Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xporolyke

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából egy évvel ezelőtt bemutattuk nektek, milyen az, amikor egy buszt sínre tesznek. Mai írásunkban egy kategóriával (és néhány tonnával) könnyebb közlekedési eszköz vaspályán történő hasznosítását nézzük meg. Sínen a végtelenbe... (forrás: infotel.ca)   Következzen a sínre tett kerékpárok…..
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
A bajor kormányfő nem olyan mint elődje, Seehofer, az összefogást ajánlja Európának a populista nacionalizmus helyett Temeti a magyar sajtószabadságot a nemzetköz sajtó  Egy igazi férfibarátság kezdete - Orbán és Chuck Norris románcán röhög a világ...
Van annál jellemzőbb erre a nyomorult NER-világra, mint az, hogy amikor egy magyar, oppardon Magyar, még inkább MAGYAR sikert a nemzeti szócső, a hírügynökségnek csúfolt MTI, amit már tényleg csak nagyon kivételes esetben és alapos forrásvizsgálat után lehet picit is komolyan venni, konkrétan…..
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
Nem lehetsz elég óvatos, amikor a féltve őrzött ingatlanodat átengeded egy idegennek, hogy a bérleti díj megfizetése fejében lakjon benne. Ebben a cikkben olyan tanácsokat adok, amiknek hála értékes ponttal gazdagíthatod a bérleti szerződésedet...
xporolyke 2018.08.23 11:34:12
@Elnök Úr: A zarat nem mindenhol lehet csak ugy lecserelni, sot egy modern tarsashazban valoszinu kulcsrendszer van, szoval a bejarati ajto kulcs nyitja a pincet, garazst, stb. es tilos masolni, normal esetben nem is tudja a tulaj nelkul es a kulcs elvesztese nyilvan nem csak az uj zarat, de az egesz kulcsrendszerre hatassal van, adott esetben tobb 100ezres koltseggel es igen ez a berlo felelossege. A dohanyzast meg lehet tiltani, ahogy a hangoskodas, koszos eletvitel, a dohanyzas is problemas lehet a szomszedok szamara is, szoval ha ilyen a hely ki lehet kotni, vagy feltetelkhez kotni, hogy pl. csak az erkelyen, stb. es ha a kikoltozeskor nem sikerul az egyeztetett allapotokat visszaallitani, akkor a kaucio reszben vagy egeszben elveszett a kikoltozo szamara, ezert van a kaucio, sot meg akar tovabbi koltsegeket is ra lehet terhelni, mas kerdes, hogy hogyan tunik el az arc es mennyire lehet utana menni.
Meg olyan is van, hogy a lakas helyreallitasat, pl. ujra festeset nem vegezheti el a berlo, hanem kizarolag iparost fogad el a tulaj es szamlaval kell bizonyitani, szoval az egesz megallapodas kerdese, amibol engedni max akkor szoktak, ha amugy tisztessegesen viszonyulnak egymashoz, persze sok foberlo tud tetu lenni, viszont sok alberlo sem gondolkodik tul sokat, peldaul huzgalja az iroasztalat a parkettan, vagy eveken at a parkettan gurulgat az irodai szekkel egy nyomvonalon es kurva maskent van megkopva a parketta ott, mint mashol es csodalkozik, hogy a karcokert levonnak tole, stb.
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Nemcsak VB-lázban élnek a focisták, hanem óra-lázban is, hiszen egy-egy drága és kuriózum óra, vagy patent márka valódi lázba tudja hozni még a világporondhoz szokott focistákat is. Nézzük meg, milyen különleges és drága órát visel Messi vagy éppen Cristiano Ronaldo. Zlatan Ibrahimovic A számos…..
xporolyke 2018.06.22 19:09:16
A Homeland nyolcadik évadának utolsó két része tele van Magyarországon forgatott jelenetekkel, mert Budapest már megint Moszkvát játssza el: benne van a Vár, Claire Danes parókában szaladgál a belvárosban meg a Keleti pályaudvaron, és feltűnik az Óbudai-sziget K-hídja is. Az első részben feltűnő…..
Határátkelő Szegény magyarok 2018.04.25 06:30:00
Ha azt mondom, hogy tavaly 33 millió ember élt súlyos anyagi nélkülözésben az Európai Unióban, akkor az elég durván hangzik. És az is. Pedig ez már egy sokkal jobb szám, mint a korábbi években. Mi a helyzet a magyarokkal? A kérdés már csak azért is érdekes, mert nyilván a…..
xporolyke 2018.04.25 20:21:06
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Az hogy lehet, hogy egyszer leirod, hogy a jelenlegi hatalom felismerte az alap gondokat es sok mindent tett, hogy ezek megoldodjanak, aztan leirod, hogy gyurcsany alatt az egeszsegugy es oktatas helyzete ugyanolyan, mint most. Ez igen csak uti egymast, raadasul, ha eddig ketszer 2/3-al es most a 3.-al annyit sikerult elerni, hogy ugyanott vannak az alap rendszereink, intezmenyeink, ahol 2000-ben voltak, az mar eleve kurvara szar, de sajnos hidd el, hogy annal sokkal melyebben vagyunk, mint 2000-ben, mondom ugy, hogy sose voltam gyurcsany hivo. Az irasodbol valahogy az jon le, hogy te azert veded az Orbanekat, mert lehetne meg ennel sokkal rosszabb is nekunk, ami igen szar, de elgondolkodtal-e, hogy akar sokkal jobb is? Miert mindig a szarbol a kevesbe szarabbat kell kivalasztani egy kover "reset" helyett? Egy politikai megtisztulas raferne az egesz parlamentre, uj arcokkal, mindket oldalon. Ha leirod, hogy Magyaorszagnal szegenyebb orszagban elsz, akkor azert erdekelne, honnan is ismered annyira akar a korhazi, akar az iskolai allapotokat az elmult 16evbol...
Ahogy más állomásoknál is tette, profin megvágva kiadta a budapesti koncert egy szeletét a Metallica. A kiválasztott tétel a Moth Into Flame lett, melyeket drónokkal színezve adtak elő az Arénás bulin a legendák...
xporolyke 2018.04.10 21:45:38
Ha annyi euróm lenne, ahányszor az elmúlt években olvastam a lekezelő hangnemben emlegetett „mosogató”, „recepciós”, „pincér” diplomás határátkelőkről, akkor egész kellemes összeg ülne a számlámon. Pedig biztos, hogy szégyen az, ha valaki ilyen munkát végez? Ezt a…..
Az ember azt gondolná, hogy egy milliárdos gyermekének éppen csak megszületni nehéz, és utána nyitva áll előtte szinte minden ajtó. Mint Michael Dell lányának története mutatja – ez nagyjából így is van…..
Ne menj suliba, délután pedig gyere tüntetni – hirdetik a Diákparlament képviselői január 19-re. Mit jelent ez valójában? Egynapos diáksztrájk, majd utána tüntetés. Fellázadnak, mert elegük van. Miből is? Abból, hogy reggel 7-től délután 3-ig iskolában vannak, ez annyi amennyit egy felnőtt a…..
Álmaink munkahelyének megtalálása és kiválasztása legalább olyan fontos döntés életünkben, mint a párválasztás. Az ideálist keressük, és hosszú távra tervezünk vele. Hogy végül hol állapodunk meg, az motivációinkon, és persze lehetőségeinken múlik. Hogy kinek mi a motivációja, az szubjektív,…..
xporolyke 2017.12.27 20:27:16
A két ünnep között megáll az idő, de ezt az időszakot kár lenne csak a TV előtt tölteni, amikor rengeteg olyan dolgot lehet kipróbálni, amire végre találnánk időt...
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Az IKEA, mint márka ellen nincs különösebb kifogasom. Korábban, mint gondolom mindenkinél leginkább az volt a behúzó ereje, hogy mindenhol máshol végtelenül ocsmány és nyomasztó bútorokat lehet csak kapni, ott meg nem. Érdekes, hogy ez a helyzet a mai napig nem valtozott semmit, legalábbis a…..
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...