engem szerencsére nem érint, mivel én szinte csak jazzt és komolyzenét hallgatok, itt pedig nem jellemző ez az undorító jelenség. Mellesleg ez megjelent már az analóg korszakban is, főként a kazettás kiadványokban, ahol a hordozhatóság miatt folyamatosan túl kellett harsogni a környezeti zajokat. Erre tett egy lapáttal a hordozható digitális lejátszók korszaka, ugyanezen okból.

Szerintem amúgy ez a loudness war egy óriási öntökönszúrás a stúdiók és kiadók részéről. A hangosságérzetet elsősorban a dinamika adja; az, hogy a hangosabb részeket tudom viszonyítani a halkabbakhoz. A folyamatosan a 0dB körüli kivezérlés fárasztó a hallgató számára, és a nagyobb hangerő ellenére sem adja a kívánt hangosságérzetet.

De mindegy is, az egész jóval túlhalad a józan észen és a jóízlésen.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.02 09:04:56
@nagykerek:

Akkor már tedd hozzá az FM-adók 50us-os pre-emfázisát (előkiemelését) is. :)

Vagy hogy a digitális oldal trükkjei se maradjanak megemlítés nélkül, ott van pl. a CD-nél a jelhez szándékosan hozzákevert digitális (fehér)zaj, ami a halk zenénél fellépő erős kvantálási torzítást hivatott csökkenteni. Amely zajt aztán a túlmintavételezéssel (oversampling) jóval a 22.05kHz fölé emelnek, hogy könnyen, egyszerű és olcsó szűrőkkel is kiszűrhető legyen.
Az elmúlt hetekben az amazóniai erdőtűzről szóló hírektől hangos a sajtó, a közösségi felületeket pedig a közfelháborodás és aggodalom eredményeképp ellepték az adománygyűjtő kezdeményezések. Világsztárok és véleményvezérek osztanak meg aggasztó képeket a lángoló esőerdőről, azaz a „Föld tüdejéről”,…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.01 10:30:02
@math0:

"amíg nem tömény CO2 a levegő, és van benne elég O2, addig a szervezet tudja szabályozni, te faszfej! ezért a CO2 mérgezés elég ritka."

Faszfejkém, már pár százalék CO2 a levegőben rossz közérzetet, fejfájást, koncentrálási problémákat, a szellemi teljesítmény romlását okozza.

"a vérben lévő CO2 és a levegőben levő CO2 az nem ugyanaz, te Down-kóros, retardált elmebeteg!"

Nem is állítottam ilyet, te vadbarom. Fel tudod fogni a mondatom értelmét? Íme:

"A légzést nem a vérben lévő oxigén, hanem a benne lévő CO2 szintje szabályozza."

Néha nem ártana köpködés helyett megértened azt, amire válaszolsz. :PPP
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.02 17:10:41
@math0:

"Brazíliában kb mindenhol őserdő volt, mielőtt a fehér ember odament"

Bizonyíték?
Ha még nem hallottatok a trichomoniasisról, nem a ti tudásotokkal van baj. Tankönyvek sora állítja ugyan, hogy az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés (röviden STD), a tesztek mégis alig mutatják ki a jelenlétét. És bár elvileg igen könnyen gyógyítható, nincs egy éve, hogy egy kutatás…..
  Egyre több hormonális problémával, fájdalmas, vetélős, baráti történetekkel, személyes pajzsmirigy problémákkal, végtelen szójapropagandával teli hónapokon vagyok túl. Ellentmondó elemzések veszik körbe a szója misztikus hatásait. Ebből a pro-és kontra információrengetegből próbálom megosztani…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.26 15:47:04
Alig telik el úgy nap, hogy ne jönne szembe velünk egy-egy hír a műanyagszennyezés káros hatásairól. Erre reagálva sorozatosan jelennek meg újabb és újabb megoldások, amelyek – elsősorban az egyszer használatos – műanyagok kiváltását hivatottak szolgálni. A bioműanyagok megjelenésével úgy tűnt, hogy…..
  A napenergia-hasznosítás egy meglehetősen szexi téma lett az elmúlt időszakban, nem véletlen, hogy mi is írtunk egy ilyen témájú cikket két hete. Viszont az utóbbi idők írásaiban szinte kivétel nélkül csak a napelemes rendszerekről írtak, írtunk, a napkollektorokról viszont egy szó sem esett, ami…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.22 23:29:52
@Dr. Tom:

Nálunk éjszakai árammal üzemelő villanyboiler működik, éves átlagban havi kb. 3000 a melegvíz. Ennek a fogyasztásnak is nagy része a boiler hőveszteségének pótlására megy el. Biztos jobban járnánk egy átfolyós elektromos vízmelegítővel - gáz nincs a házban és nem is lesz -, mert a magasabb nappali áramár mellett is olcsóbb lenne a melegvíz, de hát ehhez ki kellene fizetni kb. 30 A-nyi hálózatfejlesztési díjat.

Nekünk nem érné meg a napkollektor. Ettől persze elismerem, vannak olyan háztartások, ahol a megéri, megtérül, de a miénk nem olyan.
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.21 13:08:08
@sircharley:

"kíváncsi lennék bárki "mentalitására" és "hozzáállására", ha egyszer csak a szülőföldjére elkezdenének betelepedni a világról mindenhonnan idegen, más vallású, más kultúrájú népek, majd egyszer csak kikiáltanák a saját országukat."

A lakosság "Welcome Refugees" transzparensekel, az ország vezetője virágcsokorral és a Willkommenskultur meghirdetésével köszöntené őket.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.22 11:06:29
@apro_marosan_petergabor:

Nem véletlen, hogy egy minapi hír szerint Izrael után Magyarországon van lakosságarányosan a legtöbb zsidó felmenővel rendelkező ember.
Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás? Bolond a brazil kormány?..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.21 18:58:38
@asebes:

"Azt írtam, hogy ha elvárják Braziliától, hogy ne aknázza ki a természeti kincseit, ne hasznosítsa területét, akkor kompenzálják."

Első ránézésre jó, amit írsz, de aztán arra gondolok, akkor Kínának is kompenzáció jár, hogy ne tüzeljen több szenet az erőműveiben. És minden olyan országnak, amely természeti kincseket aknáz ki. :D
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.21 19:07:33
@kgaba82:

"Észak-Amerikával összevetve, ennyit számít, hogy protestánsok, vagy katolikusok alapítanak egy országot."

Szerintem inkább a latin mentalitás az.
fáymiklós Még egy lábjegyzet 2019.08.19 07:58:40
A homály ugyan egyre csak sűrűsödik, hogy mi is volt a Domingo-féle zaklatási ügy, mindenki eltűnt, nem szól, csak a Domingót védők emelték föl a hangjukat, legtöbben azért egy kis ráhagyással, nehogy valami bajuk legyen belőle. Nem látni, ki volt mögötte, ha volt valaki, mi volt a cél, viszont van…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.20 16:14:11
@CSOKKI MÁLNA:

"Bocelli..? Ő is a micsodájával énekel?"

Bocellit csak a vaksága* miatt sztárolj/ták, a hangja feledhető. Plusz ha már szóba jött a giccs, akkor Bocelli repertoárja a giccs par excellence.

* Stephen Hawking is csak egy lett volna az élvonalbeli tudósok között, ha nem lett volna a súlyos betegsége.

"Egy-egy stílusra, szerzőre kigyúrt média kurvák vannak."

Ez valahol érthető is. Egy Wagner-tenorral fölöttébb vicces lenne egy belcanto szerep. Mondjuk egy Verdi-tenorral is érdekes lenne egy Mozart-szerep.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.20 16:18:52
@CSOKKI MÁLNA:

Vagy mert a nő megsértődik, amiért csak egy-két alkalomra kellett a híres embernek. Szakállas vicc, de talán van, aki nem ismeri:

Prosti bemegy a bankba és be akar váltani egy százeurós bankjegyet.
Pénztáros:
- Hölgyem, ez a bankjegy sajnos hamis.
Mire a prosti:
- Úristen! Akkor engem megerőszakoltak!
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.20 17:55:21
@élhetetlen:

A Domingo elleni vádak valószínűleg nem is jutnak el a bíróságig. De nem is kell, ebben az őrült metoo világban már a puszta, akár névtelen vád is elég egy sok évtizedes karrier tönkretételéhez. Bizonyíték nem szükséges, a vérszagot fogó metoo-falka anélkül is ízekre szaggatja a megvádoltat - amihez nemcsak a botránysajtó, hanem a "tisztes" operaházak is készségesen asszisztálnak.
2019. augusztus 10-én rendeztek először a lengyelországi Plock városában "LMBT Pride" felvonulást. A rendezvény különös végeredménnyel zárult: a róla szóló tudósítások ahelyett, hogy melegjogokkal vagy a résztvevőkkel foglalkoztak volna, egy 15 éves lengyel fiúra irányították rá a figyelmet, aki a…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.19 17:43:50
@blacklord:

"Ha mondjuk egy szkinhed csőcseléket akart volna megakadályozni abban, hogy teszem azt a cigánysoron megfélemlítsen, akkor igen, bátor lenne."

Szögi Lajost meg egy liberális tüntető védte meg attól, hogy a felbőszült cigányok a két lánya szeme láttára verjék agyon.

Ja, nem is.

"éppen csak azt felejtitek el, ami a kereszténység lényege lenne: a szeretet."

Te meg azt felejted el, mi a szeretet szó bibliai jelentése. Nos, semmiképpen nem az, hogy elfogadjuk, sőt támogatjuk a bűnt.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.19 17:50:01
@MAXVAL bircaman közíró:

Krisztus a bűnöst szereti - leginkább perse a megtért bűnöst -, de a bűnt elítéli. Lásd pl. a tékozló fiúról szóló példabeszédet.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.20 16:26:03
@MAXVAL bircaman közíró:

"Atya Isten, a végén ,még megszűnik a ballib terror az Indexen???"

Nemrég lehetett olvasni arról, hogy gazdát cserélt a blogketrec tartalmát szolgáltató cég, és rögtön ki is vette a politikai tartalmú blogokat. Persze az index.hu rögtön kilátásba helyezte az ellenlépéseket. :)
fáymiklós Plácido! 2019.08.14 07:46:34
Nem mentegetem, még magamban sem, mert hogy jövök én ahhoz. Meg azért sem mentegetem, mert ő sem mentegeti magát, nem mondja, hogy hazugság, és beperel mindenkit, aki ilyeneket állít, nem jön szánalmas magyarázatokkal, és amit mond, az igaznak látszik: mások voltak talán a határok a nyolcvanas évek…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.15 08:21:45
@chrisred:

"Szokás szerint elfeledkeztél arról, hogy mire reagáltál."

Te meg arról, hogy TE mire reagáltál. Ugye nem gondolod, hogy pusztán azért, mert korábban reagáltam egy kommentedre, onnantól kezdve minden válaszom az említett kommentedhez kapcsolódik?

Szokásod szerint már megint csúsztatsz. Sehol nem állítottam, hogy Domingo az ismerősöm. :P
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.15 12:39:23
@chrisred:

"Ezt valóban nem, csak azt, hogy a legtöbb művelt emberé. :)"

Inkább azt, hogy a legtöbb művelt ember ismeri. Persze te nem érted a különbséget, na meg Domingót sem ismered. :(
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.17 23:26:22
@chrisred:

Igen, leírtad. :) Na und?
Geo Neolib komcsi - a kultúráról 2019.08.15 08:54:15
1.   Kultúra   Nyelv, szuverenitás és szubszidiaritás. Előzmények: https://geo1.blog.hu/2019/08/12/egy_neolibsi-komcsi_feljegyzeseihttps://geo1.blog.hu/9999/12/31/neolib_komcsi_a_tarsadalom_fenntarthatosagarol..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.16 14:48:17
@chrisred:

Belátta és tudomásul vette a realitásokat, és eszerint döntött. Ezért reálpolitikus.

@Geo_:

"Károlyi, aki szembeszállt, az nemzetvesztő, Horthy viszont nemzetmentő"

Így igaz. A szembeszállásnak nem volt semmi realitása, igen jó eséllyel csak még rosszabb következményekkel járt volna. V.Ö. Japán a 2. vh. végén: Jobban járt volna, ha a feltétel nélküli kapituláció helyett tovább harcol?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.17 23:24:04
@chrisred:

"Szerintem ..."

Így igaz: szerinted. :)
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.07 23:42:37
@Beer Monster:

Azt állítom, hogy 2*2=4. Ezen állításom igazságát mennyiben befolyásolja az, hogy a csajágaröcsögei MGTSZ sertéstelepén dolgozom állatgondozóként?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.10 18:53:10
@PFreddy:

Gagarin 1961-ben kerülte meg egyszer a Földet, az USA 8 évvel később emberes leszállást hajtott végre a Holdon. Ezzel szemben az USA most ott tart, hogy a NASA-nak nincs saját eszköze ahhoz, hogy embert juttasson fel párszáz km magasra.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.16 20:36:21
@korxi:

Azért csak a NASA-t említettem, nem az amerikai magáncégeket, mert kimondottan az USA kormányának űrkutatás melletti elkötelezettségét - ill. annak elég mérsékelt voltát - akartam kiemelni.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.20 19:53:58
@Mr. Neutron:

"Akik ezt mondják, azok ugyanolyan komolytalan ködszurkálók, mint akik szerint Gyurcsány pórázának vége Vlagyimir Vlagyimirovics kezében volt."

Azért Gyurcsány pártállami múltját és családi kapcsolatait ismerve ennek kicsit nagyobb a valószínűsége. Persze ez még nem bizonyíték.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.22 11:50:59
@MrR2008:

Ez igaz. Ahogy az is igaz, hogy egy közepes sminkes is képes a felismerhetetlenségig megváltoztatni egy ember arcát. Akkor meg nem sokat segítenek a kamerék milliói sem.

Mindegy is, talán soha nem fogjuk megtudni, vajon ez egy buta malőr volt avagy egy dupla- vagy akár triplafenekű trükk.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.16 03:44:03
@Noname Watanabe:

Látom, igen jólértesült vagy a témában, netán te vagy a portás a kísérleti telepen?
  Héjjas István John Wheeler nyomán vetette fel a lehetőséget, hogy az idő visszafelé is terjedhet, amikor az okozat megelőzi az őt létrehozó okot. Ezt egy késleltetett választási kísérletre alapozza. Ebben két rés segítségével interferenciát hoznak létre oly módon, hogy a fény fotonjait egyesével…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.22 09:31:22
@Misseu Modell:

"Ez tényleg személes vélemény - érzésem szerint minél mélyebre ásunk, annál inkább azt fogjuk látni, hogy megválaszoltnak (tűnő) tudományos eredmények exponenciálisan növelik a felmerülő kérdések és ellentmondások mértékét."

Ez nem csak a te személyes véleményed, sokan osztják és osztották már régóta. Gondolj csak Feynman híres hagymahámozására, bár ő ezt csak egy lehetőségként említette. Szóval e véleményeddel nem vagy rossz társaságban. :)

Nekem erről a fraktálhalmazok jutnak eszembe, leginkább a leghíresebb, a Mandelbot-halmaz, persze az önhasonlóság nélkül. Ott is azt látjuk, hogy egy adott felbontásban valami egy objektumnak tűnik, de növelve a felbontást rögtön kiderül, hogy további részletekből áll, ad infinitum.

Innen aztán már csak egy apró ugrás - talán bakugrás - arra gondolni, hogy az egész világunk nem más, mint egy spontán létrejött (erről később) matematikai konstrukció. A nagy kérdés persze az, hogyan működhet ez hardver nélkül, de hát a matematika anyag nélkül is létezik, nem szükséges elővennem egy kis halom paszulyt ahhoz, hogy elkezdhessek számolni: youtu.be/ycjhqN4LTq4?t=37s . :) Na meg amint a nullát -1 és +1 összegeként írom fel, már az építőelemek is megvannak. És ugyan hányféleképpen is lehet felírni a nullát? Vesd ezt össze azzal a fenti gondolatoddal, miszerint "azt is megkockáztatom, hogy a "valóság" az egymással akár tetszőleges mértékben ellentétes, egymást akár teljesen kizáró tények halmaza".

Kár, hogy nemrég megtudtam, sajnos ezt is kitalálták már előttem. :D

Ahogy azt a kérdést is sokan feltették, sőt könyveket is írtak róla, miért létezik egyáltalán valami, mikor lehetne egyszerűen semmi is (Why is there something rather than nothing?). Erre persze ott van válaszként az antropikus elv, vagy a semmit mint pontosan meghatározott értéket kizáró határozatlansággal is lehetne érvelni, na de ez utóbbi esetben nem lehet igazi semmiről beszélni, hiszen ott van a priori a határozatlansági elv mint teremtő alapelv.

Hacsak nem lépünk még eggyel tovább és mondjuk azt, hogy ami matematikával leírható, az meg is valósul, aztán vagy lesz belőle valami (pl. fennmaradó és bonyolult objektumokat, köztük életet létrehozni képes univerzum), vagy nem. Ez alapján létezhetnek olyan világok is, amelyek a miénktől gyökeresen eltérő alapelvek szerint működnek, vagyis nem csak az alapvető "állandók" közötti eltérésben különböznek a miénktől, ahogy azt a húrelmélet egyes verziói állítják.

Végtére is nem lehet véletlen, hogy a világunk működése leírható a matematikával, hogy visszautaljak az általad is nagyra becsült Wigner Jenőre. :)
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.10 18:45:54
@Bizsók László:

Hosszas megfontolás után arra jutottam, hogy időhurokba kerültetek.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.11 21:05:15
@Bizsók László:

" aki találkozik ilyesféle "egzotikus" jelenségekkel, az kivel beszélje meg ezeket, ha nem a világot értő, gyakorlott gondolkodó szakemberrel?..."

Kedves László,

javaslom neked, fordulj ezotéria-szakemberekhez, ők egész biztos tökéletesen megmagyarázzák az általad tapasztalni vélt jelenséget. Én a magam korlátolt, földhözragadt agyával ui. csak arra tudok tippelni, hogy első alkalommal elnézted az órát.
Egy új amerikai kutatás arra világított rá, hogy ahogyan a dohányázás károsítja a passzív elszenvedőit, az alkohol is szedi áldozatait azok között, akik az ittas emberek környezetében élnek. A megkérdezett nők ötöde, a férfiak negyede mondta, hogy egy év alatt valamilyen módon bántalmazta részeg…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.08 09:34:59
"Bár mindenekelőtt azt kellene elérni, hogy az emberek tudatosan tartsanak mértéket, amikor alkoholt fogyasztanak, ez egy hosszú társadalom edukációs folyamat keretében valósulhat meg."

A posztoló melyik alternatív univerzumból jött?

"Rövidtávú eredményt érhet el például a rövidebb nyitvatartási idő az italboltokban és bárokban."

Semmi haszna nem lenne, az alkoholista - oppardon: alkoholbeteg:)) - eleve bespájzol magának otthon. Főleg a szegényebbje, akinek nem mindegy, mennyiért rúg be minden nap.

@body_andras:

"Kezdetnek nem ártana teljesen betiltani a házi szeszfőzést..."

Nehéz igazán érvényt szerezni olyan intézkedésnek, amely az intézkedés végrehajtóinak érdekeivel is szemben áll.

"ráadásul tekintélyes adóval terhelve az amúgy ehető dolgok értelmetlen méreggé alakítását."

Akár csak a cigarettánál, itt sem lehet az adókat mértéktelenül emelni, mert az a csempészetet fogja ösztönözni - lásd az USA-beli prohibíciót.

Nekem is szabályosan fáj a szívem, amikor a falusi pálinkakifőzde előtt látom a gyönyörű, egészséges gyümölcsöket - itt főleg almát és barackot -, amelyeket akár meg is lehetne enni, de nem, mérget gyártanak belőle, melynek során minden tápanyag elvész belőle.

Szerinted túlélne bármely kormány egy jelentős alkoholdrágítást ill. korlátozást? A dohánnyal ellentétben az alkohol NER-esítését még a Fidesz sem merte meglépni eddig.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.08.08 10:59:47
@Macropus Rufus:

Bennem ilyenkor az a kérdés merül fel, vajon melyik az adott ember valódi énje: a rendes, megbízható, kedves, dolgos ember vagy az agresszív állat.