Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Média Panda

140 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945-ben addig soha nem látott erejű fegyvert vett kezébe az emberiség: 1945. július 16-án hajtottak végre a Trinity-teszt néven elhíresült kísérletet az Amerikai Egyesült Államokban, a Jornada del Muerto sivatagban. Ezt az időpontot tekinti azóta a történelem az atomkorszak kezdetének. A Trinity…..
Média Panda 2017.05.19 11:15:37
@Sztavrosz7: tervezek szentelni neki egy külön bejegyzést, csak még nem tudom mikor, így ide nem akartam miniatürizálni a cuccot.
Média Panda 2017.05.19 11:16:59
@Urteil: aha, és persze erdő = fa, nem?

hu.wikipedia.org/wiki/Atoll
Az abszolút vitán felül áll, hogy a Redditen órákat el lehet tölteni céltalan böngészéssel, és soha nem érünk a végére. Vannak azonban olyan csodás kis subredditek, amik mellett vétek elmenni - ilyen az r/OldSchoolCool is, ahol a felhasználók saját régi családi fotóikat, érdekes történelmi képeket…..
Média Panda 2017.05.17 19:32:14
@lutria: mert ott azt kéne szerepeljen, hogy 1980-as évek (nincs meg, hogy a forgatás melyik évéből van), rip. Köszi a jelzést.
Ezzel a címmel büszkélkedhet a nem éppen szokványos nevű a Lockheed SR–71 Blackbird, nagy hatótávolságú stratégiai felderítő repülőgép. Az SR-71-et 1964-ben mutatták be, 1966-ban debütált "élesben", 1999-ben "nyugdíjazták" a típust - és bizony közel 20 évvel később sem talált legyőzőre a világ…..
Az abszolút vitán felül áll, hogy a Redditen órákat el lehet tölteni céltalan böngészéssel, és soha nem érünk a végére. Vannak azonban olyan csodás kis subredditek, amik mellett vétek elmenni - ilyen az r/OldSchoolCool is, ahol a felhasználók saját régi családi fotóikat, érdekes történelmi képeket…..
Minimális dizájnváltás: minden - nagyon ritka - poszt után van legalább 2-3 érdeklődő, aki kérdezi hol barátságosan, hol kevésbé barátságosan, hogy ugyan miért van az, hogy a Média Panda minden avatarján és felületén Cro képe van.   Ki a pöcsöm az a Cro, de röviden? Német rapper kötőjel énekes…..
Semmilyen születési rendellenességgel nem könnyű együtt élni. És bár ma már sok ilyen rendellenesség kezelése az orvostudomány fejlődésének hála már rutinműtétnek minősül, előfordulnak olyan súlyos esetek, amik láttán csak komoly beavatkozások sorozatával, vagy még úgy sem tudnak…..
Média Panda 2017.04.20 23:08:05
@dr. mesterséges színezék: @Benedith: sokmindent nem tudok mondani, itt egy cikk a kb. hatból, mindenhol ugyanezt a számot írják

wn.com/chinese_man_looks_like_real_life_werewolf_zhang_hongming_rare_birthmark

az van, hogy születésekor teli volt fekete anyajegyekkel, amikből nőtt ugyan szőr, de nyilván nem ilyen mértékben, aztán a hátán levő kezdett el először így "túlburjánzani". Attól még ez ugyanolyan típusú anyajegy, mint ami van százból három embernek, csak mondjuk közülük is a következő szinten ezerből egy ha lesz ilyen súlyos, mint ez.

@fénycsepp: mert Cro panda maszkban tolja, a blog neve pedig Panda.
A kenyér teljesen megkerülhetetlen része a mindennapjainknak, nem véletlenül csempészte be magát számos közmondásunkba, szólnak róla versek, novellák, vagy éppen szerepel imádságainkban is - mindennapi kenyerünket, ugye. Most elárulunk pár érdekességet mindenki egyik nagy kedvenc…..
Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá…..
A szuperhősös sorozatok fénykorukat élik, a CW pedig különösen keményen belemarkolt a témába: az Arrow és a Flash után 2015 őszén sikeresen képernyőre vitték a Superman képregények egyik fontos szereplője, Kara Zor-El, vagyis Supergirl történetét. Melissa Benoist pedig tökéletes választás volt a…..
1966-ban egy svéd város, Gävle lakói úgy döntöttek, egész jó ötlet lenne egy hatalmas, gigantikus karácsonyi kecsét állítani, ami talán odavonz pát látogatót, vagy csak szépen mutat. A kecske egészen sokáig húzta (nézőpont kérdése) ugyanis ahogy beköszöntött az újév, valaki felgyújtotta. Pontban…..
A világ tele van számos-számtalan furcsa ténnyel, történettel. Ha szeretünk ilyeneket olvasgatni, az egyik legjobb hely számunkra a reddit TIL alszekciója, azaz a Today I Learned, amit nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy Ma megtudtam, hogy... Most innen csemegéztük pár nem túl…..
Média Panda 2015.09.27 22:46:12
@Valami? Amerika? Naná!: Mivel hogy az Index TIL rovata ugyanúgy a reddites TIL threadek fordítása nagyrészt, plusz az ötlet is bevallottan onnan származik, így az egész kommented elég vicces.
A 25 évvel ezelőtt lezajlott román forradalomra sokan a kelet-európai rendszerváltások legvéresebbikeként hivatkoznak, és nem véletlenül. A többi kelet-európai országban viszonylag békésen…..
A nyaraláskor fotózást nem lehet kikerülni a mai korban. Nyilván mindenki szeretné megőrizni az élményeit, megmutatni az otthoniaknak hol járt, mit látott. De mindenki máshogy éli meg az élményeit, és máshogy is örökíti meg őket. Néha úgy, hogy attól agybajt lehet kapni. A…..
Mától nézhető mindenhol a True Detective második évada, aminek nagyon örülünk. A zseniális első évad után nyilván nehéz lesz letenni valami hasonlóan lenyűgözőt az asztalra, de az HBO-t semmi nem tántoríthatja el attól, hogy megpróbálják. Egészen lenyűgöző színész…..
Média Panda 2015.06.22 12:46:24
@RS: volt ilyenünk Trónok Harcával is, meg ha nem lennék lusta dög, lenne sokkal több sorozattal. Most aktuál a 2. évad debütje miatt. Semmi pénzt vagy bármi mást nem lát a blog a dologból, ha ez volt a kérdés burkoltan.
A második világháború bővelkedett a katonai újításokban, mindkét oldal igyekezett felülkerekedni nem csak a csatákban, de a találmányok terén, a fegyverkezési versenyben. Most mutatunk öt olyan találmányt, ami ha hamarabb készül el, ha jobban beválik, akár még a világháború…..
Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek…..
Az emberi történelem számos híres képet kitermelt már magából. Elég csak a zászlót felállító katonákat megemlíteni - és még különösebben részletezni sem kell, máris mindenki tudja, melyik képre gondolunk. De mi van a kevésbé híres képekkel? Azok kevésbé lennének…..
Média Panda 2014.11.26 09:06:18
@szürke_tapir: Nap, mint a Napoleon rövidítése :D nem mint a szunya :D

@Grabbe: nem, csak találtam egy ilyet, és gondoltam lefordítom, mert tetszett :)
Média Panda 2014.11.26 09:17:45
@scsaba1: ilyen ez a popszakma!
A szexről mindenki fantáziál. Az is aki szingli, az is aki nem, az is aki házas, az öreg, a fiatal, a nő, a férfi - mindenki. Kivétel nélkül. De miről? Sőt, kicsoda miről? Mert nem mindegy. Szépen felmérték a leggyakoribb fantáziákat statisztikailag is, sőt, a leginkább tabunak…..
Média Panda 2014.11.08 08:11:29
@Aranyi Gábor: én akkor nyomok egy ctrl +cét, Zsadon Béla örökbecsű szavai jönnek:

"A férfi-ban (férj + fi) levő fi ún. antiharmonikus tő, mint a híd (hídon, nem *híden), a nyíl (nyilaz, nem *nyilez), az íj (íjász, nem *íjész) stb. Ezek létét általában azzal magyarázzák, hogy volt valaha egy hátul képzett („mély”) párja az elöl képzett („magas”) i hangnak, és ezekben a szavakban eredetileg az volt, annak az illeszkedése öröklődött át. (Vannak nyelvészek [3], akik vitatják, hogy lett volna ilyen „mély i”, szerintük a jelenség mással is magyarázható. Meg mi van a derék-kal?)

A lényeg, hogy a látszólag „magas hangrendű” férfi szó (ami ráadásul ma már nem érződik összetett szónak, tehát talán a fér- é-je is „felfelé húzza”) keményen őrzi „mély hangrendűségét” – képzők és jelek előtt. Nincs *férfies, *férfiek. De már a ragoknál az illeszkedés ingadozik, ez dokumentált tény, és nem lehet kerek perec kijelenteni, hogy a férfinak, férfival, férfihoz helyes, a férfinek, férfivel, férfihez meg helytelen (még ha én jobban szeretem is az előbbiek régies ízét). "
Média Panda 2014.11.08 08:35:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: hárommal a tiéd felett a komment, a híd is benne van.
Média Panda 2014.11.08 08:40:07
@Patreides: ejjj, teljesen jogos, át is írom.
20 állat a nagyvilágból, amik még a legrosszabb napjukon is rád vernek frizurában. A plüss tehén még csak a kezdet, bár bőven az egyik legcukibb a listán, hidd el. Adunk nekik fantázia nevet is, mert úgy viccesebb. Hógolyó hercegnő Aki valójában egy angóranyúl, aminek…..
Csak szimplán meg van fordítva? Hát, mellé. Ha teheted fordítsd fejjel lefelé a monitort, vagy csak picit döntsd meg oldalra a fejed! Gratulálok, te is a Thatcher-illúzió áldozata lettél. De mi a bánatos fene az a Thatcher-illúzió?  A Thatcher-illúzió az agyunknak azt a…..
Média Panda 2014.11.04 13:58:13
@ggiza: meg, csak az a szemüveg miatt problémásabb. Orbánnal volt egyszerűbb.
Média Panda 2014.11.04 14:19:33
@ggiza: ez egy 10 perces kis szösszenet, nem fogom a teljes magyar politikai palettát letolni benne photoshoppal, a képet tovább tartott így is megcsinálni, mint az egész posztot. Ebben ennyi volt, nem kell mindenbe belelátni full izomból a politikát, semmi polt nem raktam alapjáraton a posztba. Kis komolyságot.
Média Panda 2014.11.04 16:02:03
@eßemfaßom meg áll: alap kép volt tíz, még kb. kettő a négyest összerakni. De hát nézd már meg, 3 bekezdés a szöveg. Ezen nincs nagyon mit túlragozni.
Erre mit léptek, kedves vegetáriánusok? Persze a kérdés csak vicc, mindenesetre érdekes dologra bukkantak egy kutatás során. Ha valaki vagy valami megeszi egy növény levelét, abba még nem hal bele a növény, de attól még nem tetszik neki. Egy új kutatás szerint a növények…..
A négyes metró nagyon szép, ebben minden budapesti egyetért. Viszont az is tagadhatatlan, hogy világszerte sok olyan város van, aminek a metróállomásai igencsak megizzasztják a mi új metrónkat, és szájtátva bámulunk, hogy ja, hát így is lehet? Bizony, így is. Metrók, amiktől…..
Amikor a stúdió nyomást gyakorol a rendezőre, néha egészen elképesztő mennyiségű anyagot kell kivágjanak a filmjeikből. Hol azért, mert túl hosszú a film a stúdiónak, hol azért, mert az adott mellékszál nem vezet sehova, mindenesetre számos híres színész esett már…..
A méreg és a mérgekkel való gyilklás nagyjából egyidős az emberiséggel, és számos borzasztó dolgot elkövettünk vele. Ékes példája annak, hogy az emberiség közelről sem csak szépre meg jóra használja a tudományt, hanem leírhatatlan borzalmakat művelünk vele - méghozzá…..
Média Panda 2014.10.29 06:28:44
@Chariot33: az, hogy valami mérgező, és meghal tőle valaki, na az nem egyenlő a méreg ebben a listában használt fogalmával. Csak a magyar nyelv ez baromira nem választja szét eléggé, sőt, szinte egyáltalán nem, de ezzel nem tudok mit csinálni, az a baj. Eleve úgy néz ki a csoportosítás, hogy biológiai meg kémiai mérgek, aztán toxinok és venomok. De a kémiai mérgek meg a toxinok csoportját még a kutatók se mindig szedik ketté, és akkor meg az egyszeri olvasó meg van lőve, hogy na most mi van.

Minél könnyebben emészthetőre akartam írni, de akkor meg nem adhatok neki egy hatszor összecsillagozott címet, hogy na, ez meg ez van.

@áasdklfjáasn: oda van is írva az arzénhoz, hogy a trioxid a "nyerő". És szerintem szegény Chariot33-n vered le a posztot, holott nem ő tehet róla, tényleg.
Donatan & Cleo egy lengyel duo: Donatan a klippben megközelítőleg kétszer két másodpercet szereplő köpcös pali, Cleo pedig a csaj, aki valami elmebeteg dolgokról rappel. Többek közt arról, hogy a szláv lányok bonyolultak, mint egy Rubik-kocka, meglepőek, mint egy Matrojska baba,…..