Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacs Nocraft Jozsefne

0 bejegyzést írt és 27344 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szerintem komoly hibát követ el a Fidesz. A politikai marketing, a propaganda ugyanis csakis akkor lehet ütős, ha a választópolgár elhiszi, hogy van benne igazság. Hogy Karácsony mögött Gyurcsány áll - ezzel senki sem vitatkozik. Hogy MZP is a dollárbaloldal része - a napnál is világosabb. Hogy…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.10 21:22:10
@zord íjász:

"Ehhez már nagyon öreg vagyok...és bölcs is. :-)"

Ne feledd említeni a glóriát a fejed fölött.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.10 21:23:17
@2024:

"Gondolkodtam, hogy reagáljak-e rád, te szemellenzős istenbarma, de egye fene, legyen."

Minek eteted?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.11 00:34:05
@2024:

Próbáld meg egyszerű parasztként (ez nem neked szól, nem sértésnek szánom!) többször is elállni a kocsiddal az intézkedő rendőrök útját. Eléggé esélyes, hogy bevisznek.

Ez ócska maffiamentalitás, hogy hatalma van, a törvény felett áll. Valójában semmivel sem jobb egy maffiózónál, aki ugyancsak tudja, hogy bármit megúszhat, mert másnap megy a telefon a rendőrségre, hogy sűrű bocsánatkérések közepette azonnal engedjék ki.

Egy ilyen ember nem való politikusnak. Na nem azért, mert emberileg egy nagy nulla - ez politikusként inkább előny - hanem azért, mert nem képes uralkodni magán.
Azám. Kiveszett.  Ma már nem létezik az a szó, hogy „lehetőség”. Megmondom mi van. Az van helyette, hogy „opció”. Ilyeneket lehet olvasni, hogy...  Nekem nem volt más opció az életben, csak az, hogy én befussak. vagy esetleg... Választható opció lesz a halál - A jövőben feltöltjük az…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.07 11:30:19
@gigabursch:

A magyar nyelv diffamálása indusztriális dimenziókba evolvált.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.10 09:23:23
@arthurthedent:

Az orvosi és egyéb közkeletűbb szavaknál én azt támogatom, hogy egy írásban, hírben stb. szerepeljen mind a köznyelvi/szakmai magyar, mind a többnyire latin, esetleg angol orvosi szakszó. Praktikusan pl. először az artritisz, utána zárójelben a magyar megnevezés, rövid magyarázattal.
Antivírus blog Macskajaj 2024.05.09 09:10:58
Aki nem akar lemaradni, használja, vagy legalább ismerkedik a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőségekkel. Ezek az alkalmazások szöveget írnak, rövid leírás alapján program kódot generálnak, parancssori utasításra valósághű képet alkotnak. Az AI ahol tud, segít. Ám nem csak jóra, rosszra…..
A Samsung késve, csak 2018 nyarán mutatta be az első okosóráját, három évvel az Apple után, de a dél-koreai cég termékei gyorsan megtalálták a saját rajongótáborukat. Gyakorlatilag elfoglalták helyüket az androidos piac legkedveltebb és legjobban felszerelt készülékei között. Idén már a hetedik…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.05 07:38:06
wagmg Kötelező biztosítás 2024.05.04 09:33:30
Vettem egy autót. Kötöttem rá kötelezőt. Nem nagy ügy, nem vagyok az első és az utolsó sem, aki ezt tette. De azért rohadtul tudtam, hogy fel fognak idegelni vele. Szóval ahol vettem a kocsit volt úgynevezett biztosítási bróker. Olyan cég, akik megkötik az ember helyett a kötelezőt meg amit még…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.04 16:09:43
@0dzsud0:

"ki fizeti. Te? Akkor valószínűleg tényleg a te érdekeidért dolgozik."

A hangsúly a "valószínűleg" szón van. Igazából a saját érdekeiért dolgozik, csak előfordul, hogy azok egybeesnek a tieiddel.
Számos sztereotípia él az emberek fejében arról, milyen emberek lehetnek a nemi betegek, például, hogy mindegyik homoszexuális vagy prostituált, de minimum promiszkuis. Nem gondolnak bele és emiatt nem is sajnálják azokat, akik egy egyszerű párkapcsolat során kapták el, mindenféle erkölcstelen…..
                       „Nem azért van pár elvárásom, mert sok sérelem van bennem, hanem azért, mert ezek nélkül csak kallódás minden kapcsolat.” – A rossz jelek néha azonnal megmutatkoznak. Posztolónknak vannak elvárásai, és úgy érzi, önvédelemből van néha ezekre szükség, hogy elkerüljük a későbbi…..
                       Ha a társaságodba olyan ember kerül, aki számodra elviselhetetlen és rendszeresen feszegeti sokat edzett toleranciád határait, az még nem olyan különös jelenség, de az már inkább, ha a körülötted lévők mégis mellette állnak ki, amikor beszólsz neki - noha ők sem bírják.      …..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.01 09:32:03
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.02 18:35:11
@Diorella Queen:

Túlzás, hogy a társadalmak, csak a liberálwoke agyatlanok, meg azok, akik valamiféle önkéntes megfeleniakarásból pl. megtapsolják, ha egy aberrált nagy büszkén bejelenti, hogy ő az LMBTQ...XYZ "közösség" tagja.

Monygyjuk soha nem értettem, mitől lennének közösség.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.02 19:51:17
@Diorella Queen:

Kontraszelekció. :( Sajnos.
                        „Ha elhív magához, mindig van bennem izgalom, hogy bármikor betoppanhat a volt neje, vagy a gyerek” – Akinek még nem volt dolga elvált emberrel, annak valóban kihívást jelenthet pár olyan dolog, ami nincs kimondva, a másik mégis magától értetődőnek várja el. Beletanulni,…..
1890. Japán első "felhőkarcolója", a tokiói Ryounkaku. Négy évvel elkészülte után egy földrengés megrongálta, ekkor fémszerkezettel erősítették meg, de az 1923-as nagy kantói rengést már nem bírta ki ..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.29 09:07:18
@Zsombor Golf II:

Ha nem keverem egy másikkal, akkor még kufircol is benne.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.29 13:23:38
@Guszty: Jópárbéve ténylegesen végeztek egy kísérletet, melynek során egyes betegekért buzgón imádkoztak, a kontrollcsoport tagjaiért viszont nem.

Nem emlékszem a kísérleti alanyok számára, de a lényeg az, hogy nem volt különbség.

Persze lehet azzal érvelni, hogy imádkozók hite nem volt elég erős.
                       „Azt mondja, csak egy alkalom volt. De előtte, amikor fiatal volt, sok egyéjszakása is volt” – Ha valaki magányos, képes sok mindent elnézni, és lejjebb engedni azt a mércét. Posztolónk a szakítása után újra próbálkozik egy nővel, de úgy látja, sokkal jobb lenne, ha a…..
Az orosz harkály még mindig kopácsol Ukrán drónok támadást indítottak Oroszország horizonton túli radarja ellen, már kettőt is lelőttek Mordvinföld területén. Tekintettel arra, hogy a régióban nincsenek különösen fontos objektumok, nagy valószínűséggel ez egy próbálkozás volt a konténer radar…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.22 10:46:49
@Motorogre:

Írtam, hogy én sem vagyok szakértő, csak tippelek. Szqmomra logikusabb efy frekvencian sugározni a kétféle jelet, de el tudom képzelni, hogy kezdetben a két frekv. mellett döntöttek, aztán kompatibilitasi okokból így maradt.

Mert ugye mi akadálya van annak, hogy pl. kínai cégek gyártsanak a katonai frekvenciát is vevő készülékeket? Szóval kódolni mindenképpen kell.

Aztán lehetnek számomra ismeretlen szempontok is.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.24 07:39:46
@gigabursch:

Ebbe mélyebben bele kell ásnom magam. Annyit már megtudtam, hogy a műhold megadja a pontos koordinátáit, ebből eredően - már ha jól értem - a Doppler-effektusra nincs szükség, azt csak kompenzálni kell, mert változó ütemben jön az időadatok, de nem használják fel a helyzetmeghatározáshoz.

Vagy nem jól értem. :)

Egyelőre az angol Wikipédia szócikkét emésztem, aztán meglátom, mennyi türelmem lesz tovább olvasni.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.25 08:03:55
@gigabursch:

Hangsúlyozom, hogy nem ismerem a helymeghatározás pontos módját, és nem azért válaszolok, mintha úgy hinném, hogy bárkinél jobban tudom.

Az olvasottak alapján a műhold pályaadatait rendszeres időközönként frissítik. Bizonyára azért, mert vannak ingadozások. A műhold mozgásának irányát és sebességét sztem a Dopplernél pontosabban meg lehet határozni abból, hogy folyamatosan küldi az aktuális koordinátáit.

A Dopplert sztem azért figyelik, mert az befolyásolja a jelcsomagok között eltelt időt.

Persze simán lehet, hogy rosszul értelmezem az olvasottakat.
                       Az exek kezelése sokat elárul valakiről, és ezt most Levélírónk is alá tudja támasztani, ugyanis, a pasija két exével is tartja a kapcsolatot, de főleg csak azért, hogy cikizhesse őket a hátuk mögött. Ekkor elgondolkodik az ember, hogy ha minden volt nőjével ilyen valaki,…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.22 19:52:35
téveszmék "Aki mer, az nyer" 2024.04.17 09:05:53
  Ami azt illeti, kifejezetten szerencsésnek mondhatom magam. Szép családom van. Nincsenek filléres gondjaim. Tele vagyok barátokkal, hobbikkal és a teraszom felett mindig süt a nap. Valamiért mégis minden második gondolatom Fortuna körül forog.   Muszáj látni, hogy a szerencse dolga nem…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.19 16:38:12
@GyMasa:

"kíváncsi lennék, mekkora picsogás lenne a magukat "szabadnak" és "liberálisnak" nevező sajtótermékek között (ugye, akik most kaptak 115 milliüó HUF-t az USA-tól), ha mondjuk a hír az lenne, hogy az OROSZ nagykövetség osztott szét 115 millió HUF-t Konzervatív, jobbos médiatermékek között..."

A balos sajtótermékek még hagyján, de el tudod képzelni, maga Pressman hogyan és mit szólna ehhez?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.21 13:34:54
@G. Nagy László:

Sztem arra gondolhat, hogy az USA betiltás terhe mellett ki akarja kényszeríteni a Tiktok eladását.
Adrian közlegény egyike a megannyi besorozottnak, akit a vietnámi háború idején (1970-ben járunk) tengerészgyalogos kiképzésben részesítenek egy San Diegó-i bázison. Úgy hozza a sors, hogy Thomas Drake őrmester csapatába osztják be, aki a szakma nagy öregjének számít, és úgy ordít naphosszat…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.20 08:40:22
@gigabursch:

Sajnos az itt bemutatott filmek többségét én sem találom sehol.

Jan-Michael Vincentet én is az Airwolfból és a The Mechanic (ez a Mestergyilkos eredeti címe) ismerem, anno még németül láttam őket talán a Pro 7-en? Aztán valahogy eltűnt. Nem gondoltam volna, hogy IRL egy ennyire balhés alak volt.
                       A szerelem idővel elmúlik, csak az a kérdés, kinél mennyi idő után? Levélírónknál jelenleg a negyedik év a legnehezebb szakasz, noha előtte már kétszer végeztek próbaszakítást.                                  Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak…..
  Szappanos százados mélyen a szemembe nézett, s együttérző komolysággal tájékoztatott a döntésről. Tette ezt olyan arckifejezéssel, mintha egy közeli hozzátartozóm halálhírét közölné: "László, önt alkalmatlannak találtuk a sorkatonai szolgálatra..." Legszívesebben felugrottam volna a levegőbe…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17 23:20:37
@Boldeone2:

"Macronra nem lehet mondani, hogy meghajol az amerikai akaratnak, erős, önálló EU- t akar...."

Francia irányítás alatt.

Pici emberke nagy egóval, Napóleon v2.0, aki ég a vágytól, hogy újra Oroszországnak induljon. A mulya Olaf Scholz legalább tanult a történelemből, Micron sajnos nem.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.18 07:31:10
@Boldeone2:

"Nem harcoló csapatokat lehetne küldeni Ukrajnába"

Bármilyen csapatokat lehetne küldeni Ukrajnába internacionalista, szocialista segítségnyújtás keretében, csak aztán nem kell meglepődni a következményeken.

De mindegy is. A hadköteles korú ukrán férfiaknak egyre kisebb kedvük van lemészároltatni magukat a vágóhídon, az idióta lengyel vezetés meg már ég a vágytól, hogy jól odavágjon az oroszoknak, ráadásul ők helyben vannak, tömegesen bevonulhatnak Ukrajnába.

A mostaninál sokkal kisebb szikrától is tört már ki világháború, feszültség és gyúanyag meg ma is van bőven. Én a 97 évemmel már eleget éltem, engem nem zavar, ha hamuvá atombombázzák egymást meg egész Európát.
                       Ha a szakítás után többet találkozol az exeddel, mint akkor, mikor még együtt voltatok, az ugyanúgy nem normális, mint az, ha furcsa tárgyakat kapsz tőle ajándékba.                                  Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad…..
  „Valami mocorog a sötétben. / Valaki rólad beszél.Mért nem gyullad fel a lámpa? / Itt kevés a fény, kevés a fény."   A KFT-nek ez a kevésbé ismert száma motoszkált a fejemben, miközben az április 6-ra hirdetett Magyar Péter-féle demonstráció kiindulási helyszíne, a Deák tér felé igyekeztem. Aki…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16 19:04:28
@Gabba:

Nem te fizeted a politikusokat; ők fizetik magukat a TE pénzedből, de neked nincs rqhatasod erre. Talán feltűnt neked is, hogy évente egy alkalommal teljes egyetértésben szavaznak a képviselők: amikor a saját fizetésük emeléséről döntenek.

"amúgy nem naiv vagyok, azon a koron már túlvagyok, hanem tisztességes, és ezt várom el a politikustól is"

Épp ezért vagy naiv. Mert tisztességet vársz el politikusoktól, holott náluk alapvető munkaalkalmassági követelmény a tisztesség teljes hiány. Pártállástól függetlenül.
                        „Az igény jelen van, tudomásul van véve, felnőttek vagyunk... az pedig, hogy megnéz egy egészséges érdeklődésű férfi egy nőt, mondhatni természetes ösztön” - Levélírónk egyik haverja csúnyán megjárta már a félrelépéssel, ám ő nem is ilyesmiben gondolkodik.              …..
A gyomrom kifordul.  Kiderült, hogy az orosz seregnek új módszere van. Először lerakétáznak valami civil területet. Várnak, amíg a mentők és a tűzoltók odaérnek, odarohannak, hogy a túlélőket kikaparják a romok alól. Dupla légicsapás, új módszer... Aztán mérnek még egy csapást, most már a…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 07:53:36
@arthurthedent:

"Ez a troll indulótok is, nem?"

Látom, az érvekből már kifogytál,vígy ráfanyalodsz a személyeskedésre. Nem veszed észre, hogy ez minden vallomásnál sokatmondóbb.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 13:23:07
@arthurthedent:

"Bármilyen érvemre rá tudjátok mondani, hogy "városi legenda"..."

És ettől még tényleg lehet az.

"Ezrével vannak fényképek üres szovjet boltokról meg ezrével vannak beszámolók a kolbászvonatokról."

Az üres szovjet boltokat nem is tagadtam. :) Csak kissé hihetetlen, hogy ezek az üres boltok látták el kolbásszal Moszkva ezer kilométer sugarú környékét.

Különösen úgy, hogy belső útlevélrendszer volt, nem lehetett csak úgy ezer kilométereket utazgatni, főleg nem Moszkvába.

Ettől még tényleg előfordulhatott, hogy egy-egy szemfüles fotós lefényképezte Mását és Szergejt, ahogy a táskájukban kolbásszal vonaton utaznak meglátogatni a vidéken élő szüleiket.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 15:57:38
@arthurthedent:

"sok ezer ember ment kolbászt venni."

A Szovjetunió 200+ milliós lakosságából pár ezer. Statisztikailag kerekítési hibának is kicsi, te meg ezt fújod fel rendszerszintűnek.

"Senki sem mondta, hogy ezer sugarú környéket bárki ellátott volna."

Te írtad:

"A Szovjet jólét idejében 1000 kilométerről mentek vonattal moszkvába kolbászt venni."

De az ezerből már jócskán visszavettél:

"Voltak, akik sok száz kilométert utaztak kedvezményes vonatjeggyel moszkvába kolbászt venni."

Hm. Ennyire rövid a rövid távú memóriád?
A magyar politikai palettán üstökösként tűnt fel a NER-ből megszökött Magyar Péter, aki hetek leforgása alatt épített hatalmas szimpátia-tábort az országban. A közös nevezőt ezúttal nem csak az jelenti, hogy az Fidesz-rendszer legyőzése a célja, amihez mindenkit csatlakozásra hív (mint előtte…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 09:19:15
@Nietzsche__:

"A magad egyszerű módján"

Köszönöm az elismerést, de úgy tűnik, még így sem fogalmaztam elég egyszerűen, mert sikerült félreértened. ;)

Magyar Péter hosszú évekig a NER csecsén élősködött, tényleges munkával nem járó pozíciók után kapott mesés fizetést. Maga volt a mindenkori kormány nepotizmusának opportunista haszonélvezője - mert ugye nem gondolhatod komolyan, hogy ez csak a Fidesz-kormányokban dívott.

(Mellesleg gurultam a röhögéstől, amikor a minap egy fideszes politikus nagy komolyan kijelentette, hogy a Fidesz vezetése alatt kizárólag az alkalmasság és rátermettség szerint osztanak pozíciókat. ROTFL! Bár ha belegondolok, ilyen-olyan feügyelő bizottsági vagy igazgatótanácsi tagnak egy jól felöltöztetett kirakati baba is tökéletesen megfelelne.)

A lényeg az, hogy MP kb. annyira hiteles, mint amennyire Vásárhelyi János lenne gyermekjogi ombudsmannak.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 11:39:59
@Nietzsche__:

Vagyis a NER-lovagokat váltsa le egy olyan volt NER-lovag, aki nem meggyőződésből lépett ki, hanem kirúgták (a felesége csillagával az övé is leáldozott, minő véletlen egybeesés!), és ezért most bosszút áll.

Milyen érdekes, hogy amíg a NER haszonélvezője volt, addig nem zavarták a visszásságok, addig nem érdekelte a "haza sorsa".

Maximálisan hiteles ember.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 13:01:24
@Nietzsche__:

Annak idején talán Pokorni az volt.

Visszatérve MP-hez, alapvetően vele sem az a bajom, hogy a NER haszonélvezője volt, majd beleharapott az őt már nem etető kézbe, hanem az, hogy tisztának hazudja magát. Az is vicces, hogy fő renegátként eleve elutasítja az esetlegesen később hozzá csatlakozni kívánó renegátokat, holott ő semmivel sem különb azoknál.

A politikában a tisztességtelenség elengedhetetlen tulajdonság, ezt az emberek általában elfogadják. A képmutatásra ez annyira nem áll.
                       A pasi megérti, ha a csajának fontosabb az anyja, mint ő, de neki semmilyen körülmények közt sem kötelező kedvelnie. Nincs is rajta túl sok kedvelni való, ráadásul most szóba került, hogy esetleg ő is odaköltözne hozzájuk.                                   Fedezd fel és…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 12:11:30
@Lorrh:

"anya csak egy van."

Ugyan!

1) vér szerinti anya
2) mitokondriális anya
3) kihordó anya
4) mostohaanya (nem rossz értelemben)
5) nevelőanya
6. LMBTQ...XYZ anya

+1:
7. A jövőben lesz apa-anya, amikor egy leszbi pár egyik tagjanak DNS-ével termékenyítik meg a másik tag petesejtjét. Talán már nincs is olyan messze.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12 12:43:19
@Lorrh:

De csak mert nem ittál eleget.