Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács kályha

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
Amikor vidékre költöztem, a házban egy cserépkályha biztosította a fűtést. Aztán persze csináltunk egy szilárd tüzelésű kazánnal üzemelő radiátoros központi fűtést, de azért a cserépkályhát még használtuk néha, bár egyre ritkábban. Kezdett is füstölni kicsit, aztán…..
Kovács kályha 2013.09.07 05:38:44
@NeDuddGi:
Na ez a komment hiányzott így korán reggel!
Az a sok szemét szakember akik azért tanulnak, képzik magukat, költenek jobb és újabb technológiákra, fejlesztenek, hogy jobb, hatékonyabb, szebb munkát végezzenek és ezért még pénzt is akarnak kérni? Hallatlan és felháborító! Igaza is van. Menjen mindenki Amerikába és ott bátran lehet hülye. Volt nekem is szerencsém látni az USA-ban divatos (jellemző az összes angolszász területre) nyitott tűzterű kandallókat. Én ezeket nem hoznám elő példának. Bár elrettentésre a legjobbak. Hatásfokuk a nullához konvergál, tűzbiztonságuk meg egyenlő vele. Az az "illat" amit áraszt, szinte leírhatatlan. A gázszerelést miért nem végzi sajátkezűleg? Hisz a gázszerelésben sincs semmi ördöngősség, titok. Jól tömíteni és frankón meghúzni-ennyi. Vagy az élete ennél többet ér? Helyes. Az autója fékeit is elég otthon ellenőrizni? A reggeli első vizeletét nézve meg is tudja mondani, hogy á, ma is egészségesen ébredtem? Szívesen ülne olyan repülőn, amit a tulajdonos feleségének öccse javítgat, aki gyerekkorában épített vagy 50 repülőmodellt, s így ért is a repülőkhöz? Fentebb írtam a mandulaműtétes példát. Eddig nem vállaltam, de ha szüksége van ilyen beavatkozásra Önnek vagy bármely családtagjának, kivételt teszek és megcsinálom. Ingyen, nehogy pénzbe kerüljön Önnek!
Kovács kályha 2013.09.07 13:37:37
Hát, Hölgyek, Urak, úgy látom ez egy parttalan vita, melyet folytatni nem érdemes. Javaslatom a továbbiakban, hogy mindenki mindent csináljon maga! Lehet dagasztani a kenyeret, otthon sütni, újra disznót vágni, falazni, bilifrizurát csinálni, lóval közlekedni. Tessék már megérteni, hogy a XXI. században másképpen élünk, más a környezet, a körülmény, s tetszik vagy nem, ezekhez alkalmazkodni kell. Fejlettebb világban élünk, fejlettebb eszközöket használunk. Egy számítógép összeszerelése nem nagy kunszt, de egy alaplapi forrasztást már szakemberre bízok. Az lenne a legjobb, ha mindenki a saját szakmájában igyekezne a legjobbat nyújtani és más területen dolgozókat meg tudna fizetni. Hollandiában egy almatermesztőnek eszébe sem jutna, maradjunk ennél a példánál, építeni magának egy, akár ilyen kandallót is. Ez a hozzáállás sajnos jellemző az egész országra, mindenki tákol, barkácsol, toldoz-foldoz és így próbálunk valami szépet, nagyot jót építeni. Ez így lehetetlen.
Erről az egészről egy vicc jut az eszembe:
Az autótulajdonos beviszi a kocsiját a szervízbe. Sopánkodik a szerelőnek:
- Mester, ugye meg tudja javítani? Magának ez a kisujjában van!
- Megnézzük – felel a szerelő.
Körbejárja nézegeti, hallgatja, egyszercsak elővesz egy kalapácsot és
hatalmasat odavág a motorra.
- Most indítsa be, kérem – szól a tulajhoz.
Tulaj beindítja, az autó pöccre indul.
- Nagyszerű! Mennyivel tartozom?
- 5001 forintot kérek. – válaszol a szerelő.
- Micsoda? 5000Ft egy kalapács ütésért?
- Hát kérem, 1 forint a kalapácsütés, és 5000, hogy tudtam hova kell ütni.

Lehet az internetről okosságokat leszedni, de ki fogja megmondani, hogy az jó-e vagy sületlenség? Lehet az igét terjeszteni, de akkor zárjuk be az iskolákat, zavarjuk el a tanárokat, hisz ott a net, a gyerek meg úgyis számítógép előtt ül. Legyen végre a szakmáknak becsülete, fizessék meg a szaktudást és akkor nem lesznek ilyen vitatkozások (mert ez nem egy építő jellegű vita), mint ez.
Kovács kályha 2013.09.07 18:27:24
@Morgan kapitány:
1. Szerintem én nem engedtem meg ezt a hangnemet veled szembe, ezért elvárom, hogy te se tedd meg.
2. Naponta 5-10 helyen megfordulok és hidd el, a felső réteg kb 10%. Igen, belőlük élek, s így tudom megcsinálni azt, hogy annak a mamikának vagy kisgyerekes családnak, akik tényleg muszájból fűtésre használják a kályhájukat, pici pénzért vagy ingyen tudjak munkát végezni. Mert ők nem engedhetik meg maguknak azt, hogy 5-10 ezer forintot is kifizessenek a kályhára. Ellenben ha így használják, meghalnak. Te mit csinálnál? Én kitisztítom, megjavítom, kiigazítom, van amikor ingyen. Csak tudod én is az a mocsok vállalkozó vagyok, aki tele van pénzzel, adót úgysem fizetek, és a boltban is mindent ingyen kapok. Egyiptomból Thaiföldre járok nyaralni, a telet az Alpokban töltöm. Ember, gondolkozz! Ahhoz a középréteghez tartozom, amely jelenleg eltűnőben van Magyarországon. Reggel felkelek, dolgozom, hitelt, adót, rezsit, gyerektartást, vállalkozást fizetek. Nem járok nyaralni, de építgetem a házam. Igyekszem megélni és segíteni ott ahol tudok. És még mindig itt élek, nem mentem külföldre...