Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacs Nocraft Jozsefne

0 bejegyzést írt és 27659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amerikai Egyesült Államok választójogi rendszere teljesen eltér az európai és főleg a magyar választási rendszertől. Az a tény is kicsit egyedi Amerikában, hogy a választási véghajrába mindig ugyanaz a két párt jut: a republikánus és a demokrata (holott természetesen temérdek párt működik az…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.26 17:39:10
@Antonov_:

"Ezzel szemben republikánusok a módosabb felső-középosztálybeliek, a fehérek, protestánsok többsége, a nacionalisták, konzervatív felfogásúak, illetve többnyire a katonák, rendőrök"

Na igen, ők a vidéki tahók.

"a színes-bőrűek, latinok, bevándorlók illetve a szegényebb rétegek, értelmiségiek nagy része, plusz a művészvilág és színész társadalom zöme demokrata"

Ők meg ugye a városi értelmiség, különös tekintettel a színes bőrűekre, latinókra, bevándorlókra.
wagmg Orosz hazugságok 2024.07.21 09:01:51
Szent meggyőződésem, hogy akkorákat hazudni mint az oroszok a világon senki sem tud. Az orosz köznép, az orosz uralkodóosztály, az orosz sajtó erre gyúr már évszázadok óta. Mintha körmérkőzést játszanának arra, hogy ki tud nagyobbat, ordasabbat, kegyetlenebbet, feltűnőbbet hazudni. Na,…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.26 13:23:41
@arthurthedent:

"Már megint szalmabábozol. Soha egy szóval sem mondtam, hogy a nyugat erkölcsös, nem csinál galád dolgokat, nem csinál visszataszító dolgokat. Csinál."

Már megint szalmabábozol. Soha egy szóval sem mondtam, hogy Oroszország erkölcsös, nem csinál galád dolgokat, nem csinál visszataszító dolgokat. Csinál.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.26 13:24:36
@arthurthedent:

"De amikor háborút viselt Irak ellen, az nem imerializmus volt."

Hát akkor mi?
Asimov egyértelműen a sci-fi egyik alappillére, klasszikusa, ahogyan mondani szokták, megkerülhetetlen alkotója. (Ezt soha nem értettem. Ugyan hogy ne lenne bárki író megkerülhető, olvasatlanul hagyható? Nem értem.)  Szerencsémre én a Alapítvány-trilógiát olvastam elsőként tőle. Apu könyvespolcán…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.24 09:28:05
@Mohácsi Zoltán:

Na jó, nem gondoltam komolyan, hogy softcore képtárrá alakítsd a blogot. :) Csak hát az idézett mondatod szinte kikövetelte, hogy azt írjam, amit.

"jellemek fekete-fehérek, egysíkúak, kiszámíthatók"

Nekem is pont ez az egyik bajom Asimov karaktereivel. Vagyis hogy nem hús-vér emberek, hanem csak sablonok. Ettől még én is faltam Asimov könyveit, emlékeim szerint elsőként A halhatatlanság halálát olvastam, aztan a három Alapítvány könyvet. (A kesőbbi folytatásokat inkább hagyjuk, szerintem elég halványak, nagyon kilóg a lóláb is, hogy a pénzre ment.)
  A múlt héten Vásárhelyi Mária adott interjút a Klikk TV számára. A szokásos, brutális hazugságok mellett ezúttal néhány használható gondolatot is kaptunk a baloldali szociológustól.   A beszélgetés első témája - ki is lehetne más - Magyar Péter. „Rémülten és csodálkozva figyelem, hogy a…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.23 08:08:35
@wigotah224:

Antall ugyan hogyan, mikor? Most olvastam utána, 1988-ig kb. csak tanított.

Gyurcsány sportminiszterként nem volt komoly tényező, és utána is inkább csak a harácsolással foglalkozott.

Medgyessy sem volt korábban olyan posztokon, ahol megtanulhatta volna a politika fortélyait. Ennek legékesebb bizonyítéka a Medgyessy - Nastase közös Trianon-ünneplés: valamelyest is tapasztalt politikus ilyet soha nem tett volna, sem Horn, de még Antall sem, aki nem volt tapasztalt politikus.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.24 00:07:36
@ulpius66:

Biztos nem mi vagyunk az egyetlenek, mitől nemzeti egy olyan válogatott, amelyben csak mutatóba akad egy-két adott nemzetbéli játékos.

Engem kvara nem érdekel a futball, elismerem. Alapból sem, de nem kis részt azért sem, mert már rég annyira elüzletiesedett, hogy se nemzetinek, se sportnak nem lehet nevezni.
wagmg Ne Ukrajna kapja a pénzt 2024.07.16 05:49:53
Hallom, hogy az EU pénzt ad az ukrajnai háborúra. Hallom, hogy sokak szerint jobb lenne ezt a pénzt inkább az európai fegyverekre költeni. Lehet... ez is egy vélemény, lehet, hogy van benne valami. Azonban... Azonban van itt pár szempont, amit azért nem kellene ám agyonkussolni jó magyar szokás…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.17 00:55:59
@arthurthedent:

"ma már rohadtul nem lenne jelentősége, hogy van -e kubában atombomba hordozására alkalmas ballisztikus rakéta."

Rohadtul nem lenne mindegy. Szerinted Samu bácsi mit szólna egy kubai rakétaválság 2.0-hoz? Nincsenek mindig orosz atomtengeralattjárók az USA partjai közelében.

Avagy azt állítod, hogy egy Oroszorszagból indított IBM annyi idő alatt éri el az USA területét, mint egy Törökországból indított Oroszország területét?

Na de OK, viccnek azért jó volt, amit írtál.

"Oroszország telepített nukleáris fegyvereket belorsziába, a nyugat nem telepített nukleáris fegyvereket ukrajnába."

Oroszország sem telepített atomfegyvereket Ukrajnába. :)) Törökorszagban viszont ma is vannak amerikai atomfegyverek. Ahogy tudtommal Olaszországban is.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.17 07:12:55
@arthurthedent:

"a valóság az, hogy a folyékony gázt mindig el lehet ám adni."

Inkább csak akkor, ha nincs elérhető vezetékes gáz. Ehhez kellett felrobbantani az Északi Áramlatot, meg még előtte ellehetetleníteni a Délit - igaz, ehelyett legalább lett a Török.

"Az USA BIZONYOS köreinek nyilván érdeke az Orosz-Ukrán háború."

És ők állnak nyerésre, ui. az ő gazdasági érdekük egybeesik az USA katonai-stratégiai és politikai érdekeivel, azaz Oroszország bekerítésével, destabilizálásával, lehetőleg felbomlásával.

Meglepne, ha tagadnád e célok domináns voltát. Főleg úgy, hogy ezért csak aprópénzt kell áldozni, és nem fogják koporsóban hazaszállított amerikai katonák borzolni a kedélyeket.

Ha meg elfogynak sz ukrán katonák - erről már régebben vitáztunk, de azóta te is láthatod, hogy már csak egyre drasztikusabb eszközökkel tudnak új katonákat besorozni -, akkor önként és dslolva mennek a lengyelek a vágóhídra.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21 10:05:01
@arthurthedent:

Tagadhatatlan, hogy ebben a háborúban az orosz hadsereg csúfosan, szégyenteljesen leszerepelt. Én csak azt csodálom, hogy ehhez képest szinte nem is hullottak fejek.

Aztán meg micsoda szégyen, hogy Putyin Észak-Koreába kénytelen zarándokolni és fegyvereket koldulni.

Számomra az is érthetetlen, miért hanyagolják így el a légvédelmet. Röhej, hogy ukrán drónok több száz km mélyen orosz területen képesek komoly csapásokat mérni.

Azonban azt is látni lehet, hogy ha lassan is, de tanulnak. Szóval nem értem az az európsi idiótákat, akik azt hiszik, hogy Ukrajna képes lesz legyőzni az oroszokat.

Az USA persze más tészta, ők nem is legyőzetni, hanem kivéreztetni akarják Oroszországot.
Posztolónk haverja sok bölcsességet tud a nőkről, de amikor az ő szívét rabolják el, és butaságokat csinál, ezek valahogy érvényüket vesztik nála. Tanulság: jó tanácsot mindig könnyebb másoknak adni, mint magunknak megfogadni.   Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20 10:32:08
@God Harald:

"Nagy elálló fülei voltak…Isonzóban el is lőtték neki az egyiket."

Te szenilis vénember. Az a Donald Trump volt.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20 10:51:44
@arandanos:

"Minden álma volt, hogy egy szűz lánnyal legyen. "

A hülyéje! Magara vállalja a bejáratás sok maceráját, hogy más már üzemszerű használatra készen kapja meg?
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20 20:26:05
@God Harald:

Jóvanna, már régen történt, kicsit bizonytalan a memóriám. Arra még kristálytisztán emlékszem, amikor Petőfivel pertut ittunk a Pilvaxban, de Rákócziról már inkább csak a régi papír 50 forintos ugrik be, pedig csata után többnyire én szoktam lecsutakolni a lovát. Biztos ezért van, hogy a Táltosra jobban emlékszem. Dózsáról is csak az odaégetett hús keserű ízére.
Régen találkoztunk olyan készülékkel, amelyet kifejezetten flagship killerként mutattak be, ezért érthető, hogy magasak az elvárások. Az utóbbi időben több csúcskategóriás, de elérhető árú készüléket is teszteltünk, így van miből válogatni. Szerencsére a Realme GT sem okoz csalódást. A…..
                       „Zavarna, ha megtörténne, de meg is értem az igényét. Mindig arra gondolnék, hogy hol és kivel van” – Viszont a tiltásnak több buktatója is lehet, mert ha már szóba került, ám mégsem engedik meg egy pasinak, hogy mással is lefeküdjön, addig fog ficánkolni benne a gondolat,…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.18 17:33:55
@Sztravinszka:

Csak óvatosan Lorrh blogtárssal! Emlékeim szerint tavaly még 40-es nő volt, idén újévkor változott férfivá, és erősen kétlem, hogy hormonkezelés hatására vagy sebész kése alatt.

Az online térben már most megvalósulhat az, amit az optimistább sci-fik is csak a pontosabban meg nem határozott, de semmiképpen nem a közeli jövőbe helyeznek, miszerint majd tetszésünk szerint válthatunk testet és ahhoz tartozó nemet.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.18 17:38:23
@Lorrh:

"Legutóbbi csajom még az előző évezredben volt."

Nana, a szóhasznalatoddal máris elárultad magad! Ha az idézett állítasod igaz lenne, akkor az nem a legutóbbi, hanem a legutolsó lett volna.

Aki a "legutóbbi" csaját említi, annak a csak csak nemrég volt meg, és még jópár ott áll a sorban!

Vén kujon! :DDD
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.18 17:46:45
@Lorrh:

Bocs, hadd pontosítsak:

Mocskos vén kujon.
                       Ha valaki a magányt választja, az lehet tudatos döntés, de akár a szerencsétlen véletlenek összjátéka is. Levélírónknál a varázs hamar elszivárog, így tisztában van vele, hogy nála jobb partik is léteznek.                                  Fedezd fel és használd! Érezted…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.17 09:38:39
@bz249:

Nem geltétlenül, tegxük ui. fel, hogy s posztolónak valóban vannak olyan elfiglaltságai, amelyeket a nő kedvéért félretesz. Ha párszor -de nem mindig - nem teszi félre őket, akkor csak azt teszi, amit a nő is.

Nem arra biztatom, hogy tettessen elfoglaltságot akkor is, amikor bőven ráérne. Max. csak néha :) A lényeg az, hogy ne legyen nagyon aszimmetrikus a dolog, mert akkor máris alárendelt helyzetbe kerül, hs mindig a nőhöz igazodik. Na meg mennyire komoly, felelős munkát végző ember az, aki füttyszóra mindig ráér?
Az élve perzselt sertés ügye nagy port kavart a médiában: országos felháborodás övezte az ép ésszel felfoghatatlan, kegyetlen állatkínzást. Ti hallottatok róla, milyen büntetést kapott az elkövető? Nem? Akkor elmondom. Kankanravee Kanyawath képe a Pixabay -en. Az állatvédelmi ügyekben eljárni…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.14 22:03:43
@MagyarTarka:

Soha nem is fogjuk megtudni, hiszen a tettesnek jó politikai kapcsolatai vannak.
A nemi betegségek mindenkit érintenek, efelől kétség sincsen. A veszélyeztetettség mértéke nem a nemtől, társadalmi helyzettől vagy szexuális orientációtól, hanem a rizikótevékenységek gyakoriságától függ és az már egész más kérdés, ha egy csoportba tartozó ember társas nyomásra olyan káros szokást…..
Egyre-másra jelennek meg azok a képek, hogy milyen a hőmérséklet egy szépen gondozott kertben, ahol körben bokrok, középen gyep, vagy a sok fa, bokor - látszólag gondozatlan kertben. Most különösen aktuális, mikor hőség riasztás van! Most a gyerekekkel ennek jártunk utána.  Gyorsabb megoldás egy…..
                       „Bajlódtam vele, hogy megcsináljam a kedvencét. Annyit tudott utána mondani, hogy ehető volt.” - A pasinak meglehetősen fanyar humora van, de Posztolónk nem emiatt szereti. Komolyabb súrlódások nincsenek, mégis nehéz eldönteni, melyik gesztusa a bántóbb. Mindenesetre senkinek…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09 19:01:28
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09 19:35:00
@Dænerys Targaryen:

Dehogy! Anyám nagyon jól tudta, higy nem a szó számít, hanem az adott mikroközegbeni (=Ő és én) jelentése. Ez konvenció kérdése, na meg ott volt ám a szóhoz kapcsolódó metakommunikáció is, ami általában sokatmondóbb és őszintébb a verbálisnál.

Hidd el, tudta ő nagyon jól, hogy őszintén dícsértem. Azért is, mert mindkettőnk érdekében azt is megmondtam, amikor vmi nem jól sikerült.

Amikor szegény Nagymamám halála után Édesanyám kényszerült főzni, bizony előfordult, hogy még a macska sem ette meg a főztjét, ami azért elég egyértelmű véleménynyilvánítás volt. :DDD
                       Ha a barátnőd vigaszra számít tőled, és kiborulsz, mert többször el kell mondanod ugyanazt, az valóban fárasztó. Levélírónk még nem talált annál jobb módszert a sehova se vezető hisztikre sem, mint azt, hogy olyankor hirtelen eszébe jut valami tennivaló, és magára hagyja…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09 00:06:59
@God Harald:

Nagyon igaz. A női hiszti nőies, a férfi hiszti ellenben nem férfias.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09 00:23:05
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09 16:24:48
@Dænerys Targaryen:

"feminin vonás a hiszti"

+1

"egy férfi maradjon higgadt hogy a nő támasza lehessen."

Nem dsok annál idegesítőbb van, mint amikor egy férfi elkezd siránkizni, aggidalmaskidni, hisztizni.

Nem véletlenül vannak férfiak és nők. Mindkettő a saját nemére jellemző tulajdonságokkal. A férfias nő még inkább elviselhető, de a feminin férfi kész tragédia.
Ebben a posztban egy 2023-as megjelenésű Könyvmolyképző Kiadós kötetről, A lány, aki a tenger alá esett című romantikus fantasyról olvashatjátok a véleményemet...
                       „Az anyja Tomikának szólítja, ami nem olyan nagy baj, viszont az összes haverja is. Szerintem azt a felnőttet becézik, akit nem vesznek komolyan” – Levélírónk úgy érzi, hogy egy házasság már nem sokat változtatna a jelen helyzeten, olyannyira, hogy még egy anyós is állandóan…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.07 13:17:31
@VOGAben:

Jó régen történt, egy vasárnap délelőtt németórát tartottam pár 10-12 éves gyereknek. Édesanyám épp látogatóban volt nálam, és olyankor ő szokott főzni. Már a németóra vége felé jártunk, mikor Édesanyám benyitott és megkérdezte:

- Mókuskám, kezdhetem főzni az ebédet?

Jólnevelt gyerekek voltak, nem nevettek túl hangosan, de majd' szétpukkadtak, alig bírták visszatartani a hangos röhögést. Persze én is jót kuncogtam. Hazafelé menet biztos bepótolták.

Onnantól kezdve már soha nem voltam Mókuska. :)
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.08 06:59:11
@VOGAben:

"Győzella, vagy mi a tosz? :))))"

Vagy akár Győzike is, ha már nem lenne foglalt a név. De az általad említett Győzella egész jól hangzik. :DD
                       A keresgélés során előbb-utóbb mindenki eljut ehhez a kérdéshez: tényleg nem létezik olyan ember, aki elfogadna úgy, ahogy vagyok? Posztolónk már nem akar lemondani semmiről, és az igényeit se tudja már lejjebb vinni, csak hogy megtartson valakit, mégse kívánja feladni a…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.06 12:34:10
@God Harald:

A középszerű nő A NŐ, hiszen ő a meghatározó nagy átlag, a női nem archetípusa. Lehet nyálat csorgatni a glamour modellekre meg a pornó starletek távolról talán jól mutató, közelről azonban kiábrándító szilikondudáira, de a legtöbb férfi egy átlagos nőben találja meg élete párját, szerelmét. Feltéve persze, hogy azt keresi.

A nők is csak bakfisként epekednek az ügyeletes férfibálványra, aztán örülnek, ha megallapodhatnak egy átlag férfi mellett, aki nem iszik, nem baszik félre, nem veri a zasszonyt és törődik a gyerekekkel. Na persze felmerül a kérdés, vajon az átlag adja-e a többséget, és mekkora szórással.

A média és a mindenféle életviteli "tanácsadók" azt sulykolják, hogy a kapcsolat legyen mindig friss, vibráló, tele újdonsággal és változatossággal stb, ami abszolút irreális elvárás. A teljesíthetetlen igények gerjesztésével aztán sok jó kapcsolatot tesznek tönkre.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.07 11:01:22
@Dænerys Targaryen:

Már le is töltöttem, ráadásul megtaláltam angolul.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.07 11:56:07
@Dænerys Targaryen:

Amúgy már a cím is ötletes, a Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD) mintájára. :DD
    Ami azt illeti, jómagam a legkevésbé sem hiszek a baloldaliságban. Hitem szerint mindaz az érték, amely ide sorolható - szolidaritás, az elesettek felkarolása, dolgozói érdekképviselet - megjeleníthető és érvényre juttatható önkéntes alapon, mindenféle állami erőszak nélkül is. De most lépjünk…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.01 12:02:05
@Boldeone2:

"A hatás - ahogy növekszik a fa- folyamatos, mivel a fotoszintézis során szervetlen anyagokból, mint co2 és a víz, szerves anyagot állítanak elő. Több és nagyobb növényi biomassza, nagyobb co2 lekötés"

Most pontosan azt írtad kicsit más szavakkal, amit én. Köszönöm, hogy egyetértesz velem.

Igazán jó érzés, hogy ami részedről cáfolatnak indult, az végül egyetértéssé szelídült.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.02 11:03:41
@Boldeone2:

Újra csak azt ajánlhatom, hogy értelmezd azt, amit idéztél tőlem, és meg akarsz cáfolni. Eddig csak alátámasztottad a cáfolni kívánt állításomat, amiért ezúttal is köszönetet mondok. Jó érzés, smikor egy ellenfél hirtelen, akaratán kívül is tamogatóvá válik.

"mert az erdők az éghajlatot és a vízháztartást és az ökoszisztémát is befolyásolják"

Csakhogy erről, ahogy az erdők számtalan egyéb hasznáról nem írtam, így fölöslegesen érvelsz egy el sem hangzott állításom mellett vagy ellen.
                        „Míg egy anya 0-24-ben „dolgozik” otthon, a hét minden napján, egy apának ebből mennyi jutna ki általában?” - Kezdetben minden ígéretesen alakult, majd ahogy teltek az évek, és jobban megismerték egymást, a nő rájött, hogy párja nem lenne az a kimondott apatípus, ha gyereket…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.03 09:26:47
A posztoló abban a súlyos tévhitben leledzik, hogy az anya- és az apaszerep feltétlenül ugyanazokat a feladatokat foglalja magában.

Igen, lehet így is, lehet teljesen szimmetrikus, egyenlő a munka- és szerepmegosztás. De lehet a hagyományoshoz közelebbi is, ahogy
@Lorrh: írja. Sőt ahogy cseperedik a gyerek, ennek kell dominálnia, hiszen a gyereknek distinktív női és férfi szerepeket kell látnia. Ettől persze még nem esik le a korona a férfi fejéről, ha alkalmanként ő pelenkázza a kicsit. :)

Szóval ha a posztoló úgy látja, hogy a párja nem alkalmas apának, akkor ez jó eséllyel csak annyit jelent, hogy a férfi egy más, egy hagyományosabb családmodellt preferál. De ettől még lehet csodálatos apa.
                       Ha az ember nem gyanakvó típus, az egyszerre segítheti és hátráltathatja is a kapcsolataiban. Levélírónk nem szeretne többet beleképzelni ezekbe a dolgokba, mégse tud csak úgy átlépni bizonyos tényeken.                                  Fedezd fel és használd! Érezted már…..
                       Amikor pár nap után nehéz eligazodni valakin, az se túl jó előjel, de legalább segít a gyorsabb döntésben. Posztolónkat olyan kérdésekkel traktálja a barátjelölt, amikre ő se tudja a választ, de úgy érzi, a fickó igen, mert neki mindig vannak saját válaszai. Ma azt is…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.26 07:57:03
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.26 12:17:57
@tenyerespajtas:

Te meg kéjesen voyeurködsz, mi? :D
Olvasom, hogy az oroszok ledobtak egy jó nagy bombát. Nagyon büszkék rá, a szovjet időket idéző "a mienk a legnagyobb" hangulatban vannak. Elég gáz mondjuk... ha tényleg ennyire nem tudják mi van a világban. Szóval azt olvasom, hogy  Történelmi pillanat: Moszkva háromtonnás szörnyeteggel mért…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.23 19:03:13
@arthurthedent:

Mindig élvezem a vitákat veled, mert mindig ér meglepetés. Mert amikor azt hiszem, már nem tudsz lejjebb menni, bebizonyítod, hogy deigenmégis.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.23 20:02:25
index.hu/kulfold/2024/06/23/romania-mihail-kogalniceanu-legibazis-fekete-tenger-orosz-ukran-konfliktus-nato/

Ennek kibaszottul nem lesz jó vége. Szerencsém, hogy én a 97 évemmel azt már nem fogom látni.
                       Posztolónk lassan negyven felé tart, és mivel újra a társkeresés világába került, megfigyelt valamit: főleg a nála jóval fiatalabbak figyelmét kelti fel. Ám a találkozók mindig kiábrándítóak, mert az ifjú lovagok bár nagyon helyesek, dögösek, és ki vannak gyúrva, viszont…..
Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.25 09:27:10
@Real_Time_2:

A 38 éves nő nem mást akar eltartani, hanem magát akarja eltartatni.

Amúgy meg úgy tudom, a diákhitel ellenére/mellett is van igény a sugar daddy támogatására. A diákhitelt ui. vissza kell fizetni, a sugar daddy meg természetben kéri a törlesztést.